" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015: Εκδήλωση με θέμα «Οι άταφοι Ήρωες του 1940 - ΄41 περιμένουν» και φωτορεπορτάζ από την Βόρειο Ήπειρο

Ο Εθνικός Σύλλογος «Βόρειος Ήπειρος 1914» 
και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς
σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα 

«Οι άταφοι Ήρωες του 1940 - ΄41 περιμένουν», 
που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 
και ώρα 7:30 μ.μ. 
στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Πειραιά 
(Γρηγορίου Λαμπράκη 41, 3ος όροφος).


Ομιλητές:

• Γεώργιος Σούρλας, τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Άταφων Πεσόντων του Έπους 1940 –'41:
Το εθνικό μας χρέος προς τους άταφους Ήρωες του Βορειοηπειρωτικού Έπους 1940 - ΄41
• Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Ταξίαρχος ε.α.:
Παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από τα πεδία των μαχών του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου στην Βόρειο Ήπειρο

Συντονίζει ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, Med , Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς.


H παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα
Εθνικός Σύλλογος «Βόρειος Ήπειρος 1914»
πηγή


Αξίζει να διαβάσετε και το:

Ο ΕΣΒΗ 1914 τίμησε την 75η επέτειο του ΟΧΙ 

στη Βόρειο Ήπειρο

Χαρακτηριστικές ενδεικτικές φωτογραφίες:
Μέλη του ΕΣΒΗ 1914 με την "Κυρά της Χιμάρας" Ερμιόνη Μπρίγκου, στον χώρο που είναι ενταφιασμένοι οι έξι Πεσόντες Έλληνες Στρατιώτες στον περίβολο της οικίας της.

Κατάθεση στεφάνου στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο (Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν το 1940-41 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου) του χωριού Βουλιαράτες στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου Β.Ηπείρου

Υψώνοντας τη σημαία της Αυτονόμου Ηπείρου στο Κάστρο της Χιμάρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η 28η Οκτωβρίου είναι η ΕΘΝΙΚΗ Επέτειος του ΟΧΙ στους Εισβολείς και τιμάται με ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ(ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ),ΣΗΜΑΙΑ/ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ και Εμάθηση της Ιστορίας (Όχι της Συστημικής-Ανθελληνικής-Αντεθνικής που επιχειρείται επί πολλά χρόνια στις Εκπαιδευτικές βαθμίδες απο τον γνωστό ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΓΟ..) απο ΟΛΟΥΣ για να γνωρίζουν τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Εποχής και ΟΧΙ την Κομματική Προπαγάνδα που μας μάθανε ως "Αυθεντική Ιστορία"...Ζήτω οι Ήρωες Οπλίτες&Αξιωματικοί του Έπους του '40 Κων/νος Δαβάκης,Χαράλαμπος Κατσιμήτρος,Ύψωμα 731 Ταγματάρχης Πεζικού Δημήτρης Κασλάς,Δημήτρης Ίτσιος και πολλοί άλλοι ΗΡΩΕΣ!!Αξιωματικοί ή Οπλίτες.Οι Άγνωστες θερμοπύλες του 1940 και ο Δημήτρης Κασλάς.
Αλήθεια το ΚΚΕ γιατί ΔΕΝ μιλάει ΠΟΤΕ για τους παραπάνω Ήρωες που αναφέρω αλλά μας μιλάει ΠΑΝΤΑ για το ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ μήπως επειδή είναι Κομματικά Λοβοτομημένοι;;; Στην Επίσημη Ιστορία που μάθαμε στο Σχολείο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ μας είπαν το παραμικρό για αυτά και πολλά άλλα όπως:Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη,τα Απομνημονεύματα του Κων/νου Κανάρη,Ποιός ήταν ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Παπαφλέσσας ΔΕΝ μας είπανε ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκαν τα Τάγματα Ασφαλείας,ΔΕΝ μας είπανε για ΤΙΠΟΤΑ για τον θάνατο του Μεταξά ο οποίος ήταν αποτέλεσμα Δηλητηρίασης επειδή τους πήγε κόντρα,ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τον Αλέξανδρο Κορυζή που αυτοκτόνησε επειδή είχε Φιλότιμο-Εθνική Συνείδηση+ΤΣΙΠΑ (ΟΧΙ ΤΣΙΠΡΑ-Τσίχλας..) για να ΜΗΝ παραδώσει την Ελλάδα στους Γερμανούς,Άρνηση του Αρχιεπίσκοπου Χρύσανθου να ορκίσει την Δοσίλωγη Κυβέρνηση Τσολάκογλου,ΟΠΛΑ..Αστυνομία της Αριστεράς..Ομάδες Προστασίας Λαικών Αγωνιστών,η Τρομοκρατία-διώξεις-εκτελέσεις που ασκούσαν στην Πελοπόνησσο οι Ελασίτες οδήγησε στην Δημιουργία των Ταγμάτων για την Προστασία των Τοπικών Πληθυσμών απο τον Συνεχή Διωγμό των Αντάρτικων Ομάδων τα οποία μετέπειτα κακώς συμμαχήσαν-συνεργάστηκαν με τον Κατακτητή για να ΜΗΝ εδραιωθούν οι άλλοι..

ΑθΑΝΑΤΟΙ!! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!! Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ήταν Εθνικός Ηγέτης με Προσωπικότητα,Ηγετικά Χαραχτηριστικά Εγκεφαλική Οξυδέρκεια για να καταλάβεις την Ιστορικότητα της Στιγμής,και ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ στοιχεία τα οποία λείπουν απο τους Σημερινούς Πολιτικάντηδες-λοβοτομημένους Ελληνόφωνους Ανθέλληνες ο Μεταξάς ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Δημοκράτες,Φιλοβασιλικούς,Αριστερούς,Βενιζελικούς για αυτό και το ΟΧΙ=«Alors, c' est la guerre» (Τα γαλλικά ήταν η Επίσημη γλώσσα των Διπλωματών αλόρ σε λα γκερ=πόλεμος, λοιπόν) ανήκει σε Αυτόν που πρώτα το είπε και μετά στους ΗΡΩΕΣ που το Υλοποιήσανε στα Πεδία των Μαχών και πέσανε Υπέρ Πίστεως&Πατρίδος Yπερασπιζόμενοι τις Πατρογονικές τους Εστίες,την Σημαία,την Τιμή&Αξιοπρέπεια Είχαν Ιδανικά εν αντιθέση με σήμερα..Ρητορικά Ερώτηματα τι θα γινόταν σήμερα άραγε σε αντίστοιχη κατάσταση....;;; + Ποιά είναι τα Ιδανικά του Σημερινού Νεοέλληνα της Μεταπολιτεύσης με ότι αυτό συνεπάγεται..
όποιος θέλει&μπορεί ας δώσει την δικιά του απάντηση..πρώτα στον ευατό του και μετά στους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

Περίπου στις 3 τα ξημερώματα της 28 Οκτωβρίου του 1940 η τότε Ιταλική Κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο, δια του Ιταλού Πρέσβη στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος και το επέδωσε ιδιόχειρα στον Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Βασιλείου της Ελλάδος, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.
Μετά την ανάγνωση του κειμένου ο Μεταξάς έστρεψε το βλέμμα του στον Ιταλό Πρέσβη και του απάντησε στα γαλλικά (επίσημη διπλωματική γλώσσα) την ιστορική φράση: «Alors, c'est la guerre», (προφέρεται από τα γαλλικά, αλόρ, σε λα γκερ, δηλαδή, Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο), εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση επί των ιταμών ιταλικών αιτημάτων.

O ίδιος ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε το 1945, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».

Ο Μεταξάς εκείνη τη στιγμή είχε εκφράσει το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα, την άρνηση της υποταγής, και αυτή η άρνηση πέρασε στον τότε ελληνικό δημοσιογραφικό τύπο με την λέξη «ΟΧΙ». Σημειώνεται πως αυτούσια η λέξη «ΟΧΙ» παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ως τίτλος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Ελληνικό Μέλλον» του Ν. Π. Ευστρατίου στις 30 Οκτωβρίου του 1940. Για κάποιον που ενδιαφέρεται να μάθει πλευρές της Ιστορίας μας που τις έχουν κρύψει επιμελώς..ας διαβάσει το βιβλίο <> Επιχείρηση κατά της Ελλάδας το οποίο έγραψε ο Εμαννουέλε Γράτσι.

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο λέγεται η Αρχή του Τέλους Επιχείρηση Κατά της Ελλάδας,εκ παραδρομής δεν γράφτηκε ολόκληρος ο τίτλος.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.