" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

"Και στα παιδιά σας; Τι κουλτούρα δώσατε; Τα σπρώξατε και αυτά στην εθελοδουλία στα κόμματα; ". Ανοικτή επιστολή από έναν πρόσφυγα της Κερύνειας, προς τους συμπατριώτες του που ... λησμόνησαν την πατρίδα.

Και όμως! Έγινε πραγματικότητα ο εφιάλτης! Οι Κερυνειώτες στην πλειοψηφία τους, η πλειοψηφία τουτέστιν εκείνων που σήκωσαν τους όγκους τους από τις σούβλες, τις παραλίες και τους καναπέδες και πήγαν στην κάλπη, ψήφισαν τα κόμματα που πρώτα και καλύτερα τους είπαν: «Ξεχάστε την Κερύνεια!». Απόδειξη αδιάψευστη; Οι δύο βουλευτές του ΔΗ.ΣΥ και ο ένας του ΑΚΕΛ, που προέκυψαν από τις προχτεσινές εκλογές!

Αλλά Κερυνειώτες και Κερυνειώτισες, απάνω σας ήταν που ξέσπασε πρώτα και κυρίως η τούρκικη εισβολή! Εσείς υποστήκατε τα πρώτα κύματα της τούρκικης βαρβαρότητας! Τους δικούς σας ανθρώπους έσφαξαν πρώτους οι εισβολείς! Εσάς ξεσπίτωσαν πρώτους! Εσείς υποστήκατε πρώτοι την μοχθηρία και την χλεύη (γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι λέω!) των συμπατριωτών σας για την προσφυγιά σας! Και εσείς είσαστε οι πρώτοι και στην συνέχεια εσάς κυρίως εκμεταλλεύτηκαν αυτές οι ηγεσίες των κομμάτων που ψηφίσατε και πάλιν χτες, εξαναγκάζοντας σας να δώσετε γην και ύδωρ για να σας δοθεί μέσω των κομμάτων τους στέγη στους πανάθλιους συνοικισμούς της προσφυγιάς όπου σας μάντρισαν!

Δεν είσαστε εσείς που βλέπετε καθημερινά τα κομματικά τους μαγαζιά εξυπηρέτησης των όποιων αναγκών σας, δίπλα από τα σπίτια σας μέσα στους συνοικισμούς στους οποίους ζείτε; Δεν είναι σε αυτούς, αντί να προσφύγετε στο κράτος κατ’ ευθείαν, που προσκυνήσατε για να λάβετε δάνειο από τον κατ’ ευφημισμό «Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών» για να σπουδάσετε τα παιδιά σας ή για να λάβετε την κυβερνητική χορηγία για την στέγαση των θυγατέρων σας; Δεν εξευτελιστήκατε αρκετά όλα αυτά τα χρόνια; Δεν νοιώθετε την ανάγκη να επαναστατήσετε;

Και στα παιδιά σας; Τι κουλτούρα δώσατε; Τα σπρώξατε και αυτά στην εθελοδουλία στα κόμματα; Τους μιλήσατε ποτέ για την ιδιαίτερη τους πατρίδα, την Κερύνεια; Τους είπατε ότι κατέχεται παράνομα και βίαια από τους τούρκους που τα κόμματα που ψηφίζετε τους αποκαλούν αδελφούς τους και τους βάφτισαν από άρπαγες και λεηλάτες των σπιτιών σας, «χρήστες»;

Προφανώς ΟΧΙ! Τα αποτελέσματα των εκλογών ομολογούν του λόγου το αληθές! Και πολύ περισσότερο το ομολογεί η παρουσία πλείστων από εσάς, τρισευτυχισμένων και με έκδηλη την επιθυμία να προβληθείτε, για να σας δουν και να λάβετε τα εύσημα και τα μπαξίσια στην συνέχεια για την υποστήριξη σας, δίπλα από τους πανηγυρίζοντες αρχηγούς αυτών των κομμάτων!

Το μαρτυρεί εξάλλου και η πολύχρονη δράση κάποιων εξ υμών, στο ρόλο του κομματόσκυλου, και στο ξήλωμα κάθε υγιούς προσπάθειας που έκαμναν κάποιοι για γνήσιο αγώνα επιστροφής στην Κερύνεια μας…Το μαρτυρεί κιόλας το βόλεμα των παιδιών κάποιων από εσάς, αλλά και εσάς των ιδίων, χωρίς να έχετε ή να έχουν τα απαραίτητα προσόντα, σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις! Τις οποίες βεβαίως εκείνοι που σας διόρισαν τις κληρονόμησαν από τους πατεράδες τους και είχαν κάθε δικαίωμα να τις διαθέσουν όπως τους γούσταρε…

Ντροπή σας το λοιπόν! Και αίσχος σας! Επειδή καπαλιάζεστε γύρω από τις ηγεσίες κομμάτων που την Κερύνεια μας την έχουν από την πρώτη μέρα ξεγραμμένη. Τί περισσότερο έχει η Αμμόχωστος ή η Μόρφου και οι κάτοικοι τους και οι δημάρχοι τους και οι βουλευτές τους τις διεκδικούν με τόσο πάθος; Συγκρίνεται η Αμμόχωστος με τα ατελείωτα τσιμέντα, με τους μοσχοβολημένους λεμονόκηπους της Λαπήθου και του Καραβά; Συγκρίνεται η Μόρφου με την ομορφιά της Κερυνειώτικης περιοχής της Κύπρου; Καμία σύγκριση! Γιατί λοιπόν γίνεται συνεχής λόγος για επιστροφή της Αμμοχώστου και της Μόρφου και για την Κερύνεια, μας λένε από τότε να την ξεχάσουμε;

Πολύ απλό: Αποφάσισαν να δώσουν την Κερύνεια σαν λύτρα για να πάρουν πίσω τις άλλες περιοχές της Κύπρου! Δίνουν τον δικό μας τόπο σαν λύτρα! ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗ! Επειδή εσείς είσαστε απάτριδες, επειδή σας έκαμαν σαν τα μούτρα τους! Επειδή τους λείπει παντελώς ο πατριωτισμός, η αγωνιστικότητα και η διάθεση για αγώνα! Επειδή, μέσα στα σαράντα δύο χρόνια που πέρασαν, αντί να σας προσανατολίσουν σε αγώνα απελευθέρωσης της Πατρίδας, σας προσανατόλισαν στο ρουσφέτι, στην ικεσία και στο βόλεμα!

Και εσείς καλοκαθίσατε στους άθλιους συνοικισμούς που σας πέταξαν, κάμνοντας σας και χάρη, παχύνατε τα κορμιά και τα μυαλά σας, σαν νέοι λωτοφάγοι, ξεγράψατε τον ανεπανάληπτο γενέθλιο τόπο σας, - ήδη τον ανταλλάσσετε με τις πενταροδεκάρες της ελεημοσύνης που σας πετά ο κατακτητής, βρήκατε και τις δικαιολογίες για το ανοσιούργημα που διαπράττετε - και σας κάμνουν ό,τι θέλουν! Αίσχος σας λοιπόν και ντροπή σας Κερυνειώτες και Κερυνειώτισες! Και να θυμάστε! Οι κατάρες των επόμενων γενεών των Ελλήνων, δεν πρόκειται να σας αφήσουν να ησυχάσετε ούτε στους τάφους σας. Ούτε εσάς, ούτε τους δοσίλογους που προσκυνάτε!

Ανδρέας Τ. Λουκάς
Από το Αγριδάκι της Κερύνειας
Πρόσφυγας από το Πικρό Νερό του Καραβά.

το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.