" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις για την Άλωση της Πόλης (Θεσσαλονίκη, Εύοσμος, Πεντάλοφος Κιλκίς, Γαλάτιστα, Αθήνα, Μεσσηνία, Πύργος, Κατερίνη, Λάρισα, Βέροια)

Χρέος όλων μας είναι να τιμούμε την ιστορική μνήμη, γιατί ιστορία που δεν διδάσκεται,
επαναλαμβάνεται ...
Γαλάτιστα Θεσσαλονίκης:


Εύοσμος Θεσσαλονίκης:



Αθήνα, Μεσσηνία:

Γιὰ τὴν ἀποφράδα ἡμέρα τῆς 29ης Μαΐου θὰ λάβουν χώρα οἱ ἑξῆς συναθροίσεις :

1. Τὴν 27.5.2016 καὶ ὥρα 19.00 στὴν Ἑταιρεία Φίλων τοῦ Λαοῦ, ὡς κατωτέρω.

2. Δυστυχῶς τὴν ἴδια ἡμέρα καὶ ὥρα στὸν Φιλολογικὸ Σύλλογο «Παρνασσός» θὰ λάβῃ χώρα ἡ ὁμιλία τοῦ ὁμότιμου Καθηγητοῦ Χειρουργικῆς κ. Βασιλείου Κέκη, ὡς κατωτέρω.

3. Τὴν 29.5.2016 καὶ ὥρα 18.00 στὴν Ἀρφάρα Μεσσηνίας ὁ φίλος, ὁ ὁμότιμος Καθηγητὴς τῆς Φιλοσοφικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν κ. Κων/νος Νιάρχος συντονίζει τὴν ἐκδήλωσι:
«ΑΝΑΜΝΗΣΙΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (29 ΜΑΪΟΥ 1453 μ.Χ.)», ὡς κατωτέρω.
Πηγή, το είδαμε εδώ




Θεσσαλονίκη :
Σας προσκαλούμε το 
Σάββατο 28 Μαΐου, 8.00 μ.μ.
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, περιοχή αγ. Φανουρίου, Θεσσαλονίκη


στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Κατρακάζου «Ιωάννης Βατάτζης»


Θα αναγνωσθεί «Η επιστολή της Ρωμιοσύνης» του Δούκα Ι. Βατάτζη
προς τον Πάπα Γρηγόριο Θ´, από τον Γιάννη Κουριαννίδη
και θα την αποδώσει με σχολιασμό ο Αθανάσιος Παπατζίμας.


Είσοδος ελεύθερη
Πέρας προσελεύσεως 8.20´ μ.μ.

ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ




Πύργος :

Εκδήλωση για την Άλωση του 1453 από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών στον Πύργο

Ομιλητής ο Καθηγητής Φιλοσοφικής Γρηγόριος Κωσταράς

Με μία εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο Ηλείας ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ηλείας θα τιμήσει την μνήμη της Αλώσεως και των τελευταίων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας. Κεντρικό θέμα της εκδηλώσεως, που θα ξεκινήσει στις 8.30 μμ στον «Απόλλωνα» είναι «Το μήνυμα της Αλώσεως» και ομιλητής ο καθηγητής Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ανώτατης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών κ. Γρηγόριος Κωσταράς. 

Όπως αναφέρει σε σχετική του Δήλωση ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ηλείας, το μήνυμα της μεγάλης μάχης του Ελληνισμού στα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως το 1453 αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα στις εποχές μας, με τα ποικίλα μηνύματα αγωνιστικότητας και πατριωτισμού που μεταφέρει.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ


Ο Γρηγόριος Φιλ. Κωσταράς γεννήθηκε, ως όγδοο από τα εννέα παιδιά του Ιερέα Φιλίππου Γρηγ. Κωσταρά και της πρεσβυτέρας Σπυριδούλας, στο χωριό Πυργί του δήμου Αγρινίου, όπου διδάχθηκε τα εγκύκλια μαθήματα. Έδωσε επιτυχείς εξετάσεις στις Σχολές Φιλοσοφική και Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών και επειδή αρίστευσε και πέρασε μεταξύ των 5 πρώτων έλαβε κρατική υποτροφία 4ετή. Απεφοίτησε από τη Φιλοσοφική το 1960. 

Στην συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός-Ανθυπίλαρχος (ΤΘ). Είναι Αιρετός Πρόεδρος της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ), θέση στην οποία με συντριπτική πλειοψηφία τον εκλέγουν οι αντιπρόσωποι των 54 Νομών της χώρας επί σειρά ετών. Μετέχει στη Διεθνή Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών και εκπροσωπεί την ΑΠΟΕΑ τιμώντας τη χώρα μας στα διεθνή Συνέδρια.

Παρακολούθησε Σπουδές σε Γερμανία και Δανία και τα βιβλία του είναι δεκάδες. Εκτός από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου είναι καθηγητής, εκλήθη να διδάξει μαθήματα της ειδικότητάς του στη Φυσικομαθηματική, Θεολογική, Ιατρική, στη Σχολή Ευελπίδων, Εθνικής Αμύνης και σε όλες τις Σχολές του Υπουργείου Δημ. Τάξεως, ενώ τιμητικά προσκεκλημένος έχει διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια της αλλοδαπής ή έχει μετάσχει σε μεγάλα διεθνή ερευνητικά κέντρα. Δείγμα της διδακτικής του δράσεως είναι το ότι το 1991 προσκληθείς από το Υπουργείο Παιδείας της Κορέας δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Σεούλ και της Πυόνγκ Τε. Ας σημειωθεί ότι το βιβλίο του «Φιλοσοφική Προπαιδεία», κατά παράκληση του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σεούλ κ. Σουγκ-Τσο, μεταφράζεται στην Κορεατική γλώσσα προκειμένου να αποτελέσει διδακτικό εγχειρίδιο στα Κορεατικά Πανεπιστήμια όπου η ελληνική φιλοσοφία είναι υποχρεωτικό μάθημα.



Πεντάλοφος Κιλκίς:


Κατερίνη:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων Παραλίας, Καλλιθέας και Περίστασης συνδιοργανώνει με τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης την εκδήλωση: "Μνήμη Γενοκτονίας και Άλωσης, ή Άλωση και Γενοκτονία της Μνήμης;"
Ομιλητής, ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών κ. Θεοφάνης Μαλκίδης.



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
Οι Δ/ντες-ντριες των Σχολείων
Ε. Παταρίδου, Β. Καραμάνου, Κ. Παπανικολάου



Λάρισα:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Σ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΔΑΡΑ




Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος με αφορμή τη συμπλήρωση 563 ετών από τη μαύρη επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, διοργανώνει Εκδήλωση ( ομιλία ) την Κυριακή 29 Μαίου του 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο Ιμπέριαλ στη Λάρισα με θέμα: τα αίτια και οι Συνέπειες από την Άλωση και η Νέα Άλωση που βρίσκεται Προ των Πυλών.Στην Εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Καρδίτσης και Ιατρός Κώστας Καρδαράς. Είσοδος Ελεύθερη.
Πηγή

Βέροια :

Η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» σὲ συνεργασία μὲ τὴ Μητρόπολη Βεροίας σᾶς προσκαλεῖ στὸ Παύλειο πολιτιστικὸ κέντρο (πρώην τζαμί), τὴ Δευτέρα 30 Μαΐου καὶ ὥρα 7,00 μ.μ., νὰ παρακολουθήσετε τὴν ὁμιλία τοῦ Μοναχοῦ πατρὸς Ἀρσενίου Βλιαγκόφτη μὲ θέμα «ΝΕΑ ΑΛΩΣΗ» ( ἠλεκτρονική, οἰκονομική, πνευματική).

Πληροφορίες στὸ τηλ. 6945717397 Γιάννης Κοτζάμπασης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ






Νεότερη Ενημέρωση (30/5/2016):

Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση του Ιερού Λόχου 2012, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, για την μαύρη επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης. Το σχόλιο μας.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Με την κατάργηση των Ιερών και Οσίων από τους άθεους Συριζαίους, έτσι
προβλέπω μελλοντικά να γίνεται η εκμάθηση της Ιστορίας μας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κρυφό Σχολειό
τουλάχιστον να μαθαίνουν τα παιδιά την αληθινή ιστορία και ορθοδοξία και όχι αυτή που μας σερβίρουν Ρεπούσηδες και Οικουμενιστές.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.