" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ Π.ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Λ.Ν.)!‏ Η απάντηση μας.

Είδαμε το παρακάτω μήνυμα (εδώ), αναφορικά με την εκδήλωση στο Βελίδειο:
Επρόκειτο, αναμφιλέκτως, για μία θαυμάσια εκδήλωση, γεμάτη αγωνιστικό παλμό, μαχητικότητα και ενθουσιασμό.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές, διοργανωτές, θέσαντες υπό την αιγίδα τους τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ομιλητές, παρουσιαστές και συμμετασχόντες σε αυτή.
"Καταπελτώδεις" οι ομιλίες, στηλίτευσαν με σθένος και παρρησία τη, σχεδιασθείσα στο σκοτεινό παρασκήνιο και υλοποιούμενη απ τη γνωστή και μη εξαιρετέα "συμμαχία των προθύμων", λυσσώδη επιχείρηση της θρησκευτικής, εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ομογενοποιήσεως της ένδοξης πατρίδας μας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η γέμουσα μαχητικότητας, ομολογιακής παρρησίας και αγωνιστικότητας ομιλία του προέδρου της ΠΕΘ κ.Σπαλιώρα που "άναψε φωτιές" κατά το δη λεγόμενο, χωρίς, κάτι τέτοιο, να μειώνει ουδ επ ελάχιστον την ποιότητα των εκλεκτών ομιλιών των άλλων δύο ομιλητών, π.Αθανασίου Μετεωρίτου, γνωστού απ το παρελθόν για σειρά ομολογιακών του παρεμβάσεων, και αξιοτίμου κ.Φράγκου Φραγκούλη, επίσης γνωστού για τις εθνοκεντρικές του θέσεις και απόψεις.
Για μία ακόμη φορά ανάμεσα στους διοργανωτές και παρά το πλευρό της τοπικής Εκκλησίας και τα θρησκευτικά σωματεία, τα τόσο αδίκως διαβληθέντα και διαβαλλόμενα ως ΔΗΘΕΝ "παρεκκλησιαστικά" και "εξωεκκλησιαστικά", από κάποιους κύκλους που εκδίδουν, καθώς φαίνεται, και πιστοποιητικά γνήσιας εκκλησιαστικότητας!
Μεγάλη χαρά προξένησε, επίσης, στον πιστό λαό η παρουσία εκπροσώπων του μοναχικού κόσμου που ανέκαθεν βρισκόταν στην εμπροσθοφυλακή των εθνικοθρησκευτικών αγώνων του γένους μας.
Ας ελπίσουμε ότι η αρξάμενη κινητοποίηση θα ενταθεί και γιγαντωθεί προς δόξαν Θεού και ευδοκίμηση της φιλτάτης μας πατρίδας!



Υ.Γ. Παναγιώτατε, κε Άνθιμε! Όπως σας χαρήκαμε χθες, θέτοντα υπό την αιγίδα σας την προαναφερθείσα εκδήλωση και ομιλούντα εθνεγερτικώς κατ αυτήν, κάνετε να σας χαρούμε και πάλι!Προχωρήστε σε ένα ακόμη γενναίο βήμα! Παύσατε, σας παρακαλούμε,πάραυτα, τον άδικο διωγμό του εκλεκτού κληρικού, αγωνιστή και ομολογητή π.Νικολάου Μανώλη! Για Ορθοδοξία και Ελληνισμό πάλλει η ψυχή του παπα-Νικόλα! Για τα πνευματικά μεγέθη που προβλήθηκαν χθες στο Βελλίδειο!Τον χρειάζεται η τοπική Εκκλησία όπως χρειάζεται και πολλούς άλλους κληρικούς και λαικούς! Στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα βρίσκεται ο π.Νικόλαος. Δεν έχουμε οι εν τω κόσμω αγωνιζόμενοι χριστιανοί την πολυτέλεια της διαιρέσεως και της απομονώσεως!
Παμαγιώτατε, δώστε μας ακόμη μία χαρά όπως χθες! Αναθεωρήστε τη μέχρι τώρα τακτική σας απέναντι στον αγωνιστή και ομολογητή ιερέα και σταματήστε το διωγμό του! Έτσι θα σκάσει ο πονηρός απ το κακό του! Ιδού η ευκαιρία άγιε Θεσσαλονίκης! Μην την παραβλέψετε!

Λ.Ν.

Το ΣΧΟΛΙΟ μας:
Δεν εκλιπαρούμε από τον "Παναγιότατο" για καμία χάρη.

Οφείλει πολλά συγνώμη γιατί με τις επιλογές του :
  • να φέρει τον αιρετικό κόπτη Πατριάρχη μέσα στην Αγία Τράπεζα
  • και ακολούθως να παύσει τον π.Νικόλαο από Προϊστάμενο, 
  • απαγόρευση ομιλιών του π.Νικολάου στην αίθουσα του Προφήτη Ηλία, 
  • αναγκαστική μεταφορά των ομιλιών μέσα στον μικρό ναό, 
  • ακολούθως απαγόρευση ομιλιών και μέσα στον ναό, 
  • αναγκαστική μετακίνηση στο υπόγειο, απαγόρευση ομιλιών και στο υπόγειο, 
  • διαρκείς μετακινήσεις του στον Άγ.Παντελεήμονα για να ξεκοπεί από τους ενορίτες του, 
  • αναγκαστική μετάθεση του στον Αγ.Σπυρίδωνα και 
  • ακολούθως νέα απαγόρευση να ομιλεί

ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ τον πιστό λαό.
Για πρώτη φορά χρειάστηκε ενορίτες να διαμαρτυρηθούν έξω από την μητρόπολη. Ακόμη και η άφιξη ευλαβών αγιοριτών δεν στάθηκε ικανή να κάμψει την δεσποτική αδιαλλαξία. Απειλές σε ιστολόγια και μηνύσεις ακόμη και σε ανέργους συμπολίτες μας μέσω των εξουσιοδοτημένων "παρ' Αρείω Πάγο" δικηγόρων του "παναγιοτάτου".

Ομοίως ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ τον πιστό λαό όταν είπε ότι
δεν είναι ούτε αντιΟικουμενιστής ούτε Οικουμενιστής. Να τον χαίρονται όσοι τον χειροκροτάνε.

Όσες εκδηλώσεις κι αν κάνει, οφείλει να ζητήσει δημοσίως συγνώμη.
Άνθιμε, πόσα χρόνια ακόμη θα ζήσεις;; Όσες φιέστες και εκδηλώσεις κι αν κάνεις, θα δώσεις λόγο για όλα αυτά και για πολλά ακόμη.
Θα πρέπει να μάθεις όταν σφάλεις να ζητάς συγνώμη.

Αλλιώς πολύ φοβόμαστε ότι χάνοντας την χάρη του Θεού θα πλακώσουν στην μητρόπολη νέες πληγές του Φαραώ, νέες "ακρίδες". Όσους νέους "μεσσίες" κι αν σπεύσεις να μας παρουσιάσεις, "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη λέει ο λαός", δεν μας ξεγελάς.

18 σχόλια:

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Εγώ προσωπικά αδελφοί κουράστηκα να βλέπω σχόλια όπως του αδελφού Λ.Κ και του κ Τελεβάντου, τι παρακαλάνε τους πουλημένους Αρχιερείς, ακόμα δεν κατάλαβαν ότι είναι πουλημένοι; Τόσο δύσκολο είναι ρε παιδιά να το καταλάβετε; Παρακαλάς κάποιον δικό σου που έκανε κάποιο λάθος για να το διορθώσει, δεν παρακαλάς τους πουλημένους, έλεος!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπἐρα σας.Κἀτι ἀσχετο με την ανἀρτησἠ σας αλλἀ σχετικὀ με τον π.Νικὀλαο:''ανἐβηκε'' πρἰν λἰγο στὀ youtube η ομιλἰα-σχολιασμὀς του πατρὀς Νικολἀου σε αντἰστοιχη ομιλἰα του γ.Νἰκωνος.
https://www.youtube.com/watch?v=LiEcbcmBPD8

captain giannis είπε...

Προσωπικά και συγχώρεσε με αγαπητέ κ.Νάνη,δεν διέκρινα πουθενά στην ομιλία του κ.Ανθίμου εθνεγερτικό παλμό....Ενα χλιαρό χειροκρότημα και τίποτα παραπάνω.....Ειχα ξαναγράψει οτι ο "παναγιότατος" στο μάθημα της ομιλητικής πρέπει να είχε κακό βαθμό,όσο δε για το συντακτικό του είναι να γελάνε και οι πέτρες...Σ'αυτό που ανέκαθεν ήταν καλός είναι η καταπληκτική μαεστρία του να "γλύφει" τον κάθε πολιτικό,αλλά και τον εν δυνάμει τοιούτον.....Και φυσικά ξέρει πολύ καλά να "οδεύει μέσω άλλων ατραπών" προκειμένου να υλοποιήσει το κάθε του όνειρο.......Δεν εχω προσωπική πικρία αν και με διώκει δικαστικώς,αλλά πως να το κάνουμε,η αλήθεια είναι πικρή....

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε, φυσικά θα την δημοσιεύσουμε.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Προφανώς ο Λ.Ν. εκφράζεται ευγενέστατα απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Άνθιμο και ίσως καλά κάνει, για να μην λένε ορισμένοι ότι «όσοι ελέγχουν τους Αρχιερείς βρίζουν».

Από εκεί και πέρα, ο Θεός ας φωτίσει τον Σεβασμιώτατο Θεσσαλονίκης να πράξει τα δέοντα, στην περίπτωση του π. Νικολάου Μανώλη και άλλων θεμάτων όπου έχει ολισθήσε.

Όσον αφορά την εκδήλωση που αναφέρεστε, επειδή παρακολούθησα διά ακοής αποσπάσματά της, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

- Δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο λόγος πρόσκλησης του κ. Φραγκούλη. Να μιλήσει για την Τουρκία και το Ισλάμ; Και γιατί δεν καλέσανε π.χ τον κ. Χειλαδάκη, ο οποίος εκός από άριστος τουρκολόγος είναι και πιστός Χριστιανός;

Μήπως γιατί κάποιοι θέλουν να μας πλασάρουν τον απόστρατο Στρατηγό ως...πιθανή πολιτική λύση, τώρα που οργιάζουν οι φήμες πως ετοιμάζεται να ιδρύσει κόμμα μαζί με Μπαλτάκο και την υποστήριξη του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ;

Μπορεί ο ίδιος ο κ. Φραγκούλης να δήλωσε πως δεν ασχολείται με κόμματα, όμως ο Σεβασμιώτατος Άνθιμος, στο τέλος της εκδήλωσης, τον αποφώνησε με τα λόγια «ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ»!!!

Τι εννοεί; Ελπίδα ως Στρατιωτικός; Αφού απεστρατεύθηκε. Ως Ιερωμένος; Δεν φοράει ράσα. Ως πολιτικός; Αφού...δεν θα κάνει κόμμα. Ως απλός πολίτης; Μπορεί...

Εν πάσει περιπτώσει, φρονώ ότι τέτοιες εκδηλώσεις, όσο καλές κι αν είναι, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

(Προσωπικά τις βρίσκω και μονότονες, αφού δεν γίνεται διάλογος με τους παρευρισκομένους αλλά μιλούν μονάχα 3-4-5 ομιλητές).

Ξέρετε τι θα ενοχλούσε, έστω και λίγο το προαναφερθέν σύστημα;

Να διοργάνωναν τέτοιες εκδηλώσεις ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ λίγο πριν ψηφιστεί π.χ το κατάπτυστο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων! Ναι, έτσι θα έβλεπαν οι κίναιδοι και οι προστάτες τους πως ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ!

Το γιατί δεν έγιναν τέτοιες εκδηλώσεις, το αφήνω στην κρίση σας...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο Λ.Ν., προσπαθεί με τον καλό λόγο να βοηθήσει αυτόν που πήρε τον λάθος δρόμο να μετανοήσει.
Είναι κι αυτό μια παιδαγωγική μέθοδος.

Εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες. Μακάρι να διαψευστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος όταν είναι νά διοργανώσει διαμαρτυρία για τους κίναιδους ΄΄στρίβει δια της αγρυπνίας.....! ΄΄

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να κληθεί ο κ.Χειλαδάκης, παρόλο που είναι και πιο ειδικός και πραγματικά ορθόδοξος πιστός.
Ο κ.Χειλαδάκης απ' όσο ξέρουμε δεν υπηρέτησε το σύστημα για να ανέλθει στα ύψιστα στρατιωτικά αξιώματα, δεν σκύβει να βάλει μετάνοια στον Οικ/κό Πατριάρχη, αντιθέτως ελέγχει τα οικουμενιστικά ολισθήματα .
Δεν έχει παρτίδες με πολιτικούς, με συμφωνίες και διαπλοκή.


Πράγματι, προσέξαμε κι εμείς την δημόσια επισήμανση του π.Άνθιμου την ώρα που έδινε το δώρο στον κ.Φράγκο. Είναι κάπως παράδοξο.. ο κ.Φράγκος να διαψεύδει και ο (φιλονεοδημοκράτης)κ.Άνθιμος να προτρέπει..
Πολύ λυπόμαστε όταν βλέπουμε επισκόπους εις τύπον Χριστού να στηρίζουν τις ελπίδες τους σε πρόσωπα που υπηρέτησαν το σύστημα.

Η εκδήλωση (οι ομιλίες των τριών) ξεκίνησαν μία σχεδόν ώρα μετά, ενώ αρκετός κόσμος παρέμενε όρθιος (πήραν πολύ ώρα και οι ψαλμωδίες και η -άνευ ουσιαστικού περιεχομένου όπως πάντα- ομιλία του Άνθιμου). Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουν τα πρότυπα των εκδηλώσεων. Και χρειάζεται πολύ προσπάθεια μέχρι να καλλιεργήσεις τον πιστό λαό να είναι μόνιμα σε εγρήγορση και να αντιδράει σε κάθε ολίσθημα, όχι απαραίτητα καθισμένος αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα. Ίσως γι αυτό δεν θέλουν να γίνονται μαχητικές εκδηλώσεις (άσχετα αν τους ξεφεύγουν καμιά φορά). Γιατί αν αντιδράσει σήμερα ο κόσμος για μια απόφαση (πχ ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών), αύριο μπορεί να αντιδράσει και για κάτι που συμβαίνει μέσα στην εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνετε και δίνετε πιστοποιητικό χριστιανικότητας στον κ. Χειλαδάκη, αλλά να ξέρετε ότι με χριστιανούς σαν τον κ. Χειλαδάκη, καλύτερα να ήμασταν μουσουλμάνοι. Περισσότερες πιθανότητες θα είχαμε να σωθούμε...

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος αντέδρασε στην ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών την Κυριακή στο Βελλίδειο. Φυσικά ως προκατειλημμένοι δεν είσασταν εκεί να δείτε ότι οι καρέκλες ήταν γεμάτες μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης και ότι υπήρχαν περίπου άλλοι τόσοι όρθιοι σε ασφυκτικές και ανυπόφορες συνθήκες επί 4 ώρες, που έκαναν υπομονή για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Φυσικά στην πολυθρόνα καθόταν αυτοί που δεν ήταν στην αίθουσα και με διακηρύξεις τύπου ακροαριστερότερων κατά των αριστερών δικαιολογούν την αποχή τους. Και μετά καλούν τους υπόλοιπους στις 'δικές τους' εκδηλώσεις... Όλα αυτά φαρισαϊσμό και προτεσταντισμό θυμίζουνε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1ον: Για τον κ.Χειλαδάκη
Σας φαίνεται λογικό ένας ανώνυμος να ειρωνεύεται και να συκοφαντεί κάποιον επώνυμο, που δεν γνωρίζει καν το σχόλιο μας και την απαξιωτική σας απάντηση;
Χωρίς καν ένα επιχείρημα ή μια εξήγηση;
Είναι ηθικό αυτό που κάνετε;

2) Για το Βελίδειο
Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, δεν εκλαμβάνουμε τους αναγνώστες μας ως "πρόβατα". Ο καθένας πάει όπου επιθυμεί.

Επιλέξαμε να μην διαφημίσουμε την εκδήλωση στο Βελίδειο. Όταν ρωτηθήκαμε σε 1-2 σχόλια, εξηγήσαμε τους λόγους. Κάποιες εκδηλώσεις εξυπηρετούν και άλλες σκοπιμότητες.
Πολλές φορές "κλαίμε" για μια μικρή αμαρτία γιατί δεν θέλουμε να κλάψουμε για μια μεγάλη. Ομοίως συμβαίνει και όταν διαμαρτυρόμαστε.
Αν δεν τις αντιλαμβάνεστε τις σκοπιμότητες ή προτιμάτε να τις παραβλέπετε, απολύτως σεβαστό.

Πάντως εμείς χαρήκαμε που κατέληξε να είναι μια αγωνιστική εκδήλωση (αιφνιδιάζοντας ακόμη και τον ίδιο του Άνθιμο όπως σχολίασε στο τέλος).

Όπως βλέπετε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Προκατειλημμένοι Φαρισαίοι Προτεστάντες ακροαριστερών διακηρύξεων.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, για τον κ. Χειλαδάκη δεν ξέρουμε αν είναι καλός χριστιανός ή όχι. Συμφωνώ. Μην τον προβάλλετε όμως έτσι και σαν πρότυπο ορθοδόξου χριστιανού. Αρκεστείτε σε άλλα προσόντα του. Δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ανώνυμε
κάθισες ποτέ να γράψεις καμιά ανάρτηση;
Να δεις τι ωραία που είναι να πιάνονται από μια λέξη σου και να σε κατηγορούν;
Να προσπαθείς να εξηγήσεις το παραμικρό σε κάθε ανόητο ανώνυμο;


Ε λοιπόν υπάρχουν κάποιοι που γράφουν για την πατρίδα και την ορθοδοξία ΕΠΩΝΥΜΑ.
Αυτούς οφείλεις να τους βγάζεις το καπέλο αντί να τους πετάς λάσπη.


Ο κ.Χειλαδάκης δεν δίστασε να κατηγορήσει το ίδιο το μοναστήρι με το οποίο σχετιζόταν όταν διαπίστωσε τα οικουμενιστικά τους ανοίγματα. Λίγοι έχουν τέτοια τόλμη.
Άφησε λοιπόν τον Χειλαδάκη και κοίτα την δική σου ανυπαρξία
Πρόσωπα σαν τον Χειλαδάκη δυστυχώς απειροελάχιστοι έμειναν, που κρατάνε ακόμη επάλξεις και πολεμάνε. Μετρημένοι.

Ανώνυμος είπε...

τί σας έλεγα; υπερβάλλων ζἠλος.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ υπερβάλλων ζήλος παρά ΥΠΟΒΑΛΛΩΝ τα σέβη σε οικουμενιστές, ανθέλληνες και χριστιανομάχους!

Συνεννοηθήκαμε ανώνυμε;

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασιά Σωτηρόπουλε 'επώνυμε'...Ωραίο το γνωμικό σου, συμφωνώ, αλλά κρατήσου μακρυά από συκοφάντες, συκοφαντίες, φαντασιοπληξίες. Σιγά σιγά θα μας πείς ότι είσαι ο Μάρκος ο Ευγενικός. Κοιτάξτε πρώτα να γίνετε ορθόδοξοι και μετά ελέγχετε τους άλλους. Είστε επηρεασμένοι από προτεσταντισμό και κοσμικό πνεύμα και έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας. Υπάρχουν πολύ πιό αρμόδιοι από εσάς για να κρίνουν ποιοί είναι οικουμενιστές και ποιοί όχι, καλύτερα να κοιτάμε όλοι τα δικά μας χάλια πρώτα.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Εσύ θρασύτατε ανώνυμε ποιος είσαι; Γιατί δεν μας λες; Δε νομίζεις πως παραπάει να βρίζεις όσους σχολιάζουν επώνυμα; Άγιος δεν είμαι, αλλά δεν είσαι ΟΥΤΕ ΕΣΥ! Όσο για τους «αρμόδιους», να μας αναφέρεις ποιοι είναι και τα ξαναλέμε. Οι οικουμενιστές αλωνίζουν λόγω ακριβώς ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ...ΑΡΜΟΔΙΩΝ.

Δεν είμαστε αφελείς, ούτε θρασύδειλοι σα του λόγου σου. Συνεννοηθήκαμε ανώνυμε;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τί νομίζεις 'επώνυμε'; Νομίζεις ότι συνεννοηθήκαμε; Εσύ να μου αναφέρεις ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ, εκτός αν μοναδικόν τέτοιο νομίζεις τον εαυτό σου.
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να μη σου απαντήσω ξανά, κατάλαβα ότι δεν έχει κανένα νόημα. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Καλή μετάνοια..

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.