" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Κάποιοι ιστογράφοι (bloggers) κατασκευάζουν και ρήσεις Αββάδων!

Είναι γνωστό ότι οι Οικουμενιστές πέρα από τα διάφορα εκκλησιαστικά ενημερωτικά site (που ανθούν αφού το μαύρο χρήμα στις μητροπόλεις επίσης ανθεί -να ναι καλά οι δίσκοι στις εκκλησίες), στα οποία προβάλουν τις φωτογραφίσεις τους (συνήθως με δεκάδες πόζες σε διάφορες χώρες, μητροπόλεις, συλλείτουργα κλπ),
εσχάτως πέτυχαν να δικτυωθούν και σε ελάχιστα ιστολόγια.

Να σου κάτι "προσκυνήματα" στο Φανάρι, να σου κάτι φιλοφρονήσεις με ηγουμένους και δεσποτάδες, δεν θέλει πολύ να μπει νερό στο κρασί.

Καμαρώστε τι γράφει το ιστολόγιο anastasiosk:
Κάποτε πήγαν κάποιοι στον Αββά Ποιμένα 
να του πουν ότι ο Επίσκοπος είναι αιρετικός 
και ζάλισαν τον άγιο.
Ο Αββάς τότε λέει στους αδελφούς: 
"βάλτε τους μια σουπίτσα να φάνε και να φύγουν οι αδελφοί, 
γιατί είναι σαλεμένοι".
http://anastasiosk.blogspot.co.uk/2015/10/blog-post_373.html


και η απάντηση ενός άλλου ιστολόγου:

ΣΧΟΛΙΟ: 
Τί θάλεγες γιά τόν Αγιο Μάξιμο; Ο Αββάς , είναι γνωστό, δέν ενδιαφέρθηκε γιά τήν θεολογία. 
Είναι επίσης γνωστό ότι δέν κηρύττουμε αίρεση γιά ψύλλου πήδημα. 
Εδώ όμως πρόκειται γιά Πατριάρχου πήδημα πού θέλει νά τούς πάρει όλους στόν λαιμό του.
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2015/10/blog-post_339.html


Δείτε και μερικά σχόλια αναγνωστών  :

  • Που ειναι γραμμενο αυτο,δεν το γνωριζω!Εχω ολα οσα εχει πει ο αββας ποιμην,μα τουτο ειναι απο αλλη πηγη>διοτι οι αββαδες ησαν πατερες που ηξεραν Γραφη καλη και ειχαν εμπειριες απο αιρετικους.
  • Μάλλον κάποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η ανάρτηση. Πιθανώς φιλοπατριαρχικές...
  • βρε συ Τάσο, δεν έχω βρει πουθενά σε γεροντικό τέτοιο περιστατικό. Μήπως είναι μούφα για να δικαιολογήσουν κάποιοι μεγαλοσχήμονες τα πονηηρά τους έργα και ν' αποφεύγουν την κριτική;
  • "Χρησιμοποιούμε" και τους αββάδες για να αμβλύνουμε τις αντιδράσεις έναντι των ποιμένων που κηρύττουν αιρετικές διδαχες κε Κωστόπουλε;


Όπως θα παρατηρήσετε στο ιστολόγιο αυτό, παραδόξως, τα σχόλια αντιοικουμενιστών και οικουμενιστών, είναι πάντα ισάριθμα. Που βρίσκονται τόσοι οικουμενιστές να σχολιάσουν;!

Κατανοούμε απόλυτα .. δύσκολοι οι καιροί..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νόμιζα πως αυτό το ιστολόγιο ήταν του π. Αναστασίου Γκουτσόπουλου. Αποκλείεται όμως ο π. Αναστάσιος να έγραφε τέτοια πράγματα. Σε ποιον ανήκει αυτό το ιστολόγιο;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε
Κατ αρχήν την ιστορία του ιστολογίου μας θα την διαβάσετε στο υποσέλιδο.

Προφανώς δεν είμαστε ιστολόγιο ούτε του π.Αναστασίου Γκοτσόπουλου ούτε κανενός ιερέως. Εδώ και καιρό έχουμε ομόφωνα αποφασίσει να μην συμπεριλαμβάνονται ιερωμένοι στην ομάδα μας (για πολλούς λόγους που δεν είναι της ώρας να αιτιολογήσουμε).
Είμαστε αυτόνομη ελληνορθόδοξη ομάδα εκπαιδευτικών κάθε εργασιακής σχέσης (αδιόριστων, αναπληρωτών, μονίμων) απ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που πέρα από τον αγώνα για την πατρίδα μας, ζητούμε "ελευθέρα και ζώσα εκκλησία".

Δε έχει κανένα νόημα η δημοσίευση ονομάτων της συντακτικής ομάδας και της ευρύτερης ομάδας μας. Εμείς δεν περιμένουμε "ευλογίες" από κανένα μητροπολίτη και από κανένα μοναστήρι. Στις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα και για την Ορθοδοξία, αποφασίσαμε ως πνευματική ηγεσία αυτού του τόπου, να κάνουμε το χρέος μας, να σταθούμε στις επάλξεις και να διαφωτίσουμε για το τι συμβαίνει, για όσο χρειαστεί.

Για την ομάδα μας δεν έχει σημασία ΠΟΙΟΣ γράφει κάτι αλλά τι γράφεται. Δεν φοβόμαστε την αλήθεια, δεν φοβόμαστε τον διάλογο και είμαστε από τα λίγα ορθόδοξα ιστολόγια που δεν κόβουμε σχόλια (παρά σε ελάχιστες ακραίες περιπτώσεις).

Οπότε αντί να ψάχνετε ψύλλους στα άχυρα, να βρείτε ιερείς για να τιμωρήσετε, κάντε καλύτερα τον κόπο να ασχοληθείτε με την ουσία της παρούσας ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

Να με συγχωρείτε γιατί από δική μου ασάφεια δεν έγινε κατανοητή η ερώτησή μου. Αναφερόμουν στο ιστολόγιο "Αναστάσιος" για το οποίο ρώτησα σε ποιον ανήκει, διότι μέχρι τώρα θεωρούσα πως ανήκε στον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σε καμία περίπτωση δεν ανήκει στον π.Αναστάσιο Γκοτσόπουλο το anastasiosk!
Είναι από Πάτρα (το γράφει κ στο προφίλ του).
Εφόσον όμως δεν δηλώνει δημοσίως την ταυτότητα του, οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Επαναλαμβάνουμε ότι ελάχιστη σημασία έχει ποιος έχει ένα ιστολόγιο. Σημασία έχει τι γράφεται, πως διαχειρίζεται τα σχόλια (αν επιτρέπει να υπάρχει αντίλογος) κλπ.
Πρέπει να κατανοήσουν ορισμένοι ότι το ιστολογιο δεν είναι ιστοσελίδα για να περνάς μονόπλευρα τις θέσεις σου. Τα ιστολόγια -μέσω του σχολιασμού- αοτελούν βήμα ελεύθερης έκφρασης και κυρίως διαλόγου.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.