" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Πρόταση προς τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου για το προσκυνητάρι που απομακρύνθηκε

Το παρακάτω κείμενο διαβάσαμε στο Καιόμενη Βάτος που πρώτο έφερε στη δημοσιότητα το θέμα της απομάκρυνσης της εικόνας (προσκυνητάρι) του Ιησού Χριστού από τον (κεντρικό) 1ο όροφο στον 4ο όροφο. 
Το προσκυνητάρι απομακρύνθηκε. Είναι φανερή η απουσία του από τον τοίχο του 1ου ορόφου της Θεολογικής. ΝΤΡΟΠΗ. (η φώτο από εδώ)


Παραθέτουμε σήμερα μια πρόταση προς τον Κοσμήτορα της Θεολογλικής Σχολής κ.Μιλτιάδη Κωνσταντίνου.
(Το θέμα αναδείξαμε ως ιστολόγιο,  από την πρώτη στιγμή, εδώαπό την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου
 αλλά ο Γ.Γ της ΠΕΘ γράφει ότι "Η ιστοσελίδα Romfea.gr έφερε στη δημοσιότητα μία πρωτοφανή κίνηση ..." )


Κύριε Τσαγκάρη,
στην δημοσιότητα το θέμα το έφερε το ιστολόγο Καιόμενη Βάτος, την Τρίτη 2/2/2016, νωρίς το πρωί. Το ρομφεα το πρόβαλε ως θέμα 2 ημέρες μετά, την Πέμπτη 4/2, δείτε το.

Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός"


Η θέση του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων

...ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, απομάκρυνε το προσκυνητάρι με την εικόνα του Ιησού Χριστού από την είσοδο του Πανεπιστημίου και το τοποθέτησε στον 4ο όροφο, έξω από το παρεκκλήσι της Σχολής.
Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ.Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ομιλητής σε εκδήλωση των Ρόταρυ



Στο δημοσίευμα αυτό απάντησε ο κ. Κοσμήτορας υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «το προσκυνητάρι μεταφέρθηκε στον φυσικό του χώρο, δηλαδή έξω από το παρεκκλήσι της Σχολής, προσδίδοντας ιεροπρέπεια και καθιστώντας ευδιάκριτη την είσοδο του παρεκκλησίου», καθώς επίσης, πως «οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν, έχουν σκοπό την αποκατάσταση ζημιών και τον ευπρεπισμό της Σχολής», ενώ υπογραμμίζει πως όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη σχεδιαζόμενη λειτουργία της κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ας μου επιτραπούν δύο παρατηρήσεις στα λεγόμενα του κ. Κοσμήτορα και μία πρόταση.

1. Προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι, η επιχειρηματολογία αλλά ακόμη και η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Μ. Κωνσταντίνου για την απομάκρυνση της εικόνας του Χριστού από την είσοδο της Θεολογικής Σχολής, είναι οι ίδιες ακριβώς που χρησιμοποιούν και οι άθεοι και οι κάθε λογής χριστιανομάχοι και εικονομάχοι για την απομάκρυνση των εικόνων από τα σχολεία, τα δικαστήρια και γενικά, τα δημόσια κτίρια. Όλοι αυτοί, κατά περίεργο τρόπο, υποστηρίζουν την ταυτόσημη θέση ότι, ο φυσικός χώρος των θρησκευτικών συμβόλων και των λατρευτικών αντικειμένων, είναι μόνον ο χώρος της εκκλησίας.


Διαβάστε σχετικά : http://katanixis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_1333.html




2. Εκπλήσσει δυσάρεστα η αναφορά του κ. Κοσμήτορα σε «ευπρεπισμό της Σχολής», ο οποίος πραγματοποιείται, μεταξύ των άλλων, και με την μετακίνηση της εικόνας του Χριστού! Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, είναι κοντά στην Εκκλησία και την διακονεί διαρκώς, θεωρεί παράλληλα πως, λόγω ευπρεπισμού, η εικόνα του Χριστού δεν αρμόζει να
βρίσκεται σε περίοπτη θέση, σε χώρο της Θεολογικής Σχολής. Διότι, τότε, κατά την ταπεινή μας γνώμη, δεν θα επρόκειτο για ευπρεπισμό της Θεολογικής Σχολής, αλλά για τη μεγαλύτερη απρέπεια και ταυτόχρονα μια ασυγχώρητη βλασφημία προς το πρόσωπο του ίδιου του Χριστού και προς την Εκκλησία Του και, μάλιστα, από έναν άνθρωπο που εκ των πραγμάτων έχει ταχθεί να υπηρετεί την υψηλή επιστήμη της Θεολογίας.

Οι παραπάνω δύο παρατηρήσεις ωθούν στη διατύπωση μίας πρότασης.

Επειδή πολλές φορές οι πράξεις, πέρα των πραγματικών αιτίων που τις επιβάλλουν, δημιουργούν ανεπιθύμητους συνειρμούς και παράγουν δυσάρεστους συμβολισμούς, καλό θα ήταν, εν προκειμένω, ο κ. Κοσμήτορας να επανεξετάσει την απόφασή του, επαναφέροντας το προσκυνητάρι του Χριστού στη προτεραία θέση του και
  •  τοποθετώντας, αφού το επιθυμεί, ένα άλλο προσκυνητάρι έξω από το παρεκκλήσι της Σχολής που βρίσκεται στον 4ο όροφο του κτιρίου. 
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο έμπρακτα θα αποδείξει τη μεταμέλειά του για την ανώφελη αναστάτωση που προκάλεσε με την άστοχη κίνηση της απομάκρυνσης της εικόνας του Χριστού. Σε διαφορετική περίπτωση, θα λέγαμε, ότι η παραίτηση πάντα κρύβει μέσα της και μια αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα όταν γίνεται εκούσια και με ευπρέπεια.

Πηγή: Π.Ε.Θ

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ό κύριος Κωνσταντίνου είναι ένας πολύ καλός επιστήμονας και δεν θα έπρεπε να μιλάτε έτσι για αυτόν.
Με τις διεθνείς συνεργασίες του έκανε γνωστή τη σχολή και ανέβασε το επίπεδό της!
Το να είσαι ορθόδοξος δεν σημαίνει να είσαι αντικοινωνικός και αμίλητος!
Η σχολή είναι ένα δημόσιο κτίριο ενός κοσμικού κράτους.
Το προσκυνητάρι μεταφέρθηκε δίπλα στο ιερό ναό ώστε να του αποδίδεται η πρέπουσα τιμή σε σχέση με την θέση όπου ήταν.

Οι φανατικοί ουδόλως ενδιαφέρονται για το ότι η τοποθεσία της εικόνας του Κυρίου στη προηγούμενη θέση ήταν ασεβής, ενώ τώρα της αποδόθηκε ο αρμόζων σεβασμός.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κάνετε μία ἀντιπαράθεση τῶν δύο πρώην Κοσμητόρων τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ. καί τοῦ νῦν Κοσμήτορος, καί θά καταλάβετε γιατί πηγαίνουμε κατά διαόλου!
Θεολογική Σχολή μέ ἀπομακρυσμένο Θεό...
( )λογική Σχολή..., (παρα)λογική Σχολή...
ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

«Πρόκειται γιά ἄθλια ἐνέργεια. Οἱ φοιτητές καθημερινά συνήθιζαν νά προσκυνοῦν τήν εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ. Μήπως αὐτό ἐνοχλεῖ κάποιους;».
πρώην Κοσμήτωρ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Ἰωάννης Κογκούλης.

«Ἡ εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ εἶναι τό σῆμα κατατεθέν καί τό σημεῖο ἀναφορᾶς γιά μιά ὀρθόδοξη θεολογική σχολή. Γιά τόν λόγο αὐτόν πρέπει νά βρίσκεται σέπερίοπτη θέση».
"Ἡ μεταφορά τοῦ εἰκονοστασίου ἀποτελεῖ κακό παράδειγμα, καθώς ἀνοίγει τόν δρόμο γιά νά καθηλωθοῦν ἱερές εἰκόνες καί ἀπό ἄλλλα δημόσια κτίρια».
πρώην Κοσμήτωρ Μιχαήλ Τρίτος.

«Δημιουργεῖται ζήτημα χωρίς νά ὑπάρχει λόγος».
«Τό προσκυνητάρι στήθηκε ἐκεῖ πρίν ἀπό λίγα χρόνια, χωρίς νά ἔχει προφανή σχέση μέ τόν χῶρο, καί μεταφέρθηκε στόν φυσικό χῶρο του, ἔξω ἀπό τό παρεκκλήσι τῆς σχολῆς, καθιστώντας εὐδιάκριτη τήν εἴσοδο τοῦπαρεκκλησίου».
νῦν Κοσμήτωρ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.
http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_42.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχετε δίκιο
μας δώσατε αφορμή να κάνουμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και να επιβεβαιώσουμε όσα μας γράψατε.
Έτσι προσθεσαμε το βίντεο και την χαρακτηριστική φωτογραφία στην κυρίως ανάρτηση μας.

Είδαμε πχ
http://katanixis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_1333.html
http://antiparakmi.blogspot.com/2014/02/blog-post_13.html
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/02/blog-post_4814.html
http://katanixis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9.html

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Κωνσταντίνου ψήφισε υπέρ της ίδρυσης "κατεύθυνσης ισλαμικών σπουδών".
Επίσης συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς στον παπικό ναό της οδού Φράγκων στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης ανήκει στην ομάδα του Καιρού.
Τι άποψη έχει για τον οικουμενισμό ο κ.Κωνσταντίνου;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Μιλτιάδης Κωνσταντίνου γνωστός προσκεκλημένος της μεταπατερικής ακαδημίας του Βόλου μέ αιρετικές συγκρητιστικές θέσεις όπως ΄΄ο Θεός σέβεται όλες τις ανθρώπινες θρησκευτικές επιλογές που αποτελούν δρόμους προσέγγισης του Θεού ΄΄ ή οτι ΄΄εκλείπει η ανάγκη ιεραποστολής,ο καθένας άς μείναι εκέι που είναι ΄΄ Αυτά λέγονται ενώπιον στά μούτρα του Δημητριάδος ,ο οποίος πάλι με΄την σειρά του εκπροσωπεί την εκκλησία καί τον αρχιεπίσκοπο ΄σε όλες τις κορυφαίες εκκλησιαστικές αποστολές Θά πρέπει νά τό καταλάβουμε οτι πλέον έχουμε μία αιρετική εκκλησία καί όχι μία ορθόδοξη καί υπάρχει τό αίτημα πρός τόν Θεό να πάρει την σκούπα και νά ξεδιαλύνει τά πράγματα όπως επί μεγάλου Βασιλείου που είχε σαρώσει ο Αρειανισμός Ο θεός άς βάλει τό χέρι του !

Ibrahim είπε...

Ειρήνη σε σας. Σας βρήκα από το google.
Είμαι Έλληνας μουσουλμάνος από προγόνους που ασπάστηκαν το Ισλάμ ψάχνοντας την οδό της αλήθειας.
Η θεολογική σχολή είναι ένα δημόσιο κτίριο και μια ανοικτή αγκαλιά για όλους τους πολίτες της χώρας. Δεν είναι κατηχητικό, δεν είναι εκκλησία.
Η εκκλησία σας βρίσκεται πάνω ψηλά στο ευάερο και ευήλιο 4ο όροφο της σχολής. Εκεί απ'έξω έχει μεταφερθεί το προσκυνητάρι.
Αντίθετα έχετε καταχωνιάσει το τζαμί στο σκοτεινό και δύσοσμο υπόγειο.
Εσείς οι χριστιανοί θέλετε να μοιάζει το 100% της σχολής με εκκλησία γεμίζοντας το τόπο με εικόνες. Δεν βλέπετε την ειρηνική συνύπαρξη που υπάρχει στη Ξάνθη για παράδειγμα; Ο χριστιανός έχει την εκκλησία, ο μουσουλμάνος το τζαμί. Δεν βλέπω να κρέμονται εικόνες σε όλους τους δρόμους και τις πλατείες.
Έτσι και στη σχολή ο καθένας έχει το ιερό του χώρο και από κει και πέρα σε όλους τους υπόλοιπους χώρους πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός χωρίς να προσπαθεί μια θρησκεία να επιβληθεί στην άλλη. Με δυο λόγια όλοι οι υπόλοιποι χώροι πρέπει να είναι θρησκευτικά ουδέτεροι.
Ο κύριος Κογκούλης που αναφέρει άλλος συνομιλητής δίδασκε Κατηχητική, οπότε λογικό είναι να θέλει την σχολή να μοιάζει με κατηχητικό.
Και ο κύριος Τρίτος είναι του Ποιμαντικού και λογικό είναι να ενδιαφέρεται για το χριστιανικό ποίμνιο.
Δεν ρωτήσατε όμως τη γνώμη της πλειοψηφίας των επιστημόνων καθηγητών του τμήματος θεολογίας διότι δεν σας συμφέρει φαίνεται.
Έχετε τόσους ναούς δικούς σας, έχετε εκκλησιαστικές ακαδημίες.
Γιατί είστε πλεονέκτες και θέλετε να μετατρέψετε και τη θεολογική σε εκκλησία;

Πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα ώστε οι χώροι της σχολής να σέβονται τους μουσουλμάνους φοιτητές.
Προβληματίζομαι για την ασφάλεια των μουσουλμάνων φοιτητών με όλη αυτή την πολεμική που γίνεται.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε το σχόλιο και γελάμε! "Ibrahim", εμάς για "Ibrahim", δεν μας μοιάζεις.

Που τον έμαθε ο "Ibrahim" τον Κογκούλη (άλλοι έχουν πάθει παράνοια με τους πρώην Κοσμήτορες και προσπαθούν να εξαλείψουν και τις πλάκες)!! Και από πότε παρακολουθούσε ο Ibrahim τον Κογκούλη για να ξέρει ότι έκανε "κατηχητικό" μάθημα;! Που τις βρήκες όλες αυτές τις ορολογίες ο "Ibrahim";!! Και που τον έμαθες τον Τρίτο και το ποιμαντικό βρε "Ibrahim"!

Επίσης, πολύ άριστη σύνταξη και ορθογραφία δεν έχεις βρε Ibrahim! Μπράβο!!Τόσα χρόνια κάποιοι από εμάς σε πομακοχώρια, μαθητή με τόσο άριστη σύνταξη και ορολογία ποτέ δεν είχαμε! Πρέπει να είσαι το παιδί θαύμα!

Επίσης μέσω εργαλείου βλέπουμε τι αναζήτησαν κάθε μέρα και έπεσαν στο ιστολόγιο μας. Για πες μας τι πάτησες και έπεσες στο ιστολόγιο μας γιατί πέρα από τις λέξεις "Παιδαγωγός", "Ο Παιδαγωγός" και κάνα 2 άλλες δεν μας βρήκε κάποιος που δεν μας ξέρει!
Το ψέμα έχει κοντό ποδάρι λένε!

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ είπε...

Ἀγαπητέ "Μουσουλμάνε" πού μόνο Μουσουλμάνος δέν εἶσαι, σοῦ δίνουμε λύση προστασίας στό λεχθέν σου:
"Προβληματίζομαι για την ασφάλεια των μουσουλμάνων φοιτητών με όλη αυτή την πολεμική που γίνεται".

Γιά νά μήν προβληματίζεσαι γιά τήν ἀσφάλεια τῶν μουσουλμάνων, μπορεῖτε νά πάρετε τά μπογαλάκια σας καί νά πᾶτε στό Κατάρ καί σέ ὅποια ἄλλη ἰσλαμική χώρα. Γιατί μαζεύεστε σέ ξένες χῶρες;

Ἐπίσης, ὡς Ἕλληνες πολίτες καί Ὀρθόδοξοι, ἀπαιτοῦμε κι ἐμεῖς νά ἱδρύσετε στίς μουσουλμανικές χῶρες σας Τμήματα Ὀρθοδόξων Σπουδῶν, καί νά μήν ἀπαιτεῖτε παράλογα καί θρασύτατα ἀπό τήν πλευρά σας "ἀγάπη", "ἰσότητα", "ἐλευθερία" κ.λ.π., ἀλλά νά μάθετε πρῶτα νά τά δίνετε κι ἐσεῖς στούς ἀλλόθρησκους, χωρίς νά ἀπειλεῖτε, νά βιάζετε καί νά κόβετε κεφάλια σέ ὅλον τόν κόσμο.

Θέλουμε παράλληλα νά μᾶς πεῖτε μας μία ἰσλαμική χῶρα πού νά ὐπάρχει Τμῆμα Ὀρθοδόξων Σπουδῶν!

Ἄν δέν συμβαίνουν ὄλα τά παραπάνω, νά πᾶτε στήν εὐχή τοῦ Θεοῦ καί νά μήν ἔχετε ἀπαιτήσεις.

Συγχαρητήρια γιά τήν ἄψογη ὀρθογραφία καί σύνταξη.
Ἄν ἐσεῖς εἶστε μουσουλμάνος, ἐμεῖς εἴμαστε ἀστροναῦτες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα βρε ΙΜΠΡΑΗΜ
τι μας λες τώρα;
ότι θέλετε τον 4ο όροφο να γίνει τζαμί και να κατέβει το εκκλησάκι στο υπόγειο;
Υπήρχε ποτέ μουσουλμάνος στην Ελλάδα στο Βυζάντιο; Για 1000 χρονια; Πως βρέθηκαν; Από τους κατακτητές τούρκους που με την βαριά φορολογία και τις πιέσεις αναγκάζαν ολόκληρα χωριά να εξισλαμιστούν. Το ξέρουν ακόμη και στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή ότι εξισλαμίστηκαν επί τουρκοκρατίας.
Και τι μας λες τώρα; Θέλεις να σας δώσουμε τις εκκλησίες να τα κάνετε τζαμιά; Και αισθάνεσαι αδικημένος;
Πας καλά παιδί μου; Η θεολογική σχολή γι αυτό χτίστηκε για να επιμορφώνει ορθοδόξους. Είμαστε ορθόδοξο κράτος. Δεν είμαστε Γαλλία. Οι ελάχιστοι μουσουλμάνοι που κατοικούν εδώ έχουν παραπάνω προνόμια από τους Έλληνες. Μπαίνουν πχ με ποσόστωση στα πανεπιστήμια. Πουθενά μια θρησκευτική μειονότητα δεν έχει τόσα προνόμια, Και τα τζαμιά της τα έχει και τα σχολεία της και τα πάντα. Μέχρι και τα πρόστιμα για τα παράνομα κτήρια, και εκεί μειωμένα ήταν.
Βρε μήπως θέλεις και την μητρόπολη των αθηνών και ντρέπεσαι να μας το πεις; Πες μου ποια εκκλησία θέλεις να σας δώσουμε; Μην διστάζεις.
Κοιτάξτε κάτι καραγκιόζηδες που δημιουργούν προφίλ με Ιμπραήμηδες!!
'Δεν ρωτήσατε όμως τη γνώμη της πλειοψηφίας των επιστημόνων καθηγητών του τμήματος θεολογίας διότι δεν σας συμφέρει φαίνεται.'
Πιστεύει κανείς ότι την παραπάνω φράση την έγραψε ο Ιμπραήμ;
Ρε μάθετε πρώτα μερικά γνωστά μουσουλμανικά ονόματα, άσχετοι! Πάτε να κάνετε και προβοκάτσιες!

Ανώνυμος είπε...

Ibrahim(8 Φεβρουαρίου 2016 - 2:45 μ.μ.)

μοῦ ἄρεσε πολύ τό ἀνέκδοτο πού μᾶς ἔγραψες, ὅτι δηλαδή
οἱ Ἑλληνες πρόγονοί σου "ασπάστηκαν το Ισλάμ ψάχνοντας την οδό της αλήθειας."!!!! τό ἄλλο μέ τόν Τοτό τό ξέρεις; Ἄς μήν ἔπεφτε τό χατζάρι, καί θά σοῦ λεγα ἐάν ἄλλαζαν τήν πίστη τους!!! α.ο.

Orthodox True είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ibrahim είπε...

Σε προσβολές δεν θα απαντήσω, να μην χάνω χρόνο, παρά μόνο στους ημιμαθείς κακοπροαίρετους, διότι υπάρχουν και καλοπροαίρετοι που ίσως να πέσουν πάνω σε αυτό το άρθρο.
Μην μπαίνετε στο κόπο να σβήσετε το σχόλιο, υπάρχουν και άλλα κανάλια επικοινωνίας αν χρειαστεί να ενημερωθεί ο κόσμος. Σε περίπτωση που σβηστεί το σχόλιό μου θα ενημερωθεί ο κόσμος όχι μόνο για τις απόψεις μου, αλλά και για την άρνηση σας για διάλογο, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν είστε σίγουροι και πολύ για τη πίστη σας.

Δεν είμαι ούτε Τούρκος ούτε Πομάκος. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να φύγουμε από την όμορφή μας χώρα. Να πάτε εσείς αλλού.
Περιπτώσεις σαν και την οικογένειά μου μπορείτε να δείτε στο πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση στην πιο γνωστή μηχανής αναζήτησης
"Ελληνες-ιδες που ασπαστηκαν το Ισλαμ"
(δεν αναφέρω sites για να μην μπλοκαριστεί το σχόλιο από φίλτρα)
Έτσι και αλλιώς το Ισλάμ είναι για όλους τους λαούς και όλες τις φυλές. Ο Allah subhanahu wa taala τους αγκαλιάζει όλους.
Δεν ζήτησα να γίνει ο 4ος όροφος όλος τζαμί, ούτε να πάει στο υπόγειο η εκκλησία.
Ο 4ος όροφος έχει πολλές αίθουσες και μπορεί να δοθεί μια από αυτές για τζαμί. Είναι προσβλητικό λατρευτικός χώρος να βρίσκεται σε υπόγειο κάτω από τουαλέτες.
Όποιος ερευνά μπορεί να μάθει πολλά πράγματα στο ίντερνετ. Εν έτει 2016 μπορείς να βρεις πληροφορίες για τη σχολή, οδηγούς σπουδών, τους καθηγητές και τα μαθήματά του και σχόλια στο facebook με μια αναζήτηση. Και επίσης δεν είναι τίποτα το σπουδαίο να μάθεις επιπλέον πληροφορίες από φοιτητές.
Με μια απλή αναζήτηση δύο λέξεων κλειδιών του θέματος μπορεί να σας βρει και ένα πιτσιρίκι. Προφανώς το πρόγραμμά σας δεν σας ενημερώνει καλά.
Αν συνεχίσετε να μην φέρετε σοβαρά επιχειρήματα στο διάλογο, παρά μόνο να βρίζεται και να κάνετε προσωπικές επιθέσεις δεν θα μπω στο κόπο να σας απαντήσω ξανά
السلام عليك

Ανώνυμος είπε...

Σε μια κατάθεση ψυχής ο αγαπητός μας καθηγητής κύριος Σταμούλης απαντάει στη παραπληροφόριση που επικρατεί για τη δημιουργία τη κατεύθυνση ισλαμικών σπουδών.
https://youtu.be/C0PcYWZgqac

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Γράφεις:
1) "Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να φύγουμε από την όμορφή μας χώρα. Να πάτε εσείς αλλού."
Α τόσο καλά!!!
Όπως αυτό που λένε οι τζιχατιστές που καταλαμβάνουν ένα μέρος στην Συρία! Όσοι δεν προλάβατε να φύγετε υποχρεωτικά θα αλαξοπιστήσετε (δεν ρωτήσαμε να μάθουμε αν επιβάλουν ακαριαία την περιτομή ή το αφήνουν για αργότερα, πάντως την μπούργκα την επιβάλουν με τη μία. Προχθές έδειχνε ότι σκότωσα έναν επειδή δεν πήγε στο τζαμί -και μαστίγωναν έναν άλλον, υπάρχει το βίντεο)!

2) "Δεν ζήτησα να γίνει ο 4ος όροφος όλος τζαμί, ούτε να πάει στο υπόγειο η εκκλησία.
Ο 4ος όροφος έχει πολλές αίθουσες και μπορεί να δοθεί μια από αυτές για τζαμί."
Α μάλιστα! Μας κάνεις τη χάρη δηλαδή να μην ζητάς να γίνει το παρεκκλήσι τζαμί!!!
Αντί να ευχαριστήσεις που σας έδωσαν δωρεάν χώρο για τζαμί, απαιτείς να σας δώσουν και συγκεκριμένο όροφο!
Τ' ακούτε κύριοι καθηγητάδες! Να πάτε εσείς τα γραφεία σας στο υπόγειο και να πηγαίνουν οι σπουδαστές για μάθημα εκεί γιατί δεν τους αρέσει ο χώρος που τους δώσατε!

3) "Εν έτει 2016 μπορείς να βρεις πληροφορίες για τη σχολή, οδηγούς σπουδών, τους καθηγητές και τα μαθήματά του και σχόλια στο facebook με μια αναζήτηση."
Ε πες μας τώρα ότι έμαθες για τον Κογκούλη και για το "κατηχητικό" του μάθημα και για τον Τρίτο από το Ποιμαντικό από το ινετενετ ξεψαχνίζοντας όλους τους "οδηγούς σπουδών" στα καλά καθούμενα!
Τέτοιο ενδιαφέρον θα το είχαν μόνον πρόσωπα της σχολής.
Πρέπει να μας περνάς για πολύ αφελής έτσι;


4) " Σε περίπτωση που σβηστεί το σχόλιό μου θα ενημερωθεί ο κόσμος όχι μόνο για τις απόψεις μου, αλλά και για την άρνηση σας για διάλογο, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν είστε σίγουροι και πολύ για τη πίστη σας."
Επειδή πήρες πολύ αέρα,
σε αυτό το ιστολόγιο δεν θα αμφισβητήσεις ξανά την δημοσίευση όλων των σχολίων. Αντί να ευχαριστήσεις για την δημοσίευση του σχολίου σου απειλείς. Τσαμπουκαλίκια και φασιστικές τακτικές εδώ μέσα δεν ανεχόμαστε. Αυτά μπορείς μόνον να τα ονειρεύεσαι στον ύπνο σου. Η Ελλάδα και η ψυχή των Ελλήνων είναι ταυτισμένη με την ελευθερία.

Να μας δείξεις πρώτα 2-3 ιστολόγια για μουσουλμάνους όπου μπορούμε να σχολιάσουμε εμείς για την ορθόδοξη πίστη μας, και μετά να μας μέμφεσαι. Ακούς;

5) Όσο για τους "Πομάκους και Τούρκους". Τούρκοι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Σε καμιά συνθήκη δεν αναφέρεται τουρκική μειονότητα.
Πομάκοι φυσικά υπάρχουν, όπως και Ρομά. Ειδικά τους πρώτους, εδώ και πολλά χρόνια τους εκτουρκίζεται με επίμονους εκφοβισμούς και σχέδιο.
Σε ενημερώνουμε λοιπόν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ο τζιχατισμός.
Ούτε και ο Οικουμενισμός (και μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις).

Ibrahim είπε...

Έγραψα απαντήσεις στα διάφορα σχόλια που απευθύνονταν προς εμένα και συ απαντάς λες και τα έγραψα ξεκάρφωτα.
Μου είπε ο ένας να πάω σε άλλη χώρα. Του πα να πάει αυτός. Εσύ το άλλαξες και λες ότι στα καλά καθούμενα είπα να φύγετε όλοι.
Μου πε ο άλλος ότι δήθεν ζητάω όλο το 4ο όροφο για τζαμί και ότι δήθεν θέλω να φύγει ο ναός. Του απάντησα πως απλά ζήτησα μια αίθουσα από το 4ο.
Για το 3ο το μόνο που έχω να πω είναι πως μάλλον δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς το
Google και θεωρείς και τους άλλους αγράμματους. Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια δηλαδή.
Για το 4ο προληπτικά το αναφέρω διότι πολλά μπλογκ σβήνουν τα σχόλια. Όσο για ιστολόγια άλλων δεν μπορώ να ξέρω ο καθένας τι θα κάνει με τα σχόλιά σου. Δοκίμασε να σχολιάσεις και φώναξε και μένα να σε υποστηρίζω αν μιλάς πολιτισμένα και σε μπλοκάρουν.
Για το Τουρκους και Πομάκους και πάλι αναφέρομαι στα σχόλια που αμφιβάλλουν ότι είμαι Έλληνας.
Κοιτάξτε παιδιά. Αν είναι να λέτε ψέματα, να συκοφαντείτε και να αλλάζετε συνέχεια τα λεγόμενά μου και να τα αλλοιώνεται, ε τότε δεν έχει κανένα νόημα η μεταξύ μας επικοινωνία. Να μην χάνουμε χρόνο.
Μέχρι τώρα νόμιζα ότι μιλούσα με ώριμους ανθρώπους, και τώρα κατάλαβα ότι μάλλον από την άλλη πλευρά της οθόνης βρίσκονται είτε έφηβοι τρολ είτε φανατικοί πορωμένοι άνθρωποι γεμάτοι μίσος και κακία που το παίζουν δήθεν καλοί χριστιανοί.
Πάντως επαναλαμβάνω για τελευταία φορά ξεκάθαρα και σταράτα. Δεν θα στείλω το παιδί μου εκεί να σπουδάσει για να το απειλείτε και να το κάνετε bullying. Θα ζητήσω να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να έχουμε προστασία. Δεν θα μας φοβερίζετε άλλο.

Καλημέρα

Ibrahim είπε...

Μη τυχόν και δεν δημοσιεύσεις το τελευταίο μου σχόλιο ενώ έχεις παρερμηνεύσει το προηγούμενο μου.
Ευχαριστω

Πέρα από αυτά μια απορία που δεν μπορώ να καταλάβω. Εσένα σου είναι τόσο δύσκολο να βρεις το βιογραφικό και τα βιβλία των καθηγητών στο google;;;
Αναφέρατε τα όνοματά τους παραπάνω.
Εσύ και πάλι το παρουσιάζεις λες και γω πρώτα αναφέρθηκα σε αυτούς.

Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις για το ισλάμ και να ανοίξεις τα μάτια σου δοκίμασε
https://www.youtube.com/watch?v=zJQH_k9KIp8
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=367213
http://islamforgreeks.org/

https://www.youtube.com/watch?v=vBai1SpAq3g
εδώ βίαιη αντιμετώπιση μουσουλμάνου από χριστιανούς και αδυναμία διαλόγου. όπως γίνεται και δω


Μαρία είπε...

Μια απορία έχω.
Πως γίνεται όλοι οι "κακοί" κατά τα λόγια σας καθηγητές της θεολογικής να είναι ευχάριστοι και κοινωνικοί άνθρωποι,
και όλοι οι "παραδοσιακοί" να είναι σκυθρωποί και αντικοινωνικοί;
Πού το αποδίδετε αυτό;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μάλλον δεν είδατε το βίντεο με τον κ.Μιλτιάδη Κωνσταντίνου με πιάνει από την γενειάδα τον μοναχό. Δείτε το. Δεν νομίζουμε ο μοναχός να συμμερίζεται τώρα την άποψη σας.

Δύο περιπτώσεις υπάρχουν. Είτε είναι πραγματικά "κονωνικοί" είτε παίζουν θέατρο. Τι λέτε;

Πάντως όταν γράψαμε για το προσκυνητάρι που έφυγε, μετά από πολλά λόγια (αφού έκλεψε την είδηση η "δημοκρατία" και το αναδημοσίευσαν από εκεί οι ΑΚΤΙΝΕΣ, και επικαλέσθηκε την ΡΟΜΦΕΑ η ΠΕΘ), αποδείχτηκε ότι πράγματι έφυγε και δεν έφυγε για λόγους ανακαίνισης. Ποιος λέει τελικά την αλήθεια;;;

Προσέξτε γιατί από "κοινωνικούς" και "ευχάριστους" την πατάμε όλοι .. συνήθως.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το "Μη τυχόν" να το πεις αλλού. Έχεις πολύ θράσος και ίσως είναι ώρα να μάθεις ότι δεν περνάει πάντα.


Ας σκεφτούμε τι θα γίνει όταν πάρετε το σήμα να επιτεθείτε στους "απίστους". Όταν ξεκινήσει το "τζιχάτ" και στην Ελλάδα.


Ήξεραν πολύ καλά οι πρόγονοι μας. Το είχαν βιώσει τι θα πει ισλάμ. Εμπειρική ήταν η μάθηση τους δυστυχώς.
Γι αυτό και το βιώνει κ πάλι ο κόσμος. Γιατί ξεχάσαμε..

Ανώνυμος είπε...

Αφού, πρώτα, εξόρισαν απ τη συγκεκριμένη σχολή την αυθεντική, γνήσια και ακίβδηλη,ορθόδοξη χριστιανική διδαχή με τις "πολυπολιτιστικές" τους μπούρδες, τις "πολιτικά ορθές" ιδεοληψίες τους και τις δυσώδεις "ερωτοθεολογίες" τους, απομάκρυναν κατόπιν και το προσκυνητάρι!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

"Ακολούθησε στη συνέχεια η εισήγηση του καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρυσόστομου Σταμούλη, με θέμα «Ώστε το του Έρωτος Όνομα μη Φοβηθώμεν». Με αποσπάσματα από τα έργα του Νίτσε, του Λειβαδίτη, του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, του Ιγνατίου και του Ιωάννη της Κλίμακος φανερώθηκε ότι ο έρωτας εσφαλμένα δαιμονοποιήθηκε και έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός του Χριστιανισμού εξαιτίας της ταύτισης του με τη σεξουαλικότητα και τον ηδονισμό. Έτσι εξελίχθηκε σε ένα από τα σύγχρονα αδιέξοδα της Ορθοδοξίας. Ο κ. Σταμούλης έδειξε ότι η αντιμετώπιση του μυστηρίου του έρωτα τόσο από τη μεριά της θεολογίας, όσο και από τη μεριά της Εκκλησίας, αποτέλεσε στο παρελθόν, αποτελεί και σήμερα, την αχίλλειο πτέρνα της Ορθοδοξίας, που μετά μανίας στοχεύουν -στις περισσότερες περιπτώσεις όχι αδίκως-, τα βέλη που βγαίνουν από τη φαρέτρα του σύγχρονου πολιτισμού. Ασκητικές τάσεις εντός της Ορθοδοξίας υποτίμησαν την ερωτικότητα και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, αν και στην πατερική γραμματεία παρατηρούνται και εξαιρέσεις. Στην εισήγησή του αυτή ο κ. Σταμούλης μέσα από βιβλικές και πατερικές πηγές κατάφερε να καταδείξει το μυστικό σφάλμα, την απώλεια δηλαδή εκείνης της αλήθειας, που συνίσταται στην κατανόηση, πως ο έρωτας είτε θείος, είτε αγγελικός, είτε ανθρώπινος, είτε ψυχικός, είτε φυσικός, ταυτιζόμενος σαφώς με την αγάπη, αποτελεί τον κατ’εξοχήν τρόπο υπάρξεως μιας κοινότητας, που αντλεί την ύπαρξή της από τον σταυρωμένο έρωτα∙ τον Χριστό".
Σσσσσ!!!! "Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία"! Ο κ.Χρυσόστομος Σταμούλης ερωτολογεί! Αναπτύσσει το θέμα του έρωτα! Τώρα το τι λέει, "θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου"

Ανώνυμος είπε...

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2014/03/blog-post_5029.html
Εσύ που επικαλέστηκες το Σταμούλη δες πρώτα τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των καθηγητών Σιάσου και Τσελεγγίδη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιμπραήμ και ο ανώνυμος
εγραψαν ακριβώς ίδια σχόλια και στο
http://katanixis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_40.html

Μάλστα από τις 2:40 τα χαράματα μέχρι 5 τα χαράματα!
Σύμπτωση;
Ή κάποιος άλλαζε ονόματα και ιστολόγια;

Ανώνυμος είπε...

Λογικό ήταν τα πράγματα να φτάσουν σε αυτή τη κατάσταση, τη στιγμή που τόσα χρόνια λειτουργεί τζαμί στη Θεολογική και δεν μιλάει κανείς από σας που σήμερα ξεσηκωθήκατε.
Αφού τόσα χρόνια τους αφήσατε το "αλλάχου άκμπαρ" να ακούγεται στα θεμέλια της ευλογημένης αυτής σχολής, θα φτάναμε κάποτε και στο σημερινό σημείο.
Απορία μου ήταν γιατί τους καλύπτατε τόσα χρόνια;
Αλλάξατε πλευρά συμφερόντων;

katanixis.gr είπε...

Επιβεβαιώνουμε την οργανωμένη ενέργεια που ούτε τυχαία μπορεί να είναι, ούτε πηγαία, ούτε αυθόρμητη.

Ανώνυμος είπε...

ΙΜΠΡΑΗΜ = ΜΑΡΙΑ.
ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ. ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ;

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ

Ανώνυμος9 Φεβρουαρίου 2016 - 4:51 π.μ.
5 ΤΟ ΠΡΩΙ !!!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΥΞΗ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ!
ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΡΑ 'ΙΜΠΡΑΗΜ'! ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ; ΑΠΟ ΤΟ 1821;!

Νικόλαος Ἀγγελίδης είπε...

Εάν θέλετε να μάθετε για το ισλαμ, μπείτε εδώ:
https://www.politicalislam.com/

Όπως ειπώθηκε, υπάρχουν πολλές μουσουλμανικές χώρες στις οποίες οι τάχα προσφυγες θα μπορούσαν να απολαύσουν την δικαιωσύνη και ευημερία που ονειρεύονται. Όλα τα άλλα που προφασίζονται είναι φούμαρα και φανερώνουν το πραγματικό τους σχέδιο: Τον εξισλαμισμό όλου του κόσμου ή την σφαγή των μη-αρνησίθρησκων.

Καλή Ανάσταση

Ανώνυμος είπε...

έλληνα (;) μουσουλμάνε!,
έγινες μουσουλμάνος, διότι ποτέ δεν ήσουν Χριστιανός, ούτε Έλληνας! έγινες μουσουλμάνος, διότι δεν σου άρεσε το ΦΩΣ, αλλά το σκότος, έγινες μουσουλμάνος, διότι δεν σου άρεσαν τα δύσκολα, αλλά τα εύκολα, έγινες μουσουλμάνος, διότι δεν γνώρισες τι εστί Ορθοδοξία, έγινες μουσουλμάνος τέλος, διότι σου αρέσει το μεγάλο ψέμα, και όχι η ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (;) ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΣΟΥ!α.ο.

Ανώνυμος είπε...

"Αυτός ο Χριστός δεν εντυπωσιάζεται από τα ξυλόγλυπτα προσκυνητάριά μας, δεν μπορεί να καταλάβει πώς χωρίσαμε εμείς τα παιδιά του σε εμάς και τους άλλους με μπάρες και αναθέματα, πώς μπορούμε διεκδικώντας την αποκλειστικότητα στην αλήθειά του να μεταβάλλουμε το ευαγγέλιό του σε μια υπόθεση ολίγων εκλεκτών. "
Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Επίκ. Καθηγήτρια Τμ. Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ.
http://www.pemptousia.gr/2016/02/pion-christo/

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Ο Ibrahim μου κάνει μάλλον για έναν από τους γνωστούς μουσουλμάνους απολογητές σαν αυτόν που έχει τη σελίδα islamforgreeks.
Πάντως πρέπει να έχει πρόβλημα στο κεφάλι αυτό το άτομο, γράφει: "Δεν θα στείλω το παιδί μου εκεί να σπουδάσει για να το απειλείτε και να το κάνετε bullying. Θα ζητήσω να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να έχουμε προστασία. Δεν θα μας φοβερίζετε άλλο" .
Τα γράφει αυτά ένας μουσουλμάνος, Ibrahim αυτά τα οποία γράφεις εσύ στην πραγματικότητα ισχύουν για εμάς. Δεν ξέρω κανένα Χριστιανό που να τινάζετε στον αέρα χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και φωνάζοντας "ο Χριστός είναι μεγάλος", άμα ξέρεις κάποιον τέτοιο πες μας. Οι μόνοι που έχουμε υπ' όψιν μας να κάνουν κάτι τέτοιο είναι οι ομόθρησκοι σου μουσουλμάνοι (αν και αυτοί τινάζονται φωνάζοντας "αλλάχου άκμπαρ"). Άρα, ποιος πρέπει να φοβάται εμείς ή εσείς;
Γράφεις επίσης: "Η θεολογική σχολή είναι ένα δημόσιο κτίριο και μια ανοικτή αγκαλιά για όλους τους πολίτες της χώρας. Δεν είναι κατηχητικό, δεν είναι εκκλησία". Μα εμείς ακριβώς για αυτό φωνάζουμε, η Θεολογική σχολή άνοιξε προκειμένου να γίνονται Ορθόδοξα μαθήματα Θεολογίας στους ενδιαφερόμενους, όχι για να διδάσκονται οι βλακείες του Ισλάμ όπως θέλουν να κάνουνε τώρα οι ανεγκέφαλοι εκεί καθηγητάδες.
Τέλος γράφεις: "Δεν ρωτήσατε όμως τη γνώμη της πλειοψηφίας των επιστημόνων καθηγητών του τμήματος θεολογίας διότι δεν σας συμφέρει φαίνεται" . Βλέπεις δεν μας νοιάζει η άποψη πουλημένων τομαριών που ψηφίζουν την ίδρυση Ισλαμικού τμήματος στην σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την παρουσία των Μητροπολιτών Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ καθώς και του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, κατά την διάρκεια του οποίου θα γίνει δέηση υπερ ακυρώσεως του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών εις την Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. και υπερ καλής ευοδώσεως της εκδηλώσεως που θα γίνει του απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 18.00 εις το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο κατά των Ισλαμικών Σπουδών. - See more at: http://ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/item/11284#sthash.6oCAtARv.dpuf

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κυρία Τσαλαμπούνη
η αλήθεια είναι ξεκάθαρη, ειδικά στα δογματικά θέματα.
Τι θα πει "πώς μπορούμε διεκδικώντας την αποκλειστικότητα στην αλήθειά του";

Δηλαδή και οι μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν "αλήθεια";
Και οι προτεστάντες;
Και οι Παπικοί;
Και εμείς;
Μα αφού πρεσβεύουν απολύτως αντίθετα πράγματα. Πως γίνεται κανείς να μην έχει την αποκλειστικότητα; Ούτε εμείς;
Τι διδάσκετε στο μάθημα σας; Ορθοδοξία ή συνονθύλευμα αλήθειας όλων των αιρέσεων μαζί;

Όταν βάζετε θέματα εξετάσεων, θεωρείτε ΟΛΕΣ τις απαντήσεις "αλήθεια"; Λάθος δεν υπάρχει; Άριστα; Απόλυτα σωστό; Ούτε;


Μας κατηγορείτε ότι "μεταβάλλουμε το ευαγγέλιό του σε μια υπόθεση ολίγων εκλεκτών.".
Μα ο Χριστός δεν είπε ότι "Πολλοί εισί κλητοί, ολίγοι δε εκλεκτοί".
Δεν μίλησε για "στενή και τεθλιμμένη οδό";
Τι καταλάβατε από την Αποκάλυψη του Ιωάννη; ότι OΛOI θα σωθούμε;
Αυτός που προσκυνάει και φυλάει το χέρι του Πάπα, ή τον θυμιατίζει, θα είναι το ίδιο με όποιον ομολογεί την αλήθεια;


Καλά τα λογοπαίγνια και οι πομπώδες εκφράσεις αλλά προϋπόθεση κυρία Τσαλαμπούνη για την σωτηρία είναι η μετάνοια. Λέγοντας ψέματα ότι τάχα απομακρύνθηκε το προσκυνητάρι για "αποκατάσταση των ζημιών και τον ευπρεπισμό της σχολής", αντιλαμβανόμαστε ότι σας βολεύει η άποψη για την "σχετική" αλήθεια.

Προτείνουμε να βγάλετε μια ανακοίνωση καταδικάζοντας όλους τους αγίους μάρτυρες και ομολογητές, γιατί αντέδρασαν στους αιρετικούς και δεν τους αναγνώρισαν "αλήθεια".
Μα τι έπαρση πρέπει να είχαν οι Άγιοι "διεκδικώντας την αποκλειστικότητα στην αλήθεια"..


ΥΓ. Όταν λέτε καταγγέλλετε τον χωρισμό σε "εμάς και τους άλλους", μήπως κατ ουσίαν αναφέρεστε σε ΕΣΑΣ; Τι άποψη έχετε πχ για τους ακολουθούντες το Πάτριο ημερολόγιο; τους θεωρείτε "άλλους";
Για τους διακόψαντες το μνημόσυνο του Πατριάρχη (αποτειχισθέντες);
Κι αυτοί είναι στους άλλους;
Για εμάς που διαμαρτυρόμαστε γιατί ξεχαρβαλώνεται τα θεμέλια της σχολής; Κι εμείς στους "άλλους";
Τελικά μόνον οι αιρετικοί έχουν "αλήθεια" και είναι "με εσάς" κατά την γνώμη σας;!

Εσείς είστε καθηγήτρια στο ποιμαντικό έτσι;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Στην αρχή είπαν με μακροθυμία ας δώσουμε έναν χώρο να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι. Και τώρα οι μουσουλμάνοι απαιτούν να βγούνε οι εικόνες και να εξαφανιστούν τα προσκυνητάρια και τζαμί στον 4ο όροφο!
Μήπως θέλετε και τα σπίτια μας; Τις γυναίκες μας; Ή καλύτερα τις κόρες μας;

ΥΓ. Όπως γράψαμε πολλές φορές, ξεκινήσαμε ως ένα καθαρά παιδαγωγικό ιστολόγιο. Οι καταστάσεις μας έκαναν να ασχοληθούμε με την πατρίδα και το τι συμβαίνει στην ορθόδοξη εκκλησία μας.

Ανώνυμος είπε...

Μην γράφετε χαζομάρες. Δεν ήρθε η συγγραφέας του άρθρου να μιλήσεις εδώ με σας. Απλά κάποιος σας παράθεσε τα λόγια της με σύνδεσμο στο άρθρο της

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Απαντήσαμε κι εμείς στο απόφθεγμα της.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά αυτή η πεμπτουσία που δημοσιεύει τέτοια πράγματα, τι ρόλο παίζει, ποιος είναι από πίσω και τι συμφέροντα εξυπηρετεί;
Με έχουν μπερδέψει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα κάτσουμε άπραγοι στις απειλές.
Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα.
Ήδη ετοιμάζουμε φάκελο με τις απειλές, τη ρητορική μίσους και τους ηθικούς αυτουργούς ώστε να αποφευχθεί πάση θυσία πιθανό bullying εναντίον μουσουλμάνων.

Ανώνυμος είπε...

Απ τον ιδιότυπο ρατσισμό και φασισμό της δυσώνυμης "πολιτικής ορθότητας" ποιος θα μας προστατεύσει;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Έμαθαν κάποιοι να πιπιλάνε για τα καλά την καραμέλα της "ρητορικής μίσους"!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ; ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ;

ΕΧΕΤΕ ΣΦΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΠΟΝΤΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ (74), ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ,
ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ BULLYING!
1619 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΚΟΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΤΕ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ!
Ο ΔΗΜΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ BULLYING!

ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΤΟ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.
ΑΕΙ Σ...

Ανώνυμος είπε...

http://aktines.blogspot.gr/2012/01/blog-post_17.html
Δείτε κι αυτό το αίσχος!

Ανώνυμος είπε...

Προς 3:14: αν έχεις τα κότσια τόλμα να αναιρέσεις τις δήθεν "χαζομάρες"-απαντήσεις στην "επιχειρηματολογία" αυτής της κυρίας!

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Ανώνυμος10 Φεβρουαρίου 2016 - 5:56 μ.μ.

Η Πεμπτουσία, αν δεν κάνω λάθος, σχετίζεται με τη Μονή Βατοπεδίου (του κοτοπουλά και οικουμενιστή Ηγούμενου), άρα καταλαβαίνεις και τον ρόλο που παίζει.

Ανώνυμος είπε...

Από πότε είναι κακό η συνεργασία με φιλανθρωπικά σωματεία όπως Ρόταρι;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Χαριτωμένο!! Να 'στε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Η συγκέντρωση στο Bελλίδειο θα είναι μια αποτυχία όπως και παλαιότερα οι συγκεντρώσεις για το gay parade λόγω των πολλών και διαφορετικών διοργανωτών.
Θα αλληλοσπαραχθούν μεταξύ τους οι συμμετέχοντες μαλώνοντας για το ποιος είναι πιο πιστός χριστιανός και για το ποια θα πρέπει να είναι η αντίδρασή τους.
Θα με θυμηθείτε!
Τελικά απλά θα εκτονωθείτε φωνάζοντας μεταξύ σας συνθήματα χωρίς να περάσουν τα μηνύματά σας στην κοινωνία.
Πέρα τούτου θα σας παρουσιάσουν όλους ως ακροδεξιούς ρατσιστές.

Τέλος, προσέξτε το εξής. Οι αναρχικοί κουκουλοφόροι στοχοποιούν την εκδήλωση και το μητροπολίτη προμηνύοντας επικίνδυνες καταστάσεις στις παρακάτω ιστοσελίδες
Ακροδεξιά εκδήλωση του Άνθιμου με τίτλο: Μένουμε Έλληνες και ορθόδοξοι
http://alterthess.gr/content/akrodexia-ekdilosi-toy-anthimoy-me-titlo-menoyme-ellines-kai-orthodoxoi
ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Φενάκη για ρατσιστικό παραλήρημα η εκδήλωση του Άνθιμου
http://www.alterthess.gr/content/lae-thessalonikis-fenaki-gia-ratsistiko-paralirima-i-ekdilosi-toy-anthimoy
Στη σελίδα του γεγονότος που έκανε η Μητρόπολη, ήδη οι κουκουλοφόροι κοροϊδεύουν και στοχοποιούν χρησιμοποιώντας και αρκετά προφίλ. Η μητρόπολη έχει παρατήσει τη σελίδα στη τύχη της.

Χρειάζεται πολύ διάκριση!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1)Δεν νομίζουμε να είναι αποτυχία. Διαφημίζεται σχεδόν 2 μήνες. Έχουν κινητοποιηθεί οι αδελφότηες εδώ και πολύ καιρό. Ο "χριστιανικός" κόσμος συνήθισε να στρογγυλοκάθεται σε καρέκλες οπότε δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να πάει να περάσει το απόγευμα του. Αντιθέτως οι συγκεντρώσεις στο προαύλιο του Αγ.Δημητρίου για τα gay pride δεν είχαν ούτε 1 καρέκλα για τους ηλικιωμένους -τόσο "πολύ" βοήθεια είχαν από την μητρόπολη (έτσι την τελευταία χρονιά έγινε μόνον αγρυπνία-για να φανεί ο Άνθιμος). Ελεγχόμενες αντιδράσεις που λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης.

2) Ο Άνθιμος -έχοντας κλονισμένο κύρος -από τις διώξεις γνωστών ευλαβών ιερέων και ιερομονάχων αλλά και έχοντας τα σωματεία συνειδητοποιήσει το άδειασμα που τους έκανε στο παρελθόν στις εκδηλώσεις για τα gay pride- αξιοποιεί την ωραία ευκαιρία να μαζέψει ξανά τα "πρόβατα στο μαντρί" και να αυτοπροβληθεί ως καλός και τάχα αγωνιστής.

3) Τα ορθόδοξα σωματεία της πόλης, αξιοποιούν την ευκαιρία -στήριξη μητρόπολης- για να επανεμφανιστούν και να πείσουν τον λαό τους ότι τάχα αγωνίζονται.
Οι καλές σχέσεις με την μητρόπολη μόνον καλό (συμφεροντολογικά) κάνουν στην αδελφότητα. Αν χρειαστεί, κάνουμε ότι δεν βλέπουμε, κι όλα καλά.

4) Είναι φανερό ότι πρώτα αποφασίστηκε να γίνει η εκδήλωση και μετά αναζητήθηκε η θεματολογία της. Συνεπώς μοιάζει περισσότερο με φιέστα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων παρά με αυθόρμητη αντίδραση.

5) Δεν νομίζουμε να υπάρξουν αντιδράσεις από αναρχικούς.Προφανώς θα υπάρχει αστυνομία. Αν και απίθανο σενάριο, θα μπορούσε να γίνει μόνον κάποιο ειρηνικό χάπενινγκ από αριστεριστές, για ελάχιστο χρόνο, ίσα ίσα για να παίξουν στα κανάλια.

6) Καθόλου δεν θα αλληλοσπαραχθούν. Θα προσέλθουν όλοι οι βουλευτές της Νδ να το παίξουν ευαίσθητοι και πατριώτες (κι ας ήταν οι ίδιοι που προκάλεσαν τα προβλήματα, τις αλλαγές στα θρησκευτικά και στις ισλαμικές σπουδές και την λαθρομετανάστευση). Θα καταχειροκροτηθεί κι ο Φράγκος (το σύστημα πρέπει να δημιουργεί εφεδρίες). Θα εμφανιστεί κι ο εκπρόσωπος της ΠΕΘ (στις επόμενες εκλογές θα ναι χρήσιμη η "ανακοίνωση του" για τους πολιτικούς που συνάντησαν. Έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να σκύβουν το κεφάλι).
Μια χαρά εξυπηρετούνται αμοιβαία τα συμφέροντα όλων.

7) Όταν η μητρόπολη και ο μητροπολίτης σιωπούν για τα μεγάλα προβλήματα (Οικουμενισμός, Κάρτα Πολίτη, αχρήματη κοινωνία, ξεπούλημα της πατρίδας μέσω μνημονίων), όταν διώκουν ευλαβείς αγωνιστές ιερωμένους και υποδέχονται με τιμές κομματόσκυλα και τσιράκια της Νέας Τάξης οικουμενιστές και αιρετικούς,
είναι αυτονόητο ότι δεν θα δεχθούμε να πάρουμε μέρος στην στημένη φιέστα.

Ανώνυμος είπε...

ωραία τα λέτε αλλά επιτυχία δεν είναι πόσα μέλη του ποιμνίου θα μαζευτούν, αλλά αν θα πετύχει τους σκοπούς του ή αν θα περάσει μηνύματα σε αυτούς που δεν έχουν σχέση με την εκκλησία.

Δεν είναι επιτυχία το να κλειστούμε στον εαυτό μας ως χριστιανοί και να κάνουμε ένα πανηγύρι εκτόνωσης.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Συμφωνούμε απολύτως.

Ανώνυμος είπε...

http://thriskeftika.blogspot.gr/2016/02/blog-post_54.html
Αιχμηρές δηλώσεις Κογκούλη για Κωνσταντίνου!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.