" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ο σχολιασμός μας για την επάνδρωση της οικουμενιστικής μονής στην Αυστρία από μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσένιου Χαλκιδικής

Η αλήθεια είναι ότι σεβόμενοι τον αγώνα του π.Αρσενίου Βλιαγκόφτη (μοναχού της μονής του Αγ.Αρσενίου στη Χαλκιδική) και του περιοδικού "Παρακαταθήκη" για θέματα Οικουμενισμού, Καρτών-Ηλεκτρονικού Φακελώματος κλπ,  αρχικά αποφασίσαμε να μην προβάλουμε ανάρτηση με τίτλο:


"(...)Σύμφωνα με ανακοίνωση, τό Σάββατο 10 Ὀκτωβρίου 2015 ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Αὐστρίας κ. Ἀρσένιος ἐπισκέφθηκε τήν ἀδελφότητα τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίας Σκέπης, πού ἀπο τό καλοκαίρι ἐγκαταστάθηκε προσωρινά στό Weiden am See (Burgenland). 
Μέχρι νά ἀνεγερθεῖ τό Μοναστήρι στό Sankt Andrä am Zickseeοἱ Μοναχοί θά φιλοξενηθοῦν στό κενό διαθέσιμο οἴκημα τῆς ρωμαιοκαθολικῆς ἑνορίας (..). 
Μάλιστα σέ ὑπόγειο χῶρο (εννοεί του οικήματος της Ρωμαιοκαθολικής "εκκλησίας")  διαμορφώθηκε παρεκκλήσιο, στό ὁποῖο οἱ μοναχοί θά τηροῦν τίς ἀκολουθίες τοῦ νυχθημέρου στή διάρκεια τῆς προσωρινῆς παραμονῆς τους. 

Τήν Κυριακή ὁ Σεβασμιώτατος τέλεσε τή θεία Λειτουργία στή Βιέννη, ἐνῶ στήν ἀκολουθία συλλειτούργησαν ὁ Ἡγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ἀρσενίου τοῦ Καππαδόκου στή Χαλκιδική, ὁ Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος π. Ἰωάννης Νικολίτσης, ὁ Πρωτοπρ. Ἀλέξανδρος Λάπιν, ὁ Ἱερομόναχος Παΐσιος, ὁ Ἱερομόναχος π. Συνέσιος καί ὁ Ἀρχιδιάκονος π. Ἀθανάσιος μέ τήν παρουσία πολλῶν πιστῶν. (...)"

Ανάρτηση που αποκάλυπτε ότι μοναχοί της Μονής του Αγ.Αρσενίου Χαλκιδικής ανέλαβαν το "μοναστήρι" που ίδρυσαν από κοινού ο αιρετικός Πάπας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με δωρεά της έκτασης από την Παπική "εκκλησία".
(Σχόλιο: Άραγε ποιούς θα μνημονεύουν οι μοναχοί ως κτήτορες του μοναστηριού τους; Τον αιρετικό Πάπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη που συμπροσεύχεται μαζί του; ή τους καθολικούς που δώρισαν την έκταση για το μοναστήρι;;.)


Νοέμβριος 2014: Αναζητούν μοναχούς για το οικουμενιστιτικό "μοναστήρι" την έκταση του οποίου δώρισαν Παπικοί. πηγή φωτογραφίας


Σεπτέμβριος 2015: προχωρούν οι εργασίες ... στο "μοναστήρι" των 76 στρεμμάτων, έκτασης που δώρισαν οι Παπικοί. Πηγή φωτογρφίας


Χθες όμως διαβάσαμε την νέα ανάρτηση-αποκάλυψη του κ.Χειλαδάκη με τίτλο:

με αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο με τις οικουμενιστικές δραστηριότητες του πατρός Παΐσίου, που χειροτονήθηκε ηγούμενος της Οικουμενιστικής μονής  (μέχρι προχθές μοναχό του Αγ.Αρσενίου Χαλκιδικής), να συμπροσεύχεται και να εναγκαλίζεται με Παπικούς.
Μετά από αυτό, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δημοσιοποιήσουμε τις φωτογραφίες:






Πιστεύουμε ότι ο π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης και ο ηγούμενος του, ο π.Θεόκλητος Μπόλκας, οφείλουν άμεσα να ελέγξουν δημοσίως τα Οικουμενιστικά ατοπήματα των μέχρι πρότινος μοναχών τους (που με την ευλογία του ηγουμένου τους, πήγαν) στην Αυστρία και ο ηγούμενος να αναλάβει την ευθύνη για την επιλογή του αυτή (φέρεις ευθύνη όταν ως ηγούμενος, στέλνεις τον μοναχό σου στην "αγέλη των λύκων". Τότε ή το "πρόβατο" θα ενσωματωθεί στην "αγέλη" και θα συμπεριφέρεται κι αυτό "σαν λύκος" ή αν προλάβει θα επιστρέψει κατασπαραγμένο στο "μαντρί").

Όσο καλοπροαίρετος κι αν ήταν ο ηγούμενος και όσο καλόπιστα κι αν είδε την πρόσκληση του μητροπολίτη Αυστρίας  να επανδρώσει με μοναχούς το "μοναστήρι" αυτό (ο μητροπολίτης Αυστρίας ενθρονίστηκε σε Παπικό ναό!, δείτε εδώ και εδώ), και όσο κι αν προσπαθεί ο π.Αρσένιος να καλύψει το μοναστήρι του, νομίζουμε ότι πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" αποκαλύφθηκε ότι έφαγαν το "δόλωμα" των Οικουμενιστών και έπεσαν στην παγίδα τους. Οφείλουν να πάρουν θέση και να ανακαλέσουν άμεσα πίσω τους μοναχούς τους.


Κλείνοντας, θα θυμίσουμε τα πάντα επίκαιρα λόγια του π.Αυγουστίνου Καντιώτη:
"Για να γίνεις δεσπότης σήμερα ή πρέπει να κάνεις τούμπα μέσα στην στοά των μασόνων και να προσκυνήσεις τον διάβολο· Τι διαβολο-δεσπότης θα γίνεις; 
Ή θα επιτρέψει η μασονία να γίνεις εάν δεν την πολεμάς και έχεις ευγένεια απέναντί της. Γι’ αυτό βλέπεις όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι δεσποτάδες σιωπούν, κανείς τους δεν μιλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα τους φάει το φίδι.
Μωρέ χίλιες φορές διάκονος, χίλιες φορές καλόγερος και να φωνάζω μέρα νύκτα ότι είστε σατανάδες, παρά να με δώστε μήτρες και μπαστούνες. Και αν με κάνετε δεσπότη, τί θα γίνει; Σας τα χαρίζω όλα βρε διαβόλοι." (πηγή)

Χίλιες φορές λοιπόν σεβαστοί πατέρες απλοί καλόγεροι, παρά ηγούμενοι Οικουμενιστικών μοναστηριών και συμπροσευχόμενοι με αιρετικούς δίπλα στον Οικουμενιστή δεσπότη.


" εἰ δὲ ἡ χείρ σου ἢ ὁ πούς σου σκανδαλίζει σε, ἔκκοψον αὐτὰ καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· καλόν σοί ἐστιν εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωὴν χωλὸν ἢ κυλλόν, ἢ δύο χεῖρας ἢ δύο πόδας ἔχοντα βληθῆναι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον." (Κατά Ματθαίον, κεφ 18,στ. 8)
Χίλιες φορές λοιπόν ακόμη και εξόριστοι από το μοναστήρι που οι ίδιοι ιδρύσατε, παρά κομπάρσοι στις οικουμενιστικές φιέστες και τελετές.
Μοναστήρια δεν είναι τα ντουβάρια αλλά το ασυμβίβαστο αγωνιστικό, μοναχικό πνεύμα. Μοναχική αποστολή δεν είναι η "ιεραποστολή" των παπικών (πολύ ωραίο τρόπο βρήκατε, τις συμπροσευχές και τους εναγκαλισμούς. Πόσοι αιρετικοί επέστρεψαν στην Ορθοδοξία από τις συμπροσευχές του Πατριάρχη με τον Πάπα;;). Γίνατε μοναχοί για να σώσετε την ζωή σας. Είναι κρίμα που παγιδευθήκατε τόσο εύκολα.


Αν και τελείως ανάξιοι οφείλουμε εμείς, οι απλοί λαϊκοί, να σας καλέσουμε σε μετάνοια. Απομακρυνθείτε λοιπόν πατέρες άμεσα από τους λύκους και τα φίδια. Με τις επιλογές σας σκανδαλίσατε τους πιστούς.

Ιστολόγιο- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δείτε και μερικές φωτογραφίες του μητροπολίτη Αυστρίας  ... συμποσευχόμενου με αιρετικούς:










Αυστρία Σεπτέμβριος 2015: κι άλλη συμπροσευχή του μητροπολίτου Αυστρίας, πηγή φωτογραφίας



ο μητροπολίτης Αυστρίας επισκεπτόμενος την Κρήτη, ανάβει κερί μαζί με αιρετικούς,(πηγή φώτο)

Νεότερη Ενημέρωση:

10 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

Το να βάζουμε ταμπέλες και να κρίνουμε ελαφρά τη καρδία, γέροντες και μοναχούς της Ορθοδοξίας μας των οποίων αγνοούμε τον αγώνα και το έργο τους και με το να διαφημίζουμε και να προβάλουμε το δήθεν (σκάνδαλο), χωρίς εκ βαθέων έρευνα, γινόμεθα αν μη τι άλλο, σκανδαλοποιοί και συκοφάντες.. Το σφάλλειν (εις την συκοφαντίαν) ανθρώπινον, το εμμένειν διαμονικόν. Και θα κλείσω τη συζήτηση, αφιερώνοντας λίγους στοίχους απο τους χαιρετισμούς της Παναγίας μας στον Κύριο Χειλαδάκη και στην ομάδα του Πενταποστάγματος...

Χαῖρε, φιλοσόφους ἀσόφους δεικνύουσα· χαῖρε, τεχνολόγους ἀλόγους ἀλέγχουσα.
Χαῖρε, ὅτι ἐμωράνθησαν οἱ δεινοί συζητηταί· χαῖρε, ὅτι ἐμαράνθυσαν οἱ τῶν μύθων ποιηταί.

Καλή μετάνοια και καλή φώτιση σε όλους μας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγαπητή "Μαριλένα" (με το προφίλ που παραδόξως δημιουργήθηκε Οκτώβριος 2015)
δεν κρίνουμε ανθρώπινα λάθη, αδυναμίες και πτώσεις. Ούτε βάζουμε ταμπέλες (ποιες ταμπέλες βάλαμε;;).

Ως πιστοί οφείλουμε να προστατεύουμε τους ιερείς κανόνες της εκκλησίας μας -ειδικά όταν αυτοί που τους παραβιάζουν είναι στα ανώτερα κλιμάκια της και τους παραβιάζουν εν γνώσει τους.

Αν στις οικουμενιστικές συμπροσευχές έπαιρναν μέρος φιλόδοξοι "αρχιμανδρίτες" κοσμικών μονών (που στεγάζονται συνήθως μέσα στις πόλεις και συχνάζουν σε κοσμικά καφέ), ελάχιστα θα ασχολούμασταν. Τα φαινόμενα της σήψης και της παρακμής έχουν τόσο πολλαπλασιαστεί μέσα στην εκκλησία μας, που πλέον δεν αποτελούν είδηση οπότε συνήθως δεν μας περισσεύει χρόνος και χώρος για να τα προβάλουμε.

Όταν όμως τόσο σοβαρά δογματικά ολισθήματα, διαπράττονται από πρόσωπα που μέχρι σήμερα σεβόμασταν για το ήθος και την πορεία τους, τότε οφείλουμε να τοποθετηθούμε.

Που την βλέπετε λοιπόν την συκοφαντία (στην οποία μας κατηγορείτε ότι "δαιμονικώς εμμένουμε";)
Είναι αληθινές ή όχι οι φωτογραφίες και το βίντεο;
Αν είναι προϊόν φωτομοντάζ, ας βγει η μονή να το ανακοινώσει. Για να σταματήσει ο σκανδαλισμός των πιστών.

Επειδή όμως δεν είναι φωτομοντάζ, αντί να γράφετε σχόλια σε εμάς και να κατηγορείτε όσους το αποκάλυψαν στην εκκλησία και να προσπαθείτε να τους ειρωνευθείτε και να τους εξευτελίσετε,
απευθυνθείτε καλύτερα σε όσους προκάλεσαν το πρόβλημα, σε αυτούς που παραβίασαν τους σοβαρούς δογματικούς κανόνες.

Μήπως γνωρίζετε πως τιμωρείται όποιος ιερωμένος έχει συμπροσευχηθεί με αιρετικούς;; Ρωτήστε στην Μονή του Αγ.Αρσενίου. Σίγουρα το γνωρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ὁ σεβαστός Μοναχός π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, εἶναι δεδηλωμένος ἀντιοικουμενιστής, αλλά συμμετέχει ώς εισηγητής σε εκδηλώσεις του μοιχεπιβάτου Ιγνατίου Λάππα Λαρίσης (στο παρελθόν) και του έτερου νεο-μεταπατερικού φωστήρος Ιγνατίου του Βόλου.
"Και τίκτει και παρθενεύει";;; Διαβάστε
http://agonasax.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7.html

Ανώνυμος είπε...

Ο δεινώς σκανδαλισθείς λαός του Θεού αναμένει εξηγήσεις για το εκραγέν σκάνδαλο. Και, φυσικά, η παρέμβαση του καθηγητή Κογκούλη κάθε άλλο παρά δύναται να θεωρηθεί ως καθησυχαστική των ταραχθεισών ορθοδόξων χριστιανικών αυνειδήσεων!
Λ.Ν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παρακολουθούμε το έργο του π.Αρσενίου Βλιαγκόφτη εδώ και αρκετά χρόνια και βεβαιώνουμε ότι ασχολείται σοβαρά και υπεύθυνα με πλείστα θέματα, ανάμεσα τους και με τον Οικουμενισμό.

Χωρίς να γνωρίζουμε τα τεκταινόμενα στην Λάρισα, θα σχολιάσουμε ότι αποτελεί έξυπνη πρακτική πολλών "δεσποτάδων" και "οικουμενιστών", να προσπαθούν με καλοπιάσματα να πάρουν τους αγωνιστές με το μέρος τους (ώστε εξαιτίας της οικείας σχέσης που θα έχει αναπτυχθεί, να σταματήσουν να μιλάνε).
Ξέρουν πολύ καλά τι "δόλωμα" να ρίξουν στον καθένα.
Δεν είναι τυχαίο που σήμερα οι "δεσποτάδες" προσεγγίζουν τις εκκλησιαστικές αδελφότητες. Θέλουν να εξασφαλίσουν την σιωπή τους.

Όσο για τον π.Αρσένιο, περιμένουμε ειλικρινά να απαιτήσει να εφαρμοστούν και στο μοναστήρι του, όσα ο ίδιος τόσα χρόνια πρεσβεύει. Οι καλές (δημόσιες) σχέσεις πρέπει να παραμερίζονται όταν παραβιάζονται σοβαροί δογματικοί κανόνες. Εκεί οφείλεις να ομολογήσεις την αλήθεια.
Δεν μπορεί να ευλογεί ο Πάπας μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία, στο Φανάρι και οι αδερφοί σου να συνεχίζουν τα "σούρτα-φέρτα" με τον Πατριάρχη. Με τόσα που έχουν γίνει, θα έπρεπε να είχε γίνει διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη εδώ και καιρό. Τι περιμένουν;; Να εκτοπιστούν πρώρα ένας ένας όλοι οι αγωνιστές;

Ανώνυμος είπε...



http://www.protothema.gr/politics/article/521748/i-komision-katadikase-tin-katedafisi-tou-agiou-athanasiou-sti-heimarra/

Hellas-Orthodoxy είπε...

Οταν δεν εχουν τι να απαντησουν στα αδιασειστα ντοκουμεντα, η γνωστη καραμελα - φαρισαϊκη «τριπλα» των οικουμενιστων και εμμισθων υπαλληλων διαφορων εκκλησιαστικων ταγων, ειναι το «μην κατακρινετε»!!! Δηλαδη, αντι να απολογηθουν για τις ενεργειες τους, βγαινουν κι απο πανω!!!

Λοιπον, για να τελειωνουμε με δαυτους: Ειστε τυχεροι που σημερα δεν ζουν Χρυσοστομοι, Παλαμαδες, Ευγενικοι, Πατροκοσμαδες κι ενα σωρο αλλοι ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ που ηλεγχαν αυστηροτατα τους παντες για τα κακως κειμενα της Εκκλησιας, μη δισταζοντας να τα βαλουν ακομα και με Αυτοκρατορες! Συμφωνα με τη «λογικη» σας, ολοι αυτοι θα επρεπε...να το βουλωσουν, για να «μην κατακρινουν»!

Αληθεια, απο ποτε πρεπει να απολογειται αυτος που επισημαινει το λαθος και οχι αυτος που ΚΑΝΕΙ το λαθος...;

Ανώνυμος είπε...

Οι Μασώνοπειραγμένοι και οι συν αυτώ συνεργάτες..

http://www.protothema.gr/greece/article/522309/ekdilosi-tou-rotarianou-omilou-athina-filothei-stin-athinaiki-leshi/

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχετε γράψει σχεδόν το ίδιο σχόλιο σε άλλη ανάρτηση (που σχετίζεται με τα Ρόταρυ). Παρακαλούμε μην το επαναλαμβάνετε σε άσχετες αναρτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

και όμως πιστεύω ότι είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους τα 2 θέματα των αναρτήσεων για αυτό και το έκανα,δεν είναι άσχετα αλλά σχετικά.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.