" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Επιφάνειος Οικονόμου: «Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι αυτό δεν ζει»

Μία δήλωση-σοκ έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην τηλεόραση του ASTRA ο πιο στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, π. Επιφάνειος Οικονόμου.


Ο Αρχιμανδρίτης τόνισε με έμφαση ότι «ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι αυτό δεν ζει» υπονοώντας ότι δεν είναι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου τυχαίος. 
Παράλληλα ανέφερε: «Εγώ απεγκλωβίστηκα από τα συναισθήματα, βλέπω πια πιο καθαρά, με πιο διαυγή τρόπο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με τον Χριστόδουλο τίποτα δε θα είχε συμβεί. Θα ήταν το μεγάλο αγκάθι, το μεγάλο εμπόδιο σε όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας». 

Μάλιστα ο π. Επιφάνειος Οικονόμου σημείωσε ότι ο Χριστόδουλος στο τελευταίο του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στον ελληνικό λαό το 2008 έκανε λόγο για Αντίσταση και Ανάκαμψη.

το είδαμε εδώ

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς υποστηρίζουμε κι εμείς, αλλά τόσα χρόνια μας λέγανε γραφικούς. Ο Χριστόδουλος τους προέκυψε πατριώτης...
Επί των ημερών του, σε καμία περίπτωση δεν θα πέρναγε η ανθελληνική νεοταξίτικη ατζέντα.
Ακολούθησε η Νομοτέλεια.
Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ [ΤΟΝ ΠΑΠΑ] ΕΝ ΤΟΠΩ ΑΓΙΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ !!!ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΣ;;; ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ Π.Σ.Ε. [ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ] ;ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΑ .ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ .
Υ.Γ. :ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ .

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για να ακριβολογούμε, δεν έφερε ο ίδιος τον Πάπα. Ήταν μάλλον κόλπο της τότε κυβέρνησης Σημίτη να διασπάσει την ενότητα της εκκλησίας (έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη η συλλογή υπογραφών για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες).

Ο Χριστόδουλος έκανε και λάθη. Και ίσως γι αυτό τον εγκατέλειψε η χάρης του Θεού στο τέλος.

Όμως πέτυχε να σταματήσει την επίθεση, σταματώντας τον εχθρό στην 1η μάχη. Από τότε μας προειδοποιούσε για το τι έρχεται.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Προς τον «συντακτική επιτροπή»:

ΚΑΤΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ, αφού δεν σου άρεσε ο Χριστόδουλος, με τα όποια λάθη του. Ο Ιερώνυμος σου αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτήστε να μάθετε ποιός είναι ο Επιφάνιος Οικονόμου αφού ήταν καί στενός συνεργάτης του μακαριστού για νά αντιληφθούμε καί την τραγική προσωπικότητα του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου εάν έχει έννοια πιά νά αναφερόμαστε σέ έναν εκλιπόντα

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν έχετε κάτι να μας καταθέσετε (με στοιχεία ή αναφορές σε έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο ή συνδέσμους) για τον συνεργάτη του μακαριστού, γνωρίζετε ότι τα σχόλια στο ιστολόγιο μας είναι πάντα ελεύθερα.

Ανώνυμος είπε...

Κατ’αρχήν θα ήθελα να πώ, ότι εύχομαι ολόψυχα για τους εκλιπόντας να έχουν αιωνία ανάπαυση εν σκηναίς δικαίων και δια τους ζώντας , στους οποίους θα αναφερθώ , καλή μετάνοια Εδώ βέβαια γίνεται ένας δημόσιος διάλογος σε ένα σοβαρό ιστολόγιο για πρόσωπα που υπήρξαν δημόσια και κορυφαία εκκλησιαστικά και όχι για ιδιώτες , οπότε ένας τέτοιος διάλογος δεν θα είχε έννοια μάλιστα για εκλιπόντας που δεν μπορούν να αντείπουν Αν δεν τα΄ πούμε όμως εμείς θα τά πεί η ιστορία , που σε κανέναν δεν χαρίζεται Και επειδή θεωρώ ενέντιμο να κάνει κάποιος καταγγελίες ανώνυμα , θα τις κάνω επώνυμα
Είναι μία γραφικότητα να΄ μιλάμε για δολοφονία του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου Μας λένε για δολοφονία αλλά δεν μας λένε με΄ ποιο τρόπο τον δολοφόνησαν Ξέρουμε ότι ο Χριστόδουλος πέθανε από καρκίνο Σπέρνεται ο καρκίνος ; Άς υποθέσουμε ότι ο Χριστοδουλος ζούσε Τι είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να κάνει αντίσταση ο Χριστόδουλος , ο οποίος μόλις σήκωσε ελεγκτικά το δάχτυλο στον άμβωνα του είπαν οι δημοσιογράφοι κάτσε να΄ δουμε και σύ ποιος είσαι ! Ο Βαβύλης ,ο Γιοσάκης , ο Μπεζενίτης , ο Θεόκλητος είναι υπαρκτά και όχι φανταστικά πρόσωπα , γι’αυτούς που τουλάχιστον έχουν πιστοποιηθεί τά ποινικά αδικήματα Ο Χριστόδουλος δεν ήταν αυτός που σχετικά με τον κιναιδισμό των κληρικών μίλαγε για προσωπικά δεδομένα ; Ο Χριστόδουλος ήταν μία διχασμένη προσωπικότητα Είχε χαρίσματα που του δώρησε ο Θεός και ο ίδιος με την φιλοπονία του καλλιέργησε, αλλά δεν ήταν αντίστοιχο και το ήθος του Μπορούσε να συνεγείρει τον ενθουσιασμό του ακροατηρίου , αλλά αυτό τελείωνε στον άμβωνα Τα΄ πρόσωπα τα οποία αναφέραμε ήταν στενοί του συνεργάτες , για τους οποίους δεχόταν καταγγελίες και τις αγνοούσε Γιατί άραγε ; Ούτε ένας από τους συνεργάτες του δεν ήταν άμεμπτο πρόσωπο και δεν διέθετε την έξωθεν καλή μαρτυρία και πώς θα μπορούσε άλλωστε να επιβιώσει ένας καλός και τίμιος άνθρωπος μέσα σε ένα περιβάλλον διεφθαρμένο , αν δεν ήταν και ο ίδιος διεφθαρμένος ! Ενας ηγέτης ο οποίος εκβιάζεται --μιλάτε για εκβιασμό του στο θέμα του πάπα ,κάθε άλλο δεν ήταν εκβιασμός -- δεν είναι ηγέτης Όχι απλώς δεν ήταν σε θέση να΄ κάνει αντίσταση προς τους έξω αλλά ενέδιδε στις διεφθαρμένες απαιτήσεις του ιδίου του περιβάλλοντος Τέτοιο κατάντημα !
Συνεχίζεται .....

Ανώνυμος είπε...

Ο κυρ Επιφάνιος Οικονόμου ποιος είναι ; Είναι ένας άνθρωπος με ηκιστα εκκλησιαστικό φρόνημα από αυτούς τους παπάδες που μόλις φορέσουν το ράσο συμπεριφέρονται με αλαζονεία και κοσμικό φρόνημα και θεωρούν την ιερωσύνη όχι διακονία , αλλά ένα εφαλτήριο για εγκόσμιες επιδιώξεις και αν έχετε λίγη υπομονή θα το δικαιολογήσω Λέτε ότι ο Χριστόδουλος θα έκανε αντίσταση Γιατί λοιπόν δεν κάνουν αντίσταση οι συνεργάτες του , αν τους είχε καλλιεργήσει ένα τέτοιο φρόνημα ; Ο,τι ζούμε σε εθνικό επίπεδο είναι αποτέλεσμα της σχεδιαζόμενης Νέας Τάξης και ο Δούρειος Ίππος της Νέας Τάξης μέσα στον χώρο της εκκλησίας είναι η αίρεση του οικουμενισμού, η οποία είναι παιδί της μασωνίας και είναι συνυφασμένη με τις πολιτικές και γεωπολιτικές σκοπιμότητες της Νέας Τάξης ,ωραία ; Νομίζω συμφωνούμε Θα σας αναφέρω ένα περιστατικό και βγάλετε μόνοι σας τά συμπεράσματα , πέρα από το πασιφανές που μπορεί ο καθείς να διερωτηθεί , δηλαδή ότι ο π. Επιφάνιος Οικονόμου ως κληρικός της πλέον οικουμενιστικής μητροπόλεως, όπου λειτουργεί η μεταπατερική ακαδημία που προωθεί τον οικουμενισμό , ποία είναι η αντίστασίς του ; Ο π. Επιφάνιος την δεκαετία του 2000 υπηρετούσε στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου στο Βόλο , στην ενορία του οποίου υπάγομαι Το έτος 2002 δύο ημέρες μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής θα ήρχετο στο Βόλο ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος αμέσως μετά την επίσκεψή του σε΄ κάποια πόλη της Ιταλίας - δεν θυμάμαι το όνομά της - όπου όλοι ειχαμε ιδεί στις τηλεοράσεις το γνωστό επεισόδιο να κοινωνάνε παπικούς Μία ομάδα πιστών κυρίως με τά πνευματικά παιδιά του π.Ευθύμιου Τρικαμηνά οργανώσαμε διαμαρτυρία μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους ναούς - εννοείται στην έξοδο - και διαμαρτυρία στη παραλία, από όπου πέρασε ο οικουμενικός με το σύνθημα ΄΄δεν είσαι πατριάρχης είσαι αιρεσιάρχης ΄΄ Εγώ μοιραζα φυλλάδια στον ενοριακό μου ναό , όπου όπως πάντα εκκλησιαζόμουν Βγήκε έξω ο π. Επιφάνιος και με απειλούσε λέγοντάς μου ΄΄ελα την Κυριακή να σε κοινωνήσω !΄΄Να αναφέρω και ότι όταν βγήκε ο σεβ. Ιγνάτιος έξω από τον ναό , μού είπε να φύγουμε και να΄ παμε να κάνουμε μία άλλη δική μας εκκλησία , ως αυτή που υφίσταται να είναι δική του , ιδιοκτησία του
Συνεχίζεται ....

Ανώνυμος είπε...

Όντως την Κυριακή που πήγα να κοινωνήσω με απομάκρυνε από την Θεία Κοινωνία με την ερώτηση ΄΄για πές μου εσύ ,είναι αιρετικός ο επίσκοπός μας ;΄΄ Του απαντώ ΄΄αν λέει αυτά που λέει και κάνει αυτά που κάνει βεβαίως είναι ΄΄ εννοείται αυτά που διαδραματίζονται στην αιρετική μεταπατερική ακαδημία Κάτσε μου λέει στην άκρη δεν σε κοινωνάω ! Έκτοτε περασαν πάνω από δέκα χρόνια , που εγώ δεν εκκλησιάζομαι στον ενοριακό μου ναό και αυτό δεν τους κάνει να εντρέπονται ( οφείλω να σημειώσω την διαφοροποίηση του π. Βασιλείου Ακριβόπουλου ) Αυτή είναι η αντίστασίς τους ! όχι μόνο δεν αντιστέκονται αλλά συμπεριφέρονται τόσο αντιεκκλησιαστικά και αντιποιμαντικά, για να έχουν την εύνοια του δεσπότη Και τότε έζη ο μέγας Χριστόδουλος , που ο π. Επιφάνιος φέρεται να είναι πνευματικό του παιδί ή τελος πάντων εγγόνι, αν ήταν πνευματικό παιδί του Θεόκλητου Θα μου πεί κάποιος αυτή την στενοχώρια είχε ο αρχιεπίσκοπος, αν οι παπάδες του ήταν αμολάτοι να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο ; Έ ! Αν δεν είχαν αυτή την στενοχώρια ούτε ο Ιγνάτιος ,ούτε ο αρχιεπίσκοπος ,ούτε οι ίδιοι οι παπάδες από μία προσωπική τους ευαισθησία , τότε ας μας πούν την ιεράρχηση των θεμάτων τους που τους απασχολούν Μήπως να΄ ξεπουλήσουν την εκκλησιαστική περιουσία και να κτίσουν βίλλες ; Ειλικρινά ντρέπομαι για τον επίπεδο της μη καλλιέργειας των δεσποτάδων ,αρχιεπισκόπων , παπάδων γενικώς κληρικών όλων των βαθμίδων που είναι κατώτερος της κοσμικής καλλιέργειας ενός κοσμικού ανθρώπου Αυτά που σας ανέφερα είναι απλώς ενδεικτικά του φρονήματός τους Πιστεύετε ότι αν έζη ο Χριστόδουλος θα είχε την διάθεση να κανει αντίσταση ; Από πού τεκμαίρεται κάτι τέτοιο Η αντίστασίς τους τελειώνει στον άμβωνα , να οδύρονται για την ανεργία και όλα τά δεινα΄ που μαστίζουν τους ανθρώπους , συνεπεια των προγραμμάτων της Νέας Τάξης , την οποία υπηρετούν μέσω της αιρέσεως του οικουμενισμού Είναι πράγματα αντιφατικά για να εξαπατούν τους ανυποψίαστους ανθρώπους Λυπάμαι για΄ τον Χριστόδουλο που φάνηκε΄ τόσο λίγος και ευάλωτος Αλήστου μνήμης είναι και η προσπάθειά του να΄ ανακινήσει το θέμα της μεταφράσεως των εκκλησιαστικών κειμένων στο οποίο τον μιμήθηκε και ο Δημητριαδος Αυτός ο μέγας Χριστόδουλος με τις εθνικές ευαισθησίες ! Άς αναπαύεται εκεί που είναι Ολοι θα κληθούμε να΄ σταθουμε μπροστά στο θρόνο του Θεού για να΄ δώσουμε την απολογία των πεπραγμένων μας Άς έχουμε προ πάντων φόβο Θεού και όχι φόβο μπροστά στους ανθρώπους και να΄ γινόμαστε ανθρωπάρεσκοι αλλά θεάρεστοι !
Λωρίτου Ελένη

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε για την κατάθεση της μαρτυρίας σας. Μας θλίβουν όσα περιγράφετε με το τι συμβαίνει..

Ο Χριστόδουλος συγκρίνεται με τον προκάτοχο του Σεραφείμ και με τον Ιερώνυμο. Σε αυτή τη σύγκριση αποδείκνύεται σίγουρα καλύτερος και με διαφορά.

Αν βρούμε χρόνο ίσως αναρτήσουμε τα σχόλια σας και ως ξεχωριστή ανάρτηση.
Δυστυχώς πολλοί μας στέλνουν θέματα προς δημοσίευση και λόγω φόρτου εργασίας επιλέγουμε κάποια, παραβλέποντας πολλές φορές άλλα, σημαντικότερα ή αφήνοντας τα για το μέλλον (και σε κάποιες φορές ξεχνιούνται).

Ανώνυμος είπε...

΄΄ Όχι απλώς δεν ήταν σε θέση να΄ κάνει αντίσταση προς τους έξω αλλά ενέδιδε στις διεφθαρμένες απαιτήσεις του ιδίου του περιβάλλοντος Τέτοιο κατάντημα !΄΄

Άς μήν νομίσει κάποιος οτι αυτό που λέω είναι αίολο ,αλλά ας μήν προκληθώ νά διευκρινήσω

Orthodox True είπε...

Κα Λωριτου Ελένη, γυναίκα στη σάρκα, αλλά ανδρειωμένη, θαραλλέα, καί τολμηρή καρδιά στη φύση.
Εγώ θαυμάζω το θάρρος της γνώμης σας, καί τό αγωνιστικό συγκροτημένο Ορθόδοξο πνεύμα σας.
Ο τρόπος της δράσης σας όπως την περιγράφεται, είναι μία υψηλής αξίας πνευματική Ορθόδοξη επανάσταση, καί πού πρέπει να είναι παράδειγμα πρός μίμηση για όλους μας.
Αυτή η οργάνωση της αντίστασης στην ενορία, έχει πολύ μεγάλη δύναμη.
Μου δώσατε μεγάλη χαρά μέ τό αγωνιστικό ύφος σας. Ο Θεός καί η Παναγία μας μητέρα ας είναι υπό την σκέπη σας.

Ανώνυμος είπε...


Ολοι αυτοι θέλουν νά μας πείσουν, οτι στην οικουμενιστική τους πορεία ελαύνονται από αγάπη !Δέν υπάρχει πιο μεγάλο ανέκδοτο από αυτό Ο π. Παΐσιος έλεγε οτι δέν γνώρισε ούτε έναν οικουμενιστή που να έχει αγάπη ,οτι οι οικουμενιστές δέν έχουν ούτε ψίχα ούτε φλούδα πνευματική Ο Χριστόδουλος δυστυχώς δέν ήταν αυτός που, όταν έγινε αρχιεπίσκοπος μίλησε για κάθαρση στην εκκλησία καί άρχισε αυτή την κάθαρση από τον π.Θεόδωρο Ζήση που τόν έθεσε σέ αργία ; Ο λαός έχει την ψυχολογική ανάγκη να δημιουργεί ηγέτες είτε εκκλησιαστικούς είτε πολιτικούς καί λίγο ένα κάτι νά δεί σ'αυτούς ενσαρκώνει αυτή του την ανάγκη στά πρόσωπά τους Αλλά δυστυχώς διαψεύδονται οι προσδοκίες του Γίνονται θλιβερά καί τραγικά πρόσωπα που τό μόνο που ενσαρκώνουν είναι ο τύπος του τυράννου του Πλάτωνος ,ο οποίος τό πρώτο μέλημά του είναι νά καθαρισει την πολη από τους εναρέτους ,τους γενναίους ,τους ικανούς , τους σπουδαίους ,τους σεμνούς ,τους αγίους
Ο πατριώτης καί διανοούμενος Χριστόδουλος στά δέκα χρόνια ως αρχιεπίσκοπος δέν έκανε κάποιο εμπνευσμένο έργο μέ πνοή, για νά σταματήσει τον αφελληνισμό της παιδείας καί νά δημιουργήσει ένα ανάχωμα στήν καταστροφή της Δέν δημιούργησε μιά ακαδημία έναν εκπαιδευτικό οργανισμό διάσπαρτο σέ κάθε πόλη στούς κτιριακούς χώρους που διαθέτει η εκκλησία για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσης ,ιστορίας ,θρησκευτικών ,εκκλησιαστικών τεχνών Αντ'αυτού άρχισε καί τις μεταφράσεις των εκκλησιαστικών κειμένων δίνοντας το σύνθημα να τον μιμηθούν και άλλοι Η δέ αιρετική θεολογική ακαδημία του Βόλου έγινε επί των ημερών του, η οποια προπαγάνδιζε τόν αφελληνισμό με αστεία επιχειρήματα τάχα από ΄΄αγάπη ΄΄για τους νέους ή τάχα από ταπείνωση, οτι τους δημιουργούν ντροπή τά προνόμια καί της ορθοδοξίας ως μοναδικής αλήθειας καί του ελληνισμού, που διαθέτει την ικανότητα νά διαβάζει τά εκκλησιαστικά κείμενα στήν πρωτογραφή τους, αφού οι Αγγλοι δέν μπορούν νά το κάνουν Καί αυτό βέβαια είναι ένα μεγάλο ψέμα αφού οι μορφωμένοι καί διανοούμενοι Άγγλοι ,Γερμανοί , Γάλλοι , Ιταλοί ακόμα καί Κινέζοι γνωρίζουν απταίστως την ελληνική καί μάλιστα στήν αρχαία της μορφή, διότι ως μελετητές θά έπρεπε νά διαβάσουν τά πρωτότυπα κείμενα καί τις πηγές πού βέβαια είναι στήν ελληνική, διότι η παγκόσμια ιστορία καί πολιτιστική κληρονομιά ταυτίζεται μέ την ελληνικη τουλάχιστον μέχρι κάποιους όψιμους αιώνες Ντρέπονται για τα προνόμια της ορθοδοξίας και του ελληνισμού που είναι καρπός θυσίας και αίματος και δεν ντρέπονται για τά δικά τους προνόμια που είναι καρπός συναλλαγής με΄ τις δυνάμεις του σκότους της Νέας Εποχής !
Πέρα από την νοσταλγία της αδιαμφισβήτητης ακτινοβολίας του Χριστόδουλου επί του άμβωνος , μας άφησε κάποιο άλλο εποικοδομητικό έργο ή συνέβαλε και ο ίδιος στην αποδόμηση και τον μαρασμό όποιου εθνικού και εκκλησιαστικού ζώπυρου είτε αυτό είναι ανθρώπινο δυναμικό ή παιδευτική αξια ; Τά λουλούδια που μας άφησε όπως ο περί ού ο λόγος αρχιμανδρίτης είναι απλές ποταπότητες Άλλωστε κάι ο Δημητριάδος δικό του φυντάνι είναι και ανέπτυξε την οικουμενιστική του δραστηριότητα επί των ημερών του
Λωρίτου Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Πρός παιδαγωγό 1.55

Είναι αλήθεια οτι τό κοντράστ τον ακολουθεί καί μετά θάνατον ,όπως καί εν ζωή μέ τις ποταπότητες που τον περιστοίχιζαν καί όχι μόνο τον περιστοίχιζαν αλλά καί τον χειραγωγούσαν

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...

ΚΥΡΙΕ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ .

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...

ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ "Ο Χριστόδουλος έκανε και λάθη. Και ίσως γι αυτό τον εγκατέλειψε η χάρης του Θεού στο τέλος." ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΟΝΤΩΣ .
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝ .

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μαρίνο σας ευχαριστώ για τά καλά σας λόγια που προέρχονται από την καρδιακή σας ανησυχία γιά τά εκκλησιαστικά πράγματα ,απλά τά θεωρώ υπερβολικά Κάναμε απλώς τό αυτονόητο ,αυτό που κάναμε μία ολιγάριθμη ομάδα πιστών καί ματαιώσαμε την προσπάθεια του Δημητριάδος να προχωρήσει στις μεταφράσεις των εκκλησιαστικών κειμένων θά έπρεπε νά γίνει καθολικά από όλο τό πλήρωμα κληρικούς, λαϊκούς ,αδελφότητες ,μοναχούς Η εκπληξή μας θά έπρεπε να είναι οτι όλοι προφασίζονται άγνοια ,οτι δηλαδή δέν είδαν δέν άκουσαν τίποτα ,οτι όλα ρέουν μιά χαρά ,έχουμε ενότητα καί αγάπη καί κανείς μή μας διαταράξει την μακαριότητά μας ,την πνευματικότητά μας ,την προσευχή μας Γι'αυτά τά θέματα λένε είναι υπεύθυνος ο επίσκοπος καί μάλιστα ιερείς που μιά ζωή ασχολουνται μέ τον ιερό Χρυσόστομο!Τί νά πούμε, απλά εκπλησσόμεθα!Αν είχαμε ένα στοιχειώδες αγωνιστικό φρόνημα αυτό που μας δίδαξαν οι πρόσφατοι άγιοί μας άγιος Παΐσιος , μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος κ.τ.λ. καί κάθε φορά είμασταν έξω από την αιρετική μεταπατερική ακαδημία ,όπου εξαπολύονται ανήκουστες βλασφημίες που χειρότερες δέν έχουν υπάρξει στήν ζωή της εκκλησίας ,άν είμασταν 500 άνθρωποι δέν θά τολμούσαν νά λειτουργήσουν την ακαδημία, όσους securitάδες κι άν διέθεταν Θά τρώγαμε μιά φορά ξύλο καί δεύτερη δέν θα τολμούσαν νά τό κάνουν όπως έγινέ καί μέ τις μεταφράσεις Αλλά έχουν γίνει όλοι κυριλέδες σάν τό τσετσέκι ,που μεγάλη η χάρη του ασχοληθήκαμε, στήν πλάτη της εκκλησίας Καί ερωτώ αυτόν τον μεγάλο θεολόγο -παπά που λέει αυτό, οτι δηλαδή δέν είναι δική του δουλεια ο έλεγχος της αιρέσεως ,άν έβλεπε μπροστά στά μάτια του να βιάζουν την γυναίκα του ή την κόρη του, θά έλεγε αυτό δεν είναι δική μου δουλειά αλλά δουλεια του εισαγγελέως ; Νομίζω όχι σέ καμμία περίπτωση ! Άρα αγαπά περισσότερο την γυναίκα του από την νύμφη εκκλησία μέ την οποία συνήψε πνευματικό γάμο Σέ κάθε περίπτωση η εκκλησία δέν θά χαθεί ,απλώς πάσχει από την αχαριστία καί αφιλοτιμία μας ,άς την οδηγήσουν στά βράχια νά δούμε τότε ποιός θά ξέρει από κολύμπι καί μακροβούτια Ο π.Παϊσιος μας προειδοποίσησε ,θά σωριαστούν ολόκληρες αδελφότητες Τώρα μού ήρθε μία ιδέα! Λές γι'αυτό ο Δημητριάδος νά ασκείται στό σπόρ στόν αιγιαλό βάζοντάς μας καί τό σχετικό κουίζ ΄΄πως λέγονται άραγε οι κάτοικοι του χωρίου Μαλακίου΄΄; Από τότε που τέθηκε αυτό το κουίζ να δεις κάτι προβοσκίδες μέχρι κάτω σάν του ελέφαντα !
Κύριε Μαρίνο σάς ευχαριστώ για τά ευγενικά σας λόγια !

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.