" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Γ. Σούρλας: «Βάνδαλοι κατέστρεψαν το μνημείο στο Ύψωμα 731»

Σχόλιο:
 Αν τολμούσε κάποιος να βανδαλίσει κανένα παλιό τζαμί στην Ελλάδα, θα γινόταν πρώτη είδηση στον τουρκικό τύπο (αλλά και στα ελληνικά κανάλια). Τώρα;; Είδατε κανένα ελληνικό κανάλι να προβάλει το θέμα; Σιγά μην ασχοληθούν με τους πεσόνες του 1940.

Αν ήταν για καμιά αλβανίδα τραγουδίστρια με μίνι, σε όλες τις εκπομπές θα την είχαν καλεσμένη τα βοθροκάναλα.
Την δική μας απάντηση δώσαμε με το χθεσινό μας κάλεσμα, εδώ.

Ιστολόγο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Για την καταστροφή του μνημείου στο Ύψωμα 731, ο Γ. Σούρλας Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41 δήλωσε:

«Βάνδαλοι και πάλι κατέστρεψαν το μνημείο στο ιστορικό ύψωμα 731 στη Βόρειο Ήπειρο, το ύψωμα που παρά τη σφοδρή εαρινή επίθεση των Ιταλών, τον Μάρτιο του 1941 παρέμεινε απόρθητο, ωστόσο όμως ποτίστηκε με το αίμα εκατοντάδων Ελλήνων μαχητών και χιλιάδων Ιταλών.

Βεβήλωσαν άφρονες το μνημείο που συμβολίζει τον ηρωισμό, την αυτοθυσία για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η κυβέρνηση της Αλβανίας, οφείλει επιτέλους
όχι μόνο να αποδοκιμάσει τους βάνδαλους, που δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν το μνημείο, αλλά να σεβαστεί την υπογραφή της, να υλοποιήσει τη Συμφωνία που κυρώθηκε από την αλβανική Βουλή προ πενταετίας και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έπραξε για τους 7976 Έλληνες πεσόντες κατά το Έπος 1940 – 41, που παραμένουν άταφοι επί 75 χρόνια.

Ήρθε όμως και η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να καταστήσει σαφές, ότι η Αλβανία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο υπάρχει αυτή η εθνική και ανθρωπιστική εκκρεμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.