" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Εκλογές στην ΠΕΘ (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων).

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι δεν "χαριζόμαστε" όταν κάνουμε κριτική. Έτσι δεν διστάσαμε προεκλογικά να κατηγορήσουμε μέλη της ΠΕΘ για συναντήσεις με κομματικά πρόσωπα .

Όμως στην παρούσα συγκυρία, που το ορθόδοξο ομολογιακό μάθημα των θρησκευτικών, μετά από χρόνια υπόθαλψης δέχεται μια ανηλεή επίθεση, οφείλουν όλοι οι θεολόγοι 
  • να στηρίξουν την παλαίμαχη "Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων"(ΠΕΘ), 
  • να συμμετέχουν μαζικά στην ψηφοφορία (είτε δια ζώσης είτε δια επιστολικής ψήφου όπως προβλέπεται) 
  • και να ψηφίσουν τους πιο μαχητικούς και με ξεκάθαρες θέσεις υποψηφίους του ψηφοδελτίου της.

Κλείνουμε με μια προτροπή προς το νέο ΔΣ που θα ψηφίσει:
Παρακαλούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ να αναδείξει, εκτός από τον επαίσχυντο ρόλο του Υπουργού Παιδείας και τον ύποπτο ρόλο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου επειδή κανένας αγώνας δεν ευοδούται όταν ο Αρχιστράτηγός του τον υποσκάπτει υπογείως όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. 
Αυτό είναι σαφές από τις σχετικές δηλώσεις του κ. Φίλη, που απεκάλεσε τον Μακαριότατο “φωτισμένο ιεράρχη” που κάνει πλάτες στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών του κ. Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

Στις κρίσιμες στιγμές -πχ της ψηφοφορίας σε κάποιο σωματείο- πρέπει να δίνουμε όλοι, μαζικά το ΠΑΡΟΝ και με αίσθηση ευθύνης να υπερψηφίζουμε τα πιο ακέραια, ασυμβίβαστα και αξιόλογα πρόσωπα.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Χαρίζεστε μόνο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ. Κοινωνία, ΠΕΘ, ΕΡΩ είναι οι μεγάλοι εγκληματίες. Και μετά το παίζετε και αντιμασόνοι. Βρωμερά πιόνια του συστήματος είστε. Εγώ ήμουν στο σύστημα και βγήκα και αγωνίζομαι και οι μεγαλύτεροι διώκτες μου είστε εσείς που και καλά μεγαλώσατε με Καντιώτη και έθνος. Η υποκριτική σας εισαγωγή στην ανάρτηση με γέμισε οργή. Την ΠΕΘ δεν την στηρίζετε για ένα και μόνο λόγο: πιστεύετε στο θολωμένο σας μυαλό ότι οι άνθρωποι κάνουν το μέγα έγκλημα να ψηφίζουν ΝΔ, ενώ ο πραγματικός σκοπός της ζωής σας είναι να φέρετε κι άλλους ψήφους στα αφεντικά σας της ΧΑ που δουλικά προσκυνάτε. Ψευτοαγωνιστές, που διχάζετε με κάθε ευκαιρία τον λαό. Ντροπή σας ψευτοπατριώτες, υποκριτές!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

θα μας επιτρέψετε να επαναλάβουμε τις λίγο πολύ γνωστές θέσεις μας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα ακόμη πιόνι του συστήματος. Ευτυχώς οι Έλληνες που τον εμπιστεύθηκαν άρχισαν ήδη να το αντιλαμβάνονται. Όσο προχωράει ο καιρός και το "ζωνάρι θα σφίγγει", αναγκαστικά θα το αντιληφθούν και οι υπόλοιποι.

Ο λαός πάντα θα παρασύρεται από υποσχέσεις,πάντα θα αναζητάει έναν "Μεσσία", ένα "μαγικό" (ακόμη κ μέσω της εκκλησίας), που θα του δώσει τι άλλο; χρήματα και καλοπέραση. Αυτά έχουν θεοποιήσει οι περισσότεροι νεοΈλληνες.

Γράφετε:
"Την ΠΕΘ δεν την στηρίζετε για ένα και μόνο λόγο: πιστεύετε στο θολωμένο σας μυαλό ότι οι άνθρωποι κάνουν το μέγα έγκλημα να ψηφίζουν ΝΔ"
Αν ισχύει ο ισχυρισμός σας, τότε φυσικά και δικαιούμαστε να εναντιονόμαστε στην ταύτιση ενός συλλόγου θεολόγων με ένα πολιτικό κόμμα.
Εσείς δηλαδή επιθυμείτε η ΠΕΘ να είναι "δεκανίκι" της ΝΔ;

Για να δώσουμε μια πιο σαφή απάντηση: Δεν μας απασχολεί καθόλου τι ψηφίζει το κάθε μέλος της ΠΕΘ. Όταν όμως γίνονται προεκλογικές συναντήσεις -που ξέρουμε όλοι που αποσκοπούν- φυσικά και οφείλουμε να γράψουμε το αυτονόητο.
Το ότι τους ψήφισαν οι θεολόγοι και στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους εμπιστεύονται, δεν σημαίνει ότι θα αντιλαμβάνονται τα μέλη τους ως "πρόβατα". Συνεχίζουμε λοιπόν να επιμένουμε ότι ήταν σοβαρότατο λάθος τους η επιλογή τους αυτή.

Παρόλα αυτά το ιστορικό αυτό σωματείο με τίποτε δεν πρέπει να παρακμάσει.
Απαιτείται η μαζική συμμετοχή όλων των θεολόγων για να αναστηθεί και να πρωταγωνιστήσει, σπάζοντας όταν χρειάζεται τις αλυσίδες του καθωσπρεπισμού και των καλών δημοσίων σχέσεων με την εξουσία (γι αυτό αναφερθήκαμε κ στον Αρχιεπίσκοπο). Οι καιροί είναι δύσκολοι. Ο ένας μετά τον άλλον "τα βρίσκουν". Για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην νεοταξική λαίλαπα, απαιτείται συστράτευση και κοινός αγώνας.

Το αν είμαστε "ψευτοπατριώτες", "υποκριτές", "ψευτοαγωνιστές", "βρωμερά πιόνια του συστήματος", το γνωρίζουν οι τακτικοί μας αναγνώστες.

Όταν τονίζουμε το σημαντικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της εθνολογικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής αλλοίωσης της Ευρώπης, δεν νομίζουμε να υπηρετούμε ούτε το "σύστημα", ούτε τον "Συριζα".
Το ίδιο μπορεί να αντιληφθεί κανείς με τον αγώνα που κάνουμε ενάντια στον Οικουμενισμό, με τις αποκαλύψεις μας για τις σχέσεις με την Μασονία και τα Ρόταρυ από Πατριάρχες και μητροπολίτες, μέχρι υπουργούς και βουλευτές.
Άρα αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να είμαστε "πιόνια του συστήματος" και καλό είναι να σκέφτεστε πριν κατηγορήσετε κάποιον για κάτι.

Τέλος, θα απαντήσουμε και σε αυτό, την θέση μας απέναντι στην Χρυσή Αυγή:
Όταν ακούς το Μπαλτάκο να λέει στην κρυμμένη κάμερα ότι η δικαστική εξουσία πήρε εντολές για να τους φυλακίσει και όταν ακούγεται η φωνή του Αντώνη Σαμαρά να διατάζει "Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ@μήσει", τότε δεν μπορούμε να τους δώσουμε εμείς την χαριστική βολή.
Το καλάμι το χτυπάς όταν στέκεται όρθιο, όχι όταν γέρνει. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί που το χτυπάνε είναι ταυτισμένοι με την διαπλοκή.
Εμείς, το ξεκαθαρίσαμε :ΔΕΝ χαριζόμαστε σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Τα "ράμματα" που έχουμε για την Χρυσή Αυγή, θα τα βγάλουμε την κατάλληλη στιγμή. Προς το παρόν είτε λόγω ανικανότητας, είτε εσκεμμένα(;) πετυχαίνουν να κάνουν τις κατάλληλες γκάφες τις κατάλληλες χρονικές στιγμές, για να κρατάνε τα ποσοστά τους σταθερά χαμηλά και συνεπώς, διασφαλισμένες και τις "καρέκλες" τους. Πείτε μας όμως ένα άλλο πολιτικό κόμμα που δηλώνει ξεκάθαρα ενάντιο στην μαζική εισβολή λαθρομεταναστών. Πάντως αν δεν ήταν η Χρυσή Αυγή, πολύ φοβόμαστε ότι ακόμη θα παιζόταν το βλάσφημο έργο στο "Χυτήριο". Ας μάθουμε λοιπόν να κοιτάμε τον πραγματικό εχθρό και να αντιλαμβανόμαστε έγκαιρα ποιους προσεγγίζει και κυρίως, ποιοι υποτάσσονται σε αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Τα προσωπικά σας κύριε ανώνυμε 12 Νοεμβρίου 2015 - 9:13 μ.μ.δεν ενδιαφέρουν και πολύ, πάντως είναι προς τιμήν των διαχειριστών που απάντησαν. Με έκπληξη πάντως βλέπω τη θετική διάθεση να προσεγγιστεί η ΧΑ. ΔΕΝ είναι αυτό συνεπές με το "ΔΕΝ χαριζόμαστε σε ΚΑΝΕΝΑΝ", δεν νομίζετε;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παρακαλούμε ξανά διαβάστε πιο προσεκτικα την τελευταία παράγραφο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.