" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Αθηνα 7-2-16 BINTEO, ΣΧΟΛΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Μεγαλειώδη συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη.

Πριν παραθέσουμε βίντεο, σχόλια και φωτογραφίες, θα εκφράσουμε την χαρά μας που ακόμη και χωρίς άνωθεν εγκρίσεις, ο πιστός λαός τολμάει και βγαίνει στον δρόμο και αντιδράει.

Επίσης χαιρόμαστε που ορθόδοξοι πιστοί αντιδρούνε ΜΑΖΙ (του νέου και του πατρίου ημερολογίου) με τις όποιες μικρές παραφωνίες.


Αθηνα 7-2-16 ''Μεγαλειώδης συγκέντρωση κατά της κάρτας του πολίτη"
ΜΕΡΟΣ Α'



ΜΕΡΟΣ Β'

Αθήνα 7-2-16 ''Πορεία προς τη βουλή κατά της κάρτας του πολίτη 

Παραθέτουμε σχόλιο αναγνώστη μας, που μας έγραψε εδώ:

Βρέθηκα χθές στην Συγκέντρωση απο τις 14:30 πριν ξεκινήσει δηλαδή έβλεπα την ροή του Κόσμου να αυξάνεται όσο πέρναγε η Ώρα είτε ερχόμενοι απο την Πλατεία Κοραή είτε με Πούλμαν απο την Επαρχία που κατεβάζανε τους Επιβάτες Στα Προπύλαια ή απο τους Σταθμούς του Μετρό Πανεπιστήμιο υπολογίζω κατά προσέγγιση ότι στην Κορυφωσή της η Εκδήλωση είχε 5,000 πάνω/κάτω
Βέβαια διάβασα στο site της ΧΑ συγκεκριμένα ότι η ΕΛΑΣ μίλησε για 7,000 (ως γνωστόν η Αστυνομία σε οποιαδήποτε Συγκέντρωση Πάντα Κατεβάζει τον Αριθμό για ευνόητους λόγους..) οπότε ο ακριβής αριθμός ήταν κάπου εκεί.



Για Εμένα ήταν πολύ καλό καθώς ήταν μια Κινητοποιήση η οποία διαδώθηκε ΚΥΡΙΩΣ απο ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ Ιστιολόγια όπως τα
Attica nea και με Προσωπική Προσπάθεια του καθένα μας όπως:
να ενημερώσει τον κύκλο Γνωριμιών του Φίλους/Γνωστούς/Συγγενείς/Συναδέλφους/Γείτονες δια λόγου/μέσω e-mail, ή να Εκτυπώσει Αφισάκια και να κολλήσει σε διάφορα σημεία.

Ήταν Αφορμή για Αφύπνιση απο τον Κοινωνικό & Πνευματικό λήθαργο που βρίσκεται ο Νεοέλληνας-να σηκωθεί απο τον καναπέ/φραπόγαλο/καπουτσίνο/σουβλακερί κτλ.

Έκατσα μέχρι το τέλος που είπαν τον Εθνικό Ύμνο Ίσως αυτό είναι το πιο Συγκλονιστικό να ψέλνεις τον Εθνικό Ύμνο μέσα σε μια Χώρα που έχει ξεχάσει απο που προέρχεται..

Τα Επίσημα ΜΜΕξαπάτησης εκτός απο zougla/protothema εξ' όσων γνωρίζω δεν το προβάλανε αλλά καλύτερα αφού και να το κάνανε θα διαστρέφανε την Πραγματικότητα ως συνήθως..


Οπότε ήταν μια Καλή Αρχή μέχρι την ΕΠΟΜΕΝΗ...


Ας αναλογιστούμε επίσης ότι οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΝΟΡΙΕΣ στην Αθήνα είτε ΔΕΝ το γνωρίζανε ή ΔΕΝ τις αφήσανε να το ξέρουν..


Όμως υπάρχει και η Προσωπική Ευθύνη.Είναι θέμα Κρίσης και Συνείδησης ΤΕΛΟΣ.
Πηγή βίντεο.

15 σχόλια:

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Η συγκέντρωση, κατά τη γνώμη μου, ήταν πετυχημένη, αν και θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

- Ο κόσμος ήταν περίπου 8, ίσως σε κάποια σημεία και 10 χιλιάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία ήρθε κατόπιν ενημέρωσης από το διαδίκτυο και «από στόμα σε στόμα».

- Έντονη ήταν η παρουσία Παλαιοημερολογιτών. Προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό, αλλά καλό θα ήταν οι λόγοι ορισμένων ομιλητών εξ αυτών να ήταν σοβαρότεροι. Ακούσαμε πράγματα που δεν ισχύουν, όπως για το ότι δήθεν «θα απαγορευτεί το βάπτισμα», ενώ μερικοί ομιλητές εξέπεμπαν αδικαιολόγητο φανατισμό και μάλιστα σε άσχετα με την κάρτα του πολίτη θέματα.

- Στην συγκέντρωση παρεβρέθηκαν και βουλευτές της Χ.Α. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο αυτό, μιας και το κάλεσμα ήταν ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ και ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ. Άρα, δεν μπορούν ορισμένοι να λένε πως «η συγκέντρωση ήταν της Χ.Α.». Από την άλλη, δεν μπορεί κανείς να εμποδίσει την παρουσία τους, δεδομένου ότι και οι ίδιοι δεν προσπάθησαν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Το έκαναν όμως, δυστυχώς, κάποιοι ομιλητές που φώναζαν πως «μόνο η Χ.Α. μας συμπαραστέκεται»!!! Αυτό, ακόμα και αν είναι αλήθεια, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ακούγεται σε ακομμάτιστη συγκέντρωση. Γιατί αυτομάτως διχάζεις τον κόσμο και μπορείς εύκολα να κατηγορηθείς για κομματική προπαγάνδα.

- Έγραψα τα παραπάνω γιατί παρατηρώ πως, διάφοροι που έτσι κι αλλιώς δεν ήρθαν ούτε στήριξαν την συγκέντρωση, βρήκαν «αφορμές» σε αυτά για να πουν ότι τάχα το κάλεσμα «καπελώθηκε» από τους Παλαιοημερολογίτες και τους Χρυσαυγίτες. Τους απαντώ με μια σοφή λαϊκή ρήση: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!

Ωραίοι, κύριοι! Δεν σας αρέσουν οι της Χ.Α. και οι «Γ.Ο.Χ.»; ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ;;;

Όταν υπάρχει ένα τεράστιο κενό δράσης σε ζητήματα όπως η κάρτα του πολίτη, τι περιμένετε; Να μην οργανωθούν όπως μπορούν οι πιστοί; Να κάτσουν στον καναπέ τους και να περιμένουν «ευλογίες» από διαπλεκόμενους Ιεράρχες και «χριστιανικές αδελφότητες» που δεν θα έρθουν ποτέ;

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι: Αν δεν σας αρέσουν όσοι μαζεύονται στις συγκεντρώσεις, οργανώστε τις δικές σας! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ! Όχι μετά από μήνες, για να πείτε ότι «αγωνιστήκατε»!

Εδώ να πω ότι, με εξαίρεση τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο που έβγαλε ανακοίνωση και έστειλε πούλμαν με πιστούς από το Αίγιο, ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΣΤΗΡΙΞΕ την συγκέντρωση!

Κανείς! Ούτε ακόμα και κάποιοι...λέοντες «αντι - οικουμενιστές» που γράφουν εγκυκλίους δεκάδων σελίδων για το ηλεκτρονικό φακέλωμα!

Αυτοί, ούτε καν στις Εκκλησίες δεν το είπαν την Κυριακή το πρωί, για να ενημερώσουν τους πιστούς!

Να αφήσουμε λοιπόν την «υψηλή κριτική» και να αγωνιστούμε, επιτέλους. Με αγώνα πραγματικό και γνήσιο, όπως ήταν η συγκέντρωση στα Προπύλαια, παρά τα λάθη της.

Με τον Κλήρο ΜΑΖΙ με τον Λαό.

Χωρίς να μας ενδιαφέρει «τι θα κερδίσουμε» ή «τι θα χάσουμε» αν μιλήσει ο ένας ή ο άλλος, αν παραστεί ο τάδε ή ο δείνα Δεσπότης κι αν θα μας «τιμήσει» με την παρουσία του κάποιοι πολιτικό πρόσωπο.

Αγωνιζόμαστε ΜΟΝΟ για Χριστό και για Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Να χαίρεστε τον Οδυσσέα και τις σκουριασμένες απόψεις του για την Κάρτα του Πολίτη, που του διαφημίζετε το μπλογκ του.
Κοιτάχτε και καμαρώστε απόψεις για την Κάρτα του Πολίτη την στιγμή που όλοι σχεδόν έχουν ξυπνήσει!

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
http://apotixisi.blogspot.com/2016/02/blog-post_70.html

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Εγώ Δημήτρη θα διαφωνήσω μαζί σου, ακόμα και 10 χιλιάδες να είχαν μαζευτεί είναι πολύ μικρός αριθμός, αναλογιζόμενοι ότι ήταν παλαιοημερολογίτες και νεοημερολογίτες μαζί και όχι μόνο από την περιοχή της Αθήνας.
Σχετικά με όσους διαμαρτύρονται άστους αφορμές και δικαιολογίες ψάχνουν για να μην έρχονται στις συγκεντρώσεις.
Αυτό που έγραψες για την απαγόρευση του βαπτίσματος δεν ισχύει σαν είδηση; Ρωτάω επειδή την είδα δημοσιευμένη σε κάποια ιστολόγια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πήγαμε για κανέναν άνθρωπο, αλλά για τον Χριστό και τον αγώνα που είναι κοινός.
Τα περαιτέρω θρησκευτικο-συνδικαλιστικά σχόλια εξυπηρετούν το Νεοταξίτικο σύστημα.
Στην αρχαία Ελλάδα όποτε οι Ελληνες ενώθηκαν έγραψε η Ιστορία, ενώ όποτε διαιρέθηκαν...
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι απο πάνω...
και είναι και το μοναδικό πράγμα που φοβούνται.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Παναγιώτη, η «είδηση» περί απαγόρευσης του Βαπτίσματος δεν ισχύει, για την ακρίβεια ήταν μια...πλάκα ιταλικής ιστοσελίδας. Διάβασε εδώ σχετικά: http://www.crashonline.gr/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/

Όσο για την συγκέντρωση, επαναλαμβάνω πως ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ (δηλαδή κινητοποίηση μόνο μέσω κάποιων ιστολογίων και κυρίως «στόμα με στόμα») και δεδομένου πως στις Εκκλησίες του νέου ημερολογίου (για αυτές του παλαιού δεν γνωρίζω) κατα 99% ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΝ η διαδήλωση, τότε ναι, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτές τις 10 χιλιάδες κόσμου που μαζεύτηκαν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ας κοιτάξουμε αυτούς που προχώρησαν μπροστά, που έκανα το πρώτο βήμα και όχι αυτούς που φοβήθηκαν και έμειναν πίσω.
Την ιστορία την γράφουν πάντα λίγοι.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο ίδιος που έγραψα το πρώτο σχόλιο και σας είπα να το Αναρτήσετε όταν μπορέσετε,θα ήθελα να προσθέσω ότι υπήρχε Πληθώρα Εφήβων-Νέων απο 18-45 και το αναφέρω επειδή θα ισχυριστούν κάποιοι ότι η Πλειοψηφία των Συμμετεχόντων ήταν Ηλικιωμένοι Ψυχοπαθείς-Συνωμοσιολόγοι-θρησκόληπτοι-με altziximer κτλ. Για την Παρουσία των Βουλευτών ή μήπως Βολευτών της ΧΑ θα πω ότι με απωθούν όπως ο κάθε βολευτής ανεξαρτήτως Κομματικών/Ιδεολογικών Χαραχτηριστικών,αλλά σαν Έλληνες Πολίτες έχουν δικαίωμα να είναι εκεί όπως θα μπορούσαν να είναι ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ/ΠΑΝΟ/ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ το ΚΚΕ-ΣΦΥΡΙΖΑ-ΝΔ κτλ.(Σιγά ΜΗΝ ερχόντουσαν αλλά λέμε τώρα..Υπόθεση Έργου κάνω.)εν ολίγοις να ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ για να καπελώσουν με την "Ιδεολογία τους" για να τραβήξουν "ψηφαλάκια" (όπως κάνανε οι Συριζαίοι μέχρι και πριν 2-3 Χρόνια επειδή ήταν η Ανερχόμενη Δύναμη..καθώς έτρεχαν ΠΑΝΤΟΥ) την Κινητοποιήση αλλά να Παραστούν γιατί όντως ενδιαφέρονται+να το Κοινοποιήσουν στο ΚΥνοβούλιο στους/στις Υπόλοιπες-ους..Άρα λοιπόν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ήρθαν και οι Ύπολοιποι (ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΝΑΝΕ ΛΥΣΗ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ)θέλουν να τσιπαριστούν αυτοί με τις οικογενειές τους ή απλά ΔΕΝ θέλουν να Ταυτιστούν με τους Χρυσαυγίτες ή να μην φάνε ξύλο;; Μπορεί και τα 3 δικό τους Θέμα.Καλό θα είναι όταν γίνονται τέτοιες Εκδηλώσεις να υπάρξουν και Αντίστοιχες Ομάδες Περιφρούρησης για να μην υπάρχουν "Απρόοπτα" απο τα γνωστά Κέντρα..για το θέμα της ΜΗ-Βάφτισης το διάβασα και εγώ σε μερικά ιστιολόγια ΔΕΝ ξέρω αν είναι αληθινό ή Όχι ίσως προετοιμάζουν το έδαφος.Συμφωνώ με τον Δ.Σωτηρόπουλο ότι τηρουμένων των Αναλογιών ήταν μια Επιτυχημένη Συγκέντρωση ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Χ/Ψ ΛΟΓΟΥΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,όσο για τους Ομιλητές ξεχώρισα:τον Χιωτάκη(Επιστήμονας Αντιπρόσωπος της Εστίας Πατερικών Μελετών),τον Αδαμόπουλο επίσης Επιστήμονα με Συγκροτημένο Λόγο&Ουσία επί των θεμάτων αυτών,ο Πρώην Δικαστικός Σακκάς,ο Μεθόδιος της Μονής Εσφιγμένου και ο Εκπρόσωπος του ΙΝΚΑ.Σε κάποιες Ομιλίες Κληρικών δεν θυμάμαι Ονόματα υπήρχε ένας Φανατισμός με το θέμα των Εβραίων υπό την έννοια ότι λέγανε διαρκώς οι Εβραίοι το ένα,οι Εβραίοι το άλλο κτλ. ΔΕΝ λέω ότι ΔΕΝ έχουν βάση αυτά αλλά ο Τρόπος που τα εκφράζουν δείχνει Εμπάθεια+βάζει ΟΛΟΥΣ σε ένα τσουβάλι,ενώ αν λέγανε π.χ το Διεθνές ΕβραιοΜασωνικό Σύστημα της Νέας Τάξης δίνει τις κατευθυντήριες Γραμμές και ακολουθούν οι Μαριονέτες του τότε είναι στην σωστή του διάσταση το όλο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Μετά ἀπό δημοσίευμα σέ ἱστολόγιο αἰσθανόμαστε τήν ἀνάγκη νά δώσουμε κάποιες ἐξηγήσεις.

Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν θεωρεῖ σοβαρό ὀλίσθημα τήν ἀμφισβήτηση τῆς ἁγιότητος τῶν μεγάλων ἁγίων τῆς ἐποχῆς μας π. Πορφυρίου καί π. Παϊσίου, ἐκ μέρους κάποιας παρατάξεως τῶν Παλαιοημερολογιτῶν. Ἡ σύγχυση αὐτή καί ἡ ἀμφισβήτηση σχετίζεται μέ τήν διαφορετική ἐκκλησιολογική τοποθέτηση τῶν ἀμφισβητιῶν. Δέν μποροῦν νά δεχθοῦν ὅτι μόνο ἡ κανονική Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, πού ἀκολουθεῖ τό νέο ἡμερολόγιο καί βρίσκεται σέ κοινωνία μέ τίς ὑπόλοιπες Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες, ἔχει τήν ἄκτιστη Θεία Χάρη. Ἑπομένως οἱ Ὀρθόδοξοι χριστιανοί πού ἀνήκουν σ’ αὐτήν, βαπτίζονται, μυρώνονται, ἀναγεννῶνται, κοινωνοῦν τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων καί μποροῦν τελικά νά χριστοποιηθοῦν καί νά ἁγιοκαταταχθοῦν, ἀφοῦ νομίμως σύμφωνα μέ τήν ὀρθόδοξη διδασκαλία ἀγωνίστηκαν, καθαρίστηκαν, φωτίστηκαν, ἁγιάστηκαν.

Παραπλήσιο σκάνδαλο εἶχε δημιουργήσει σέ προηγούμενη γενιά ἡ ἡγουμένη ἐκείνη, πού γιά ἐνενήντα περίπου λόγους ἀμφισβητοῦσε τήν ἁγιότητα τοῦ ἁγίου Νεκταρίου. Στήν πραγματι-κότητα δέν μποροῦσε νά χωρέσει τό ἐπηρμένο μυαλό της, ὅτι ὁ ἅγιος Νεκτάριος ἁγίασε ἐντός τῶν ἁγίων ὁρίων τῆς Κανονικῆς Ἐκκλησίας. Ὁ ἐπώνυμος ἁγιορείτης πνευματικός της πατέρας τῆς ἐπεσήμανε τήν πλάνη της. Ἐκείνη τοῦ ἔκλεισε τίς πῦλες τῆς Μονῆς της, ἐπιλέγοντας νά κρατάει στήν πλάνη καί τό πολυάριθμο ποίμνιο τῶν μοναζουσῶν της.
Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν ἐκτιμᾶ τούς ἀγῶνες τῆς παρατάξεως αὐτῆς τῶν παλαιοημερολογιτῶν κατά τοῦ οἰκουμενισμοῦ, δέν μπορεῖ ὅμως νά συμπλεύσει μαζί της, ἀφοῦ ἀπροκάλυπτα - γυμνῇ τῇ κεφαλῇ - ἐναντιώνεται στούς Ἁγίους.
Παρά ταῦτα, ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν δέν εἶχε σκοπό νά σταματήσει τήν προσπάθεια τῶν πιστῶν γιά νά πραγματοποιηθεῖ ἡ συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στά Προπύλαια γιά τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη (ΚτΠ). Εἴμαστε ἀπό τούς πρώτους πού ἔχουμε ἀντισταθεῖ στήν ἔκδοση ἠλεκτρονικῆς ταυτότητας ἤ ΚτΠ. Ἔχουμε δηλώσει ἀναλυτικά καί τούς λόγους ἄρνησης τῆς παραλαβῆς της. Ἔχουμε δηλώσει πρός τήν Κυβέρνηση ὅτι ἄν ἐπιμείνει στήν ἔκδοση τῆς Κ.τ.Π., αὐτό θά σημάνει τήν ταύτισή της μέ τήν παγκόσμια ἀντίχριστη καί ἀπάνθρωπη δικτατορία. Εἶναι τόσο τό μένος τῆς Νέας Ἐποχῆς κατά τῆς πατρίδας μας τῆς Ἑλλάδος, ὑλοποιούμενο μέσῳ τῶν «οἰκείων» καί ξένων κυβερνώντων πού δέν ἔχουμε τήν πολυτέλεια νά μή συμμετέχουμε στόν ἀγώνα κατά τῆς Κάρτας. Ἐκπρόσωπός μας ἄριστα κατηρτισμένος μίλησε στή συγκέντρωση στά Προπύλαια στίς 7 Φεβρουαρίου 2016. Ἐκτός τῶν πολλῶν τεχνολογικῶν στοιχείων πού διέθετε ἡ φαρέτρα του, κατέθεσε ἐπίσης καί τίς θεολογικές τοποθετήσεις μας πού σχετίζονται μέ τήν ΚτΠ.


Διά τήν Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν
ἐλάχιστος ἐν πρεσβυτέροις
ἀρχιμ. Σαράντης Σαράντος

ἐφ. Ἱ.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου.

Ανώνυμος είπε...

Επισημάνσεις σχετικά με την Φρασεολογία/Συνθηματολογία που χρησιμοποιείται στις Συγκεντρώσεις για την Κάρτα Του Πολίτη.

Το Σύνθημα Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία είναι σωστό εν μέρει γιατί η βάση της Ορθοδοξίας ήταν η Αρχαία Ελλάδα σε Πολιτισμικό/Πνευματικό ώστε να έρθει η Ορθοδοξία σαν αποτέλεσμα.Κάποια στιγμή δεν ξέρω το πότε ακριβώς,θα πρέπει να ειπωθούν απο τους Ομιλητές είτε εν συντομία ή πιο αναλυτικά οι Προφητείες-τα λόγια των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων (Πλάτωνας,Σωκράτης,Αριστοτέλης,Σόλωνας,Σίββυλες κτλ.) που προετοιμάσανε τον Κόσμο σχετικά με την Έλευση του Ιησού Χριστού στην Γη.Το ίδιο Ακριβώς πρέπει να γίνει με το ζήτημα της Αποκάλυψης του Ιώαννη περί Χαράγματος κάτι που είχε ήδη πει η Σίβυλλα η Ερυθραία (που υπάρχει και σε τοιχογραφίες σε Μοναστήρια του Αγίου Όρους/Αγ.Λαύρα στα Καλάβρυτα όπως και οι Υπόλοιποι Αρχαίοι Έλληνες.)Αιώνες πριν τον Ιωάννη,επι της ουσίας το κεντρικό νόημα ήταν το ΙΔΙΟ με διαφορετικά λόγια. Όλα αυτά τα λέω επειδή με αυτό τον τρόπο θα ενημερωθεί ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ για την Σύνδεση Αρχαίας Ελλάδας-Χριστιανισμού που ΔΕΝ γνωρίζει,θα ενδυναμωθεί στην Συνείδηση του Νεοέλληνα το λεγόμενο Ελληνοόρθοδοξο Στοιχείο κάτι για το οποίο ΔΕΝ μας είπαν ΠΟΤΕ τις Λεπτομέρειες που θα έπρεπε να ξέρουμε+ όποιος ΔΕΝ έχει Αναζητήσει/Ψάξει μόνος του το θέμα εύλογα θεωρεί ότι είναι 2 διαφορετικές Περίοδοι με άλλα Χαραχτηριστικά σε Επίπεδο Στάσης Ζωής οπότε μπερδεύεται+υπάρχει Ασάφεια.

Ίσως μια ενδιαφέρουσα Πρόταση να ήταν η παρακάτω Ταινία να προβληθεί σε slights στις 28/2 στην Συγκέντρωση της Θεσαλλονίκης,και ακόμα πιο ενδιαφέρον θα ήταν οι Οργανωτές του Συλλαλητηρίου να ερχόντουσαν σε επαφή με τους Συντελεστές της Ταινίας (Ηθοποιούς-Σκηνοθέτη κτλ.) ώστε να καταθέσουν οι ίδιοι στον Κόσμο τους δικούς τους Προβληματισμούς και τι ήταν αυτό που τους κινητοποιήσε ώστε να κάνουν αυτή την Ταινία.Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο σπάνε κάποια Στερεότυπα ειδικά για αυτούς που ΔΕΝ δέχονται ότι υπάρχουν αυτά τα "πράγματα-Προφητείες" και νομίζουν ότι τα λένε "Φαντασιόπληκτοι-Συνωμοσιολόγοι-Ψυχοπαθείς-οι Παπάδες"..Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ΟΛΟΥΣ όσους ΔΕΝ το δέχονται (Νεότεροι αλλά και Μεγαλύτεροι ηλικιακά) να πάρουν χαμπάρι επιτέλους ότι "κάτι" παίζεται.. ή ενδεχομένως να γίνει μια Ξεχωριστή Ημερίδα σε κάποιο Θέατρο ή Πολιτιστικό Κέντρο μόνο για αυτό το ζήτημα.

Μια ταινία που αξίζει τον κόπο για κάποιον να την δει!! Πιο Επίκαιρη απο Ποτέ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=hXlhfFCHb-s

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Σαράντη , χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Ανεξάρτητα από το τι λέει...κάποια παράταξη παλαιοημερολογιτών(ποιά αλήθεια παράταξη και τι λέει ακριβώς;): Έγινε η αγιοκατάταξη ως έπρεπε, καθώς ορίζει η παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας;;;

Ποια είναι η διαφορετικότητα στην εκκλησιολογική τοποθέτηση; Λίγο ακαταλαβίστικη η έκφραση αυτή.

Μόνο η "κανονική εκκλησία...που ακολουθεί το νέο ημερολόγιο...έχει την άκτιστη Θεία Χάρη"; Μου θυμίζει αυτό που διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη: οι Φαρισαίοι λένε ότι αυτοί είναι παιδιά του Αβραάμ. Όμως λέει ότι παιδιά του Αβραάμ μπορεί ο Θεός να κάνει και από τις πέτρες. Αυτό να μην το ξεχνούμε εμείς τα "κανονικά" παιδιά του Αβραάμ.

Όταν αναφερόμαστε σε σκάνδαλα θα πρέπει τουλάχιστον να είμαστε συγκεκριμένοι και να μιλούμε με διάκριση, για να μην τυχόν και υπάρξει παρεξήγηση και καμιά φορά συκοφαντήσουμε χωρίς να το θέλουμε κάποιους. Από ότι ξέρω, η εν λόγω ηγουμένη δεν έχει καμία σχέση με τους παλαιημερολογίτες (δεν εννοώ αυτούς που το παίζουν παλαιοημερολογίτες ενώ είναι αποκηρυγμένοι πρώην νεοημερολογίτες, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους κανονικούς(!!!)παλαιοημερολογίτες). Αν θέλετε να πούμε για την κανονικότητα των παλαιοημερολογιτών , ευχαρίστως να το αναλύσουμε το θέμα.

Ποιός εναντιώνεται στους Αγίους; Μήπως αυτός που έχει γραμμένους στα παλαιά των υποδημάτων τους Αγίους Πατέρες και κάνει αγιοκατατάξεις όποτε και όπως θέλει ο εαυτός του; Δικαίωμα του καθενός να έχει κοινωνία με αυτόν. Δικαίωμα όμως και των άλλων να μην έχουν κοινωνία με αυτόν. Αυτό δεν τους καθιστά "γυμνή τη κεφαλή αιρετικούς".

Δεν μου είναι εύκολο να νιώσω ότι τα γραφόμενά στο μήνυμα που υπογράφεται από εσάς είναι όντως δικά σας πατέρα Σαράντη. Ή έστω ότι είναι με την ευλογία σας. Βέβαια, τελευταία έχετε μπει σε ένα είδους στόχαστρο πιεστικό. Αυτό που πιέζει κάθε αντιοικουμενιστή ιερέα.

Μνημονεύετε αυτόν που έχει συναντηθεί με τον πάπα στο παρελθόν και δεν θέλετε να συνομιλείτε με αυτούς που δεν θέλουν καμία κοινωνία με τους αιρετικούς.

Εμείς που δεν είμαστε ιερείς, που θεωρούμαστε παιδιά του νέου ημερολογίου, δεν μένουμε όμως μόνο στο κήρυγμα του ιερέα της ενορίας, αλλά διαβάζουμε και τους Αγίους Πατέρες, την Αγία Γραφή και παρακολουθούμε τους σύγχρονους και εν ζωή πατέρες, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αγιοκατατάξεις δεν έγιναν με σωστό τρόπο και σκανδαλίζουν και διχάζουν την εκκλησία. Είμαστε σε θέση να ξεχωρίζουμε, χωρίς εσείς οι ιερείς να μας υποδείξετε και να έλθετε σε δύσκολη θέση, ότι η συμπεριφορά αυτών που δεν θέλουν τη συνομιλία με άμισθους παλαιοημερολογίτες, αλλά πηγαίνουν στον πάπα και συνδιαλέγονται, δεν είναι σωστή.

Συνέχεια....

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από το προηγούμενο...

Είμαστε σε θέση να κρίνουμε και να αναγνωρίσουμε την αισχρότητα του φυλλαδίου που η μητρόπολη στην οποία ανήκετε μοίρασε στους ναούς της με τίτλο "οι αιρετικοί παλαιοημερολογίτες" με τσιτάτα από αγίους πατέρες συνδεδεμένα με ιεχοβίτικη (δηλ. χιλιαστική) τέχνη. (Στην διάθεση του ιστολογίου "παιδαγωγός" εάν το επιθυμεί να το στείλουμε.)

Εύχομαι από καρδίας να σταματήσει η κατάρα που έχει πέσει στην ορθοδοξία, ο τεμαχισμός της εκκλησίας του Χριστού που συνεχώς προχωρεί. Λέμε για τις παρατάξεις του παλαιού ημερολογίου, ενώ στο νέο ημερολόγιο ήδη υπάρχουν αυτοί που εκτιμούν τους Αγίους Πατέρες και αυτοί που προτιμούν την νεοπατερική ή μεταπατερική θεολογία, σε οικουμενιστές και αντιοικουμενιστές, σε οπαδούς του Αγίου Παϊσίου και του Αγίου Πορφυρίου (που τους διαβάζουν μετά μανίας, ενώ δεν ανοίγουν ποτέ την αγία γραφή και τους άλλους πατέρες) και σε αυτούς που είναι επιφυλακτικοί με τον τρόπο αγιοκατάταξης.

Ακούστηκε ότι οι παλαιοημερολογίτες κάνουν προσηλυτισμό. Κι όμως αυτοί δεν κάνουν συγκεντρώσεις σε σπίτια για να μεταδόσουν τις νέες τάσεις της εκκλησίας και να αναθρέψουν τα νέα μπουμπούκια της νεοορθοδοξίας, όπως κάνουν ιερείς του νέου ημερολογίου.

Αγαπητοί ιερείς του νέου ημερολογίου, προσέξτε διότι είναι λιγότερο πιθανό να προσηλυτίσουν οι παλαιοημερολογίτες τα πνευματικά σας παιδιά. Μάλλον τα παιδιά σας είναι προσήλυτοι κατά συρροήν στο παλαιό ημερολόγιο από μόνοι τους. Η αλήθεια δεν μένει για πάντα κρυφή και η αδικία αποκαθίσταται.

Ασπαζόμενοι την δεξιάν σας,

Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

O Οδυσσέας φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της ψυχής του, και των άλλων, και δεν αποδέχεται να διαστρεβλώνουν τόσο πολύ τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής και τη διδασκαλία του Χριστιανισμού.

Διαβάστε λοιπόν και σήμερα 15-2-2016

http://apotixisi.blogspot.gr/2016/02/blog-post_18.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όπως βλέπουμε το αποτείχιση δέχεται σχόλια ακόμη και ανωνύμων. Γιατί δεν γράφετε το σχόλιο σας απευθείας εκεί;

Εμείς στηρίξαμε την εκδήλωση στην Αθήνα, εξηγήσαμε γιατί. Εκφράσαμε τους φόβους μας για την αχρήματη κοινωνία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα.

Από κει και πέρα, αυτή είναι η λογική ύπαρξης των ιστολογίων: κάθε ιστογράφος να γράφει τις απόψεις του.

Πολλές φορές-όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά τη γνώμη μας- δεν υπάρχει ουσιαστική διαφωνία. Απλά ο καθένας τονίζει περισσότερο κάτι.
Άλλοι υπερτονίζουν το "666" (προκαλώντας ειρωνεία στους απίστους) και άλλοι φτάνουν στο άλλο άκρο: "τι πειράζει".
Πειράζει, ακόμη κι αν δεν περιέχει το "666" και δεν έχει έρθει ο Αντίχριστος. Αντιστρατευόμαστε στα σχέδια του.

Ανώνυμος είπε...

"το αποτείχιση δέχεται σχόλια ακόμη και ανωνύμων. Γιατί δεν γράφετε το σχόλιο σας απευθείας εκεί;"

Απάντηση από ανώνυμο 15-2-16 4:44 μ.μ.

Όντως, όπως εδώ, έτσι και στην "ομολογία" (αποτείχιση) δημοσιεύονται όλα τα σχόλια συνήθως χωρίς λογοκρισία. Ευχαριστούμε.

Σχολίασα εδώ, στον "παιδαγωγό", και όχι στην "αποτείχιση" διότι απάντησα σε συγκεκριμένο σχόλιο που δημοσιεύτηκε εδώ, στον "παιδαγωγό", την 9-2-2016 - 11:01! Αν το σχόλιο είχε δημοσιευτεί στην "αποτείχιση", εκεί θα απαντούσα!. Το σχόλιο χαρακτηρίζει τον εν Χριστώ αδελφό μας κύριο Οδυσσέα ως έχοντα "σκουριασμένες απόψεις". Δεν συμφωνώ και το εξέφρασα!

Διαμαρτυρία (τρόπος του λέγειν) :) Ενώ εμένα με παραπέμπετε στην "αποτείχιση", δεν είδα να πράττετε αναλόγως και στον σχολιαστή στον οποίο απάντησα (!).

Με την ευκαιρία, σας απαντώ:
"υπερτονίζουν το "666" (προκαλώντας ειρωνεία στους απίστους)"
Δεν γνωρίζω στους απίστους, σε εμάς τους πιστούς όσο και στους αγίους της θριαμβεύουσας εκκλησίας όμως προκαλούν θλίψη, αφενός διότι διαστρέφουν την Αγία Γραφή και κατατρομοκρατούν τον κόσμο, αφετέρου διότι τους περιμένει η δικαία κρίσις Εκείνου, τους λόγους του οποίου τόσο ανερυθρίαστα παρερμηνεύουν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν έγινε εσκεμμένα η σύσταση σε εσάς.
Πολλοί βρίσκουν αφορμές να επιτίθενται σε άλλους ιστογράφους μέσα από το ιστολόγιο μας.

Ακολουθεί συνήθως εκτενής διαμάχη που απροσανατολίζει τελείως την συζήτηση από το ίδιο το θέμα και την προσωποποιεί.
Όταν είδαμε και δεύτερο σχόλιο για το αποτείχιση, κρίναμε ότι έπρεπε να επέμβουμε. Δίκιο έχετε ότι έπρεπε να απαντήσετε εφόσον στο σχόλιο που προηγήθηκε είχε κατηγορηθεί.
Συνήθως ενημερώνουμε τα ιστολόγια που κατηγορούνται στα σχόλια μας αλλά λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας δεν είναι πάντα εφικτό.
Συγνώμη για την μονομερή μας σύσταση πάντως σας βεβαιώνουμε δεν έγινε με κακή πρόθεση.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.