" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ας εξετάσουμε ένα τελείως "υποθετικό" σενάριο... (με πρακτικές συμβουλές για όσα έρχονται).


Ας εξετάσουμε ένα τελείως "υποθετικό" σενάριο.
Τι θα κάνεις αν δεις έναν αντίστοιχο εξαγριωμένο ή πεινασμένο όχλο  έξω από το σπίτι σου;;; 



(τα βίντεο από τη Λέσβο, πριν 2 και 4 ημέρες: 19/4/2018 και 17/4/2018)

Πως θα νοιώθεις όταν ακούς το "Αλλάχ Ακμπάαρ" ... καθώς θα περνάνε την αυλόπορτα  του κήπου σου;
Σε έκοψε ήδη κρύος ιδρώτας; 




Μην ανησυχείς,  θα μας προστατεύσει η ΕΛ.ΑΣ.!
 
Αν υποθέσουμε ότι έχουμε κάποιο "επεισόδιο" με την Τουρκία: Ο ελάχιστος Ελληνικός στρατός φυσικά θα βρίσκεται στα σύνορα.
Ποιος αστυνομικός (δημόσιος υπάλληλος) νομίζεις θα επέμβει για να σταματήσει ένα τέτοιο πλήθος (που θα είναι νηστικό επειδή έκλεισαν οι τράπεζες ή σταμάτησαν να τους χορηγούν επιδόματα);
Υπάρχει πιθανότητα να λάβει τέτοιες εντολές αστυνομικός από τους σημερινούς προϊσταμένους του (black χιούμορ έτσι;!). Στην απίθανη περίπτωση που θα τολμήσει να επέμβει για να σε προστατεύσει και να σταματήσει το "πλιάτσικο", πόσες σφαίρες νομίζεις έχει ένας αστυνομικός πάνω του; Πόσο θα αντέξει πριν αποχωρήσει για να προστατεύσει τη ζωή του;



Άξιος απόγονος των ηρώων προγόνων σου ΔΕΝ είσαι. 
Μεγάλωσες ως ένας "καθωσπρέπει" βολεμένος καλοπερασάκιας αστός. Τελευταία ασχολείσαι και με "συνταγές μαγειρικής" (τυχαίο που καλλιεργούν σε άντρες ασχολίες για τις οποίες ενδιαφερόταν μόνον οι γυναίκες;)
Αδιαφορούσες κατ΄ουσίαν για όσα συνέβαιναν γύρω σου.  Πίστευες -ίσως ακόμη ελπίζεις- ότι τίποτε δεν θα ανατρέψει την καθημερινότητα σου.

δημοσίευμα voria.gr,  20/4/2018. Η  Θεσσαλονίκη γεμίζει με νέους λαθρομετανάστες 


Όταν θα εισβάλουν στην "θερμοκοιτίδα" σου, έχεις δύο επιλογές: 
  • να σκύψεις ντροπιαστικά το κεφάλι μπροστά στα παιδιά σου 
  • ή να πολεμήσεις, για την σύζυγο, για τα παιδιά σου, για την εστία σου, για την πατρίδα, για τα "όσια και τα ιερά σου": "Υπέρ βωμών και εστιών" όπως χιλιάδες χρόνια τώρα.
Η επιλογή είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ.




Maverick 88, μια από τις πιο αξιόπιστες και φθηνές επαναληπτικές καραμπίνες.
Απαιτείται "άδεια αγοράς κυνηγετικού όπλου" (που μπορείτε να βγάλετε σε αστυνομικό τμήμα). Ανανεώνεται κάθε 10 χρόνια :






ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ 
ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ


Η Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου χορηγείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής μόνιμης κατοικίας του κατόχου. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

1. Ο ενδιαφερόμενος κάνει αίτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του για να του χορηγηθεί πρώτα Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου.  
Για την αίτηση απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα και ένα πιστοποιητικό από Νευρολόγο, Ψυχίατρο ή Παθολόγο.
Μετά την προσκόμιση των ανωτέρω στο αστυνομικό τμήμα ασφαλείας, ζητείται υπηρεσιακά το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου τύπου Α του ενδιαφερόμενου.

2. Όταν εκδοθεί η Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου, την παραλαμβάνει και πηγαίνει στο κατάστημα για την αγορά κυνηγετικού όπλου (ή και σε ιδιώτη αν πρόκειται για μεταχειρισμένο)

3. Πηγαίνει και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα και υποβάλλει:

α. Δύο φωτογραφίες
β. Την Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου
γ. Το Τιμολόγιο Αγοράς του Κυνηγετικού Όπλου (ή – σε περίπτωση που το όπλο αγοράζεται μεταχειρισμένο – σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Πωλητή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και η προηγούμενη Άδεια Κατοχής του όπλου)
δ. Παράβολο 3 € του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (από τη Γενική Τράπεζα)

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα – διαφορετικό ανάλογα με το αστυνομικό τμήμα – ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει την Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου.



Αγορά κυνηγετικού όπλου (καλύτερα καραμπίνας)
Προλαβαίνεις ακόμη να βγάλεις μια -απολύτως νόμιμη- άδεια αγοράς κυνηγετικού όπλου, να αγοράσεις ένα και να συντονιστείς με έμπιστους φίλους ή γείτονες σου πως θα αντιδράσετε σε κάθε ακραία περίπτωση ανάγκης. Η πιο φθηνή λύση είναι η επαναληπτική -κοντόκαννη- καραμπίνα (γνωστή ως χράπα-χρούπα), με κόστος γύρω στα 350 ε. Δέχεται μέχρι 7-8 φυσίγγια συνήθως αλλά στην Ελλάδα η νομοθεσία επιβάλλει να υπάρχει μειωτήρας -ένα μικρό πλαστικό ή ξύλο που μπορεί να αφαιρεθεί- που περιορίζει στα 3 φυσίγγια την μέγιστη χωρητικότητα.
Αντίστοιχες αυτόματες καραμπίνες (δεν χρειάζεται να οπλίζεις κάθε φορά πριν πυροβολήσεις) ξεκινούν από 700 ευρώ.
Ακόμη και ένα απλό παλιό τουφέκι, ή δίκαννο, μπορεί να σώσει τη ζωή σου και των συγγενών σου.
Αν ακούσουν έναν - δύο πυροβολισμούς στον αέρα από το σπίτι σου, ελάχιστοι κακοποιοί θα συνεχίσουν την εισβολή. Δεν έχουν κανένα λόγο να ρισκάρουν με κίνδυνο να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν. Οι περισσότεροι θα αποχωρίσουν. Αυτός είναι ο στόχος σου, να τους αποτρέψεις. Αν υπάρχουν και άλλες καραμπίνες στη γειτονιά, μπορείτε να δράσετε οργανωμένα σε κάποια ευρύτερη "εξέγερση", για να τους αποτρέψετε να πλησιάσουν.
Μην χάνεις άδικα τον χρόνο σου προσπαθώντας να πείσεις ανθρώπους επιπόλαιους, ή  με "αριστερές" κομματικές παρωπίδες. Αυτοί λόγω ιδεολογίας ΔΕΝ πιστεύουν σε πατρίδα. Δεν έχουν κανένα λόγο να αντισταθούν.



"Ἕνα ντουφέκι 100 ψυχὲς θὰ γλυτώση"
«Θὰ σᾶς ζητήσουν τὰ ντουφέκια· νὰ ἔχετε διπλά· νὰ δώκετε τὸ ἕνα καὶ νὰ κρατήσετε τὸ ἄλλο. Ἕνα ντουφέκι 100 ψυχὲς θὰ γλυτώση», είχε πει ο Άγιος Κοσμάς.
Για πότε λες να το έλεγε ο Άγιος Κοσμάς;
Για τότε που είχαν όλοι όπλα και ήξεραν να πολεμούν και ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν;
ή για σήμερα που με εξαίρεση κάποιους ελάχιστους ηλικιωμένους που ζούνε σε μονοκατοικίες δεν βρίσκεις πουθενά όπλο;
Μήπως ο Άγιος ΕΜΑΣ προτρέπει να σώσουμε τους υπόλοιπους έχοντας 2 όπλα ο καθένας μας; (δεν αποκλείεται να αναφέρεται και σε κάποιο μελλοντικό "αφοπλισμό" όσων  κατέχουν όπλα, αλά και πάλι τονίζει την σημασία να υπάρχει οπωσδήποτε ντουφέκι). 



Ένταξη στην Εθνοφυλακή
Αν ζεις σε παραμεθόρια περιοχή, ζήτησε άμεσα να ενταχθείς στην Εθνοφυλακή και να αποκτήσεις νόμιμα πολεμικό όπλο για να υπερασπιστείς την πατρίδα, το σπίτι, την εκκλησία,το κοιμητήριο, το ηρώο σου. 
Αν ΔΕΝ σου δώσουν όπλο (όπως έγινε και με 15 νέους από τους Φούρνους Ικαρίας που πρόσφατα απολύθηκαν από το στρατό, δείτε εδώ),
αναγκαστικά η μόνη επιλογή σου είναι η πρώτη.



"Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό".
Είναι καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος και να ΜΗΝ συμβεί κάτι, παρά να αιφνιδιαστείς. Τότε θα είναι ήδη αργά.
Τα τρόφιμα και τα καύσιμα θα έχουν εξαφανιστεί σε λίγες ώρες (όπως έγινε με τα capital control, μήπως ήταν κι αυτό ένα μικρό χαστούκι από το Θεό για να μετανοήσουμε;).  "Χρήματα" τότε, θα είναι ότι έχεις στα ντουλάπια του σπιτιού σου.
Ο Θεός, μας προστατεύει με την Πρόνοια Του όταν συμβαίνει κάτι έκτακτο. Όταν μας δίνει μηνύματα, έχουμε χρέος να προετοιμαστούμε. 



Άλλες προετοιμασίες:
Αντίστοιχες προετοιμασίες πρέπει να κάνεις για
  • τρόφιμα (αλάτι, ζάχαρη, καφέ, μέλι, βρώμη (δημητριακά), ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες με κρέας ή ψάρι, ελαιόλαδο,  τα οποία μπορείς να αγοράζεις όταν έχουν εκπτώσεις προσέχοντας να μην λήγουν σύντομα),
  • σπόρους λαχανικών (γνήσιους σπόρους καλύτερα και όχι υβρίδια, για να μπορείς να τα ξαναφυτέψεις την επόμενη χρονιά. Φυτεύοντας κήπο τη μία χρονιά δημιουργείς τους δικούς σου σπόρους για τις επόμενες). Εντόπισε κάποιο κήπο ή χωράφι που θα μπορέσετε να καλλιεργήσετε (αλλά και να προστατεύσετε όσο είναι εφικτό από επιδρομές). Η επιστροφή στο χωριό -σε περίοδο κρίσης- είναι μονόδρομος. Πολύ χρήσιμες συμβουλές πως θα καλλιεργήσετε, πως θα συντηρήσετε τα τρόφιμα δικής σας παραγωγής και πως θα εκθρέψετε σωστά ζώα (κότες, κουνέλια κλπ), θα βρείτε σε ένα ιστολόγιο που ασχολείται με τέτοια θέματα, εδώ.
  • φάρμακα (ειδικά όταν είναι απολύτως απαραίτητα για κάποιο μέλος της οικογένεια σου), 
  • νερό (θυμηθείτε το πέρασαν πρόσφατα οι Θεσσαλονικείς όταν με μια απλή βλάβη ήταν 5 μέρες χωρίς νερό, μήπως ήταν κι αυτό ένα "τεστ" από το Θεό για να μας προετοιμάσει;). Ένας από τους πρώτους στόχους δολιοφθορών είναι τα δίκτυα ύδρευσης. Προσπάθησε να ζήσεις 24 ώρες χωρίς ρεύμα και τρεχούμενο νερό μέσα στο σπίτι σου για να πάρεις μια γεύση πόσο ευάλωτοι είμαστε
  • καύσιμα  (έχε πάντα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου γεμάτο) και πετρέλαιο ή ξύλα για θέρμανση ή για ξυλόσομπα, και 1-2 φιάλες πετρογκάζ για γρήγορο μαγείρεμα όταν δεν θα έχει ρεύμα.
  • ετοιμάστε ένα σακίδιο (πλάτης) με τα απαραίτητα, αν χρειαστεί να φύγετε αμέσως από το σπίτι σας (νερό και τροφή για 2 μέρες, ραδιόφωνο, αναπτήρες, σουγιάς, σκηνή, sleeping bag, μουσαμά/αδιάβροχο, σκοινί απλώματος ρούχων, ζεστά ρούχα) 
  • περίφραξη σπιτιού (κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα, σιδεριές στις πόρτες (από μέσα, όπως είχαν τα παλιά σπίτια), αγκαθωτό σιρματόπλεγμα σε επίμαχα σημεία,  σκύλο (άριστος φύλακας και μέσο προειδοποίησης ότι κάποιος εισβάλει) και συναγερμός οικίας με τηλεειδοποίηση (υπάρχουν πολύ φτηνές λύσεις)
  • Υψηλό φρόνημα. Το πιο σημαντικό εκείνες τις ώρες θα είναι η ψυχολογία: άνθρωποι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύουν στον Θεό, μπορούν να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους. ΕΣΥ πρέπει να γίνεις ένας από αυτούς. Δίνουμε μερικές πρόχειρες συμβουλές (τις περισσότερες πήραμε από ομιλίες του διωκόμενου από τους οικουμενιστές π.Μωυσή εκ Πρεβέζης, δείτε γι αυτόν εδώ) :   Ξεκίνα   1) να προσεύχεσαι έστω και με απλά λόγια κάθε πρωί και κάθε βράδυ,  2) να κάνεις εδαφιαίες μετάνοιες (δυστυχώς έχουν ξεχαστεί τελείως από την θεσμικά αποκαλούμενη "εκκλησία" μας, από την πολύ "οικονομία" έχουμε ξεχάσει την άσκηση, δες αν θέλεις να μάθεις πως γίνονται, μαζί και με άλλες πνευματικές συμβουλές, στο βίντεο μας εδώ),  3) προσπάθησε να νηστεύεις αλάδωτο κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και τις σαρακοστές (κι αυτό έχει τελείως ξεχαστεί δυστυχώς) θα σε ασκήσει και θα σου δυναμώσει το φρόνημα,  4) αφιέρωνε 5 λεπτά τη μέρα διαβάζοντας ένα κεφάλαιο από την Καινή Διαθήκη (από τα 4 ευαγγέλια που είναι στην αρχή). Πρέπει να γνωρίσεις τον Θεό μας, αυτόν που σου δίνει κάθε μέρα την ζωή, την ανατολή του ήλιου και το ηλιοβασίλεμα.  Σε βεβαιώνουμε, θα δεις την παρουσία Του στη ζωή σου. Εναλλακτικά 2-3 ορθόδοξα βιβλία, μπορούν επίσης να κρατήσουν το φρόνημα υψηλό  5) Μετανόησε για τα σφάλματα και τα πάθη σου και βρες έναν αυστηρό πνευματικό για να τα εξομολογηθείς, καλύτερα κάποιον από τους ελάχιστους που ΔΕΝ μνημονεύουν -πλέον- τον οικουμενιστή πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ως πνευματικό καθοδηγητή μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιον μοναχό -και παράλληλα να εξομολογείσαι σε ιερέα μόνον τις αμαρτίες σου χωρίς να ζητάς λεπτομερή καθοδήγηση. Μην ξεχνάς: Εκκλησία ΔΕΝ είναι οι δεσποτάδες. Αυτοί έχουν ΠΡΟΔΩΣΕΙ την ορθοδοξία. Θα τιμωρηθούν από τον Θεό για την προδοσία τους και σε αυτή τη ζωή, και στην άλλη. Πιστεύουμε ότι θα έρθουν έτσι οι καταστάσεις ώστε μαζί με την πολιτική, να "καθαρίσει" και η εκκλησία μας από τους λύκους με την προβιά προβάτου.


Τι λένε οι "προφητείες"; Τι έρχεται;
Σε όσους θα ενδιέφερε, προτείνουμε να επισκεφθείτε την ετικέτα του ιστολογίου μας "Προφητείες" (εδώ). Θα ανανεωθεί σε λίγες ημέρες και με ένα-δύο ακόμη πολύ σημαντικά βίντεο-εισηγήσεις: Τι έχουν προφητεύσει ένα σωρό Άγιοι για ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Οι υπόλοιποι συνεχίστε να ζείτε την "μακαριότητα" σας. Δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ λόγο να προσπαθούμε να σας πείσουμε. 
Δεν υπάρχουν διαφημίσεις, δεν βγάζουμε απολύτως κανένα κέρδος από αυτό το ιστολόγιο. Αναλογιζόμενοι το χρέος μας ως εκπαιδευτικοί: να κρατήσουμε την πατρίδα μία ακόμη φορά όρθια και να μην βιώσουμε ξανά παιδομαζώματα και μετατροπή των εκκλησιών μας σε τζαμιά (θυμίζουμε ότι όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη το 1912, σχεδόν ΟΛΕΣ οι εκκλησίες ήταν τζαμιά), αφιερώσαμε ατελείωτες ώρες και αποφασίσαμε πλέον ξεκάθαρα να σας προειδοποιήσουμε. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Εκφράζουμε την εύλογη -νομίζουμε- ανησυχία μας και προτείνουμε πρακτικές λύσεις.
Όλα όσα διαβάσατε γράφτηκαν με πίστη στην προφητεία του Αγίου Κοσμά: "ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλυτώσει". Πως γίνεται ένας τόσο μεγάλος άγιος και ασκητής, να μας καλεί να έχουμε διπλά ντουφέκια (ας το προσέξουν αυτό όσοι χριστιανοί αποποιούνται κάθε σχέση με όπλα -λες και είναι Γιαχωβάδες);  Τέλος, οι προφητείες δεν λέγονται για να μας κοιμίσουν ("θα πάρουμε την Πόλη"), αλλά για να μας κάνουν να μετανοήσουμε και να μην αποκάμουμε τις δύσκολες ώρες. Μην ξεχνάμε ακόμη ότι τα σχέδια του Θεού αλλάζουν, ανάλογα με την στάση μας θυμηθείτε πχ την Νινευή, μια πόλη σώθηκε την τελευταία στιγμή επειδή μετανόησε. Γι αυτό επιβάλλεται άμεσα να μετανοήσουμε κι εμείς ως έθνος (εκτρώσεις, βλασφημία, παρελάσεις ομοφιλοφίλων στους δρόμους, ανηθικότητα, προγαμιαίες σχέσεις, διαζύγια κλπ).
Φοβόμαστε ότι για εκεί πάμε. Μπορεί να συμβεί σε έναν μήνα, μπορεί σε έξι, μπορεί σε ένα χρόνο. ΜΑΚΑΡΙ, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα τη "γλιτώσουμε". Δεν νομίζουμε ότι οι ισλαμιστές που αποκεφάλιζαν χριστιανούς στη Συρία, μετάνιωσαν και αποφάσισαν να γίνουν "προβατάκια". Δεν νομίζουμε ότι οι Αλβανοί Τσάμηδες που εκδίδουν επεκτατικούς χάρτες με την Πρέβεζα και την Κέρκυρα να ανήκει στην Αλβανία, με τα χιλιάδες κρυμμένα καλάσνικοφ, θα γίνουν "λευκά περιστέρια". Δεν νομίζουμε ότι οι γείτονες μας οι Τούρκοι, άλλαξαν. Η προκλητικότητα τους είναι διάχυτη. Κάποιο θερμό επεισόδιο σίγουρα θα υπάρξει, όταν αποφασίσουν οι ίδιοι (ήδη μετράμε έναν νεκρό πιλότο και 2 στρατιωτικούς φυλακισμένους). 
Η επιλογή είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ.


Κλείνουμε με δύο μουσικά κομμάτια :
Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί ...

Πατρίδα μου ...



Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


ΥΓ.
Τα όπλα σκοτώνουν. 
Απαιτούν υπευθυνότητα και άψογη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, ενδεικτικά :
  • αποθήκευση των πυρομαχικών σε άλλο μέρος από το όπλο (πχ σε άλλο ντουλάπι το όπλο, σε άλλο τα φυσίγγια). Ξεχασμένα όπλα, γεμάτα, μπορούν στο μέλλον να γίνουν αιτία θανάτου.  
  • μόνιμο λουκέτο στο όπλο -ειδικά αν υπάρχουν στο σπίτι μικρά παιδιά, 
  • για να εκπαιδευτούμε στο πως "γεμίζουμε" ένα όπλο, χρησιμοποιούμε ειδικά πλαστικά διαφανή φυσίγγια (έχουν μέσα μόνον ένα εμφανές ελατήριο αντί για σκάγια)
  • δεν σημαδεύουμε ΠΟΤΕ άλλον, ούτε για αστείο, η κάννη σημαδεύει πάντα προς τα επάνω ή προς τα κάτω,  
  • συμπεριφερόμαστε σε κάθε όπλο σαν να είναι γεμάτο- ακόμη κι αν ξέρουμε ότι είναι άδειο
  • πάντα σημαδεύουμε πριν πυροβολήσουμε. Προσέχουμε αν δίπλα ή πίσω από το στόχο υπάρχουν άμαχοι γιατί τα σκάγια διαχέονται 
  • εγγραφείτε σε κάποιο σκοπευτικό σύλλογο για να ασκηθείτε σε κάποιο σκοπευτήριο και να αποκτήσετε στοιχειώδη εμπειρία. Είναι πιο ασφαλές να μάθετε εκεί, ειδικά αν δεν έχετε κάποιον να σας καθοδηγήσει. Μην πειραματίζεστε μόνοι σας αν δεν γνωρίζετε,  ειδικά αν υπάρχει εμπλοκή (φυσιγγίου). Ενημερωθείτε με προσοχή για την σχετική νομοθεσία.

Η παρούσα ανάρτηση θα ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ (ευπρόσδεκτες συμβουλές)

17 σχόλια:

amethystos είπε...

Εάν δέν φροντίσουν οι Ελληνες νά οχυρώσουν τά σπίτια τους, νά τοποθετήσουν σιδεριές παντού, σέ πόρτες καί παράθυρα, ακόμη καί τά όπλα δέν θά εξασφαλίσουν τήν αναμενόμενη προστασία. Τά σπίτια πρέπει νά γίνουν κάστρα.

SCRIPTA MANENT είπε...

"Demolition Man". Κι όμως πρόβλεψε πολλά...

Τι πράμα είναι αυτό βρε παιδί μου, να φαντασιώνεται το Hollywood γι αυτά που θα ζήσουμε μετα απο 30 χρόνια και με σκανδαλώδη ακρίβεια;

πβ είπε...

Μοῦ κάνει ἐντύπωση. Συνιστᾶ πράγματι ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς νά φέρουν ὅπλα οἱ Χριστιανοί; Μήπως γνωρίζετε τήν πηγή τῶν παραπάνω λόγων; Ἀπ’ ὅσο γνωρίζω, ὁ Ἅγιος συμβούλευε ἀκριβῶς τό ἀντίθετο! "Μαζέψτε τά ὅπλα σας, ἔλεγε, καί δῶστε τα στούς ζαπιτάδες καί πεῖτε τους δέν εἶναι δικά μας, ἐμᾶς ὁ Χριστός τόν Σταυρό μᾶς χάρισε καί ὄχι ἅρματα· ἄν πάλι ἔχετε τήν ἐλπίδα σας στά ἅρματα, νά ξέρετε ὁ Θεός δέν σᾶς φυλάγει" (Μενούνου, Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ Διδαχές, Τῆνος 1980, 272, κ.ἀ.).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κάποιοι "χριστιανοί", που θέλουν να παριστάνουν τους "καθώς πρέπει" και τους "πνευματικούς", σπεύδουν να επιπλήξουν τους αδερφούς τους.
Το ίδιο κάνουν κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη αντίδρασης (πχ ηλεκτρονικό φακέλωμα, βλάσφημα έργα, προδοσίες πίστεως κλπ). Αυτοί, οι γεμάτοι πνευματικότητα, με γεμάτη την κοιλιά τους νηστίσιμες λιχουδιές, παριστάνουν ότι "προσεύχονται" και αυτό είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται να αντιδρούν.

Φαίνεται αυτοί έχουν πολύ μεγαλύτερη σοφία και πνευματικότητα πχ από τον Διονύσιο Φιλόσοφο, και από ένα σωρό άλλους επισκόπους και απλούς ιερείς ή διάκους που πολέμησαν και έδωσαν και την ζωή τους για την ελευθερία. Για να μην γίνονται τα ελληνόπουλα γενίτσαροι και για να μην καταλήγουν οι γυναίκες των ορθοδόξων και τα μικρά αγόρια τους στα χαρέμια των πασάδων.

Αν όμως τολμήσετε να κάνετε μια παρατήρηση στον "κανακάρη" ή στην "βασίλισσα" τους (στον γιο ή στην κόρη τους), εκεί να δείτε πόσο γρήγορα αποκτούν λαλιά αυτοί οι "πνευματικοί" χριστιανοί. Και τρέχουν στο σχολείο να επιπλήξουν τον δάσκαλο ή τον συμμαθητή του. Τότε γιατί δεν περιορίζονται να προσεύχονται;

Όπως πάντα κάποιοι προτιμούν τη "ζωή" του ραγιά. Μέσα στο "κλουβί". Απολύτως σεβαστό.
Το ίδιο γινόταν και το 21. Νομίζετε όλοι ήταν το ίδιο παλικάρια; Δεν είπε τυχαία ο Κολοκοτρώνης το "Φωτιά και τσεκούρι" στους "προσκυνημένους" για τα συγχωροχάρτια που υπέγραφαν στον Ιμπραήμ.


Για να μην πολυλογούμε,
η προφητεία υπάρχει σε άφθονες παραπομπές και σε βιβλία ενδεικτικά :
"43. «Θὰ σᾶς ζητήσουν τὰ ντουφέκια· νὰ ἔχετε διπλά· νὰ δώκετε τὸ ἕνα καὶ νὰ κρατήσετε τὸ ἄλλο. Ἕνα ντουφέκι 100 ψυχὲς θὰ γλυτώσῃ»"
Τοῦ Στεργίου Σάκκου, Καθηγητοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου (Θεολογικής) Θεσσαλονίκης

http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/patrokosmas/profhteiai.htm

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία:

Οἱ προφητεῖες αὐτούσιες καὶ τὰ σχόλια στὶς παρενθέσεις ἐλήφθησαν ἀπὸ τὸ βιβλίο «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτου.

43. «Θὰ σᾶς ζητήσουν τὰ ντουφέκια· νὰ ἔχετε διπλά· νὰ δώκετε τὸ ἕνα καὶ νὰ κρατήσετε τὸ ἄλλο. Ἕνα ντουφέκι 100 ψυχὲς θὰ γλυτώση».
https://churchgoc.org/PNEUM_TH/571.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο σύνδεσμος στην "προφητική" ταινία Demolision Man
που έγραψε πιο πάνω το Scripta Manent :

http://scripta---manent.blogspot.gr/2018/04/demolition-man.html#more

Εδώ είναι φανερό ότι δεν έχουμε προφητεία: Είναι τα σχέδια τους που υλοποιούνται. Ποιος πριν από 30 χρόνια πίστευε ότι θα είμαστε όλοι με πλαστικές κάρτες αντί για χρήμα και ότι πχ θα ποινικοποιείται αν κάνεις συναλλαγή εκτός τραπεζικού συστήματος άνω των 500 ευρώ;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Αμέθυστος
Ευχαριστούμε για την επισήμανση σας,
προστέθηκε στην ανάρτηση (στην παράγραφο για την ασφάλεια του σπιτιού)

SCRIPTA MANENT είπε...

Οι σημαντικότερες «προφητείες» στην ταινία είναι η γαλούχηση του λευκού Σταλόνε με πράγματα γυναικεία -μαγείρεμα πλέξιμο- ενω του μαύρου σνάιπς με πολεμικές τέχνες
Βλέπε λαθρομετανάστες και την προστασία των εγκληματιών απο τον νόμο, ενω οι αθώοι πολίτες έχουν δικαίωμα να κοιμούνται όταν θα τους ληστεύουν και θα βιάζουν στο διπλανό δωμάτιο

Η τεχνολογία εναντίον στην ανθρώπινη φύση με τα επακόλουθα

πβ είπε...

Πρός τήν ‘ὁμάδα ἐκπαιδευτικῶν’. Συγνώμη πού ἔδωσα ἀφορμή νά ξεσπαθώσετε (ἄν τό σχόλιό σας πού ἀκολουθεῖ τό δικό μου, 6:07, ἀναφερόταν σέ μένα). Μιά πληροφορία ζήτησα ἀπό πραγματικό ἐνδιαφέρον χωρίς πρόθεση νά μπῶ σέ ξένη αὐλή γιά ν’ ἀντιδικήσω ἀτελεύτητα ὅπως πιθανόν ὑποθέσατε. Καλό σας βράδυ.

mnk είπε...

@ πβ
Eπικαλείσαι κάποιο βιβλίο: (Μενούνου, Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ Διδαχές, Τῆνος 1980, 272, κ.ἀ.).
Στην Τήνο, δεν νομίζω να πάτησε ποτέ το πόδι του ο Άγιος Κοσμάς, γιά να τα πει στον Μενούνο ή τους ΜΗ Έλληνες προγόνους του.

Στα χωριά πάντως της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, εκεί που περπάτησε ο Άγιος, οι προφητείες του περνούν από παππού σε εγγόνι, επί γενεές γενεών, μέχρι και σήμερα και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές που κατέγραψε ο Αυγουστίνος Καντιώτης.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς "πβ"
Ζητούμε συγνώμη αν σας προσβάλαμε. Δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.
Αναφερθήκαμε γενικά στο φαινόμενο άνθρωποι της εκκλησίας να ψάχνουν αφορμή να ΜΗΝ αντιδρούν, επιλέγοντας τον εφησυχασμό αντί για το χρέος τους. Προφανώς δεν απευθυνόμασταν ονομαστικά σε εσάς. Κι εμείς ορθόδοξη ομάδα είμαστε (φυσικά με τα πάθη και τα ελαττώματα μας).


Μία ακόμη παραπομπή σε έναν ακόμη άξιο επίσκοπο τον μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανό (Καραβαγγέλη), που λειτουργούσε έχοντας μαζί του το πιστόλι :

"Έξυπνος, διορατικός, διπλωμάτης, λόγιος, ψυχωμένος, πατριώτης και ανθρωπιστής ήταν ο ιερωμένος Γερμανός Καραβαγγέλης, και όλα αυτά στον υπερθετικό βαθμό. Ο ίδιος οπλοφορούσε για αμυντικούς λόγους. Χρησιμοποιούσε την πειθώ των λόγων του για να μεταστρέψει τους σλαβόφωνους στην ελληνική εθνική ιδέα."

http://www.pontos-news.gr/article/169995/germanos-karavaggelis-enas-mitropolitis-logios-psyhomenos-patriotis-kai-anthropistis

πβ είπε...

Πρός τήν ‘ὁμάδα ἐκπαιδευτικῶν’. Καλό σας βράδυ, εἶπα, παρακαλῶ μήν ἀνοίγετε τούς ἀσκούς τοῦ Αἰόλου.

πβ είπε...

Πρός τήν ‘ὁμάδα ἐκπαιδευτικῶν’. Καλό σας βράδυ, εἴπαμε, παρακαλῶ μήν ἀνοίγετε τούς ἀσκούς τοῦ Αἰόλου (μέ τούς πιστολέρο δέν τά πάω καλά).

George Xalitis είπε...

Προς SCRIPTA MANENT
ΟΣΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ Ο ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ (1601-1651 μ.χ.)
θέλει δὲ δώσι πονηρὰ σοφία εἰς τὸν ταλαίπωρο ἄνθρωπο, νὰ εὐφεύρει νὰ ὁμιλεῖ ὁ εἰς πρὸς τὸν ἄλλον, ἀπὸ τὴν μία ἄκρη τῆς γῆς, ἕως τὴν ἄλλη, τότε θὰ πέτανται στὸν ἀέρα ὡς πτηνὰ καὶ διασχίζοντες τὸν βυθὸν τῆς θαλάσσης ὡς ἰχθύες. Καὶ ταῦτα πάντα ποιοῦντες οἱ δυστυχεῖς ἄνθρωποι, διαβιούνταις ἐν ἀνέσει, μὴ γνωρίζοντες οἱ ταλαίπωροι ὅτι ταῦτα ἐστι πλάνη τοῦ Ἀντιχρίστου. Καὶ τόσον θὰ προοδεύσει τὴν ἐπιστήμη κατὰ φαντασία ὁ πονηρός, ὥστε ἀποπλανῆσαι τοὺς ἀνθρώπους καὶ μὴ πιστεύει εἰς τὴν ὕπαρξη τοῦ τρισυποστάτου Θεοῦ.
Πηγές
1. ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΦΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΩΝ ΝΑ ΣΥΜΒΩΣΙ, Δ` ΕΚΔΟΣΙΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
2. ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ, ΕΚΔΟCΕΙC ΑΠΟΚΑΛΥΨΙC. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΣΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗ

=> Να διαβαζεις τις προφητειες των Αγιων της Εκκλησιας και την Π.Δ. που ειναι γεματη προφητειες, και ασε τις ταινιες. Οι ταινιες, δειχνουν τα σχεδια των εξουσιαστων για το μελλον, δεν σημαινει ομως αυτοματως αγαπητε/η, οτι ολα οσα θελουν να γινουν και μας δειχνουν ασταματητα, οτι θα πραγματοποιηθουν ολα στο 100%.
Παρε τον Αγιο που σου παρεθεσα παραπανω και σε ρωτω το εξης:
Απο που ηξευρε ο Αγιορειτης ασκητης αυτος του μεσαιωνα, για αεροπλανα και υποβρυχια?

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Οι ταινιες, δειχνουν τα σχεδια των εξουσιαστων για το μελλον"
Προφανώς αυτό ήθελε να δείξει και το Scripta-Manent. Δεν εννοούσε ότι έχουν οι σεναριογράφοι προφητικό χάρισμα όπως είχαν οι Άγιοι μας.

Ευχαριστούμε για την παράθεση της προφητείας του Οσίου Νείλου.

πβ είπε...

Προτιμᾶτε νά μή δημοσιεύσετε τό δικό μου σχόλιο, καταλαβαίνω, νἆστε καλά.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"κύριε" πβ

ΓΡΑΨΑΤΕ:
" Πρός τήν ‘ὁμάδα ἐκπαιδευτικῶν’. Καλό σας βράδυ, εἴπαμε, παρακαλῶ μήν ἀνοίγετε τούς ἀσκούς τοῦ Αἰόλου (μέ τούς πιστολέρο δέν τά πάω καλά)."

Σε τι συνεισφέρει στην συζήτηση της παρούσης ανάρτησης το σχόλιο σας;
Στερήσαμε κάτι από τους αναγνώστες;

Λοιπόν, βάλτε πιτζαμούλες, παραγγείλετε πίτσα, πάρτε και ένα μεγάλο μπουκάλι Coca Cola, ανοίξτε και την τηλεόραση να δείτε κανένα τηλεπαιχνίδι, πάρτε και κανένα τηλέφωνο να κουτσουμπολέψετε ή μπείτε στο facebook να γράψετε κανένα εύσημο σε φίλους και συγγενείς για να σας το ανταποδώσουν.

Με το ζόρι δεν πρόκειται να ξυπνήσετε.Καλό βράδυ.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.