" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος προκαλεί σε Ουνίτικο ναό στην Ιταλία

Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου του 2015, ο Σεβασμιότατος Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, Μητροπολίτης Προύσης και γραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον ουνίτικο (Arbereshe) Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Μύρων Lungro (Επαρχία Cosenza - Καλαβρία - Ιταλία)!!!!!!!

Σχολίασε ο π. Νικόλαος Μανώλης:
“Σαν δεν ντρέπεται!!! Απαράδεκτος!!! Αλλά... ποιος πατριαρχικός νομίζετε είπε κάποτε όταν ρωτήθηκε από έναν γέροντα (που γνώριζε τον πατριαρχικό αυτόν από παιδί) 
"-Πάτερ μου, είδα σε φωτογραφία πως φίλησες το χέρι του Πάπα! Γιατί πάτερ μου;
εκείνος λοιπόν ο μέγας πατριαρχικός (πριν γίνει επίσκοπος), απάντησε: 
"-Μα γέροντα, το χέρι που μας δίνει τόσα χρήματα δε θα φιλούμε;". ”




“Σήμερα ἔγινε μεγάλη χαρὰ στὸν οὐρανό, καὶ οἱ Ἄγγελοι ἀνέβαιναν καὶ κατέβαιναν μὲ τὰ φτερά τους, πετώντας πάνω ἀπὸ τὰ κεφάλια μας!
Γιατὶ ἀκόμη μία φορὰ ἡ Κωνσταντινούπολη, ἡ μητέρα μας Ἐκκλησία, τὸ Οἰκουμενικό μας Πατριαρχεῖο, ὁ Παναγιώτατος Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαῖος, ἔστειλε στὰ παιδιά του τὰ ἀγαπημένα, σὲ σᾶς ὅλους, ἕνα Ἱεράρχη τῆς Κωνσταντινούπολης.
(Δὲν ἀκούγεται ευκρινώς) …οὐρανὸ χρησιμοποιοῦμε δύο Πατέρες μας, στὸν πάπα Φραγκίσκο καὶ στὸν Πατριάρχη Βαρθολομαῖο, ὁ Θεὸς νὰ τοὺς δίδει ὑγεία, νὰ τοὺς δίδει χρόνια πολλά, γιὰ νὰ μᾶς καθοδηγοῦν, ὅλους μας, στὸ δρόμο τῆς σωτηρίας καὶ τῆς ἀγάπης!
Τὴν χαρά μας αὐτὴ τὴν ὀφείλομε καὶ στὴν ἀδελφικὴ πρόσκληση τοῦ θεοφιλεστάτου ἀδελφοῦ, τοῦ ἀγαπημένου (σ.σ. Οὐνίτη) Ἐπισκόπου Μύρων κ. Δονάτου, ὁ ὁποῖος ποιμαίνει αὐτὴν τὴν ἐπαρχία σὰν ἄγγελος Κυρίου»!!!!!!!”



Δύο λοιπόν οι κεφαλές της Εκκλησίας, κατά τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρο. Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.!!!!!!!!!
Πότε έγινε, Σεβασμιότατε, η ένωση Ορθοδοξίας και Παπισμού για να μπορούμε να αναφερόμαστε στον Πάπα Φραγκίσκο σαν κεφαλή της Εκκλησίας;
Μπορεί ο Σεβ. Προύσσης και ο αποστείλας αυτόν στην Καλαβρία Πατριάρχης Βαρθολομαίος να θεωρούν τον Πάπα Φραγκίσκο αρχηγό της Εκκλησίας που ποιμαίνει εις νομάς σωτηρίους τους πιστούς πλην όμως οι Ορθόδοξοι πιστοί θεωρούν τον Πάπα Φραγκίσκο αβάπτιστο ψευδοποιμένα, αιρεσιάρχη που πρέπει να προσέλθει εν μετανοία στην Ορθόδοξη Εκκλησία για να βαπτιστεί.
Ο Σεβ. Προύσσης -σεπτή εντολή της Αυτού Παναγιότητος- μίλησε σαν γνήσιος ουνίτης. (...)



(..)ο οποίος (Προύσης Ελπιδοφόρος), συν τοις άλλοις, προσκύνησε την “Αγία”Τράπεζα των ουνιτών και τους έδωσε ασπασμό μετά την απαγγελία του Συμβόλου της πίστεως.!!!
Σεβ. Προύσσης! Κινδυνεύει η ψυχή σας! (..)

Και 2 βίντεο για να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία:





Δείτε και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να προσκυνάει στην "αγία" τράπεζα της Οικουμενιστικής κοινότητας του Μποζέ (πηγή)
Ότι ακριβώς έκανε και ο Προύσης Ελπιδοφόρος.  Τυχαίο ;;
επιπλέον σχετικά δημοσιεύματα εδώ, εδώ

Μετά από αυτά τα δημοσιεύματα (ανάμεσα σε δεκάδες άλλα, όπως πχ στην πρόταση για κοινό εορτασμό του Πάσχα με παπικούς και κόπτες),
μπορούμε νομίζουμε αυτοδικαιωμένοι να πάμε "για ύπνο". 
Αρκετό αντι-οικουμενιστικό αγώνα κάναμε και σήμερα. 
Τα κεφάλια μέσα τώρα, μην αγριέψει και κανένας δεσπότης .. και δεν αστειεύονται τώρα τελευταία. 
Εξ άλλου "εμείς δεν συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς" όπως δικαιολογήθηκε και γνωστή μονή 
(εμείς απλά συνεχίζουμε να μνημονεύουμε αυτούς που συμπροσεύχονται μαζί τους και .. περιμένουμε.. , τι περιμένουμε;;)

8 σχόλια:

Βασίλειος Λιάκος είπε...

'Ε, ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται...

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι οι ανθρωποι ειναι αρβανιτες που αιωνες τωρα προσπαθησαν να διατηρησουν την ελληνορθοδοξια τους και σεις τους βριζετε κι απο πανω.Καντε τους λοιπον πασα στους Αλβανους που τους διεκδικουν και στον Παπα.Αν δε παει το Οικουμενικο Πατριαρχειο να τους επισκεφθει,ποιος θα παει;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ανώνυμε,
οι ουνίτες είναι "ελληνορθόδοξοι";

Στην Ιταλία υπάρχουν "αρβανίτες";;; Που τους διεκδικούν οι αλβανοί!
Συγνώμη αλλά δεν έχετε ιδέα ποιοι ήταν οι αρβανίτες. Προφανώς και δεν ήταν αλβανοί. Και προφανώς δεν ζούνε στην Ιταλία.

Στην Ορθοδοξία υπάρχουν κανόνες, έχουν αποφανθεί οι Οικουμενικές Σύνοδοι τι επιτρέπεται και τι όχι. Με κανένα πρόσχημα δεν πρέπει να παραβιάζονται (πόσο μάλλον όταν επικαλείσθε πλήρως ανιστόρητα επιχειρήματα).

Ανώνυμος είπε...

Θλιβομαι γιατι περιμενα τουλαχιστον πριν κανεις σχολιασει επι ενος θεματος να ειναι επαρκως ενημερωμενος.Παμε λοιπον για τα βασικα.Στη Κατω Ιταλια-Μεγαλη Ελλαδα υπαρχουν απο την αρχαιοτητα ελληνικοι πληθυσμοι.Στο Βυζαντιο και στη Τουρκοκρατια κατεφυγαν εκει νεοι ελληνικοι πληθυσμοι που ανανεωσαν και ισχυροποιησαν την εκει ελληνικη παρουσια.Σημερα,δυο κλαδοι ομογενων μας υπαρχουν.Δεν ομιλω για αυτους που εχουν εκλατινιστει και εχουν μικρη η μηδαμινη επαφη με το ελληνικο τους παρελθον,μπορει να ειναι και εκατομυρια.Αναφερομαι σ αυτους που δραστηριοποιουνται συλλογικα για τη διατηρηση της ελληνικης τους καταγωγης.Η μια κατηγορια ειναι οι Γκραικανοι.Με τα τραγουδια τους,τη γλωσσα τους,τις επιγραφες στα ελληνικα.Η δευτερη κατηγορια ειναι οι αρβανιτες που εφυγαν κυνηγημενοι απο τους Τουρκους απο τη Πελοποννησο (Κορωνη και αλλου) και εγκατασταθηκαν στην Ιταλια.Αυτους επισκεφθηκε ο μητροπολιτης Προυσης,ο θεατρικος κριτικος Γεωργουσοπουλος παλαιοτερα και αλλοι απ την Ελλαδα.Χριστιανοι ορθοδοξοι που πολεμηθηκαν απο τους γειτονες τους καθολικους επειδη αρνουνταν να εγκαταλειψουν τις ελληνορθοδοξες παραδοσεις τους.Καποια στιγμη στο διαβα των αιωνων αναγνωρισαν πραγματι την εξουσια του Παπα.Οσον αφορα την αναμιξη των Αλβανων.Δε γνωριζετε οτι δραστηριοποιουνται στη περιοχη κανοντας προπαγανδα οτι οι αρβανιτες δεν ειναι Ελληνες;Αντιστοιχη μ αυτη που καναν οι Ρουμανοι με τους Βλαχους;Ας μη ξεχναμε οτι αυτοι οι ανθρωποι βρισκονται εκτος Ελλαδος και ειναι ευαλωτοι στη προπαγανδα.Εσεις διωχνοντας τους υποστηριζετε τους εχθους του εθνους;Εγω παντως απο τα βιντεο που παραθεσατε διεπιστωσα με τι συγκινηση και ευλαβεια υποδεχθηκαν τον εκπροσωπο του Οικουμενικου Πατριαρχειου.Ειστε πραγματι εκπαιδευτικος;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ανώνυμε σχολιαστή,
τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Κάποιος είτε ανήκει στην Ορθόδοξη εκκλησία είτε όχι.΅Είτε σέβεται τα δόγματα της είτε όχι. Είτε λέει σωστά το πιστεύω είτε όχι. Ενδιάμεσες καταστάσεις τον τοποθετούν εκτός της ορθόδοξης εκκλησίας.

Πολύ περισσότερο όταν κάποιος μνημονεύει τον αρχιαιρεσιάρχη Πάπα. Προφανώς λοιπόν οι Έλληνες της Κάτω Ιταλίας ΔΕΝ είναι ορθόδοξοι.

Οι Έλληνες της Κάτω Ιταλίας αποδεικνύουν πως η αλλαγή της θρησκείας εξαφανίζει και την εθνική υπόσταση. Γι αυτό έχουν απομείνει απειροελάχιστοι που μιλάνε την ελληνική διάλεκτο, και το αισθάνονται μόνον ως κάτι φολκλορικό και τίποτε άλλο. Αντιθέτως, όσοι κράτησαν την ορθόδοξη πίστη τους, κράτησαν και τον ελληνισμό, ακόμη κι αν υποχρεώθηκαν να αλλάξουν γλώσσα (πχ περιοχή Κορυτσάς Β.Ηπείρου, Πόντος κλπ)

Τώρα αν το προσκύνημα του Προύσης στην αιρετική "αγία τράπεζα" εσάς σας συγκινεί .. δυστυχώς εμάς δεν μας συγκινεί καθόλου
Για την ακρίβεια μας αηδιάζει
όπως μας αηδιάζουν όλες αυτές οι οικουμενιστικές συμπροσευχές.
Οι ουνίτες άγνωστε κύριε ΔΕΝ είναι ορθόδοξοι. Η ουνία ήταν ο δούρειος Ίππος των παπικών για να αλώσουν τους ορθοδόξους. Επειδή παρέμεναν ορθόδοξοι και δεν άλλαζαν, οι παπικοί τους επέτρεψαν να τελούν ορθόδοξες τελετουργίες με την προϋπόθεση να μνημονεύουν τον Πάπα. Έτσι τους ξεγέλεσαν. Και δεν έγινε μόνον στην Ιταλία αυτό αλλά σε όλα τα Βαλκάνια, μέχρι την Ρωσσία.

Οι αρβανίτες δεν έχουν σχέση με τους αλβανούς. Διαβάστε ενδεικτικά εδώ:
http://www.martino.gr/efhmerida/issue26/457-arvanites-alvanoi

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διαβάστε και εδώ:
http://www.himara.gr/istoria/3600-allo-alvanoi-kai-allo-arvanites

Ανώνυμος είπε...

Εκτος απο τους Αρβανιτες,Ελληνες ειναι και οι Πελοποννησιοι,οι Κρητικοι,οι Μακεδονες,οι Κυπριοι κλπ,ευχαριστω για τη πληροφορια.Υποστηριξα εγω οτι δεν ειναι Ελληνες η οτι περιοδευουν στα αρβανιτοχωρια της Ιταλιας Αλβανοι προπαγανδιστες που πρωτη φορα ακουτε οτι υπαρχουν,μοιραζοντας αλβανικα σημαιακια.Οπως πηγαινουν οι Ρουμανοι στους Βλαχους της Βορειου Ηπειρου κανοντας τη προπαγανδα τους.Για να καταλαβω,εσεις με το Οικουμενικο Πατριαρχειο μας ειστε η με τους ανθελληνες προπαγανδιστες;Και μενα με ενοχλει οτι εχουν αγαλματα στις εκκλησιες τους.Ο σκοπος ομως ειναι η προσεγγιση αυτων των ανθρωπων για να αποβαλλουν τα καθολικα καταλοιπα και να εναρμονιστουν πληρως στις ελληνορθοδοξες καταβολες τους.Εγω θελω να εχουν σημαιακια οταν τους επισκεπτεται ενας Ελληνας,ελληνικα και βυζαντινα.Εσεις προφανως θελετε να εχουν αλβανικα και παπικα.Αλλα τι επιπλεον επιχειρημα χρειαζεται απ τη στιγμη που εξισωνετε αυτους τους ανθρωπους με καποια ουνιτικη κοινοτητα στην ανατολικη Ευρωπη(Ουκρανια,Ρουμανια,Τσεχια).Εδω παρουσιαζετε ως εγκλημα τις επαφες με τους Καθολικους.Μ αυτη τη λογικη δεν επρεπε να παραχωρησει ο Καθολικος Επισκοπος Μιλανου μια εκκλησια προς τους ελληνορθοδοξους;Τοτε ηταν καλα;Οχι,κυριε,τα χετε μπερδεψει τα πραγματα.Οι επαφες σημαινουν και Ενωση;Ο Χριστιανισμος εχει δυο πνευμονες,τον ρωμαιοκαθολικισμο και την ελληνορθοδοξια.Ξεχωριστες οντοτητες σε συνεργασια.Υποθετω για τον ιδιο λογο θα μεμφεστε οσους Ελληνες τραγουδιστες πηγαινουν και εμφανιζονται στο Ισραηλ με το κοινο να τους αποθεωνει αφου γνωριζει και αγαπα την ελληνικη μουσικη,επειδη ειναι Εβραιοι και δε κανει.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πνεύμονας είναι μόνον η Ορθοδοξία.
Αν εσείς θεωρείτε τους αιρετικούς "πνεύμονα", είστε πλανεμένος.
Τον Πάπα να καταρράσθε είπε ο Άγιος Κοσμάς. Κι ο Άγιος ΠΑϊσιος έκοψε το μνημόσυνο του πατριάρχη Αθηναγορα για τα σούρτα φέρτα με τους παπικούς.
Η εκκλησία στους αιρετικούς λέει "μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού". Αυτό το έγραψε ο Απόστολος Παύλος, που έγραψε τον Ύμνο της Αγάπης. Μάθετε λοιπόν να μην τα ισοπεδώνετε όλα.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.