" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΡΑΓΙΑΣ είναι αυτός που ...

Η φωτογραφία (προέρχεται από σχετικό βίντεο) 
με τον «ραγιά» να απολαμβάνει τον καφέ του στο μπαλκόνι,
βλέποντας την φωτιά στο απέναντι βουνό,
από χωριό της Καβάλας κοντά στο Ροδολίβος Σερρών
όπου την περασμένη βδομάδα ξέσπασε πυρκαγιά στο όρος Πάικο.



«Είμαστε αραχτοί στα μπαλκονάκια με φραπέδες κ βλέπουμε τ αεροπλάνα που σβήνουν τη φωτιά» ήταν το μήνυμα που μας έστειλε κάτοικος της περιοχής.

Η φωτιά έκαιγε για πολλές ημέρες (ίσως και να καίει ακόμη). 

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη πυρκαγιά πριν λίγο καιρό, στο παρακείμενο όρος Όρβηλος, έκαιγε για 1 ολόκληρο μήνα!!! 
Πρωτόγνωρα κατορθώματα της «κυβέρνησης των αρίστων» που ψήφισαν κάποια εκατομμύρια «ραγιάδες». 


Εκεί βέβαια ο τοπικός Δήμαρχος Γιώργος Τάτσιος (γνωστός από τον αγώνα του ενάντια στην «Συμφωνία των Πρεσπων») και κάποιοι λιγοστοί κάτοικοι ξεσηκώθηκαν (εδώ), κάλεσαν τα κανάλια, κινητοποιήθηκαν, δόθηκε δημοσιότητα που ανάγκασε το Αθηνοκεντρικό κράτος με τους καρεκλοκένταυρους που το διοικούν να ενοχληθεί.


6 ημέρες μετά, η φωτιά στην Καβάλα συνέχιζε να καίει.
Οι κάτοικοι των χωριών συνεχίζουν να παρακολουθούν αδρανείς το θέαμα ...
από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

 

Ραγιάς είναι αυτός

που περιμένει τους άλλους να τον ελευθερώσουν.


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός».


ΥΓ. Παρακαλούμε τα ιστολόγια-ιστοσελίδες που παίρνουν αποσπάσματα φωτογραφιών ή κειμένων από το ιστολόγιό μας, να αναφέρουν την πηγή με ενεργό σύνδεσμο σε αυτήν.





Νεότερη Ενημέρωση (29/8/2924, 2:30 μμ)


Μόλις ειδοποιηθήκαμε ότι το facebook μπλοκάρει ως δήθεν spam την είδησή μας!
Η λογοκρισία, η φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής, κάθε αντίδρασης, δεν έχει όριο.

 


Παραθέτουμε δύο ακόμη φωτογραφίες από το βίντεο που λάβαμε (δεν το προβάλουμε ολόκληρο γιατί φαίνεται το πρόσωπο του εικονιζομένου που πίνει τον καφέ). 



Η κατάντια τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

ΕΤΣΙ αλλοιώνουν τα κείμενα των Αγίων Πατέρων! ΕΤΣΙ (με ακτινοβολίες) σκότωσαν την Μοναχή Χερουβειμία

Η Νέα Τάξη είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ.
Θυμάστε τους 2 καρκίνους που φύτεψαν στον Χριστόδουλο όταν - ο μέχρι τότε «δικός τους» άνθρωπος- τόλμησε να αντιδράσει και να αποκαλύψει τα σχέδιά τους.
Θυμάστε τον Πρόεδρο της Κύπρου Τάσο Παπαδόπουλο. 
Θυμηθείτε και τι βρέθηκε όταν πολλά χρόνια μετά ανοίχτηκε το μνήμα του Αραφάτ.
Θυμηθείτε και την αιφνίδια «ασθένεια» του κυβερνήτη Μεταξά αμέσως μετά την επίσκεψη του Άγγλου πρέσβη, που τον οδήγησε άμεσα στο θάνατο.
Θυμηθείτε και πρόσφατα τις δολοφονίες Σωκράτη Γκόλια, Καραϊβάζ και την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου.
Κεφάλι που σηκώνεται και αντιδρά, ΚΟΒΕΤΑΙ.

Το εξαιρετικό κείμενο που ακολουθεί αφιερώνεται στην μάρτυρα Ρουμάνα μοναχή Χερουβειμία.
Όπως βλέπετε ανακάλυψε αλλοιώσεις ιησουϊτών σε πρωτότυπα κείμενα Αγίων Πατέρων!
Η επόμενη αποκάλυψη, της στοίχισε την ίδια της τη ζωή.
Το κείμενο μεταφράστηκε και πρωτοδημοσιεύθηκε εδώ.
Ομάδα Εκπαιδευτικών Ο Παιδαγωγός


« ... απέδειξε ότι το κειμενο που είχαν τυπώσει οι Ιησουίτες και έπειτα εισήγαγε ο J.P.Migne στην Ελληνική Πατρολογία είχε πολλές παρεμβάσεις και αλλοιώσεις σε σχέση με το ερευνόμενο χρυσοστομικό κείμενο..»


ΜΟΝΑΧΗ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜΙΑ-
Την σκότωσαν επειδή δεν δέχθηκε να προδώσει την ορθόδοξη πίστη της



Στο κοιμητήριο της Ι.Μ Πέτρου Βόντα αναπαύεται η μοναχή Χερουβείμiα-κατά κόσμον Σβετλάνα Μιχαέλα Τανάσα.Η αδελφή Χερουβειμία σπούδασε αρχαία ελληνικά και λατινικά στα πανεπιστήμιο Ιασίου Ρουμανιάς και έλαβε μια υποτροφία από το ίδρυμα Σόρος,για ένα μάστερ στο CEU(Central European University) της Βουδαπέστης.Η εργασία που της ανέθεσαν ήταν να ερευνήσει ένα χειρόγραφο της Ερμηνείας στη Γένεση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και εκεί απέδειξε ότι το κειμενο που είχαν τυπώσει οι Ιησουίτες και έπειτα εισήγαγε ο J.P.Migne στην Ελληνική Πατρολογία είχε πολλές παρεμβάσεις και αλλοιώσεις σε σχέση με το ερευνόμενο χρυσοστομικό κείμενο..


Το συμπέρασμα της ήταν ότι μια κριτική έκδοση της Ερμηνείας της Γένεσης θα αποδείκνυε τις αυθαίρετες προσθήκες των Ιησουιτών.

Οι καθηγητές εκτίμησαν τη δουλειά της και της πρότειναν να κάνει και διδακτορικό.

Η διδακτορική της διατριβή θα είχε ως κεντρικό άξονα την ερμηνεία της Γενεσeως.Επρεπε να αποδείξει ότι οι Αγιοι Πατέρες στην ερμηνεία της Γένεσεως στηρήχθηκαν στον Ωριγένη.Η Σβετλάνα άρχισε να μελετά χωρίς να έχει καταλαβεί αρχικά τι σκοπό είχαν.Όσο όμως διάβαζε τους Αγιους Πατέρες καταλάβαινε τι βλασφημία της ζητούσαν να αποδείξει.Μου είχε αφήσει η ίδια και τα έχω εδώ ,την ερμηνεία του Αγίου Αυγουστίνου (στα λατινικά),του Ωριγένη(στα ελληνικά) του Θεοδωρήτου(στα ελληνικά),του Αγίου Εφραιμ του Σύρου(στα Αγγλικά),ακόμα και ένα σχόλιο του Φίλωνος του Αλεξανδρινού (στα ελληνικά).έργα τα οποία είχε διαβάσει στο πρωτότυπο στη Βουδαπεστη .’Οσο διαβαζε τόσο καταλάβαινε ότι οι Αγιοι Πατερες όχι μόνο δεν ακολουθησαν τις θέσεις του Ωριγένη, αλλά ένας από τους λόγους που τα έγραψαν ήταν για να καταπολεμήσουν τις αιρετικές θέσεις του Ωριγένη.

Κάποια στιγμή παιρνοντας πληροφορίες για τους καθηγητές της έμαθε ότι οι πιο πολλοί από αυτούς ήταν Έβραιοι,ενώ σιγά-σιγά διαπιστωσε το πόσο περιφρονούσαν την Ορθοδοξία

‘Όταν ανακοίνωσε το πόρισμα της έρευνας της είπαν:’’Οχι,διάβασέ το άλλη μία φορά,δεν είναι έτσι,ξανασκέψου το.Εμείς σε πληρώνουμε για να αποδείξεις κάτι και εσύ πρέπει να το κάνεις’Ακολούθησαν πολλές αντεγκλήσεις και επιχειρηματολογίες.



Μετά από κάποιο διάστημα γύρισε στην πατρίδα της τη Ρουμανία για να πάρει κάποια πράγματα.Επειδή δεν αισθανόνταν καλά επισκέφθηκε έναν γιατρό για εξετάσεις.Εκει διαπίστωσε ότι είχε καρκίνο του δέρματος με γρήγορη εξάπλωση,στην αριστερη ωμοπλάτη.Την είχαν ακτινοβολήσει.(σημ. π.Γεωρ.. Είχαν τοποθετήσει δηλαδή έναν μηχανισμό που εκπέμπει δέσμη ακτινοβολίας σε κάποιο μερος που σύχναζε και περνουσε πολλές ώρες.π.χ το γραφείο της και η ακτινοβολία έπεφτε πάνω της,στην προκειμένη περίπτωση στην αριστερή ομωπλάτη.Μ΄αυτόν τον τρόπο και οι κομμουνιστες του Τσαουσέσκου είχαν «φάει» πολλούς.Είναι χαρακτηριστικο ότι ο Τσαουσέσκου είχε πάντα μαζί του ανιχνευτη ακτινοβολίας).




Ο γιατρός της είπε ότι έχει λίγους μήνες ζωής.Γύρισε στη Βουδαπέστη να πάρει τα πράγματα της.της.΄΄Μη φεύγεις έχουμε λύσεις για την αρρώστια σου.Ακου μας και θα γλυτώσεις΄΄.Πήρε όσα πράγματα μπορούσε(τα πιο πολλά βιβλία της εμειναν εκεί)και γύρισε στη χώρα της στον πατέρα Ιουστίνο Πίρβου(σημ.π.Γεωρ.ηγουμενος της μονής Πετρου Βόντα και μέγας ομολογητή της πίστεώς μας)και του τα διηγήθηκε όλα.Αυτός της είπε να μείνει στο μοναστήρι.Αυτό έγινε τον Αυγουστο του 1997.

Περασε ενάμιση χρόνο γεμάτο πόνους.Γρήγορα έκανε μετασταση.’Έλιωνε μέρα με τη μέρα.Δέχτηκε να ρασοφορεθεί και λίγο πριν πεθάνει έγινε μοναχή.Δεν ήθελε να πάρει μορφίνη,θέλοντας με τον πόνο να σβήσει τις αμαρτίες της.


Τα ουρλιαχτά πόνου προαγγέλουν ακόμη και σήμερα σε όσους την άκουσαν τα βάσανα της κολάσεως.Ο Θεός εισάκουσε την τελευταία της επιθυμία να μην πεθάνει πριν την πανηγυρη της μονής(Σύναξις των Αγίων Αρχαγγέλων).Μετά την αγρυπνία την νύχτα της 7ης προς 8η Νοεμβρίου 1998 στις 03.00 η Αγία μάρτυς Χερουβειμία εκοιμηθη,έτοιμη να ομολογήσει μπρος στον Τριαδικό Θεό των αγώνα των Ορθοδόξων ενάντια στον άρχοντα του αιώνα τουτου.

Η αδελφή Χερουβειμία μας διηγούνταν ότι είχαν φύγει από το CEU για τον ίδιο λόγο,καρκίνο του δέρματος,ενας φοιτητής από τη Βουλγαρία,ένας από τη Γεωργία και ένας από της Η.Π.Α.Λυπαμαι που δε μπορώ να πώ τα ονόματά τους, ίσως κάποιος κάποτε τα μάθει.Η ορθοδοξία είναι ζωντανή και καρποφορεί εν αληθεία.,ενώ ο σπόρος της πίστεως είναι το αίμα των μαρτύρων.

Ένα κείμενο του μοναχού Φιλοθέου, Πηγή:www.proortodoxia.wordpress.com

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ και ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για τις εκτρώσεις, (ψευδο)ποιμένες.

απόσπασμα από άρθρο με τίτλο: «Ο πόνος του εμβρύου μέσα στη μήτρα της μητέρας του», της πρωτοβουλίας «Αφήστε με να ζήσω» (ο σύνδεσμος εδώ)

 

«Ξαφνικά κάποιος παρατήρησε ότι τη στιγμή της έγχυσης του φυσιολογικού ορού υπήρξε μεγάλη δραστηριότητα στη μήτρα. Δεν ήταν μετακινούμενα υγρά ρεύματα. Είναι προφανώς το έμβρυο που πνίγεται καταπίνοντας το συμπυκνωμένο διάλυμα αλατιού και κλωτσά βίαια ...»

«Το αλατούχο διάλυμα που χρησιμοποιείται σε αυτόν τον τύπο έκτρωσης προκαλεί έντονο πόνο όταν χυθεί κάτω από το δέρμα ενός ανθρώπου. Αυτό το διάλυμα εγχέεται στον σάκο του εμβρύου, καίγοντας το από έξω και δηλητηριάζοντας το από μέσα.» 

«Κατά τη διάρκεια αυτού του αργού θανάτου, που διαρκεί περίπου δύο ώρες, το παιδί χτυπιέται μέσα στη μήτρα
Παρά το γεγονός ότι η καρδιά του δεν προσβάλλεται άμεσα από το διάλυμα, ο καρδιακός του ρυθμός υπερδιπλασιάζεται ως αποτέλεσμα του στρες της έγχυσης.»




και λίγο παρακάτω διαβάζουμε:

«Ο γυναικολόγος Dr. Anthony Levatino, το επιβεβαιώνει περιγράφοντας τις αμβλώσεις διαστολής και απόξεσης 1ου τριμήνου και τις εκτρώσεις διαστολής και εκκένωσης 2ου τριμήνου—δύο συνηθισμένες διαδικασίες άμβλωσης που κομματιάζουν τα μωρά από άκρο σε άκρο, συνθλίβοντας τελικά το κρανίο του έτσι ώστε να χωράει από τον τράχηλο. 
Σύμφωνα με τον Levatino: «Ξέρεις ότι έκανες [την άμβλωση] σωστά, αν συνθλίψεις το όργανο και διαφύγει λευκό υλικό από τον τράχηλο. Αυτός ήταν ο εγκέφαλος του μωρού».»

 

«Η γυναικολόγος Dr. Noreen Johnson περιγράφει τα μωρά που στερούνται τη θρέψη μέσα στη μήτρα από τα χάπια της έκτρωσης και αυτά που δηλητηριάζονται με μια ένεση διγοξίνης που τρυπάει το κεφάλι ή το στήθος του μωρού. (...)»


Σχόλιο:
Γεμίσαμε κηρύγματα από τον άμβωνα, που καλοπιάνουν τους πιστούς (για να γεμίζουν τα παγκάρια). 
«Αγάπη» και «αγάπη» ...  ποδοπατώντας όμως την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Πότε ακούσατε τελευταία φορά κήρυγμα δεσπότη ή ιερέα για τις εκτρώσεις;

Ποιμένες, η ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ είναι ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον φόνο αθώων παιδιών.



ΥΓ. Κουραστήκαμε να διαβάζουμε δημοσιεύσεις στο facebook και στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης για πεινασμένα, άρρωστα ή παρατημένα σκυλάκια και γατάκια. Τα συμπονάμε κι αυτά, αλλά υπάρχει μια ιεραρχία στη συμπόνοια, στη βία και στο έγκλημα.


Αν λοιπόν θέλετε να διαδώσετε την αλήθεια, ΔΕΙΞΤΕ τις φωτογραφίες από μια έκτρωση στους διαδικτυακούς φίλους σας. Γιατί ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια. 
Γιατί το αθώο ανυπεράσπιστο μωρό μέσα στην κοιλιά της μητέρας του δεν έχει φωνή, αλλά οφείλεις ΕΣΥ να γίνεις η κραυγή του.


Επιλογή αποσπασμάτων, σχόλια και φωτογραφίες:
Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, η αλληλεγγύη μεταξύ ορθοδόξων αδερφών νικά την δικτατορία της Νέας Τάξης!

Πριν 2 βδομάδες, ως ιστολόγιο, με δική μας πρωτοβουλία, αισθανθήκαμε το χρέος να κάνουμε έκκληση οικονομικής στήριξης για συναγωνιστή από την Αλεξανδρούπολη, που  καταδικάστηκε σε αρκετούς μήνες φυλάκιση, πρόστιμο και κάλυψη των δικαστικών εξόδων στις 2 από τις 3 δίκες που αφορούσαν την άρνησή του να στείλει την κόρη του στο σχολείο λόγω των επιβαλλόμενων μέτρων επί κορονοϊού (υποχρεωτικές μάσκες σε μικρά παιδιά, υποχρεωτική δήλωση σε πλατφόρμες αμφιβόλου αξιοπιστίας κλπ). 

Στην 1η δίκη όπως είχαμε γράψει, είχε αθωωθεί αλλά με την ίδια ακριβώς κατηγορία, στις 2 επόμενες καταδικάστηκε. Διαβάστε αναλυτικά εδώ:

Μπροστά στην αδικία της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν μόνο του. ΕΚΚΛΗΣΗ για βοήθεια.
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/07/blog-post_19.html


Με τη βοήθεια του Τριαδικού μας Θεού, μετά την έκκλησή μας, «Μαζεύτηκαν 1680 ευρώ από αδέλφια και αδελφές που θα δωθουν στα δικαστήρια και τα πρόστιμα»!

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στήριξαν την πρωτοβουλία και συνέδραμαν είτε οικονομικά είτε με τις προσευχές τους (το πιο σημαντικό) είτε όσους αναδημοσίευσαν την έκκληση σε ιστολόγια ή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

Ακολουθεί (χωρίς καμμία διόρθωση) η ευχαριστήρια επιστολή από τον συναγωνιστή Χρυσοβαλάντη Α.

 

«Εις όνομα του Πατρός του γιου και του Αγίου πνεύματος. Αγία τριάς σώσον ημάς.

 Χριστός Ανέστη χαρές μου . Αγαπητά αδέλφια εν Χριστώ.  Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας για την βοήθεια σας και την στιρηξη. 

Σε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπους καιρούς . Που οι αντίχριστες δυνάμεις, προσπαθούν να κάμψουν κάθε αντίσταση. Σε αυτούς καιρούς που η ανθρωπότητα έχει χάσει τον δρόμο ο προς το φως . Που μερικοί προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιες της οικογένειες μας . Και προσπαθούμε να μην προδωσουμε την πίστη και τον Χριστό μας .Που με νύχια και με δόντια πολεμάμε πολλά και ποικίλα προβλήματα . Προβλήματα κοινωνικά , οικογενειακά, και πνευματικά . Σε προσωπικό επίπεδο αλά και σε κοινωνικό.

Η νέα τάξη πραγμάτων προσπαθεί λυσσαλέα να συντρίψει και να αφανήσει , πατρίδα , οικογένεια και τον Κύριο μας τον Χριστό. Πράγμα που φαίνεται όλο και ποιο πολύ . Γιατί πλέων χωρίς ντροπή δρουνε και ανοιχτά μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου . Εμείς πλέον έχουμε την αποστολή να αντισταθούμε σε όλα αυτά .

Θα δούμε πόλους διωγμούς και θα εισπράξουμε το μίσος του κοσμου τούτο .γιατί όπως λέει ο ίδιος ο Χριστός. Δεν υπάρχει δούλος ανώτερος από τον κύριο του . Και εφόσον τον Χριστό μας μίσησαν και εμάς θα μισήσουν.

Για αυτό σαν εκκλησία του Χριστού , σαν χριστιανοί ορθόδοξοι πρέπει  να είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλον .να γίνουμε αγάπη , στήριξη , και λάδι και κρασί για την πληγές του διπλανού μας . 

Αυτό ένιωσα και εγώ με την οικογένειά μου . Που χάρη με την βοήθεια σας πήραμε μια ανάσα. Νιώσαμε την ζεστασιά και ότι δεν είμαστε μόνοι .
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες για της προσευχες σας. Για την οικονομική στήριξη και το πνευματικό υλικό που ελαβαμε. 

Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ζεστασιά που νιώθω . Πολεμάμε όλοι το τέρας αυτό μαζί . Κανείς δεν είναι μόνος . Σήμερα εγώ αύριο εσείς . Και θα πρέπει όλοι να είμαστε μαζί .

Προσεύχομαι να μην λυγίσουμε,να μην πτοήσουμε, να μην παραδωσουμε την ψυχή μας , να  μείνουμε όρθιοι εν Χριστώ. Προσεύχομαι να μην προδωσουμε ποτέ τον Κύριο μας τον Ιησού Χριστό.

Σας εύχομαι καλή λευτεριά,να έχετε όλοι καλή ομολογία μπροστά στο φοβερό βήμα του Χριστού. Να έχετε καλον παράδεισο. Γιατί ξέρω ότι από το υστέρημα σας με βοηθήσατε . Και αυτό θα πει αγάπη . Γιατί θυσιάσατε. Σας ευχαριστώ όλους γνωστούς και αγνώστους.

Σας ευχαριστούμε πολύ χρυσοβαλαντης , Δέσποινα και Αναστασία . Και η μάνα μου Δέσποινα.

Μαζεύτηκαν 1680 ευρώ από αδέλφια και αδελφές που θα δωθουν στα δικαστήρια και τα πρόστιμα.

Η Παναγία μαζι σας να πρεσβεύουν όλοι οι άγιοι για εσάς και της οικογένειες σας .

ΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ»

 

Κλείνουμε επισημαίνοντας δύο προτάσεις από τα λόγια του συναγωνιστή:

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ζεστασιά που νιώθω . Πολεμάμε όλοι το τέρας αυτό μαζί . Κανείς δεν είναι μόνος . Σήμερα εγώ αύριο εσείς . Και θα πρέπει όλοι να είμαστε μαζί.»

«Σας εύχομαι καλή λευτεριά,να έχετε όλοι καλή ομολογία μπροστά στο φοβερό βήμα του Χριστού.» 

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

https://opaidagogos.blogspot.com/2024/08/blog-post_5.html

 


Νεότερη Ενημέρωση (6/8/2024, 10 πμ):

Όπως μας ενημέρωσε σήμερα ο Χρυσοβαλάντης, μόλις έλαβε άλλα 300 ευρώ, συνολικά δηλαδή 1980 ευρώ.
ΔΕΝ χρειάζονται άλλα χρήματα.
Σας ευχαριστεί πολύ.



Θυμίζουμε αντίστοιχες πρόσφατες εκκλήσεις μας (οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί) :


ΕΚΚΛΗΣΗ για βοήθεια.
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/06/blog-post_13.html


Αθήνα: Κάλεσμα συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό που αντιστάθηκε στις «υποχρεωτικότητες»
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/06/blog-post_23.html

ΕΚΚΛΗΣΗ σε ΒΟΗΘΕΙΑ: Η ελληνόψυχη Πομάκα Αϊσέ Ιμάμ, χρειάζεται την βοήθειά μας.
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/04/blog-post_29.html


Έκκληση από ομάδα Viber (για τα δικαστικά έξοδα και την ανάγκη παρουσίας κόσμου στα Δικαστήρια μετά την σύλληψη του διοργανωτή της ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο gay pride):
https://opaidagogos.blogspot.com/2024/06/blog-post_29.html



Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Αστυνομικό Διευθυντή του Αγίου Όρους

Ήρθε σε γνώση μας και δημοσιεύουμε την επιστολή που απέστειλε ο γνωστός αγωνιστής κ.Μαρίνος Ριτσούδης
(ενδεικτικά θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αρνήθηκε να συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ομόδοξων Σέρβων αδερφών μας, πράξη για την οποία δικάστηκε σε Στρατοδικείο),

προς τον Αστ.Δ/ντή του Αγ.Όρους
με αφορμή έγγραφό του τελευταίου για αίτημα «φιλοξενίας»(!!!) μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων για «εκτέλεση εξώσεων σε χώρους της Αγιορείτικης πολιτείας»
(με άλλα λόγια να να διώξουν από το Άγιο Όρος τους μοναχούς που ζούνε στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου).

 

Όπως μας ενημέρωσε ο συντάκτης της επιστολής κ.Ριτσούδης, ουδέποτε έλαβε απάντηση από την Αστυνομική Διεύθυνση του Αγ.Όρους στην επιστολή του αυτή, η οποία επισημαίνει στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων του Αγ.Όρους τις πνευματικές συνέπειες που θα έχει μια απόφαση αιματοκυλίσματος μέσα στο Άγιο Όρος.

 

 Κε Τσαγάνη Ιωάννη, 

Επί του σχετικού που επισυνάπτεται, ντροπή σας και μόνο ντροπή σας αν συμμετέχετε σε αυτό το αισχρό έγκλημα κατά της Αγιονύμου Πολιτείας, κατά της ανθρωπότητας.


Δεν θα πω πολλά, αλλά όποιος τολμήσει και κάνει συναίνεση στο έγκλημα, να περιμένει πολλά δεινά στην οικογένεια του, στο σπίτι του, στα παιδιά του, σε ότι αγαπάει και βρίσκεται συναισθηματικά δεμένος. Το γράφει στο Ευαγγέλιο, μάχαιρα έδωκες μάχαιρα θα λάβεις, και τα θεμέλια του σπιτιού σου θα τινάξεις στον αέρα και ετούτος είναι κανόνας ανεξαίρετος.
 

Όσοι απεργάζονται αυτή την αισχρουργία, και ας φοράνε μήτρες και ας φοράνε ράσα και ας είναι Πατριαρχες και ας είναι αρχηγοί σωμάτων ασφάλειας, Εθνοκτόνοι λογίζονται, προδότες της Πατρίδας.


 


Εφόσον πληρώνω φόρους για να έχετε τους μισθούς σας, έχω το δικαίωμα να σας αναθεματίσω όταν ξεφεύγετε από τα χρηστά ήθη, την ορθόδοξη παράδοση, την Ελλάδα την Πατρίδα και την Οικογένεια.
 

Αν πράξετε ετούτα του διαβόλου και ρημάξετε το Αγιον Όρος και το πνίξετε στο αίμα, δεν θα σας χωράει η Κόλαση ταλαίπωροι, δεν θα σας χωράει η γης, αταφοι και αλιωτοι θα είσαστε αποτρόπαιο θέαμα που θα ζεφη από οργή, θυμό και θειάφι. Δεν σας επιτρέπεται, δεν θα αθωώνεστε και 7 γενιές κατάρας θα έχετε πάνω σας, και πάνω στο σπέρμα σας.


Μαρίνος Ριτσουδης 

 

Επιμέλεια: Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»