" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ εγκαλεί το ιστολόγιο μας! Η απάντηση μας.

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Διευθυντή της Εφημερίδας Ορθόδοξη Αλήθεια, αναφορικά με ανάρτηση (δείτε την εδώ) που ανάμεσα σε άλλα, σχολίαζε και πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

από:Rizoulis Dimitris drizoulis@dimokratianews.gr
προς:opaidagogos@gmail.com
ημερομηνία:8 Φεβρουαρίου 2016 - 5:07 μ.μ.
Σε ανάρτηση του ιστολογίου σας επιτεθήκατε αναίτια και αδικα στην εφημεριδα Ορθοδοξη Αληθεια της οποίας είμαι διευθυντης. Τα σχόλια σας ήταν υβριστικά, άστοχα και άκρως προσβλητικά. Μάλιστα μας αποδίδετε και δόλο (!) στην παρουσίαση εκκλησιασιαστικών θεμάτων.
Λυπάμαι πολύ γιατί η θεματολογία σας ειναι αξιόλογη και το ιστολόγιο σας μαχητικό και χρησιμο. Δεν ξέρω αν έχετε κακους συμβούλους ή φίλους που μας ανταγωνίζονται, αλλά θα σας συνιστούσα να ειστε πιο δικαιοι. Σε τελική ανάλυση δείτε πρώτα την εφημερίδα και θα καταλάβετε πόσο μεγάλο λάθος κάνατε. Και σε τελική ανάλυση είναι κρίμα να πολεμάτε μια Ορθόδοξη φωνή που δίνει μάχη επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς.
Τέλος θα μπορούσατε τουλάχιστον πριν γράψετε ανοησίες και ανακρίβειες να ρωτήσετε για την ορθόδοξη Αλήθεια τους συνεργάτες της όπως τον. π. Γεώργιο Μεταλληνό, τον π. Ανανία Κουστένη, τον Ηρακλή Ρεράκη, τον Κ. Χολέβα, ή τον π. Βαρνάβα Γιάγκου. Εκτός κι αν ούτε αυτούς δεν θεωρείτε σημαντικούς. Ελπίζω σε επανόρθωση ή έστω μια συγγώμη...

Με τιμή
Δημήτρης ΡιζούληςΓια να βοηθήσουμε τους αναγνώστες επαναλαμβάνουμε τι γράψαμε (σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας) :

το εξωφυλλο του νεου φυλλου της συγκεκριμενης «ορθοδοξης» εφημεριδας,
οπου μπορειτε να δειτε:

- Ουσιαστικα διαφημιση μιας γελοιας «συγκεντρωσης»...αθεων.
- Ποσο...ευλαβης χριστιανος ειναι ο Πακης Παυλοπουλος.
- Συνεντευξη Μπαλτακου (αλλος ευσεβεστατος χριστιανος), προφανως επειδη προετοιμαζουν νεο «χριστιανοπατριωτικο» κομμα και θελουν να παραμυθιασουν τους πιστους.
Τα συμπερασματα δικα σας. Υποψην οτι το εντυπο αυτο εχει σχεση με τις «χριστιανικες» εκδοσεις«Εν Πλω» καθως και με την Ι.Μ. Βατοπαιδιου
(από email που λάβαμε από αναγνώστη μας)Η απάντηση μας:
Κατ αρχήν σας βεβαιώνουμε ότι δεν διεκδικούμε το αλάθητο και δεν έχουμε καμία δυσκολία όταν σφάλουμε να ζητάμε συγνώμη.
Το παραπάνω σχόλιο πράγματι μας το έστειλε τακτικός αναγνώστης μας (συγκυριακά, έχουμε κρατήσει το εμαιλ του). 


Γράφετε ότι σας  επιτεθήκαμε "αναίτια" και "άδικα" και ότι 
"Τα σχόλια μας ήταν υβριστικά, άστοχα και άκρως προσβλητικά".


Ας τα πάρουμε ένα ένα. 
"Αναίτια" ήταν πράγματι. Δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Μάλιστα τελείως τυχαία παρατηρήσαμε ότι πρόσφατα αναδημοσιεύσαμε και άρθρο της εφημερίδας σας (με επαινετικό ύφος), δείτε το εδώ:
πάνω πάνω η ανάρτηση μας γράφει :άρθρο της εφημερίδας "Ορθόδοξη Αλήθεια", 13/1/2016
Συνεπώς ούτε διαπλοκή υφίσταται ούτε καμία σκοπιμότητα.


Για το "άδικα":
Μα δεν κάναμε μια συνολική αξιολόγηση της εφημερίδας σας. 
Σχολιάσαμε το (τελευταίο) πρωτοσέλιδο. Γιατί  θεωρείτε ότι σας αδικήσαμε; 
Το αλλοιώσαμε; Προφανώς όχι. Απλά το αναδημοσιεύσαμε σχολιάζοντας το.
Δεν είμαστε τακτικοί αναγνώστες σας για να γνωρίζουμε την εφημερίδα σας. Δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο να ήταν πράγματι εξαίρεση και  να το παρεξηγήσαμε. Αλλά επαναλαμβάνουμε, δεν κάναμε συνολική αποτίμηση της εφημερίδας σας και ειλικρινά δεν την γνωρίζουμε (δυστυχώς δεν μας περισσεύει χρόνος για εφημερίδες).


"Τα σχόλια μας ήταν υβριστικά, άστοχα και άκρως προσβλητικά"
Τι εννοείται "υβριστικά"; 
Που είναι η εξύβριση; Τα χαρακτηρίζετε μάλιστα και "άκρως προσβλητικά";; 
Τα σχόλια πράγματι ειρωνεύονται την προβολή του Παυλόπουλου και του Μπαλτάκου και φυσικά δεν είμαστε "πρόβατα", ξέρουμε πολύ καλά ότι πολιτικά πρόσωπα αναφέρονται σχεδόν πάντα με σκοπιμότητα. Δεν θεωρούμε όμως ότι εξυβρίσαμε είτε εσάς είτε τους προαναφερθέντες. 
Το αν ήταν "άστοχα", αφήστε να το κρίνουν οι αναγνώστες μας.


Το μόνο για το οποίο επικοινωνήσαμε (από την 1η στιγμή) με τον αναγνώστη-σχολιαστή, ζητώντας του κάποιο τεκμήριο (πριν την δημοσίευση), ήταν η σχέση σας με την Βατοπεδίου και τις εκδόσεις "Εν Πλω".
Δεν  σχετίζεστε μαζί τους; Δείτε πχ.
Χορηγός Επικοινωνίας των εκδόσεων "Εν Πλώ", "η εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια".
Φυσικά εδώ τίθεται ένα τεράστιο θέμα που είναι η συμμετοχή της
Πειραϊκής Εκκλησίας ως χορηγός επικοινωνίας των εκδόσεων "Εν Πλω"!!!
Πηγή:
pemptousia (που επίσης σχετίζεται με την Βατοπεδίου)

Ή δεν μοιράσατε πρόσφατα βιβλία της  Μονής Βατοπεδίου:
βιβλίο "Τα θαύματα της Αγίας Ζώνης ..."
"Την Τετάρτη 20.01 με την Ορθόδοξη αλήθεια ... έκδοση 450 σελίδων της Μονής Βατοπεδίου"Ή δεν δημοσιεύσατε δηλώσεις στην εφημερίδα σας του Γλέζου και συνέντευξη του Ζουράρη.

Την προβολή του συγκεκριμένου τεύχους σας, είδαμε στο ROMFEA.
Δοκιμάσαμε μια αναζήτηση στο ΡΟΜΦΕΑ με θέμα "εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια", 48 άρθρα σας! Αυτό θα πει "ανταγωνισμός"!
Θέλετε να μας πείτε λοιπόν ότι τυχαία το ΡΟΜΦΕΑ προβάλει την εφημερίδα σας. Και επίσης τυχαία κι εσείς προβάλετε πολιτικούς. Δεν αποκλείεται να είναι και έτσι.Και μια τελευταία αναζήτηση και διαβάζουμε για την παρουσία σας σε κοινό περίπτερο με τη εφημερίδα "Δημοκρατία"!!!. 


Οι εσωτερικές πλευρές του περιπτέρου καθρεφτίζουν τον δυναμισμό και τη ζωντάνια των μαχητικών πρωτοσέλιδων της «δημοκρατίας» μας, της «Espresso», της«Ορθόδοξης Αλήθειας», της «Εστίας» - εφημερίδων που συγκροτούν τον νούμερο 1 εκδοτικό όμιλο στον ημερήσιο Τύπο της χώρας. 

Οι πηχυαίοι τίτλοι και το ευρηματικό στήσιμο «μαγνητίζουν» τα βλέμματα, κεντρίζουν την προσοχή, οδηγούν τους αναγνώστες στο γνωστό σημείο: μπροστά μας! (Πηγή: dimokratianews)
Να λοιπόν που απ' ότι φαίνεται είστε το ίδιο εκδοτικό συγκρότημα!!
Όσο για τους πηχαίους τίτλους και το ευρηματικό στήσιμο, που
μαγνητίζει τα βλέμματα, ίσως να ναι αυτό που δικαιολογεί τα πρωτοσέλιδα σας, τα οποία τράβηξαν και την προσοχή του αναγνώστη μας!!


Και φυσικά παρατηρήσαμε ότι ο Δ/ντής της Ορθόδοξης Αλήθειας έχει email
drizoulis@dimokratianews.gr
dimokratianews.gr
Έτσι εξηγείται λοιπόν!!!Συνοψίζοντας, τα σχόλια μας δεν ήταν ούτε
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ, ούτε ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ. 
Προφανώς πίσω από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ υπάρχει διαπλοκή. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο κάθε Έλληνας. Δεν γίνεται τυχαία τόση φασαρία τώρα για τις τηλεοπτικές άδειες. Παρατηρούμε πάντως ότι ενώ λέτε ότι αδίκως σας κατηγορούμε και αδίκως κάνουμε συνειρμούς (από το πρωτοσέλιδο), σκεφθήκατε άμεσα το ενδεχόμενο να έχουμε "φίλους" που "ανταγωνίζονται την εφημερίδα σας"!!
Εμείς  "φίλους" σε συγκροτήματα ηλεκτρονικού ή έντυπου τύπου δεν έχουμε.
«Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». 
Εσείς; Ανήκετε τελικά στο νο1 εκδοτικό συγκρότημα ή όχι ;!!!Μήπως έχετε κανένα άρθρο στην εφημερίδες σας (Ορθόδοξη Αλήθεια, Δημοκρατία) ενάντια στην Μασονία;; 
Αν έχετε παρακαλούμε να μας το στείλετε για να το αναδημοσιεύσουμε (δεσμευόμαστε από τώρα, προκαταβολικά). Γιατί καλές οι ιστορίες με τους γέροντες και τα θαύματα αλλά παρατηρήσαμε ότι δεν γράφει κανείς τίποτε για την μασονία. Κανέναν δεν τον απασχολεί το θέμα;;
Αν τολμήσει κανένας δημοσιογράφος να γράψει  .. "μαύρο φίδι που τον έφαγε"..
Αν λοιπόν έχετε κανένα άρθρο για την μασονία, παρακαλούμε να μας το στείλετε. Το περιμένουμε.Όσο για τα ονόματα στα οποία μας παραπέμπετε, ο ένας είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και συνεπώς για εμάς είναι περιττό να τον ρωτήσουμε οτιδήποτε. 
Κάποιος άλλος, ιερωμένος, πάντα μας άφηνε με την απορία αν τελικά οι προγαμιαίες σχέσεις είναι ή όχι αμαρτία. Ίσως του αρέσει να προκαλεί με τον λόγο του και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό προκαλεί παρερμηνείες. Να μας συγχωρείτε λοιπόν που δεν θα ρωτήσουμε τους αρθρογράφους σας. Όπως πάντα, τα σχόλια στις αναρτήσεις μας είναι ελεύθερα για να διατυπώσετε οποιαδήποτε νέα απάντηση ή ένσταση σας.

Νεότερη Ενημέρωση (13/2/2016):
Μετά από συζήτηση μεταξύ των μελών της ομάδας μας, αποφασίσαμε να τροποποιήσουμε τον τίτλο της αρχικής μας ανάρτησης στο:
"Ορθόδοξες" εφημερίδες και (επιπλέον)  ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΙΟ από  ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...
που ανταποκρίνεται καλύτερα στο περιεχόμενο της ανάρτησης και δεν αφήνει καθόλου χώρο για παρερμηνείες.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος άλλος, ιερωμένος, πάντα μας άφηνε με την απορία αν τελικά οι προγαμιαίες σχέσεις είναι ή όχι αμαρτία. Ίσως του αρέσει να προκαλεί με τον λόγο του και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό προκαλεί παρερμηνείες. Να μας συγχωρείτε λοιπόν που δεν θα ρωτήσουμε τους αρθρογράφους σας.

Προφανώς εννοείτε τον π. Βαρνάβα Γιάγκου.
Και εγώ συμφωνώ μαζί σας. Πάντα με άφηνε με την ίδια απορία.

Μνήμων

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Και ο Κονάνος το ίδιο.

Νικόλαος Ἀγγελίδης είπε...

Ε, βρε παιδιά, εσείς δεν παίζεστε.

Δόξα τω Θεώ για το ξεμπρόστιασμα. Τέρμα το κουτόχορτο!

Αντε καλόν Παράδεισο σε όλους.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Μαζί σας αδελφοί του Παιδαγωγού, σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη.
Πολύ ωραία τα γράφετε, μπουχτίσαμε με τις ιστορίες για γέροντες και θαύματα.
Ας γράψουν επιτέλους οι εφημερίδες για θέματα που μας αφορούν πιο άμεσα (Μασονία-Οικουμενισμό-Προδοσίες πολιτικών).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Λάβαμε νέο εμαιλ:

από: Rizoulis Dimitris
προς: opaidagogos@gmail.com
ημερομηνία: 9 Φεβρουαρίου 2016 - 6:15 μ.μ.

εχω στειλει ενα νεότερο σχόλιο για την απαντησή σας. Δεν ξερω αν το λαβατε. Αν οχι πειτε μου παρακαλω να σας το ξαναστείλω


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ:
Κύριε Ριζούλη
Μάλλον δυσκολεύεστε να πιστέψετε ότι υπάρχουν ιστολόγια που επιτρέπουν όλα τα σχόλια (που τηρούν τους απολύτως στοιχειώδες κανόνες δεοντολογίας).

Φυσικά δεν λάβαμε κανένα νεότερο σχόλιο σας. Ελεύθερα είναι τα σχόλια όπως σε κάθε μας ανάρτηση. Μπορείτε να γράψετε την άποψη σας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο π.Ανδρέας Κονάνος μπορεί να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ ομιλίας και θεματολογίας (απευθύνεται έντονα στο συναίσθημα, αυτό συνήθως αναπαύει τους πονεμένους, απογοητευμένους και κουρασμένους και ίσως γι αυτό έχει τόση πέραση)
αλλά δεν ακούσαμε πουθενά να μιλά για τις προγαμιαίες σχέσεις αποφεύγοντας εσκεμμένα να τοποθετηθεί.

Επειδή όπως έχουμε αποδείξει δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, αν έχετε συγκεκριμένη ομιλία ή βίντεο, γράψτε μας τον σύνδεσμο.

Ανώνυμος είπε...

Στη Δημοκρατία στο ένθετο για την Ορθοδοξία αρθρογραφεί ο Οικουμενιστής
Μητροπολίτης Δημητριάδος, κάθε βδομάδα

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο κ. Ριζούλης όταν λέει ότι τον βρίζετε εννοεί ότι μιλήσατε για Χριστέμπορους και απατεώνες. Σ΄ αυτό σφάλετε και πρέπει να το διορθώσετε.
Κατα τα άλλα οπωσδήποτε είναι μεγάλο λάθος του που προβάλλει τον Παυλόπουλο και άλλα μεγάλα λάθη κάνει.

Αριστοτέλης

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΝΕ!

ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ.

ΠΕΙΤΕ ΤΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΒΟΥΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ;ΒΑΛΤΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΪΣΙΟ ΚΑΙ ΑΓ.ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ!

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΥΣ.ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Dimitris Rizoulis είπε...

Χαίρομαι που η απάντησή μου προκάλεσε τόσα σχόλια, όπως επίσης χαίρομαι και για το ότι το ύφος της δικής σας απάντησης είναι σαφέστατα διαφορετικό από την αρχική ανάρτηση. Καλό θα ήταν όμως όταν απαντάτε να το κάνετε συνολικά και όχι αποσπασματικά για λόγους εντυπώσεων.
1. Το αρχικό σας κείμενο είχε τίτλο "Συνεχίζετε το Χριστεμπόριο από απατεώνες". Αν αυτό δεν είναι υβριστικό, αναρωτιέμαι τι είναι... Επομένως μη διαστρέφετε την αλήθεια και παραδεχτείτε το λάθος σας. Σε κάθε περίπτωση οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
2. Ουδέποτε κρύψαμε ότι ανήκουμε στον όμιλο της Δημοκρατίας. Μάλιστα το γράφουμε ξεκάθαρα στην ταυτότητα της εφημερίδας μας. Απορώ γιατί το αναφέρετε ως... αποκάλυψη.
3. Η όποια συνεργασία μας με εκδοτικούς οίκους ή Μονές για την προσφορά βιβλίων δεν συνιστά "σχέση". Αποσπασματικά αναφέρεστε σε δυο περιπτώσεις προφανώς για λόγους εντυπώσεων. Γιατί "ξεχάσατε" ότι αντίστοιχη συνεργασία έχουμε με την Αποστολική Διακονία, τις εκδόσεις Σταμούλη, τις εκδόσεις Πορφύρα κλπ; Αυτό δυστυχώς υποκρύπτει σκοπιμότητα.
4. Η προβολή της πίστης των πολιτικών δεν τους "αθωώνει" για τις πολιτικές τους αποφάσεις. Η Ορθόδοξη Αλήθεια ήταν πολύ σκληρή για τους πολιτικούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης ή για όσους πολεμούν την Ορθοδοξία. Αν μας διαβάζατε θα το ξέρατε. Επίσης γράψαμε ΚΑΙ για τον Οικουμενισμό ΚΑΙ για τα θρησκευτικά ΚΑΙ για πολλά άλλα θέματα.
5. Το βασικό μας θέμα για το συνέδριο αθέων το χαρακτηρίσατε ως "γελοίο θέμα". Λυπάμαι αλλά δεν αντιληφθήκατε ότι είναι έργο των μασόνων για τους οποίους κόπτεστε ότι δεν γράφουμε τίποτα! Αν είχατε μπει στον κόπο να το διαβάσετε θα το καταλαβένατε. Μάλιστα γράφαμε και ονόματα γνωστών Μασόνων και βάλαμε και τις φωτογραφίες τους! Οπότε μη ρωτάτε αν εμείς γράψαμε για τη Μασόνια. Αναρωτηθείτε γιατί έσεις επικρίνατε (ελαφρά τη καρδία) το δημοσισευμά μας που αναφερόταν στη δράση της!
6. Τέλος ο ιδανικός παιδαγωγός που έχω εγώ στο μυαλό μου είναι δίκαιος, διαβασμένος και έχει θάρρος. Ακόμα και όταν σφάλει ζητεί συγνώμη και δεν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από προσχήματα και αποσπασματικές πληροφορίες.
Κλείνω εδώ το θέμα και δεν σκοπεύω να επανέλθω. Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ελπίζω στο μέλλον να είστε πιο αντικειμενική ή τουλάχιστον όταν γράφετε κάτι να το γνωρίζετε και να το έχετε μελετήσει.
Δημήτρης Ριζούλης

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1. Ακριβώς, έτσι έκλεινε η ανάρτηση μας, με το χριστεμπόριο με τις υποτιθέμενες επιστολές του Χριστού. Τονίστηκε και από αναγνώστη, αλλά το γράψαμε και εμείς πιο πριν στην αναλυτική απάντηση μας με σχόλιο εδώ:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_39.html

Στην αρχική μας ανάρτηση προηγήθηκε ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας με σχόλια (στα οποία δεν υπήρχε τίποτε υβριστικό), ακολούθως περιγράψαμε την κατάσταση που υπάρχει γενικά στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων και έντυπα.
Κλείσαμε με αναφορά στους χριστεμπόρους.

2. Γιατί όταν ανήκεις σε μεγάλο εκδοτικό ασυγκρότητα, συχνά παίζονται και μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα. Δεν είναι μια απλή ορθόδοξη εφημερίδα που βγαίνει με πενιχρές δυνάμεις από απλούς ανθρώπους της εκκλησίας αλλά ένα συγκρότημα που ανάμεσα σε σκανδολοθηρικά έντυπα (espresso), βγάζει (ταϊζει) και ορθόδοξα.

3. Όταν γράφουμε ότι κάποιος σχετίζεται με κάποιον άλλον, δεν σημαίνει ότι δεν σχετίζεται και με άλλους. Προφανώς ως ανήκοντες σε μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα, σχετίζεστε με πολλούς, και αυτό μας ανησυχεί.

5. Οι μασόνοι συνήθως δεν κρύβονται πίσω από αθέους. Βρίσκονται και μέσα στην εκκλησία. Αν παρόλα αυτά γράψατε για μασόνους και βάλατε φωτογραφίες, παρακαλούμε στείλτε μας το δημοσίευμα σας και όπως δεσμευθήκαμε θα το αναρτήσουμε. Το αναμένουμε.

Kyprianos Christodoulides είπε...

http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/06/blog-post_12.html

Οι σχεσιολόγοι (σχεσίτες θεολόγοι) νεοπατέρες και οι ακολουθήσαντες συναφειακοί και μεταπατερικοί της ακαδημίας του Βόλου, προτείνουν τη σχέση προς θεογνωσία. Αλλά όλα τα πράγματα στον κόσμο, κάθε τι που υπάρχει στον κόσμο αυτό, διατελεί σε κατάσταση σχέσης προς κάτι άλλο. Και τα ζώα βρίσκονται σε σχέση, με τη φύση ή τα άλλα ζώα, αλλά το ένα ζώο τρώει το άλλο. Συμβαίνει και με τους ανθρώπους, φευ, εν ονόματι του θεού (τους), συμβαίνει και με την κατανάλωση : Αρχή πάντων κατανάλωση ! Καταναλώνουμε και τους ερωτικούς συντρόφους ! Ή μήπως όχι ;

Τι θέλω να πω με αυτό ; Ότι Θεολογία δεν γίνεται μέσω της σχέσης, πολύ δε περισσότερο, με την αρχή της ηδονής. Δεν ευσταθεί το "αρχή πάντων σχέση", όπως δεν στέκει το "αρχή πάντων ηδονή". Το "γνῶσιν ἄγνωστον γνῶναι, ἡ Παρθένος ζητοῦσα, ἐβόησε πρὸς τὸν λειτουργοῦντα· Ἐκ λαγόνων ἀγνῶν, Υἱὸν πῶς ἐστι τεχθῆναι δυνατόν, λέξον μοι;" αποκλείει την σχέση, αποκλείει και την ηδονή. Αν οι μεταπατέρες συναφειακοί και οι αρχαιότεροι τούτων (νεωτερικοί) σχεσίτες, επικαλούνται τον άγιο Συμεών το νέο θεολόγο, ας πάνε στις ερημιές, ας πάνε στις σκήτες, και τότε να αρχίσουν να γράφουν για τις "εμπειρίες" του θείου έρωτος, για την κάθαρση, για το φωτισμό και τη θέωση. Αρκετά μας έχουν ζαλίσει.

Ανώνυμος είπε...

Ψεύδεστε. Όλοι καταλαβαίνουν ότι ο π. Βαρνάβας είναι εναντίον των προγαμιαίων.
Απλά εσείς πράττετε σαν παραδικαστήριο Φαρισσαίων.
Προσέχετε, διότι θα δώσετε λόγο κάποτε στο Ύψιστο για τη προτεσταντοποίησή σας.

Kyprianos Christodoulides είπε...

Ανώνυμος11 Φεβρουαρίου 2016 - 10:21 μ.μ.
Ψεύδεστε. Όλοι καταλαβαίνουν ότι ο π. Βαρνάβας είναι εναντίον των προγαμιαίων. Απλά εσείς πράττετε σαν παραδικαστήριο Φαρισσαίων.
Προσέχετε, διότι θα δώσετε λόγο κάποτε στο Ύψιστο για τη προτεσταντοποίησή σας.

Απάντηση κχ

"40:25΄ π. Βαρνάβας : Αν σας ρωτήσει κάποιο παιδί "είναι αμαρτία οι προγαμιαίες σχέσεις;" δεν του απαντάτε ποτέ, μας είπε ο πνευματικός ποιμήν. Οπότε, με αυτή τη μεταπατερική οδηγία της ακαδημίας του Βόλου, οι πνευματικοί θα αφήνουν εντελώς ανοικτό το πεδίο δοκιμών, ή μάλλον των δοκιμαστικών σχέσεων της εκκλησιαστικής (οπωσδήποτε) σεξουαλικότητας. Που ερμηνεύεται "πάθε και μάθε", όπως μας είπε στο τέλος ο ομιλητής.

(Συμπληρώνω εδώ : Σκότωσε, για να μάθεις ότι δεν πρέπει να σκοτώνεις).

Οι νέοι θα πάθουν την ηδονή, για να μάθουν - κάποτε θα συμβεί - την οδύνη, ποτέ όμως δεν θα θελήσουν να πάθουν την οδύνη, για να μάθουν την ηδονή. Διάβασε και άκουσε http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/06/blog-post_12.html

Ανώνυμος είπε...

35:45 σε σημείο που να αποδεχτούμε και την αμαρτία ως απαραίτητη στη ζωή του.
44:48 η απάντηση στις σεξουαλικές αναζητήσεις είναι τελείως προσωπική.
47:45 άστον να τρώει το σάπιο μήλο γιατί αλλιώς θα μείνει τελείως νηστικός τουλάχιστον με το σάπιο μήλο κάπως θα ζήσει,θα βγάλει τη μέρα του.
49:30 αλλά να τον αφήσουμε κατά την ελευθερία του να ζήσει τα αδιέξοδα των αισθήσεων του ώστε να φτάσει να γίνει αναίσθητος και τότε να τον αγκαλιάσει η εκκλησία...είναι προτιμότερο ένας νέος να ζήσει τα πάντα και να γίνει αναίσθητος παρά να μην έχει κάνει τίποτα και να γίνει ρομπότ.

Οι Νικολαΐτες δίδασκαν «το παραχρήσθαι τη σαρκί» ότι οι άνθρωποι δηλαδή πρέπει να πέφτουν με τα μούτρα στις σαρκικές αμαρτίες για να μπουχτήσουν δήθεν τις αμαρτίες και να μην έχουν διάθεση κατοπιν να κάνουν αμαρτίες.Να κάνουμε το κακό για να έρθει το καλό,μεγάλη διαστροφή..!!!Οι νικολαΐτες προχωρούσαν ένα βήμα ακόμη και έλεγαν ότι οι σαρκικές εκτροπές δεν είναι καν αμαρτίες....Σε πολλές ομιλίες του ο π.Βαρνάβας επαναλαμβάνει πως η αμαρτία είναι κάτι σχετικό και πως η θρησκεία υπάρχει για να ελέγχει και να εξουσιάζει τους ανθρώπους...θα συμφωνήσω μαζί σου γιατρέ,αρκετά μας έχουν ζαλίσει....

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.