" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Διαθρησκευτικές συμπροσευχές στην Μυτιλήνη, από ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ και ΙΜΑΜΗ.

Οι Ορθόδοξοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συμπροσευχή με αιρετικούς.
Δεκάδες οι αποφάσεις Συνόδων και Ιερών Κανόνων που το απαγορεύουν με ποινές αφορισμού (για λαϊκούς) και καθαιρέσεως (για όσους φέρουν το ιερατικό σχήμα), δείτε αναλυτικά εδώ.

Δείτε τι έγινε στη Μυτιλήνη (4/11/2015) :

"Στις 5:00 το απόγευμα στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, έγινε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και της Καλλονής αλλά και εκπροσώπους όλων των εκκλησιών. " όπως διαβάζουμε σε ειδησιογραφικό ιστολόγιο
πίσω από τους 2 μητροπολίτες, στέκονται οι μουσουλμάνοι (διακρίνεται και η γυναίκα με την μαντήλα)







Δείτε και το βίντεο (ακούστε και τον Ιμάμη) για να μην έχετε καμία αμφιβολία για την γνησιότητα των φωτογραφιών και ποιος ξέρει, .. να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά :


Βέβαια όταν ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπροσεύχεται στο ίδιο τραπέζι με τον αιρετικό μητροπολίτη της Αγγλικανικής εκκλησίας, κόπτες κλπ ..
όπως λέει και ο λαός "το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι".


και ο πολλά προσδοκόμενος φιλόδοξος μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος Λαμπριαννίδης, προσκυνάει στην Αγία Τράπεζα των Ουνιτών (γράψαμε εδώ) :


τι άλλο μένει να πούμε, παρά :


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

2 ημέρες μετά τις δηλώσεις Φίλη και δεν έχετε βάλει σχετικό νήμα.

Ανώνυμος είπε...

Εν ονόματι του ιδεώδους της εξωτερικής ειρήνης καταπατούνται αδεώς οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες που ρυθμίζουν τις σχέσεις Ορθοδόξων χριστιανών και αλλοθρήσκων.
Και ο τραγικά ανυποψίαστος και σε αφάνταστο βαθμό αδιαφώτιστος επί θεμάτων Δόγματος, Ήθους και Λατρείας ελληνικός λαός βαθμηδόν εθίζεται σε αυτήν τη νοσηρή πνευματική ατμόσφαιρα αφού έχουν παραλύσει τα άλλωστε εν υπνώσει ευρισκόμενα ορθόδοξα αντανακλαστικά του συνεπεία του κατά ώσεις διοχετευομένου πανθρησκειακού δηλητηρίου.
Είναι αποκαρδιωτικό να θεάται κανείς ενίους των ποιμένων,( ίσως κάποιοι απ αυτούς και επιπολαίως και ανεπιγνώστως), του να "αβαντάρουν", διά της πολιτικής που ακολουθούν στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των διαθρησκειακών σχέσεων, τη δυσώνυμη "πολιτική ορθότητα", τη νέα δαιμονική "θεότητα" του αιώνος τούτου του απατεώνος!
Λ.Ν.

cummulus είπε...

Ἔλεος! Ποῦ καταντήσαμε πιά!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχετε δίκιο. Θα προβληθεί κάτι προσεχώς. Επειδή τέθηκε και χθες το ίσιο σχόλιο, αντιγράφουμε την απάντηση μας:


Φυσικά και δεν περιμέναμε τον κ.Φίλη για να προβάλουμε την ιστορία του Πόντου.
Στο ιστολόγιο μας, υπάρχει ετικέτα με τον τίτλο "Ποντιακή Γενοκτονία" (στην δεξιά στήλη, στις ετικέτες).

Αν ήξεραν ο Φίλης και η Ρεπούση και ΣΚΑΪ ("1821: η γέννηση ενός έθνους") τι αποτέλεσμα είχαν οι προκλήσεις τους, δεν θα τις έκαναν.
Αφού στα ελλαδικά (όχι ελληνικά) σχολεία δεν μαθαίνουν τα παιδιά Ελληνική ιστορία, μας έδωσαν την ευκαιρία να την μαθαίνουν οι Έλληνες από το διαδίκτυο.

Όσο για τον Φίλη, γράψαμε από την στιγμή της υπουργοποίησης του για τις θέσεις του:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_24.html

Μάλλον βρήκε διέξοδο η κυβέρνηση για να μην ασχολούμαστε με τα χάλια τους, να ασχολούμαστε με τον Φίλη.

Πάντως πολύ καλά έκανε η Πανποντιακή και αντέδρασε ταχύτατα. Πρέπει ο κόσμος να μάθει να βγαίνει στο δρόμο σε κάθε πολιτική αγυρτεία.

Ανώνυμος είπε...

http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=39426
Η μητρόπολη της Χαλκίδας τίμησε την Άλκηστι Πρωτοψάλτη! Γιατί άραγε; Μήπως πρόκειται για καμιά ιεραποστολική θρησκευτικότητα; Για καμία ηρωίδα της πατρίδας; Μήπως γιατί ύμνησε τα ελληνοχριστιανικά ιδανικά;
Η κυρία αυτή ουδεμία ουσιαστική υπηρεσία έχει προσφέρει στην Εκκλησία και το Έθνος.
Και όμως! Την τίμησε η μητρόπολη Χαλκίδας σκεπτόμενη κοσμικά.
Αντιγράφουμε απ το eviaportal :Κατόπιν, άρχισε το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, το οποίο περιελάμβανε δεκατέσσερα από τα αγαπημένα τραγούδια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, σε στίχους μεγάλων ελλήνων συνθετών και ποιητών: «Ανθρώπων έργα», «Το γλυπτό», «Αλεξάνδρεια», «Λάβα», «Δικαίωμα», «Τα πιο ωραία λαϊκά», «Θεός αν είναι», «Να ταν η χαρά οικόπεδο», «Το πατώμα», «Σε όλα τα νήσια (Κρίνα του γυαλού)», «Αυτές οι ξένιες αγκαλιές», «Του Αι-Γιώργη», τα οποία ερμήνευσαν εξαιρετικά η Φωτεινή Καπαγιάννη και ο Γιώργος Δρακούλης, οι οποίοι απέσπασαν το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια του κοινού, αλλά και της ιδίας της κ. Άλκηστης Πρωτοψάλτη. - See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=39426#sthash.RmM2sJbl.dpuf
Μπροστά στο δεσπότη της Χαλκίδας τραγουδούσαν "ηθικοπλαστικά" τραγούδια του τύπου "αυτές οι ξένες αγκαλιές"! Και μη χειρότερα!

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Κληρικοί κατήντησαν κομπάρσοι τῶν Μωαμεθανῶν....

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ;
ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ! ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ, ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ! ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Ποια είναι η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με την παραχώρηση ορθοδόξων ναών για τέλεση λατρευτικών πράξεων σε ετεροδόξους;


Απόσπασμα από ομιλία του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, κοσμήτορα της Θεολ. σχολής του Πανεπ. Αθηνών, στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα, στο Γουδί, στις 09-02-06
διαβάστε την στο : http://orthodox-voice.blogspot.gr/2015/11/blog-post_35.html

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΙΣΧΟΣ!
ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΕΓΑΛΗ!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.