" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε εκδήλωση: «Γεώργιος Παπαδόπουλος και Κυπριακό»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
στο ξενοδοχείο Imperial Palace, Αντιγονιδών 13, Θεσσαλονίκη,
οι εκδόσεις «Πελασγός» και οι «Δεσμοί Ελλήνων»
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου
του ιστορικού συγγραφέα Μάνου Χατζηδάκη

«Γεώργιος Παπαδόπουλος και Κυπριακό»

Για το βιβλίο θα ομιλήσουν 
Ο δικηγόρος Γεώργιος Τοπαλίδης και ο συγγραφέας

Είσοδος ελεύθερη
Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ:
Μας έχουν αποδώσει ήδη με αρκετούς χαρακτηρισμούς (από "χρυσαυγίτες" μέχρι "παλαιοημερολογίτες" και "αποτειχισμένους"!). Προβάλουμε την εκδήλωση αυτή, χωρίς να φοβόμαστε να μας αποδώσουν ακόμη έναν, το "χουντικοί". 
Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως πρεσβευτές της "διαφορετικότητας", πρέπει κάποτε να επιτρέψουν την ελευθερία του λόγου χωρίς διακρίσεις.

Η Ιστορία δεν διδάσκει γι αυτό και επαναλαμβάνεται. Οφείλουμε να την αναζητήσουμε. 
Ιστολόγιο- Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

14 σχόλια:

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!

https://www.youtube.com/watch?v=AS-HQpA2CYk

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με όσα καταγγέλλει το βίντεο.
Πράγματι αυτό τον ρόλο έπαιξαν το Πολυτεχνείο, ο Ιωαννίδης όπως και οι 3 αρχηγοί (Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας, Ναυτικού που έδιναν εντολή να μην χτυπήσουν τους Τούρκους κατά την εισβολή, επικαλούμενοι τάχα τουρκική άσκηση).
Ο π.Χαράλαμπος Βασιλόπουλος σε βιβλίο του, είχε σχετίσει το σήμα της Επταετίας με τον μασονικό Φοίνικα (ίσως είναι η φωτογραφία που φαίνεται και στο βίντεο). Ο Φοίνικας βέβαια είναι ελληνικό σήμα: η αναγέννηση από τις στάχτες. Αλλά γιατί να μην ήταν το όλο εγχείρημα Παπαδόπουλου καθοδηγούμενο από την μασονία; (κάποιοι λένε ότι ο Παπαδόπουλος πρόλαβε άλλους).
Για την απόσυρση της Ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, είναι ένα ακόμη μεγάλο θέμα (πολύ επιγραμματικά θίγεται από το βίντεο).

Μάλλον δεν αντιληφθήκατε το νόημα του σχολίου μας. Προφανώς δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε ως χουντικοί. Ειρωνευόμαστε όσους αποδίδουν χαρακτηρισμούς.

Δυστυχώς με μια μονοκοντυλιά διαγράφουμε ότι έγινε επί Επταετίας, αρνούμενοι να αναζητήσουμε όσα συνέβησαν, για να μην χαρακτηριστούμε "χουντικοί" απλά επειδή ασχολούμαστε. Θα τα μελετήσουμε και θα ασχοληθούμε λοιπόν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει γράψει ο συγγραφέας. Είναι όμως ένα μεγάλο κεφάλαιο και πρέπει να το διαβάσουμε. Πολλά πράγματα που έγιναν επί Επταετίας, προκαλούν ερωτηματικά. Αντί να κλείνουμε τα μάτια, ας βγάλουμε το μαντήλι να τα εξετάσουμε.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Θίχτηκε ο...δημοκράταρος Δημήτριος Αναστασιάδης και μόνο που είδε την φωτογραφία του Παπαδόπουλου!!! Σιγά ρε «δημοκράτη», μην κάνεις έτσι...

Επί του θέματος: Όντως το καθεστώς της 21ης Απριλίου ήταν μασωνοκίνητο, αμερικανοκίνητο και επιφανειακά μόνο φιλελληνικό. Έκανε τεράστια λάθη στο θέμα της Κύπρου, αλλά εξίσου τραγικά λάθη έκανε και η «μεταπολίτευση» με προεξάρχοντα τον «εθνάρχη» Καραμανλή και πολλούς ανίκανους (ή συνειδητά προδότες) στρατηγούς της εποχής. Ως συνήθως, οι νεοέλληνες φανατιζόμαστε με τον έναν ή τον άλλον και αρνούμαστε να συζητήσουμε την Ιστορία μας, είτε αυτή λέγεται εμφύλιος, είτε Κυπριακό, είτε ακόμα και όσα συμβαίνουν σήμερα!

Αυτό θέλουν και έχουν πετύχει οι εχθροί μας: Το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δεις πολλούς μασώνους να πεθαίνουν στην φυλακή αναστασιάδη;
Ο Παττακός σε ένα από τα βιβλία του παραδέχεται ότι σχετίστηκαν με την μασωνία και την ξεγέλασαν για να σώσουν την Πατρίδα μας από την φαυλοκρατία.Για αυτό οι μασ΄ωνοι μέσω του αρχιπροδότη μασώνου καραμανλή τους τιμώρησε για παραδειγματικά.
Ο Παπαδόπουλος ένα λάθος έκανε.Ήταν πολύ δημοκράτης και αυτό το πλήρωνουμε μέχρι τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι τα λάθη που έκανε κ Σωτηρόπουλε η Επταετία στο θεμα της Κυπρου;Να σας θυμίσω τι οπλισμό είχαμε το 1967 και τι μετα απο 3 χρονια με τα υποβρυχια,τις τορπιλάκατους και τα αρματα που αγοράσαμε;
Ή μηπως ευθύνεται για την αποχώρηση των 6000 ανδρών της "μεραρχίας" Μενέλαος ο Παπαδόπουλος;αυτός δημιούργησε τα γεγονότα της Κοφίνου;

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟΙ. ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΑΣ .ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ BLOG ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ .ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ . ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΡΙΣΤΑ.ΕΥΓΕ.

Ιερός Λόχος 2012 είπε...

Ποια είναι τα λάθη που έκανε κ Σωτηρόπουλε η Επταετία στο θεμα της Κυπρου;Να σας θυμίσω τι οπλισμό είχαμε το 1967 και τι μετα απο 3 χρονια με τα υποβρυχια,τις τορπιλάκατους και τα αρματα που αγοράσαμε;
Ή μηπως ευθύνεται για την αποχώρηση των 6000 ανδρών της "μεραρχίας" Μενέλαος ο Παπαδόπουλος;αυτός δημιούργησε τα γεγονότα της Κοφίνου;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης η Επταετία ήταν τόσο ανθελληνική που χάρισε τα χρεη στους αγροτες,εδωσε ΔΩΡΕΑΝ αδειες ταχι,φορτηγών,εφτιαξε δρομους,νοσοκομεια και ηθελε να εξαγει τα πετρελαια σε ΔΡΑΧΜΗ και όχι σε δολλάριο.Επίσης να θυμίσω ότι ο Παπαδόπουλος αρνηθηκε να παραχωρήσει στους εβραιοσιωνιστες αμερικάνους την βαση της Σουδας για τον πολεμο του Γιορ Κιμπουρ.
Αυτα και άλλα πολλά επιχειρηματα στα "συνθήματα" που λετε.

manos είπε...

Αγαπητέ κ. Σωτηρόπουλε,
Ως συγγραφέας και ιστορικός έχω μάθει να αποδεικνύω με αδιάσειστα στοιχεία και πηγές όποιον ισχυρισμό μου. Από που και ως που μασωνοκίνητο?? Ο Γ. Παπαδόπουλος ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε μασώνος. Και επ' αυτού έχω αδιάσειστα στοιχεία τα οποία δημοσιεύω σε υπό έκδοσιν βιβλίο μου. Επίσης έχει γίνει πλέον παγκοίνως αποδεκτό ακόμη και από αριστερούς ότι ΔΕΝ υπήρξε αμερικανοκίνητο. Τα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα CIA, State Department και πρεσβείας των ΗΠΑ καταδεικνύουν αντιθέτως την απόλυτη έκπληξή τους για αυτό που έγινε, ενώ περίμεναν μία δικτατορία των "ελεγχόμενων" Στρατηγών με τις ευλογίες του Βασιλέως στην οποία είχαν δώσει το "πράσινο φως" τον Ιανουάριο και ξανά τον Μάρτιο του 1967. Όσον αφορά τον αφορισμό περί "τεραστίων λαθών" στο Κυπριακό έχω να πω το εξής. Έχετε μπροστά σας για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία ένα βιβλίο 450 σελίδων που πρώτη φορά ασχολείται με τον Κυπριακό και πως το χειρίστηκε ο Παπαδόπουλος. Πριν δογματίσετε κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε! Και κατόπιν είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε κριτική. Αλλά δεν αφορίζω το θέμα ενός βιβλίου χωρίς καν να έχω μπει στον κόπο να το διαβάσω.... Αυτό τουλάχιστον για μένα, είναι εντελώς ξένο ως νοοτροπία. Ευχαριστώ

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Δηλαδή η 21η Απριλίου δεν είχε καλές σχέσεις με τους Αμερικανοεβραίους; Αυτό λέτε; Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος δεν είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του παγκόσμιου σιωνιστικού λόμπυ; Κυκλοφορούν διάφορες σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο...

Όσον αφορά την απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο, έγινε κατόπιν πιέσεων των Αμερικανών. Θα περίμενε κανείς, από μια «ελληνική διακυβέρνηση» να αντισταθεί στις πιέσεις, αλλά ο Παπαδόπουλος δεν το έκανε, διότι φοβήθηκε τον πόλεμο!

Περί της κατάστασης του Στρατού, σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών στρατεύσιμων τότε, ήταν επιεικώς άθλια σε πολεμοφόδια και οργάνωση.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα περί αγροτών κλπ δεν με πείθουν, διότι τέτοια ρουσφέτια έκανε και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αργότερα, με τα γνωστά αποτελέσματα που πληρώνουμε σήμερα.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

κ. Χατζηδάκη, η κριτική μου αφορούσε ΓΕΝΙΚΑ τους χειρισμούς του Παπαδόπουλου στο Κυπριακό και όχι το βιβλίο σας, που δεν έχω διαβάσει.

Λέτε ότι ο ίδιος δεν υπήρξε μασώνος. Ο Παττακός όμως; Ο Μακαρέζος; Άλλα σημαντικά στελέχη;

(Ο Παττακός έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι υπήρξε μασώνος).

Τώρα όσον αφορά τις σχέσεις της 21ης Απριλίου με τους αμερικανοσιωνιστές, είναι γνωστές οι συναντήσεις του Παπαδόπουλου με το εγχώριο Κ.Ι.Σ αλλά και εκπροσώπους του παγκόσμιου εβραϊσμού.

Επίσης, ποια είναι η γνώμη σας για το «όραμα» Παπαδόπουλου για δημιουργία «ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας» που, όπως δήλωνε ο ίδιος σε τούρκο ανταποκριτή, «θα γίνει αναπόφευκτα είτε τώρα είτε σε 50 χρόνια»;!Θεωρείτε πατριωτική μια τέτοια σκέψη;

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον τό θέμα που διαπραγμετεύεται τό βιβλίο του κ.Μάνου καί άν έμενα στή θεσσαλονίκη θά πήγαινα στην παρουσίαση Πρέπει μερικά πράγματα νά μήν τά αντιμετωπίζουμε ως ταμπου αλλα νά αναζητήσουμε την αλήθεια η οποία ίσως είναι πολύ διαφορετική από αυτή που μας έχουν πλασάρει μέ τις γνωστές ιδεοληψίες περί ''χούντας΄΄κ.τ.λ. Η δημοκρατία όπως την βιώσαμε τά τελευταία 40 χρόνια ήταν η καταστροφή της Ελλάδος καί η πρόνοια του Θεού έβαλε στήν εξουσία έναν δικτάτορα το '40 που είπε το ΄΄ΟΧΙ΄΄ και γενικώς η μελέτη της ιστορίας άλλα διδάσκει Οπως λέει τό ιστολόγιο αναζητούμε την αλήθεια

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παραβρεθήκαμε στην ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση και προμηθευτήκαμε φυσικά το πρωτότυπο αυτό βιβλίο.

Δεν είναι εύκολο να γράψεις περίληψη για μια εκδήλωση που κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα (με αμείωτο το ενδιαφέρον και άφθονα ερωτήματα των ακροατών προς τον συγγραφέα).

Προτείνουμε πραγματικά την προμήθεια του βιβλίου αυτού (προς μόλις 20 ευρώ). Καταρρίπτει πολλούς μύθους με ακλόνητα στοιχεία.

Αισθανόμαστε πολύ χαρά που έστω και εκ των υστέρων δικαιωνόμαστε για την προβολή της εκδήλωσης (κατανοούμε τα σχόλια προβληματισμού που προηγήθηκαν αλλά ο συγγραφέας έδειξε ότι πράγματι έχει μελετήσει πολύ το επίμαχο θέμα). Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Κυπριακών συλλόγων, απόστρατοι που πολέμησαν στην Κύπρο το συγκεκριμένο διάστημα (σε διάφορες "συγκρούσεις"), πρόσωπα που μετείχαν στην Επταετία. Πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον ψηφιδωτό. Χαίρεσαι να παρακολουθείς τέτοιες εκδηλώσεις με τόσο "ψαγμένο" ακροατήριο.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε για νά λατρεύουμε την θεά δημοκρατία Μία παράνοια που εμπνεύστηκε η μασωνία ορμώμενη από την γαλλική επανάσταση για νά χειραγωγεί τις μάζες καί τίποτα περισσότερο !

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.