" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η Μάχη της Φλώρινας (12 Φεβ. 1949) και ΚΑΛΕΣΜΑ στις φετινές εκδηλώσεις

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΛΑΦ Φλώρινας Πλατ. Γ. Μόδη – Τ.Κ. 531 00
Τηλ. 23850 22668
Ιστοσελίδα: http://eaasflorina.blogspot.gr/
 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
Το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, της οποίας μέλη είναι Απόστρατοι Αξιωματικοί του Στρατού και της τέως Χωροφυλακής του Νομού, με τη συμπλήρωση 67 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας την 12η Φεβρουαρίου 1949, τελεί θρησκευτικό μνημόσυνο στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 

Σάββατο 06-2-2016
(Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας)
19:00    Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ./ Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Ευάγγελου Δανιά.
19:15   Καλοσώρισμα και παρουσίαση ομιλητή από τον Πρόεδρο του       
             Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Φλώρινας Ταξχο ε.α.  κ. Σωτηρίου Δημήτριο. 
19:30   Ομιλία από τον Έφεδρο Τχη κ. Κλημεντίδη Γεώργιο.
 

Κυριακή 07-2-2016
 
10:15    Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
10:50    Πέρας προσελεύσεως στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο.
11:00    Επιμνημόσυνος Δέηση.
11:15    Προσκλητήριο Πεσόντων.
11:20    Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Ευάγγελου Δανιά.
11:30    Κατάθεση στεφάνων.
11:35    Σιγή ενός (1) λεπτού - Εθνικός Ύμνος  - Πέρας τελετής.
 

Χωριό Πρώτη (Κυριακή 07-2-2016)
 
12:00    Επιμνημόσυνη Δέηση
12:05    Προσκλητήριο Πεσόντων
12:20    Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. Υπτγου ε.α. κ. Ευάγγελου Δανιά.
12:25    Κατάθεση στεφάνων.
12:30    Σιγή ενός (1) λεπτού - Εθνικός Ύμνος  - Πέρας τελετής.
 
                                               Εκ της Γραμματείας Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ./Ν. Φλώρινας




Η Μάχη της Φλώρινας, 12-2-1949

Η ηγεσία του ΔΣΕ απέδιδε μεγάλη σημασία στην κατάληψη της Φλώρινας για πολλούς λόγους. Διατηρούσε πάντα την ελπίδα ότι λόγω της άμεσης γειτνιάσεως της Φλώρινας με τα σύνορα, αν την κρατούσε, θα μπορούσε να εγκατάστησα εκεί την Κυβέρνηση των βουνών.

Ιστορία πολύ παλιά, από το 1947, όταν προσπάθησε χειμωνιάτικα να καταλάβει το Μέτσοβο και αμέσως μετά την Κόνιτσα. Φυσικά, κύριος αντικειμενικός σκοπός ήταν η στρατολογία ανδρών και η εξόντωση της φρουράς. Υπήρχε, τέλος, και μία άλλη πλευρά. Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Μάρκος, το καλοκαίρι του ’48, όταν ο ίδιος με τον Ζαχαριάδη επισκέφθηκαν τον Στάλιν, το μεγάλο αφεντικό τους συνέστησε να καταλάβουν τη Φλώρινα.
Το κοιμητήριο των πεσόντων στρατιωτών



το μνημείο για τον ομαδικό τάφο του ΔΣΕ (παρατηρήστε πως ακόμη δεν έχουν βάλει ούτε έναν σταυρό για τους πεσόντες οι σύντροφοι τους.
εκδηλώσεις μνήμης από το ΚΚΕ (ούτε ένα τρισάγιο..)

Το γιατί ο Στάλιν, ο οποίος είχε μια πολύ αδρή εικόνα του ελληνικού Εμφυλίου, ασχολήθηκε με τη Φλώρινα, δεν εξηγείται. Πάντως ίσως αυτή η παραίνεση του πατριάρχη του κομμουνισμού να ήταν εκείνο που ώθησε τον Ζαχαριάδη ν” αναμιχθεί για πρώτη φορά ενεργότερα στην επιχείρηση. Έλαβε μέρος σε στρατιωτικές συσκέψεις, μίλησε πριν από τη μάχη στους αντάρτες, αλλά φυσικά παρακολούθησε τη διεξαγωγή της από μακριά με κιάλια…

Ο ΔΣΕ διέθεσε για την επίθεση πάνω από 5.000 αντάρτες και, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα, ειδικές μονάδες, όπως ομάδες σαμποτέρ, λόχους «κυνηγών αρμάτων», ένα Τάγμα Μεταφορών και ένα Υγειονομικού, τμήμα Διαβιβάσεων και τέσσερις πυροβολαρχίες.

Από τη στρατολογία στη Φλώρινα αναμενόταν τέτοια συγκομιδή ανδρών, ώστε στις Πρέσπες ετοιμάστηκαν έμπεδα για την υποδοχή χιλιάδων νέων ανταρτών… Αυτή τη φορά, για να εναλλάσσονται οι ηγήτορες, η επιχείρηση ανατέθηκε στον Γούσια, ο οποίος ανέλαβε μ” ενθουσιασμό το έργο για ν” αποδείξει τις αμφίβολες στρατιωτικές του ικανότητες.
Αλλά ο Γούσιας βρήκε τον μάστορη του…



Απέναντι του είχε μια παλιά καραμπίνα των πολέμων. Τον θρυλικό «Παππού», τον διοικητή της II Μεραρχίας, τονστρατηγό Νικόλαο Παπαδόπουλο. Μια φιγούρα γραφική με τις μεγάλες άσπρες μουστάκες, εξ ου και η ονομασία «Παππούς», έναν άνδρα γενναίο, με μοναδικές πολεμικές διακρίσεις από την εποχή της μάχης του Ρίμινι.

Ο Γούσιας υπολόγιζε τη δύναμη της II Μεραρχίας σε 4.000 άνδρες, αριθμό κάπως μικρό για μεραρχία του ΕΣ εκείνης της εποχής, αλλά η μονάδα αυτή είχε αποδεκατιστεί στις φθινοπωρινές μάχες του Βίτσι.
Κι επιπλέον ο Παπαδόπουλος διέθετε μέσα στην πόλη μόνο μία από τις τρεις ταξιαρχίες του, κατά σύμπτωση την ταξιαρχία με το ένδοξο όνομα της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, της οποίας οι «πρόγονοι» είχαν πολέμησα στο Ρίμινι και στα Δεκεμβριανά. Από τις άλλες δύο ταξιαρχίες του, η μία βρισκόταν στα γύρω υψώματα και η άλλη αρκετά μακριά από την πόλη, στην τοποθεσία Βεύη-Κλειδί, γνωστή από τη γερμανική εισβολή του 1941.
Η Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου που πήρε μέρος στη Μάχη της Φλώρινας – Πηγή: Αρχεία ΑΣΚΙ

Ο Παπαδόπουλος είχε όμως ένα τεράστιο όπλο στα χέρια του. Διέθετε άριστες πληροφορίες για τον αντίπαλο, είχε διαισθανθεί την επίθεση και μάλιστα λέχθηκε ότι είχε προλάβει να ενεργήσει ασκήσεις των ανδρών του στα πιθανά σημεία επιθέσεως…

Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 3.30 το πρωί της 11 προς 12 Φεβρουαρίου του ’49. Το σχέδιο προέβλεπε την κατάληψη των γύρω υψωμάτων όσο ήταν σκοτάδι και την είσοδο στην πόλη με το φως της ημέρας. Ωστόσο οι επιθέσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα και αυτό θεωρήθηκε σοβαρό τακτικό λάθος.
Μερικά υψώματα κατελήφθησαν από τους αντάρτες, αλλά ο Παπαδόπουλος διέταξε άμεση αντεπίθεση. Ο αιφνιδιασμός είχε αποτύχει, αλλά η επίθεση συνεχίστηκε. Μία από τις τέσσερις ταξιαρχίες που είχε διαθέσει ο ΔΣΕ εισέδυσε στην πόλη, αλλά αντιμετωπίστηκε ακαριαία από τη φρουρά.
Διακόσιοι αντάρτες αιχμαλωτίστηκαν και κλείστηκαν σ” ένα κτίριο της πόλεως. Παντού, μέσα και έξω από την πόλη, οι αντάρτες γίνονταν δεκτοί με φονικά πυρά. Το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου οι αντάρτες εξαπέλυσαν μια τελευταία σφοδρή επίθεση, αλλά οι άνδρες του Παπαδόπουλου κράτησαν τις θέσεις τους και αντεπετίθεντο σε όλα τα σημεία.

Η επίθεση εναντίον της Φλώρινας άρχισε να παράπαιει…

Μακριά από τη γραμμή πυρός, πάνω σ” ένα ύψωμα με το παράξενο όνομα Τρύπια Πέτρα, ο Γούσιας παρακολουθεί ανήσυχος την εξέλιξη της μάχης. Ο ίδιος δεν έχει οπτική αντίληψη, οι τηλεφωνικές γραμμές με τα προκεχωρημένα τμήματα δεν έχουν εγκατασταθεί και οι ασύρματοι υπολειτουργούν.
Δίπλα του ο Βλαντάς, που κάνα χρέη Πολιτικού Επιτρόπου για τις επιτιθέμενες δυνάμεις, παρακολουθεί χαιρέκακα την αγωνία του Γούσια. Αργότερα θα γράψει, χύνοντας άφθονο δηλητήριο για τον αντίζηλο του:

«Τέτοιο αίσχος διοίκησης της μάχης δεν ξαναείδε ο κόσμος».


Την άλλη μέρα ο καιρός βελτιώνεται και επεμβαίνει η Αεροπορία. Παράλληλα, από παντού συρρέουν ενισχύσεις του Εθνικού Στρατού. Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες η επίθεση του ΔΣΕ στη Φλώρινα καταλήγει σε φιάσκο. Και η εκατόμβη των άτυχων ανταρτών, που πλήρωσαν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ζαχαριάδη και του Γούσια, είναι τρομακτική.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Αλέξανδρου Ζαούση «Η Τραγική Αναμέτρηση», τόμος β, σελ 221-223
Πηγή1
Πηγή2
Πηγή3
και διάφορες άλλες πηγές από το διαδίκτυο

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..και την καταληψη της καρδιτσας και της ναουσας και των γρεβενων και του καπρενησιου ο σταλιν τις διαταξε γιατι κι αυτες συνορευαν με την αλβανια;;;ομως παλι καλα που απο ληστοσυμμοριτες γιναμε και ΔΣΕ...προοδος μετα απο 70χρονια...
για ποια ελευθερια της πατριδας μιλατε που κουβαλησατε ορδες αγγλων κ αμερικανων μαζι με τα τραστ κ τις πολυεθνικες τους που μεχρι σημερα μας πινουν το αιμα;;;απο ποιον την ελευθερωσατε την πατριδα δε καταλαβα.....
ασε το γλαφυρο για το ποσο μακρια παρακολουθησε ο νικος ζαχαριαδης τη μαχη ενω οι ηρωες ο γλυξμπουργκ ο παλστηρας κι βαν φλιτ ηταν στην πρωτη γραμμη..τα κοροιδα οι φανταροι σκοτωνοταν στην πρωτη γραμμη κιμας για την κρεατομηχανη της πλουτοκρατιας που τα παιδια της φυλαγαν το κολωνακι...
ουτε τρισαγιο θα κανουμε ουτε σταυρο θα βαλουμε γιατι δε πιστευουμε πως υπαρχει ο θεος που σας εσωσε μετα τη μαχη της καστοριας οπως εγραψε κι ο ζαφειροπουλος..
προσευχηθητε για τους 800 νεκρους κ μισοζωντανους που τους πεταξατε σα τα σκυλια στο λακο...αν κ διακρινω καποια προοδο γιατι συνηθως τους αποκεφαλιζατε και τους περιφερατε στις πολεις για παραδειγματισμο...
70 χρονια μετα ο ΔΣΕ παραμενει ηθικα και ιδεολογικοπολιτικα νικητης στον αγωνα για μια πατριδα λευτερη μακρια απο ξενες ιμπεριαλιστικες δυναμεις κ λυκοσυμμαχιες..για την καταργηση της εκμεταλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Αμφιβάλλετε ότι οι κομμουνιστές χρειαζόταν απεγνωσμένα μία πόλη για να την ανακοινώσουν ως πρωτεύουσα τους κράτους τους;; Αν ναι, μάλλον πρέπει να αρχίσουμε από τα βασικά.

2) Για να ακριβολογούμε "κομμουνιστοσυμμορίτες" ήταν ο όρος. Αν κάνετε μια αναζήτηση στο ιστολόγιο μας, θα δείτε ότι δεν διστάζουμε να τον χρησιμοποιήσουμε.

3) Εμείς δεν είμαστε τσιράκια κανενός, συνεπώς μας αφήνει αδιάφορους αν η εξωτερική μας πολιτική είναι αμερικανόφιλη ή αγγλόφιλη ή γαλλόφιλη ή ρωσόφιλη. Δυνητικά η συμμαχία με ομόδοξα κράτη είναι κάτι που θα είχε καλύτερα θεμέλια και προοπτική αλλά όταν έχουμε όλοι δυτικοποιηθεί μέχρι το μεδούλι μας, χρειάζεται πολύς δρόμος για κάτι τέτοιο.

4) τιμούμε τους πεσόντες κατ αρχήν γιατί έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Επειδή ανήκαν στον ένδοξο ελληνικό στρατό και δεν λιποτάκτησαν. Επειδή χάρη στην θυσία τους δεν γίναμε κι εμείς Αλβανία του Χότζα, χωρίς εκκλησιές και ελληνικά σχολειά, χωρίς πράκτορες του καθεστώτος, ηλεκτροφόρα σιρματοπλέγματα -για να μην δραπετεύσουμε από τον παράδεισο!- και εκατοντάδες χιλιάδες χτιστά πολυβολεία παντού.

5) Δεν νομίζω να μπορείτε να συγκρίνετε τα εγκλήματα των μεν με των δε. Είναι ακριβώς η διαφορά ηθικής που έχει ΣΥΝΗΘΩΣ ένας που φοβάται τον Θεό από έναν που δεν πιστεύει ότι υπάρχει θεός συνεπώς όλα επιτρέπονται. Να γράψουμε καμιά παραπομπή στο διαδίκτυο ή σε βιβλία από παραδείγματα για το πως εκτελούσατε αμάχους και ιερωμένους ή θα κάνετε τον κόπο να τα ψάξετε μόνος-η σας;

6) Μα ποιος σας είπε ότι ο κομμουνισμός ήθελε ελεύθερη ελληνική πατρίδα; Ήθελε μια ελλάδα υποταγμένη στα συμφέροντα της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ. Αποκαλείτε τους δυτικούς "ιμπεριαλιστές" και πράγματι είναι. Οι κομμουνιστές δεν ήταν ιμπεριαλιστές;
Πέρασαν τα χρόνια, εμείς ανοίξαμε τα μάτια μας, δεν σκύβουμε το κεφάλι σε ξένους, εσείς;;

Ανώνυμος είπε...

Εν Χριστώ αδελφοί και συνέλληνες Παιδαγωγοί,
με εντυπωσιάζει που επιλέγετε πρωτότυπα θέματα για να αναδείξετε. Όταν αυτά συμπίπτουν με πεσόντες υπέρ της πατρίδας μας, οι αναρτήσεις σας αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη συναισθηματική αξία. Χθες προβάλλατε το τραγούδι του Παλληκαρίδη.Έξοδα συγκινητικό και αυτό.
Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα μας.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Ανώνυμε, να σε ρωτήσω κάτι;

Είσαι υπέρ της Συμφωνίας της Βάρκιζας ή κατά;

Πιστεύεις ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν προδότης, όπως τον χαρακτήριζε επί δεκαετίες το ΚΚΕ ή ήρωας, όπως ψελλίζει σήμερα;

Θεωρείς ότι ο Στάλιν είχε σκοπό να βοηθήσει τους συντρόφους του στην Ελλάδα ή αδιαφορούσε, αφού οι νικητές του πολέμου είχαν ήδη κάνει τη μοιρασιά στην διάσκεψη της Γιάλτας;

Αν ισχύει το δεύτερο, γιατί οι εν Ελλάδι κομμουνιστές παραμύθιαζαν τους συμμετέχοντες στον ΔΣ ότι «θα μας βοηθήσουν οι Ρώσοι»;

Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, μετά την Απελευθέρωση από τους Γερμανούς προκηρύχθηκαν και έγιναν ελεύθερες εκλογές. Συμφωνείς με την στάση του ΚΚΕ που δεν συμμετείχε;

Ανώνυμος είπε...

1.βαση του διεθνους δικαιου αν κατεχεις μια περιοχη για 72 ωρες μπορεις να αναγνωριστεις σαν αυτονομο κρατος απο αλλα κρατη.αυτο προσπαθησε κι οΔΣΕ,οι εληνες το 1821,οι ηπα με την εισβολη στον κολπο των χοιρων στην κουβα αλλα οι κουβανοι τους πεταξαν πισω στη θαλασσα.ο σταλιν διαταξε ο ζαχαριαδης υπακουσε;κανονα απαραβιαστο ειχαν τα ΚΚ να μην αναμυγνειονται στα εσωτερικα αλλων ΚΚ.αν ειχαν αναμιχθει το αποτελεσμα θα ηταν διαφορετικο σιγουρα.δεχτηκατε το σχεδιο μαρσαλ κ πριν αγγλικη βοηθεια.αρα δε μιλαμε για καμια ενδοξη πολιτικη κ στρατιωτικη ηγεσια της εποχης.αλλα για τσιρακια,αφου χρησιμοποιησατε εσεις πρωτοι τον ορο,κ προσωπικο της αρχουσας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ταξης της εποχης
2.ειστε εκπαιδευτικοι για εξηγηστε τι σημαινει ο ορος συμμορια.συμμορια με εκατονταδες χιλιαδες;
3.σαν ομοδοξοι πηγατε στο πλευρο των αγγλων-αμερικανων τοτε;σταυροφορια εναντια στο σοσιαλισμο ηταν.τον καπιταλισμο πηγατε να σωσετε καμια πατριδα.η εκθεση Πολκ κανει λογο για 200 ελληνικες οικογενεις που κανουν κουμαντο στη χωρα.κατ εντολη αυτων ξεκινησε το μακελειο
οσοι στρατιωτες λιποταχτησαν απ τον κυβερνητικο στρατο μετα τη μαχη της καστοριας,οχι για να περασουν με το μερος του ΔΣΕ,τους ταχτοποιησατε στο αποσπασμα μια χαρα.φυσικα οχι τυχαια δεν ηταν αναμεσα τους κανενας γονος μεγαλης κ καλης οικογενειας.
ποιο ετος σταματησαν τα εμπολεμα μετρα της ελλαδα σε βαρος της αλβανιας και αν βλεπει καποια χωρα απο καποια αλλη βλεψεις εναντιον της,βλ βορεια ηπειρος,εχει το δικαιωμα να αμυνεται να προετοιμαζεται,βλ.ελλαδα-τουρκια;στην αλβανια του χοτζα δεν εκανε κουμαντο η πολυεθνικη η το ρασο του παπα του ιμαμη.τα τελευταια 25 χρονια δεν υαπρχει το τυραννικο καθεστως του χοτζα;ποσο υποταγμενες η ανεξαρτητες ηταν οι σοσιαλιστικες χωρες ως προς στην εσσδ η αλβανια αποτελει θαυαμασιο παραδειγμα
σημερα που συμετεχει η ελλαδα στις ιμπεριαλιστικες εκστρατειες των νατο-ΕΕ σαν ομοδοξοι παμε κ οχι κατ εντολη του κεφαλαιου που απροκαλυπτα στηριζει κυβερνησεις κι απαιτει εξισου απροκαλυπτα ξετσιπωτα μεριδιο απ τη λεια;;
οι αιχμαλωτοι που επιανε ο ΔΣΕ θαυμαζαν την αυτοθυσια την ισοτητα κ την ανιδιοτελεια των μαχητων του κ ξεχωριζε η συμπεριφορα απενανντι τους.
τους 1500 ιερεις κ 3 μητροπλιτες που προσχωρησαν στο ΕΑΜ τι πογκρομ τους εξαπελυσε κρατος κι εκλησια που κομμουνιστες δε τους ελεγες.αγωνιστες ομως και ανθρωπους με Α κεφαλαιο.ποιος εκτελουσε ποιον κ πως συμπεριφεροτανε εκαστος εχω αφθονες μαρτυριες απο πρωτο χερι
σας παραθετω μια κι αν θελετε δημοσιευστε την αλλα αν θελετε κοψτε την επειδη μεταχειριζομαι το ονομα καποιου χωρις την αδεια του
ο πατερ χαραλαμπος-μανωλης,πατερας του γνωστου παπα-νικολα που διωκει ο μητροπολιτης ανθιμος στη θεσσαλονικη σιγουρα θα τον εχετε ακουστα λοιπον μας ανεφερε μια δικη του μαρτυρια οταν το 1948 στον κροκο κοζανης τους εφεραν καταμεσης της πλατειας τα κεφαλια των μαχητων του ΔΣΕ για παραδειγματισμο με τα ψιχουλα της κουραμανας στο στομα τους και τα πασαλιασαν για να μη σηκωθει κεφαλι.
εχω διαβασει αρκετα απο τα βιβλια που πιστευω πως θα με παραπεμψεις.αλλα παντα πισω απο τις λεξεις κρυβεται ο εκδοτης κι ο χορηγος.επισης ενδιαφερον εχει σ αυτα τα βιβλια η χρονολογια τους.μετα το 91 τονους μελανι χυσατε σε τετοια βιβλια.
7.μην παραποιουμε τους ορους.ο ιμπεριαλισμος προκυπτει απ την οικονομικη ταξη που κραταει τα κλειδια της εξουσιας.την αστικη.η κανουν κουμαντο οι παραγωγοι του πλουτου της καθε κοινωνιας η εκμεταλλευτες.η οι μελισσες η οι κηφηνες.ιμπεριαλιστες κ μακελαρηδες ηταν κ οι βυζαντινοι αυτοκρατορες.
οσο για το αν βρισκεις διαφορα σε ποιον σκυβεις το κεφαλι στον ελληνα κεφαλαιοκρατη η στον κινεζο η στον αμερικανο η σε ποιον θεο πιστευει,αυτοι μονο στο χρημα πιστευουν,για μενα δν υπαρχει καμια..
ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει καμμια παραταξη πλην των κομμουνιστων,ουτε σημερα ουτε ποτε εντος βουλης κι εχτος βουλης που να εναντιωνεται στη δικτατορια των αγορων κ του κεφαλαιου στη ζουγκλα της ατομικης ιδιοκτησιας της ελευθερης αγορας της καταργησης της εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο.τα περι υγιους καπιταλισμου κ ζωη του μελλοντος δεν πειθουν πλεον

Ανώνυμος είπε...

«Μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἀπάντων τιμιώτερόν ἐστιν ἡ Πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον.»

Αυτά τα λόγια έλεγαν οι σεμνοί μας πρόγονοι γι αυτούς που έπεφταν στα πεδία των μαχών ηρωικά υπέρ πατρίδος. Το ίδιο ισχύει και για τους πεσόντες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ε.Β. Χωροφυλακής που έπεσαν ηρωικά υπέρ Πατριός κατά την κομμουνιστική ανταρσία του 1946-1949.

Το Κ.Κ.Ε. μετά τα αιματοβαμμένα Δεκεμβριανά του 1944 που δια των όπλων απέτυχε να καταλάβει την εξουσία αρχίζει το 1946 ένα τρίτο ένοπλο γύρο. Ήθελε να καταλάβει ο λεγόμενος «Δ.Σ.Ε.» μία πόλη ώστε να κάνει ξεχωριστή κυβέρνηση , να αναγνωριστεί από την τότε ΕΣΣΔ, και να αποκοπεί το έδαφος της περιοχής εκείνης από την μητέρα Ελλάδα. Τους σταμάτησε ο Ελληνικός Στρατός οριστικά τον Αύγουστο του 1949 μετά από δεκάδες μάχες, ανάμεσα σε αυτές και η θρυλική μάχη της Φλωρίνης το 1949. Και αυτό ακόμη πονά τους απογόνους των Ηττημένων του Γράμμου ακόμη και σήμερα.

Δυστυχώς ο κ. Ανώνυμος ο 5 Φεβρουαρίου 2016 - 10:37 μ., είναι αμετανόητος υποστηρικτής εκείνης της εποχής των δεκάδων εγκλημάτων του Κ.Κ.Ε.

Να του θυμίσω ότι το Κ.Κ.Ε. ήταν πάντα εναντίον της Ελλάδας από την Μικρασιατική εκστρατεία. Υπονόμευε τον αγώνα του Ελ. Στρατού στο μέτωπο, το 1940 ίσχυε το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίπμετροπ μεταξύ Γερμανίας-Ρωσίας μη πολέμου, και από το 1944 έως 1949 δια των όπλων επιχείρησε να καταλάβει την εξουσία στην Ελλάδα. Ο Γεώργιος Παπανδρέου το ονόμασε «το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας»! Έκανε φρικτά εγκλήματα σε αμάχους π.χ. εκτέλεση Ελένης Γκατζογιάννη, επίσης οι ληστο-αντάρτες του ΔΣΕ την Μ. Παρασκευή του 1947, σταύρωσαν στα Τρίκαλα τον ιερέα Γεώργιο Σκρέκα(!) και βέβαια έκαναν το εγκληματικό Παιδομάζωμα.

Οι ληστο-αντάρτες του ΔΣΕ, δε συγχώρεσαν στην τότε βασίλισσα Φρειδερίκη την θαυμάσια έμπνευση να προφυλάξει τα παιδία της υπαίθρου στις Παιδοπόλεις.

Επίσης οι ΚΚΕδες μας, θίγονται που τα θύματα εκείνης της εποχής κάνουν ακόμη και σήμερα ένα σεμνό μνημόσυνο στους πεσόντες συγγενείς τους. Όπως το ερχόμενο στη Φλώρινα. Το οποίο σημειωτέον είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους πεσόντες.

-Τελικά οι Νικητές (το 90% του ελληνικού λαού) ελέω μεταπολίτευσης ηττήθηκαν από την πολυπλόκαμη Αριστερά το 1974, που έγραψε στα μέτρα της την Ιστορία. Ευθύνη τεράστια ‘έχει η τότε Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής που διέγραψε τις εθνικές επετείους του Γράμμου-Βίτσι, Μακρυγιάννη, Φλώρινα κλπ, και μας έφερε την περίφημη «γενιά του Πολυτεχνείου» που διέλυσε την Ελλάδα και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε.

Αιδώς Αργείοι!

ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

1)Τα "απόνερα" εκείνης της περιόδου μας παίρνουν ακόμα και σήμερα 2 Γενιές Μετά απο αυτούς που πολέμησαν εκατέρωθεν και αναφέρομαι στην γενιά των σημερινών 30ηδών-40ηδών τα παιδιά δηλαδή που γεννήθηκαν τέλη δεκαετίας '70-αρχές '80.Ειδικά οι Οικογένειες όσων είχαν θύματα και απο τις 2 πλευρές έχουν περάσει στις Νεότερες γενιές τις δικές τους Παθογένειες/Ψυχολογικά Τραύματα/Νοοτροπίες/Βιώματα και την Φρασεολογία τύπου:Εαμοβούλγαροι-Σταλινοφασίστες-Συμμορίτες-Συμμοριτοπόλεμος-η "Αντίδραση" συνεργάστηκε με τους Αγγλοαμερικάνους-η Οχιά η Φρειδερίκη-οι Εθνικόφρονες-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ-ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΣΑΣ ΧΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ κτλ.

2)ο Εμφύλιος άφησε ΠΟΛΛΕΣ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ στην Ελλάδα σε επίπεδο Κοινωνικό-Εργασιακό,τα Θύματα στα πεδία της Μάχης,τα Έκτακτα Στρατοδικεία+παιδομαζώματα εκατέρωθεν,και απο τα 2 Στρατόπαιδα υπήρξαν Αυτοκτονίες γιατί όταν στο πεδίο της Μάχης συνειδητοποιούσαν ότι σκότωσαν τον Αδερφό-θείο-εξαδερφό τους τρελλαινόντουσαν,ξυλοδαρμοί,διαπομπεύσεις γυναικών,Ληστοσυμμορίες Κατσαπλιάδων Φονιάδων Εθνικοφρόνων τύπου Σούρλα αλλά και της ΟΠΛΑ(Ομάδα Προστασίας Λαικών Αγωνιστών)σφάξανε αβέρτα-κουβέρτα..,στην Πελοπόννησο Ληστοσυμμορίες Ελασιτών Τρομοκρατούσαν-Λεηλατούσαν-Σφάζανε τον τοπικό πληθυσμό και αυτός ήταν ένας λόγος που δημιουργήθηκαν τα περίφημα Τάγματα Ασφαλείας,καταστράφηκαν δρόμοι,γέφυρες,Εργοστάσια,καήκαν Εκατοντάδες Χιλιάδες Στρέμματα Δασών,Χιλιάδες Μέτρα τηλεφωνικών Καλωδίων/Στηλών Καταστράφηκαν-ξηλώθηκαν,διαλυθήκανε Οικογένειες και
για όλες αυτές τις ΗΘΙΚΕΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ Παραμέτρους ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα απολογηθεί καμία "ΗΓΕΣΙΑ"..

3)Δυστυχώς που γίνανε όλα αυτά τα ΔΕΙΝΑ και έφυγε ο τότε Ανθός της Ελλάδος αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ που ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ Σύντροφοι όπως έγραψε στο βιβλίο του ο Τάκης Λαζαρίδης (ένας εκ των Συντρόφων του Νίκου Μπελογιάννη που δεν εκτελέστηκε στις 31/3/1952 τα ξημερώματα)αλλιώς θα είχαμε γίνει σαν τις Χώρες του "Υπαρκτού Σοσιαλισμού"...με ότι αυτό συνεπάγεται...

Υπέρ Ανάπαυσης των Ψυχών όλων "Πλανεμένων" ή Όχι!!

ΥΓ:Είναι λογικό να ΜΗΝ έχουν Σταυρό στα Μνηματά τους+να ΜΗΝ δέχονται ότι υπάρχει θεός αφού κατά τον ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ:Το όπιο των λαών είναι η θρησκεία+το ποδόσφαιρο + κατά τον Ιβιτς Λένιν:η Θρησκεία είναι η Πνευματική Βότκα του Λαού οπότε ακολουθούν πιστά τις οδηγίες αυτές..


Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.