" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αρχιμανδρίτης τέλεσε Ορθόδοξο γάμο σε ομοφυλόφιλους-τρανσέξουαλ!! Βίντεο ΣΟΚ.

Όλα τα’ χαμε αυτό μας έλειπε. 
Μετά τους μοιχοζευκτικούς γάμους που γίνονται από την επίσημη Εκκλησία, τα συνεχόμενα διαζύγια και τους κληρικούς που υποστηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης των κίναιδων (δείτε εδώ), ήρθε το αποκορύφωμα : 
Ορθόδοξος κληρικός πάντρεψε άντρες μεταξύ τους (ο εις εκ των οποίων είχε προβεί σε αλλαγή φίλου). 

Ο εν λόγω κληρικός τυγχάνει Αρχιμανδρίτης στην περιοχή της Πεντέλης
Συνέβη το 2001, εν γνώση του αρχιμανδρίτη αφού είναι πρώτος εξάδερφος του ενός (αυτού που παρίστανε την νύφη). Η τελετή τελέστηκε στο Σούνιο κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα. 


Αηδία προκαλεί η αναφορά της παρουσιάστριας Στεφανίδου, ότι ο αυτοαποκαλούμενος ως "Έφη" είχε προβεί σε επέμβαση (άκουσον άκουσον) διόρθωσης φύλου!!!! 
Όχι αλλαγή φύλου, που παραπέμπει σε προσωπική επιλογή αλλαγής. Μας λένε είναι «διόρθωση» φύλου, δηλαδή διόρθωσε το φύλο του, επειδή ήτανε λάθος!! 


Το ζήτημα όμως εδώ είναι άλλο. Ο εν λόγω αρχιμανδρίτης, που τέλεσε γάμο μεταξύ δύο αντρών, έχει καθαιρεθεί ή όχι. Η σχετική αναφορά που γίνεται στο βίντεο, από τον ξάδελφο του κύριου Έφη δίνει την εντύπωση ότι ο εν λόγω ψευδοποιμένας βρίσκεται ακόμα στη θέση του.



Στην εκπομπή έγινε αναφορά ότι η (πλούσια) «πεθερά» του Έφη, όταν έμαθε περί της αλλαγής φύλου στην οποία ο κύριος αυτός είχε προβεί, ζήτησε την βοήθεια της Μητρόπολης στην οποία διέμενε αυτός, για να
τον εκδιώξουν από το νησί. Μας δημιουργείτε η απορία, η Μητρόπολη αυτή δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα του πως έγινε ο γάμος μεταξύ των δύο αντρών; 


Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μάθουμε τι πράγματι συνέβη. Θα ζητήσουμε την άμεση καθαίρεση του αρχιμανδρίτη. Αν η Μητρόπολη δεν προβεί σε καθαίρεση του, θα ζητήσουμε τη παραπομπή του Μητροπολίτη στη Σύνοδο, ώστε να αναλάβει αυτή το ζήτημα. Αν και η Σύνοδος δεν αντιδράσει αρμοδίως, τότε το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια του λαού του Θεού. Ο οποίος θα πρέπει να αντιδράσει, όπως ακριβώς συνέβη και την εποχή του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου, εναντίον του μοιχοζεύκτη κληρικού Ιωσήφ.
(θυμίζουμε:Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο ΣΤ΄  χώρισε τη σεμνή σύζυγό του Μαρία για χάρη μιας άλλης γυναίκας της Θεοδότης. Αφού έκλεισε σε μοναστήρι τη Μαρία, νυμφεύτηκε το ίδιο βράδυ κρυφά στα ανάκτορα τη Θεοδότη. Το μυστήριο τέλεσε ο ιερέας της Αγίας Σοφίας Ιωσήφ. Την επόμενη ημέρα έγινε η στέψη της ως βασίλισσα!
Η Θεοδότη ήταν εξαδέλφη του αγίου Θεοδώρου. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ελέγξει την παρανομία του αυτοκράτορα και τη γελοιοποίηση του ιερού μυστηρίου του γάμου. Ζήτησε εξηγήσεις από τον πατριάρχη Ταράσιο γιατί δεν τιμώρησε τον ιερέα Ιωσήφ, και επειδή δεν πήρε επαρκείς εξηγήσεις
διέκοψε το μνημόσυνό του.)


ΥΓ. Την παραπάνω καταγγελία έκανε αναγνώστης του ιστολογίου μας τον οποίο ευχαριστούμε (τα περισσότερα θέματα που προβάλουμε φθάνουν σε μας χάρη στην ευαισθησία αναγνωστών μας). 
Επιμεληθήκαμε το βίντεο της εκπομπής περιορίζοντας το σε μόλις 3 λεπτά (ήταν διάρκειας 2 ωρών) και σας το παραθέτουμε. Ολόκληρη η εκπομπή είναι εδώ.



Ιστολόγιο - Ομάδα Εκπαιδευτικών Ο Παιδαγωγός

30 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Επειδή το θέμα αυτό (σημ. στην ιατρική ορολογία λέγεται ψευδής ερμαφροδιτισμός) απαιτεί ιατρικές γνώσεις, περιορίζομαι να σας πω ότι όλοι οι ψευδείς ερμαφρόδιτοι, που σήμερα ονομάζονται τρανσέξουαλ, είναι χρωματοσωμικά (σημ. φυλογενετικά) θήλεις. Ο τύπος χρωματοσωμάτων (σημ. γονότυπος) που έχουν είναι ΧΧΥ, έναντι ΧΥ του άρρενος και ΧΧ του θήλεος. Κατά συνέπεια, η περίπτωση αυτή δεν πρέπει να σας ξενίζει. Αυτό που έγινε με την Έφη, ήταν μια διορθωτική επέμβαση (σημ. πλαστική κόλπου) καθώς επίσης και χορήγηση ορμονών θήλεος, προκειμένου να κατασταλεί η επίδραση των ορμονών του άρρενος, τις οποίες χρωματοσωμικά - εννοώ φυλογενετικά - φέρει η γυναίκα αυτή λόγω ύπαρξης στον γονότυπο του Υ (ανδρικού) χρωματοσώματος. Έγραψα ότι ο γονότυπος αυτών των ανθρώπων είναι ΧΧΥ.

Οι ψευδείς ερμαφρόδιτοι με κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και διορθωτική επέμβαση αποκτούν το φύλο του θήλεος, που έχουν, και δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες εκείνες, που αποκαλύπτουν ότι κανείς από αυτούς, με οποιαδήποτε πλαστική επέμβαση κι αν κάνει, δεν μπορεί ποτέ να γίνει άνδρας με τα χαρακτηριστικά ανατομικά γεννητικά όργανα του άρρενος.

Επιφυλάσσομαι να δώσω πλήρη στοιχεία στην ιστοσελίδα με το όνομά μου.

Ανώνυμος είπε...

Είναι εν ζωη ο εν λογω Αρχιμανδριτης ?
Εσχατα χρονια, με τους "Ιερωμενους" να προβάλλουνε οι ιδιοι την αμαρτια-αποστασια και τους υπευθυνους να κανουνε τα στραβα ματια, προφανως κατοπιν ανωθεν εντολων
Πόσα εχουνε δει τα ιδια μου τα ματια και πολλών ανθρωπων ακομα, απο τις καθαρα προσωπικες αμαρτιες "Ιερωμενων" (στο αρθρο βεβαια ειναι ακομα περισσοτερο παραβιαση Πιστεως- Ιερων Κανονων κι επιβαλλεται να γινει λεπτομερης αναφορα), οι οποίοι τουλαχιστον δεν τις κανουνε σπιτι τους, αλλα ξεδιαντροπα μεσα στο κοσμο...Και πόσοι από αυτους θεωρουνται μαλιστα και μεγαλοι γερονταδες και συρρεουν πουλμαν να λαβουνε απο αυτους "καθοδηγηση" και "αγιασμο" και νεοπατερικη αμπελοφιλοσοφια, ωστε να ησυχασει το ψυχολογικο τους. Μαζι με την λογικη, εχει χαθει κι η κριτικη σκεψη
Τετοιοι "Ιερωμενοι" ειναι σαν τους νεοψυχολογους, οι οποιοι λενε στο κοσμο "αν σε ευχαριστει-αναπαυει, τοτε ειναι καλο" εξ΄ου κι οι υποστηρικτες κι ενθαρρυντες της ομοφυλης συμβιωσης. Από τους οποίους θα επρεπε να αφαιρουνε το πτυχιο, καθως χωρις καν να εχουνε μελετηθει τα αποτελεσματα (αν μιλησουμε καθαρα επιστημονικα) στα παιδια ενος τετοιου "περιβαλλοντος", βγαινουνε καποιοι νεοταξιτες απο αυτους και τασσονται υπερ, παιζοντας με την ψυχικη υγεια των παιδιων.
Δεν ξερω βεβαια τι θα κανανε αν το παιδι τους κατεληγε έτσι, ομοφυλος....εκει, πίσω απο τις πορτες, η υποκρισια ξεγυμνωνεται

ΣΤΑΥΡΟΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Συνεχίζω

Είναι απίστευτα τα ψεύδη και η συστηματική παραπλάνηση του κοινού, που περιμένει κάτι να μάθει, κάτι να διαβάσει, για το ζήτημα αυτό. Διότι εδώ προέχει το επιστημονικό (σε εισαγωγικά) θαύμα ! Να βλέπουμε έναν άνδρα γκαστρωμένο. Είχε φιλοξενήσει σε παλαιότερη εκπομπή της, η απαίδευτη και αγράμματη δημοσιογράφος κα. Τατιάνα, ένα ζευγάρι θήλεος ομοφυλοφιλικού τύπου, όπου η μία, δηλαδή ο ένας, ήταν άνδρας (συμπληρώστε εσείς τα θαυμαστικά, τις παρενθέσεις, τα εισαγωγικά).

Δεν ήξερε, είναι βέβαιο, αλλά γιατί δεν ρώταγε κάποιον να της ανοίξει τα μάτια. Να της πει ότι ο γκαστρωμένος αρσενικός, ήταν άνδρας (κι εδώ εισαγωγικά) κατόπιν λήψεως ανδρικών ορμονών. Αλλά δεν ήταν. Έγινε φαινομενικά - ή κατά τον φαινότυπο, μιλώντας ιατρικά - και όταν οι θαυματοποιοί (κι εδώ πάλι εισαγωγικά) γιατροί (ντρέπομαι να λέγομαι γιατρός) αποφάσισαν να μας δείξουν ένα γκαστρωμένο άνδρα, άρχισαν να του δίνουν θηλυκές ορμόνες. Αυτές που έπρεπε να είχε πάρει για να γίνει γυναίκα. Στη συνέχεια, του εμφύτευσαν στη μήτρα με τον σωλήνα ένα γονιμοποιημένο ωάριο (εξωσωματική γονιμοποίηση) και έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό ! Θαύμα, θαύμα, ανέκραξαν ! Ένας γκαστρωμένος άνδρας! Κανείς δεν ήξερε ότι ήταν ένας ψευδής ερμαφρόδιτος με ΧΧΥ γονότυπο. Δηλαδή, ότι ήταν γυναίκα.

Επαναλαμβάνω, οι ψευδείς ερμαφρόδιτοι είναι γονοτυπικώς θήλεις και πρέπει να ακολουθούν την ενδεδειγμένη αγωγή. Παράλληλα, μπορεί να χρειαστεί και διορθωτική επέμβαση κόλπου ή μήτρας. Ανδρικά ανατομικά και αναπαραγωγικά όργανα δεν αποκτώνται επ΄ ουδενί.

Αυτή είναι η σημερινή ιατρική και μην ξεχνάμε το άλλο (εισαγωγικά) θαύμα με τις μεταμοσχεύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Σταύρο ποιους εννοείς στο σχόλιο σου νεοψυχολόγους; Τους ψυχολόγους ιερείς;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όλες οι τραβεστί είναι θήλεις;
Παρατηρήσατε ότι όλες εκδίδονται;
Δεν σας πέρασε η σκέψη ότι εσκεμμένα κάνουν την εγχείρηση για αυτό το λόγο; Γιατί ως 'γυναίκες' που εκδίδονται έχουν πάντα πελατεία;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δηλαδή όλες οι τραβεστί είναι θήλεις;
Παρατηρήσατε ότι όλες εκδίδονται;
Δεν σας πέρασε η σκέψη ότι εσκεμμένα κάνουν την εγχείρηση για αυτό το λόγο; Γιατί ως 'γυναίκες' που εκδίδονται έχουν πάντα πελατεία;

Απάντηση κχ
Αν η αντιμετώπιση αυτής της φυλογενετικής και ανατομικής ανωμαλίας είχε γίνει έγκαιρα, θέλω να πω, είχαν δοθεί εκ μέρους των γιατρών οι σωστές οδηγίες, τις οποίες οι γονείς όφειλαν να ακολουθήσουν (σημ. οι ιατρικές οδηγίες δίνονται από τη νηπιακή ηλικία) δεν θα υπήρχε η όντως τραγική κατάληξη των λεγόμενων "¨τραβεστί".

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Αδελφέ Κυπριανέ το θέμα δεν είναι τόσο απλό.
1. Για την εν λόγο περίπτωση δεn γνωρίζουμε αν ισχύουν αυτά που γράφεις. Στο βίντεο δεν γίνεται λόγος ότι ο κύριος αυτός είχε κάποιο πρόβλημα (ορμονικό-γενετικό).
2. Γράφεις για τους ψευδείς ερμαφρόδιτους ότι έχουν χρωμοσώματα ΧΧΥ. Δεν έχω γνώση του θέματος, καθώς ιατρός δεν είμαι, αλλά απ'την στιγμή που με ορμόνες θήλεος διορθώνεται το πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να διορθωθεί και με ορμόνες αρρένος;
3. Βάση της λογικής σου σε ποιες περιπτώσεις έχουμε διόρθωση φύλου και σε ποιες αλλαγή;

Ανώνυμος είπε...

Θά ήταν χρήσιμο νά μας λύσει ο γιατρός τις απορίες μας ,γιατί εχουμε τελεία άγνοια καί σύγχυση Δηλαδή οι ερμαφρόδιτοι όπως τους λέτε πώς γεννώνται μέ γυναικεία ανατομικα γεννητικά όργανα που θέλουν απλώς μία διόρθωση ; Στό video λέει οτι γεννήθηκε αγόρι δηλαδή τί εννοεί ;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

1. Ερώτηση : " ... αλλά απ'την στιγμή που με ορμόνες θήλεος διορθώνεται το πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να διορθωθεί και με ορμόνες αρρένος;"

Απάντηση κχ
Όχι, δεν γίνεται, διότι υπερισχύουν τα δυο ΧΧ χρωμοσώματα. Το Υ υπολείπεται σημαντικά, ως προς τον σχηματισμό των ανατομικών γεννητικών οργάνων άρρενος. Μόνο κατά τον φαινότυπο ( : σκελετός, μυικό σύστημα, φωνή ) υπερισχύει το Υ χρωμόσωμα.

2. ΕΡώτηση : "Βάση της λογικής σου σε ποιες περιπτώσεις έχουμε διόρθωση φύλου και σε ποιες αλλαγή;"

Απάντηση κχ
Δεν είναι "βάση της λογικής". Είναι βάσει του γονότυπου, δηλαδή των δυο Χ και του ενός Υ χρωματοσωμάτων (ΧΧΥ). Τα άτομα αυτά είναι κατά τον γονότυπο θήλεις με σαφώς υπολειπόμενα ανατομικά γεννητικά χαρακτηριστικά άρρενος τύπου. Η, όπως την ονομάσατε, αλλαγή φύλου σημαίνει απόδοση του γενετικού φύλου με διορθωτική (πλαστική) επέμβαση των γεννητικών οργάνων και παράλληλη χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων θήλεος.

Αλλαγή φύλου είναι σχήμα λόγου, λόγω ελλειπούς ενημέρωσης ή συνεπούς ακολουθίας των ιατρικώς ενδεδειγμένων. Αναφέρω μάλιστα περίπτωση (στην Αμερική) όπου υπήρχε διαφωνία μεταξύ των (εν διαστάσει) γονέων. Η μητέρα ήθελε να κάνει το παιδί της κορίτσι και ο πατέρας το ήθελε αγόρι. Το αποτέλεσμα ; Έγινε "τραβεστί".

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Στό video λέει οτι γεννήθηκε αγόρι δηλαδή τί εννοεί ;"

Απάντηση κχ
'Αλλο τι λέει στο βίντεο και έτερο τι λέει ο καρυότυπος (: Καρυότυπος είναι ένα μεθοδικό σύνολο των χρωμοσωμάτων από ένα μόνο κύτταρο και περιλαμβάνει ένα σύνολο ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των χρωμοσωμάτων.).

Σημειώνω. Τα σπερματοζωάρια του άρρενος άλλα μεν φέρουν το Χ χρωμόσωμα, έτερα δε το Υ. Ο άνδρας και όχι η γυναίκα καθορίζει το φύλο. Το ωάριο του θήλεος έχει δυο ΧΧ χρωμοσώματα. Κατά την γονιμοποίηση μόνο ένα Χ ή ένα Υ διαπερνά το ωάριο, κατά δε την φάση της μείωσης (ή μιώσης), δηλαδή της κυτταρικής διαίρεσης του γονιμοποιημένου ωαρίου, το ένα εκ των δυο Χ του θήλεος αποβάλλεται. Αν όχι τότε έχουμε τον ψευδή ερμαφροδιτισμό (ΧΧΥ). Αν αποβληθεί - δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες - μπορεί να γονιμοποιηθεί και να προκύψει δίδυμος κύηση ΧΧ ή ΧΥ.

Ανώνυμος είπε...

Εννοω όλους αυτους τους πτυχιουχους οι οποίοι τις τελευταιες δεκαετιες βαλανε το λιθαρακι τους στον εκτροχιασμο της κοινωνικης ζωής με αποψεις όπως μην ακουμπατε το χερι σας στα παιδια (δημιουργειτε ψυχολογικα...αλλα τα συγχρονα παιδια δε σεβονται τιποτα, προς επαρση πολλες φορες των γονεων τους!!!) και πολλά αλλα, ενω τελευταια ειδα δυο απο αυτες σε τηλεοπτικη εκπομπη να τασσονται υπερ ακομα και στο να μεγαλωνουνε οι ομοφυλοφιλοι παιδια. Δε νομιζουμε λεει να δημιουργηθει προβλημα στα παιδια...κι αυτοι ονομαζονται επιστημονες..
Το δυστυχεστερο ειναι οτι "Ιερωμενοι" ζηλεψαν τη δοξα τους, αντι για το μεγαλειο της Ορθοδοξιας κι υιοθετουν τετοιου ειδους "διδασκαλίες" (με τις ευλογίες της "Συνοδου"), διαστρεφοντας την Αγία Γραφη και τους Αγίους Πατερες σαν τους αιρετικους. Εμφανιζονται με μεγαλη "αγαπη", αλλα το Πνευμα τους φαινεται απο την απαξιωση-κατακριση που τρεφουνε για όλους τους αλλους Ιερωμενους
Προσωπικά πιστευω οτι ο συγχρονος Πνευματικος θα πρεπει να εχει καποιες γνωσεις ψυχολογίας, στη σημερινη ζουγκλα που ζουμε και να υπαρχει μια οικονομια, αλλα οχι παρανομια. Δεν θεωρω όμως ότι θα πρεπει να αποκτουνε σχετικα Πτυχια, και λογω της νεοταξικης κατευθυνσης που δινεται ποια σε αυτα και μπορει να παρασυρει...αλλα και γιατι θα πρεπει να εχουνε ως πρωτη μεριμνα την αποκτηση της Θεϊκης Σοφίας, με την αποκτηση του καρπου της διακρισεως κι οχι να δινουνε μεγαλυτερη βαρυτητα στην ανθρωπινη σοφια

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Μέσα σε όλα αυτά αδελφέ Κυπριανέ συγγνώμη αλλά κάπου νομίζω ότι πρέπει να δώσεις παραπάνω εξηγήσεις. Δηλαδή εσύ αποδέχεσαι την αλλαγή φύλου που κάνουν ορισμένα άτομα;
Προσωπικά πιστεύω άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποια γενετική ανωμαλία λόγο της οποίας λ.χ έχει ένα μέρος των αντρικών γενετικών οργάνων, σε αυτήν την περίπτωση όμως μιλάμε για γυναίκα. Άλλο δε άμα πρόκειται για άντρα που κάνει αλλαγή φύλου και από άντρας γίνεται γυναίκα.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Επίσης ενημερώνω τον αδελφό Κυπριανό ότι οι τραβεστί ανήκουν στην lgbt κοινότητα, δηλαδή στην ίδια κοινότητα όπου ανήκουν οι γκέι, οι λεσβίες, οι by-sexual και όλοι μαζί αλληλοϋποστηρίζονται.
Για αυτό θα προτιμούσα να κάνουμε τον διαχωρισμό που έκανα στο προηγούμενο σχόλιο μου. Άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα, άλλο αν μιλάμε για άντρα που θέλει να γίνει γυναίκα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Παναγιώτης Μακρής11 Φεβρουαρίου 2016 - 1:10 μ.μ.
Μέσα σε όλα αυτά αδελφέ Κυπριανέ συγγνώμη αλλά κάπου νομίζω ότι πρέπει να δώσεις παραπάνω εξηγήσεις. Δηλαδή εσύ αποδέχεσαι την αλλαγή φύλου που κάνουν ορισμένα άτομα; Προσωπικά πιστεύω άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποια γενετική ανωμαλία λόγο της οποίας λ.χ έχει ένα μέρος των αντρικών γενετικών οργάνων, σε αυτήν την περίπτωση όμως μιλάμε για γυναίκα. Άλλο δε άμα πρόκειται για άντρα που κάνει αλλαγή φύλου και από άντρας γίνεται γυναίκα.

Επίσης ενημερώνω τον αδελφό Κυπριανό ότι οι τραβεστί ανήκουν στην lgbt κοινότητα, δηλαδή στην ίδια κοινότητα όπου ανήκουν οι γκέι, οι λεσβίες, οι by-sexual και όλοι μαζί αλληλοϋποστηρίζονται.
Για αυτό θα προτιμούσα να κάνουμε τον διαχωρισμό που έκανα στο προηγούμενο σχόλιο μου. Άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα, άλλο αν μιλάμε για άντρα που θέλει να γίνει γυναίκα.


Απάντηση στον αγαπητό αδελφό Παναγιώτη Μακρή

Μα, νομίζω, έδωσα σαφή την απάντηση. Οι λεγόμενοι "τραβεστί", είναι παραμελημένα άτομα (ευθύνη γονέων) που δεν ακολούθησαν τις ενδεικνυόμενες ιατρικές οδηγίες. Είναι κατά τον γονότυπο θήλυ άτομα, με άλλα λόγια γυναίκες, λόγω υπερίσχυσης των ΧΧ χρωμοσωμάτων στην τρισωμία (σημ. παθολογική κατάσταση) ΧΧΥ την οποία φέρουν. Το πρόβλημα δεν θα υφίστατο, αν με τη συνεργασία γονέων και ιατρών, τα παιδιά αυτά αποκτούσαν τον σωστό τους προσανατολισμό ως προς το φύλο τους.

Σαφώς, λοιπόν, αποδέχομαι όχι την αλλαγή του φύλου, αλλά την αποκατάσταση του φύλου στα άτομα αυτά, τα οποία, επαναλαμβάνω, είναι γυναίκες και όχι άνδρες. Με την προϋπόθεση, είνα ξεκάθαρο αυτό, ότι έχουν δοθεί έγκαιρα - από τη νηπιακή και παιδική ηλικία - οι ιατρικές οδηγίες στους γονείς των παιδιών αυτών και οι γονείς συνεργάζονται με τους γιατρούς - εν προκειμένω Παιδιάτρους.

Δεν συζητώ καν την περίπτωση αλλαγή φύλου σε άνδρα. Δηλαδή, ένας άνδρας να γίνει γυναίκα κατόπιν ακρωτηριασμού των εξωτερικών ανατομικών γεννητικών οργάνων. Αυτό δεν γίνεται, διότι είναι αδύνατο να σχηματισθεί γυναικείος κόλπος. Αυτά είναι μυθεύματα ευφάνταστων σκανδαλοποιών δημοσιογράφων. Επίσης, είναι αδύνατο να γίνει πλαστική πέους, έτσι, ώστε, μια γυναίκα να γίνει άνδρας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Τέλος, σαφώς γνωρίζω ποιοι ανήκουν στην τάξη των LGTB και τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ωστε να καταργηθούν παραδεδεγμένες αρχές και αξίες. Δεν νομίζω, από αυτά που γράφω, να υπάρχει και η παραμικρή υποψία ότι τους υποστηρίζω. Ενδιαφέρομαι ως γιατρός για το πρόβλημα εκείνων που πάσχουν από ψευδή ερμαφροδιτισμό, άλλως τρισωμία ΧΧΥ, και την όσο το δυνατόν πρώιμη διάγνωση και θεραπεία, για να μην έχουμε αυτά τα θλιβερά επακόλουθα. Το ίδιο γράψατε κι εσείς, αγαπητέ κύριε Παναγιώτη Μακρή : "Άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα, άλλο αν μιλάμε για άντρα που θέλει να γίνει γυναίκα", αλλά δεν αντιληφθήκατε καλώς όσα έγραψα.

Στην τρισωμία ΧΧΥ (ψευδής ερμαφροδιτισμός) δεν έχουμε να κάνουμε με άνδρα, που αλλάζει φύλο και γίνεται γυναίκα. Έχουμε γυναίκα που φέρεται ψευδώς σαν άνδρας. Η αντιμετώπιση που πρέπει να γίνει, είναι να αποκατασταθεί το πραγματικό (: γονοτυπικό) φύλο της με διορθωτική πλαστική χειρουργική επέμβαση και παράλληλη χορήγηση ορμονών θήλεος. Να το γράψω καλύτερα και σαφέστερα δεν μπορώ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη δέν μας είπατε τά άτομα πού έχουν την ΄΄τρισωμία ΧΧΥ΄΄ τί είδους γεννητικά όργανα έχουν άνδρα ή γυναίκας ; Αυτό άλλωστε είναι το χαρακτηριστικό του φύλου καί όχι η φωνή καί τό μυϊκό σύστημα

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος11 Φεβρουαρίου 2016 - 10:59 μ.μ.
Κύριε Χριστοδουλίδη δέν μας είπατε τά άτομα πού έχουν την ΄΄τρισωμία ΧΧΥ΄΄ τί είδους γεννητικά όργανα έχουν άνδρα ή γυναίκας ; Αυτό άλλωστε είναι το χαρακτηριστικό του φύλου καί όχι η φωνή καί τό μυϊκό σύστημα

Απάντηση κχ
Αν ακούσετε αυτό εδώ : http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/02/blog-post_10.html και εξακολουθείτε να έχετε απορίες, θα σας παρακαλούσα να τις γράψετε.

Λάβετε υπόψη ότι μείζονος σημασίας είναι να καταλάβετε την διάκριση μεταξύ φαινότυπου και γονότυπου. Ο φαινότυπος είναι αυτό που φαίνεται (μυοσκελετικό σύστημα, τρίχωμα δέρματος, φωνή) και ποτέ δεν ζητάμε από κάποιον να κατεβάσει τα παντελόνια (του) ή να σηκώσει τα φουστάνια (της) για να δούμε την πραγματική του "ταυτότητα". Κάτι το οποίο συνήθιζαν στο παρελθόν να λένε χαριτολογώντας οι παππούδες, οι θείοι κλπ. στα συγγενικά τους αγοράκια, όταν ήταν νήπια. Ήταν άλλα χρόνια εκείνα και εντελώς διαφορετικοι οι παιδαγωγικοί τρόποι των ολιγογράμματων γονιών μας.

Ο γονότυπος είναι το πραγματικό φύλο ενός ανθρώπου με βάση την μικροσκοπική εύρεση του τύπου των χρωμοσωμάτων. ΧΥ σημαίνει άνδρας, ΧΧ σημαίνει γυναίκα. Η τρισωμία ΧΧΥ δείχνει γυναίκα με εντελώς ανύπαρκτα - αν υπάρχουν μόλις υποσημαίνονται - τα άλλα δυο (...) "στοιχεία ταυτότητας", που συμπληρώνουν τον φαινότυπο του άρρενος, όταν ζητήσουμε από κάποιον να κατεβάσει τα παντελόνια.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Και μια ακόμα ερώτηση από εμένα στον αδελφό Κυπριανό, μιας και ξεκαθάρισε το πράγμα και φαίνεται ότι συμφωνούμε.
Στην περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η θεραπεία που αναφέρατε σχετικά με την τρισωμία ΧΧΥ, ποιες οι επιπτώσεις για το άτομο, ως προς το φύλο και την ψυχοκινητικότητα του;
Από προσωπική περιέργεια κάνω την τελευταία ερώτηση.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη ,άν κατάλαβα καλά λέτε οτι έχουν ατελή ανδρικά γεννητικά όργανα ή όργανα τά οποία δεν αναπτύσσονται από την παιδική ηλικία Καί πώς αποκαθίστανται τά γεννητικά όργανα της γυναίκας αφού λέτε οτι δέν μπορεί νά προσθέσει κανείς γυναικείο κόλπο Καί πώς κατόπιν γίνεται η γεννητική ή έστω η σεξουαλική λειτουργία χωρίς νά καταφεύγει κανείς στό παρά φύσιν ; Μήπως αυτή η περίπτωση έχει κάποια σχέση με την περίπτωση που κάποια άτομα ελέγοντο εκ φύσεως ευνούχοι ; Εχουμε καί άλλες γεννητικες ανωμαλίες όπως αυτούς που ο λαός ονομάζει ''σπανούς '' δέν γνωρίζω την επιστημονική τους ορολογία Συγχωρείστε μας έχουμε κάποιες απορίες καί ρωτάμε τελείως καλόπιστα γιατί είναι θέματα τά οποία αντιμετωπίζουμε καί η γνώση πάντα είναι τό ζητούμενο

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη σας ευχαριστούμε για τη επιστημονική σας ενημέρωση Κατά την σύστασή σας άκουσα το video στό ιστολόγιό σας, όπου δίνετε σαφείς απαντήσεις για τό θέμα της γενετικής ανωμαλίας των γεννητικών οργάνων καί οτι αποκαθίστανται μέ την πλαστική Ήθελα όμως νά μας απαντήσετε στό άλλο σκέλος ,δηλαδή άν αυτές είναι οι περιπτώσεις των ατόμων που ελέγοντο εκ φύσεως ευνούχοι ,κάτι πλανάται --κυρίως από αστεϊσμούς των μεγαλυτέρων-- οτι κάποιοι ΄΄άνδρες΄΄ κατόπιν του γάμου ευρίσκοντό όχι καί τόσο άνδρες ως προς την ανατομία τους Αλλοίμονο κανείς δέν θέλει να πάρει αυτά τά πολύ σοβαρά θέματα ως αστεία, αλλά να τα αντιμετωπίσουμε μέ βάση την επιστημονική γνώση Βέβαια αυτές οι περιπτώσεις είναι όπως λέτε ελάχιστες ,εχουν νά κάνουν μέ γενετικές ανωμαλίες καί δέν είναι θέμα τό οποίο επηρεάζεται από κοινωνικούς παράγοντες όπως η μόδα ,η ανοχή ,ο αμοραλισμός ,η αποστασία κ.τ.λ. Η περίπτωση των κιναίδων έχει νά κάνει μέ μιά χαρά φυσιολογικότατους άνδρες καί γυναίκες Επίσης καλό θά ήταν νά διευκρινιζόταν τό ποιά είναι η αυτοσυνειδησία του ατόμου αυτού, δηλαδή τό ίδιο τό άτομο πώς αυτοπροσδιορίζεται καί άν έχει μία σαφή έλξη καί προσανατολισμό άν τελικά ψυχοσωματικά αισθάνεται γυναίκα ή άνδρας ή ακόμα καί άφυλος όπως περίπου στη παιδική ηλικία

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη εκ των προτέρων από τον αδελφό Κυπριανό αλλά
θα ήθελα μερικές ακόμα απαντήσεις.
Μόλις τώρα διάβασα στην wikipedia το παρακάτω κείμενο: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF_%CE%9A%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B5%CF%81
Για το σύνδρομο Κλαϊνεφέλτερ.
Το σύνδρομο Κλαϊνεφέλτερ εμφανίζεται όταν το άτομο έχει ένα επιπλέον χρωμόσωμα X (XXY αντί για XY), τα άτομα που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα θεωρούνται άντρες.
Κάνω τη παραπάνω αναφορά επειδή πολύ πιθανός ο αδελφός Κυπριανός να μπέρδεψε τη περίπτωση του ψευδούς ερμαφροδιτισμού με τη περίπτωση του συνδρόμου Κλαϊνεφέλτερ.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Ίσως ο αδελφός Κυπριανός αναφέρετε στην περίπτωση που ονομάζεται ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ
Σε αυτήν την περίπτωση όπως διάβασα:
Υπάρχουν γυναίκες με έξω γεννητικά όργανα, που μοιάζουν με αντρικά. Αυτή η παθολογική κατάσταση μπορεί να οφείλεται σε συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων. Επειδή στα άτομα αυτά παράγονται τεράστιες ποσότητες ανδρικών ορμονών, τα γεννητικά τους όργανα μοιάζουν με ανδρικά, κυρίως λόγω της μεγάλης κλειτορίδας. Τα έσω γεννητικά όργανα δεν επηρεάζονται κι είναι φυσιολογικά. Στα νεογέννητα η αντιμετώπιση πρέπει να είναι άμεση. Η βαρύτερη μορφή της νόσου «με απώλεια άλατος» καταλήγει σε θάνατο του νεογνού λόγω ηλεκτρολυτικών διαταραχών, μέσα σε λίγα 24ωρα, αν δεν αντιμετωπιστεί. Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε μορφή (ακόμα και σε απλούστερες), η αντιμετώπιση πρέπει να ξεκινά νωρίς. Διαφορετικά, θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του «φαλλού» σε ηλικία 2-4 ετών. Η οστική ηλικία θα είναι προχωρημένη με αποτέλεσμα χαμηλό τελικό ανάστημα.

Θεραπευτικά, αντιμετωπίζεται η ορμονική-μεταβολική διαταραχή και γίνεται χειρουργική αποκατάσταση της φυσιολογική ανατομίας των έξω γεννητικών οργάνων.
Παρακάτω ο σύνδεσμος απ'όπου βρήκα τις πληροφορίες:

http://www.xn--mxaafbc3adijqufbbb6dya.gr/el/CNT/%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%82_%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85.aspx

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τους αναγνώστες, τόσο εδώ όσο και της ιστοσελίδας με το όνομά μου, για το ενδιαφέρον που έδειξαν. Το ζήτημα αυτό δεν είναι απλό - μιλώντας καθαρά από ιατρικής πλευράς - και πρόθεση δεν είχα να κάνω διατριβή (με σχόλια) για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σκοπό είχα να ενημερώσω τους τυχόν αναγνώστες γι΄ αυτό το θέμα και την έγκαιρη, όσο το δυνατόν, διάγνωση και αντιμετώπιση. Ενέταξα απλουστευτικά αυτά που έγραψα στην "τρισωμία ΧΧΥ" χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εννοούσα το σύνδρομο Klinefelter. Όσον δε αφορά στα άτομα, που κατά παρελθόν λέγονταν "ευνούχοι", κοινώς "σπανοί", τούτο είναι εντελώς διαφορετικό και δεν θέλω να επεκταθώ.

Πάντως, όσο και αν σας φανεί τολμηρό και παράξενο, συγγενικό μου πρόσωπο, το οποίο είχε τελέσει γάμο στο παρελθόν με ένα "υποφυσεϊκό άτομο" (*) (σημ. είχε πάρει μετά την ενηλικίωση ορμονικά σκευάσματα άρρενος), όταν η σύζυγος πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από το γιατρό "γιατί δεν μου είπες τίποτα ;", εκείνος της απάντησε : "Καλά, εσύ γιατί δεν δοκίμασες ;". Να σημειώσω, δεν διέλυσαν το γάμο τους.

(*) Οι πάσχοντες άρρενες από ανεπάρκεια της υπόφυσης, ήταν εκείνοι που λέγονταν στο παρελθόν "σπανοί" και ανήκαν στην κατηγορία με το όνομα ευνούχοι : "12 εἰσὶ γὰρ εὐνοῦχοι οἵτινες ἐκ κοιλίας μητρὸς ἐγεννήθησαν οὕτω".

Ανώνυμος είπε...

"Καλά, εσύ γιατί δεν δοκίμασες ;". Να σημειώσω, δεν διέλυσαν το γάμο τους΄΄

Διαπιστώνουμε μέ όσα διαβάσαμε οτι υπάρχουν γενετικές ανωμαλίες που δημιουργούν προβλήματα στήν ταυτότητα του φύλου ,ίσως στόν σεξουαλικό προσανατολισμό ή καί ικανότητα ,χωρίς όλες οι περιπτώσεις νά έχουν γενετικό αίτιο όπως διατείνονται οι λεγόμενοι κίναιδοι Θά μπορούσαμε νά πουμε οτι υπάρχουν καί άνθρωποι που ρέπουν μανιωδώς προς τά σαρκικά (κατά φύσιν)που ως πάθος να έχει ακόμα καί κληρονομικό αίτιο Σέ κάθε περίπτωση η αρετή καί η εγκράτεια δημιουργεί μία ισορροπία και αποκαθιστά την τάξη ακόμα καί στίς περιπτώσεις προβληματικών γάμων καί ο καθείς παίρνει τό στέφανο της υπομονής που του ανήκει Η εγκράτεια ως πνευματικό καί σωματικό άθλημα είναι επιβεβλημένο σέ κάθε άνθρωπο ο οποίος οντολογικά δεν διέπεται από την φυσιοκρατία Καί ο άνθρωπος που γενικώς είναι ΄΄σώφρων ΄΄,ως μία φυσική αρετή, έχει ένα πολύ πιο δύσκολο έργο να καθαρίσει τήν συνείδησή του καί τό υποσυνείδητό του ανάλογα ο καθείς από το σημείο εκκίνησής του

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος13 Φεβρουαρίου 2016 - 12:54 π.μ.
"Καί ο άνθρωπος που γενικώς είναι ΄΄σώφρων ΄΄,ως μία φυσική αρετή, έχει ένα πολύ πιο δύσκολο έργο να καθαρίσει τήν συνείδησή του καί τό υποσυνείδητό του ανάλογα ο καθείς από το σημείο εκκίνησής του"

κχ Διευκρινιστικό
ἐὰν δὲ παραβάτης νόμου ᾖς, ἡ περιτομή σου ἀκροβυστία γέγονεν. 26 ἐὰν οὖν ἡ ἀκροβυστία τὰ δικαιώματα τοῦ νόμου φυλάσσῃ, οὐχὶ ἡ ἀκροβυστία αὐτοῦ εἰς περιτομὴν λογισθήσεται; 27 καὶ κρινεῖ ἡ ἐκ φύσεως ἀκροβυστία, τὸν νόμον τελοῦσα, σὲ τὸν διὰ γράμματος καὶ περιτομῆς παραβάτην νόμου. 28 οὐ γὰρ ὁ ἐν τῷ φανερῷ ᾿Ιουδαῖός ἐστιν, οὐδὲ ἡ ἐν τῷ φανερῷ ἐν σαρκὶ περιτομή, 29 ἀλλ᾿ ὁ ἐν τῷ κρυπτῷ ᾿Ιουδαῖος, καὶ περιτομὴ καρδίας ἐν πνεύματι, οὐ γράμματι, οὗ ὁ ἔπαινος οὐκ ἐξ ἀνθρώπων, ἀλλ᾿ ἐκ τοῦ Θεοῦ.

28 οὐ γὰρ ὁ ἐν τῷ φανερῷ ᾿Ιουδαῖός ἐστιν, οὐδὲ ἡ ἐν τῷ φανερῷ ἐν σαρκὶ περιτομή, 29 ἀλλ᾿ ὁ ἐν τῷ κρυπτῷ ᾿Ιουδαῖος, καὶ περιτομὴ καρδίας ἐν πνεύματι, οὐ γράμματι,

29 ... καὶ περιτομὴ καρδίας ἐν πνεύματι, οὐ γράμματι, οὗ ὁ ἔπαινος οὐκ ἐξ ἀνθρώπων, ἀλλ᾿ ἐκ τοῦ Θεοῦ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κάτι ακόμη εδώ σαν συνέχεια όσων έχουν γραφεί. Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας, εδώ και αλλού, αλλά και της επικοινωνίας που είχα με άλλους αναγνώστες.

1. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ" ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤIΚΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΛΛΟ "ΚΟMΜΑΤΙ" ΟΧΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ [ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ] ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣ ΕΠΙΔΕΙΞΑΤE ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ" ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ [ΓΟΝΕΩΝ] ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ !

Απάντηση κχ
Είναι η συνέπεια - μια εκ των πολλών - του προπατορικού αμαρτήματος. Οι σημερινοί ακαδημαϊκοί θεολόγοι, Δαρβινιστές οι περισσότεροι, θα το μεταφράζουν σαν ανωμαλία της εξέλιξης από τον πίθηκο στον άνθρωπο. Αξιο να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους γενετικές ανωμαλίες δεν παρουσιάζονται στους πιθήκους ή, τουλάχιστον, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχουν αναφερθεί. Αυτό δεν μας το έχουν πει ακόμη, ενώ αντίθετα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ομοφυλοφιλία συμβαίνει και στα ζώα. Τόσο ζώα είναι αυτοί, που το ισχυρίζονται ... "καὶ ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὢν οὐ συνῆκε, παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς."

2. Μια ερώτηση και μια απάντηση

ΕΡ : Επειδή δεν έχω ιατρικές γνώσεις, μπορείτε να μου πείτε: Θεωρείτε πως ο Θεός δεν έπλασε άρσεν (ΧΥ) και θήλυ (ΧΧ), αλλά έπλασε και κάτι ενδιάμεσο (ΧΧΥ), που χρήζει διορθώσεως, ή δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά;

ΑΠ : Ευχαριστώ για την ερώτηση.
Κάθε άλλο από το "θεωρώ πως ο Θεός δεν έπλασε άρσεν και θήλυ, αλλά κάτι ενδιάμεσο". Ούτε είχα ποτέ, ούτε έχω, ούτε πρόκειται να αποκτήσω ή να δεχθώ τέτοιου είδους θεωρίες. Τις οποίες, σημειωτέον, μόνο οι κίναιδοι ή άλλοι (της πολυσυντροφικότητας, των LGTB κλπ.) προτείνουν. Δεν γνωρίζω αν μερικοί των συναφειακών και σχεσιολόγων ακαδημαϊκών της θεολογίας, υποστηρίζουν κάτι παρόμοιο. Αυτή τη διαστροφή, ίσως, την εισηγούνται οι θεοσοφιστές, αποκρυφιστές, μυστικιστές κλπ., που αμφισβητούν το προπατορικό αμάρτημα, με τη συνακόλουθη έκπτωση της Δημιουργίας του ανθρώπου, αλλά και αυτή την ίδια τη Δημιουργία.

Solo machos είπε...

Δηλαδη δεν υπαρχουν ανθρωποι που κανουν αλλαγη φυλου; χωρις να ειναι ερμαφρόδιτοι; Κι εγω γιατι ειχα δει σ ενα ξενο ντοκυμανταιρ, εναν αντρα, που ειχε υπαρξει παντρεμενος κ πολύτεκνος , να κανει αλλαγη φυλου κ να γινεται γυναίκα;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

-"Δηλαδη δεν υπαρχουν ανθρωποι που κανουν αλλαγη φυλου; χωρις να ειναι ερμαφρόδιτοι; "

Προφανώς αυτή είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση.
Η χρωμοσωματική ανωμαλία που περιγράφει ο γιατρός είναι σπάνια εξαίρεση.

Solo machos είπε...

Ναι συμφωνω, αλλα γιατι ο γιατρος ισχυριστηκε οτι ειν αδυνατον να διαμορφωσεις απο το πεος εναν κολπο, κ οτι το μονο που επιδεχεται διόρθωση ειναι η περιπτωση του ερμαφροδιτισμου; Ενω ειναι τοις πασι γνωστο, κ μπορει ο καθεις ν ψαξει κ να βρει ενα σωρο στοιχεια επι του θεματος, οτι αυτες οι εγχειρισεις αν κ δυσκολες γινονται εδω κ χρονια κ μαλιστα ουκ ολιγες?Οτι υπαρχουν πλειστοι κ ανδρες κ γυναοκες που βιασαν τη φυση κ αλλαξαν φυλλο; Εποσης απ οτι θυμαμαι, στην εκπομπη της Τατιανας δεν επροκειτο γ ερμαφροδιτο αλα γ αλλαγη φυλου ανολοκληρωτη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κύριε Αργυρίου,
Αν διαβάσετε και ακούσετε αυτά που έχω γράψει και έχω πει, δεν μου φαίνεται να εξεκολουθήσετε να έχετε ερωτηματικά. Αν εσείς επιμένετε, έχοντας δει βίντεο ή ανάλογες εκπομπές τύπου "Τατιάνα", δικαίωμά σας να επιμένετε στα ερωτηματικά.
Πάντως, ένα να έχετε υπόψη, ότι επεμβάσεις ριζικής αλλαγής φύλου, με ακρωτηριασμό ή ... εμφύτευση (!) γεννητικών οργάνων δεν γίνονται, ή έστω και αν γίνουν, το άτομο, που θα υποστεί αυτού του είδους την επέμβαση, θα είναι εντελώς ανοργασμικό. Τότε, ποιος ο λόγος να αλλάξει φύλο, αφού ο σκοπός είναι η απόλαυση της όσο το δυνατόν πληρέστερης, αλλά και ακόρεστης, ηδονής ;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη
δεν προσθέτει πέος μια γυναίκα.

Ένας άντρας κόβει το πέος και φτιάχνει κόλπο για να μπορούνε να τον βιάζουν και να βγάζει χρήματα.
Δεν τον νοιάζει ο οργασμός αλλά το κέρδος.
Αλλιώς δεν θα επεδίωκαν όλοι οι τραβεστί να δείχνουν τόσο όμορφοι ως γυναίκες.
Δεν μπορεί συμπτωματικά όλοι οι τρανς να εκδίδονται.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.