" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο. Ο αντικανονικός δεσπότης Λάρισας κ.Ιγνάτιος Λάππας σας προσκάλεσε στη πανήγυρη του Αγίου Αχιλλείου για να ικανοποιήσει και να προβάλλει ματαιόδοξα την αναγνωρισή του από τον θεσμό σας. Το χρονικό μιας αυθαιρεσίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΙΟΛΟΥ & ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ
ΛΑΡΙΣΑ Τ.Κ. 41221
ΤΗΛ. 2410-284644, ΦΑΞ. 2410-511113


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας.
Πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο (εφ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, 8/5/2016) ότι έρχεστε στη Λάρισα στις 15-5-2016 ως επίσημος προσκεκλημένος του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου να παραστείτε στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου μας Αγίου Αχιλλείου.

Θα ήταν μεγάλη τιμή για την πόλη της Λάρισας να παραβρίσκεται ο πρώτος πολίτης της χώρας, να συνεορτάζει με τους Λαρισαίους τον θαυματουργό Άγιό τους.

Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετοί λόγοι και πράξεις που αναβιώνουν στις μνήμες μας τέτοιες ημέρες, που μας θλίβουν και μας προβληματίζουν. Και επειδή στην εφημερίδα μας γράφουμε «ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» με την άδικη «ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ 12 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ (1974-2016)» δεν θα θέλαμε να αναγραφεί και το δικό σας όνομα στους στηρίζοντας παρανόμους που ποδοπάτησαν το Ελληνικό Σύνταγμα και βεβήλωσαν τους Ι. Κανόνες επικαλούμενους μόνον όταν τους εξυπηρετούν.


Κύριε Πρόεδρε, λέτε να είναι τυχαίο το ότι επί 20 χρόνια στην Λάρισα δεν πάτησε το πόδι του Αρχιεπίσκοπος; Ο αρχ. Χριστόδουλος όσες φορές προσεκλήθη – παρ’ ότι επισκέφθηκε και τις πιο μικρές μητροπόλεις κατ’ επανάληψη – αρνήθηκε να έρθη στη Λάρισα. Το ίδιο έπραξε και ο νυν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Αναγκάστηκε το Μάιο (14-5-2008) να έρθη στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στη Λάρισα, αλλ’ η παραμονή του υπήρξε ολιγόλεπτη, γιατί ούτε στον εσπερινό που ακολούθησε δεν παρέμεινε.
Εσείς, σαν παλαιός πολιτικός και για αρκετά χρόνια υπουργός, αλλά και ως νομικός σύμβουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας για πολλά χρόνια επί αειμνήστου Κ. Καραμανλή, πρέπει να γνωρίζετε ότι το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Λάρισας είναι ΣΟΒΑΡΟ, καθόσον άπτεται θεμάτων νομικών, εκκλησιαστικών και οικονομικών.

α) Νομικά: Κύριε Πρόεδρε, λόγω της ειδικότητάς σας – δικηγόρου, καθηγητή, συνταγματολόγου – γνωρίζετε ότι υπάρχουν πάνω από 30 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ και της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που δικαίωναν τον μητροπολίτη Θεολόγο ως κανονικό και νόμιμο μητροπολίτη Λάρισας. Όλα αυτά ο κύριος Ιγνάτιος τα περιφρόνησε κι έτσι, στις 28 Μαΐου του 1994, χειροτονήθηκε μητροπολίτης Λάρισας, σε μια μητρόπολη που εν γνώσει του δεν ήταν εν χηρεία. Η χειροτονία έγινε με κλειδωμένες τις πόρτες του μητροπολιτικού ναού των Αθηνών και τον κόσμο που διαμαρτύρονταν απ’ έξω, να ξυλοφορτώνεται από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να σταλούν 15 άτομα στα νοσοκομεία των Αθηνών, εκτός άλλων 34 που ήταν ελαφρά τραυματισμένοι.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, που συνεδρίασε στις 24 Ιουνίου 1994 με σύνθεση τον ίδιο τον Πρόεδρο κ. Β. Μποτόπουλο και Συμβούλους τους Γ. Κοσμά και Γ. Σταυρόπουλο, ανέστειλε με την υπ’ αρ. 407/1994 την εκλογή του “Αρχιμανδρίτη Ιγνατίου Λάππα ως μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου”.
Ο κ. Ιγνάτιος, αγνοώντας και αυτή την απόφαση, μετά ένα μήνα περίπου, στις 28 Ιουλίου 1994, χωρίς Προεδρικό Διάταγμα και χωρίς τη διαβεβαίωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας – ήρθε στη Λάρισα να “ενθρονιστή” ως νόμιμος (sic) και κανονικός (sic) μητροπολίτης της συνοδευόμενος από 2.500 αστυνομικούς, Ειδικές Δυνάμεις των ΜΑΤ & ΕΚΑΜ.



Η ημέρα αυτή ονομάστηκε “δεύτερη νύκτα του αγ. Βαρθολομαίου”, καθόσον γέμισαν τα νοσοκομεία από τραυματισμένους – 152 στα νοσοκομεία Λάρισας και 6 στης Θες/νίκης – πλην των 200 ελαφρά τραυματισμένων.



Το κακό δεν σταμάτησε μέχρις εδώ. Επί δύο χρόνια, έως τον Ιούλιο του 1996, ερχόταν στην Λάρισα προκλητικά με δεκάδες κλούβες αστυνομικών και Ειδικών Δυνάμεων να “λειτουργήσει” για δύο ώρες σε κάποιο ναό, να ξυλοκοπηθούν άνθρωποι και να
επιστρέψει περιχαρής στο σπίτι του στη Σαλαμίνα.

Το Προεδρικό Διάταγμα “αναγνώρισης Μητροπολίτη” εκδόθηκε – τα σχετικά αναφέρουμε με κάθε λεπτομέρεια στα δημοσιευόμενα περί της μαύρης εκλογής του Ιγνατίου – στις 8 Ιουλίου 1996 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 114/11-7-1996, δύο χρόνια μετά!!!

β) Εκκλησιαστικά: Κύριε Πρόεδρε, εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον τις συντελεσθείσες παραβάσεις διότι διδαχθήκατε και διδάξατε εκκλησιαστικό και κανονικό δίκαιο. Ο κ. Ιγνάτιος δεν ποδοπάτησε μόνο, αλλά βεβήλωσε τους Θείους και Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Δεν υπάρχει Ι. Κανόνας που να μην παραβιάστηκε. Από την ημέρα της εκλογής, χειροτονίας και ενθρόνισής του ζήτησε από την πολιτεία τη στήριξή του αδιαφορώντας αν αυτό οδηγούσε στον ξυλοδαρμό (ΚΑΝΩΝ ΚΖ΄) και τελευταίο – το άκρον άωτον της υποκρισίας – έστειλε 34 Λαρισαίους στα αστικά Δικαστήρια ζητώντας πάνω από 800.000 ευρώ ως “ηθική βλάβη” που υπέστη, επειδή φώναζαν “ΑΝΑΞΙΟΣ-ΑΝΑΞΙΟΣ”, “ΕΙΣΤΕ ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ”, “ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ”. Οι υποθέσεις βρίσκονται στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.


γ) Οικονομικά: Ας αφήσουμε να ξεχαστούν: 1) το σκάνδαλο Αγίας Παρασκευής Τεμπών που εξαιτίας του γίναμε βούκινο διεθνώς, 2) οι 200 και πλέον αρχιερατικές στολές, σταυροί, εγκόλπια, μίτρες, ράβδοι, πατερίτσες, μπαστούνες κ.ά. που αποκτήθηκαν από το μισθό σε μια 15ετία και η αξία τους ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, 3) οι έλεγχοι που από την μία μπαίνουν και από την άλλη φεύγουν, 4) οι δεκάδες δισκοφορίες, τα χαράτσια, οι εισπράξεις από χωράφια και άλλα ενοριακά ακίνητα χωρίς κάποιο έργο!!! – μάλλον κάτι έκανε όχι με χρήματα του δεσπότη ή της μητρόπολης, αλλά με χρήματα κάποιων ιδιωτών, 5) η περσινή οικονομική έρευνα του ΣΔΟΕ που κράτησε 22 ημέρες και το πόρισμα με τους φακέλους στάλθηκε στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Και όπως πληροφορηθήκαμε η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, διότι όλα τα “ΚΑΚΑ” τα φόρτωσαν σε κάποιον παπά που πέθανε. Είναι αλήθεια;

Επίσης δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η μητρόπολη Λάρισας επί 20 χρόνια δεν έχει δημοσιεύσει ούτε έναν απολογισμό ώστε να δει ο κόσμος πόσα εισπράττει, πού τα ξοδεύει και ποιος είναι ο προγραμματισμός της, διότι εδώ διακινούνται εκατομμύρια ευρώ μέσα στο σκοτάδι.



Κ. Πρόεδρε,

Θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε δεκάδες άλλες περιπτώσεις που έγιναν και γίνονται μέχρι σήμερα στη Λάρισα.

Ο κύριος Ιγνάτιος σας προσκάλεσε στη Λάρισα για να μπορεί να δηλώνει, όπου βρεθεί και όπου σταθεί και τη δική σας αναγνώριση και νομιμοποίηση. Δεν νομίζουμε ότι θα πέσετε στην παγίδα που σας στήνει κάνοντάς σας συνένοχο.
Εξάλλου σύντομα θα συζητηθεί στην Ελληνική Βουλή επερώτηση βουλευτή της Στερεάς Ελλάδας σχετικά με κάποιο φάκελο – από τους πολλούς – που έπεσε στα χέρια του με τις οικονομικές και άλλες ατασθαλίες της μητρόπολης Λάρισας.


Κύριε Πρόεδρε,

Να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας τα όσα σας αναφέραμε, διότι με την επίσκεψή σας στη Λάρισα, κινδυνεύει να τρωθεί το κύρος και ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας με όσα σύντομα θα αναγκαστούν να δημοσιοποιήσουν οι αρμόδιες αρχές για τον επίσκοπο Ιγνάτιο.

Η αναβολή της επίσκεψής σας στη Λάρισα, θα είναι η πιο ενδεδειγμένη κίνηση.

Λάρισα, 10.05.2016

Με τιμή
Για τους Αγωνιζόμενους Χριστιανούς.
ΤΡΙΑΝΤ. Ι. ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ


Σχόλιο:
ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ τους Αγωνιζόμενους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Λάρισας. Είναι αυτονόητο ότι είμαστε στο πλευρό τους. Θυμίζουμε τους πρόσφατους προπηλακισμούς την περασμένη Κυριακή 15/5/2016, έξω από τον Άγιο Αχίλλιο, ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, επειδή μοίραζαν την εκκλησιαστική εφημερίδα "Αγώνας", δείτε εδώ και εδώ.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
  

2 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Χριστός Ανέστη.
Χωρίς νά γνωρίζω σε βάθος την υπόθεση, καί διαβάζοντας τα κείμενα, θεωρώ ότι ο νόμιμος Μητροπολίτης Λάρισας Κος Θεολόγος, έχει Αγιότητα βίου, καί πολεμείται λυσαλέως από το σύστημα.
Πάντως το ότι τον έχουν εκθρωνήσει παρανόμως, νομίζω ότι τον διευκολύνουν τά μέγιστα, καθώς δέν χρειάζεται νά κάνει αποτείχιση από την Κρατούσα Εκκλησία, τήν επόμενη ώρα της λήξης της μεγάλης Συνόδου καί τής οριστικής εξίσωσης μετά τών αιρέσεων...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αδερφέ,
έχει κοιμηθεί ο επίσκοπος Θεολόγος.

πχ δες εδώ:
http://agonasax.blogspot.gr/2012/05/blog-post_6006.html
https://apotixisi.blogspot.gr/2011/07/blog-post_2614.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.