" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΔΕΝ έχουμε ΚΑΜΙΑ ελπίδα ως έθνος : Η ΗΓΕΣΙΑ (αρχηγοί) του Ελληνικού Στρατού και Πολεμικού Ναυτικού, στα ΡΟΤΑΡΥ. Φωτογραφίες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

Δύο από τις τελευταίες ελπίδες των αξιολύπητων "ραγιάδων", ήταν η εκκλησία και ο στρατός μας.


Όπως διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο καθημερινά, από την διοικούσα (θεσμικά αποκαλούμενη) εκκλησία δεν έχουμε να περιμένουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε. Έσκυψαν όλοι τους το κεφάλι στην αίρεση του Οικουμενισμού. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις -ευλαβείς ιερείς και μοναχοί- που αντιστάθηκαν, και γι αυτό διώκονται ανηλεώς.


Η τελευταία μας ελπίδα, ο Ελληνικός στρατός,
πέρα από το ότι γέμισε με Αλβανούς που αξιοποιώντας ένα σωρό αντισυνταγματικούς νόμους ΠΗΡΑΝ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, (δείτε σχετική ανάρτηση μας εδώ)

βλέπουμε δυστυχώς την ηγεσία του, να στρογγυλοκάθεται στα τραπέζια των Ροταριανών.
Η είδηση που αρχικά διαβάσαμε εδώ, και τα άφθονα πρόσθετα ντοκουμέντα που σας παραθέτουμε δεν αφήνουν ΚΑΜΙΑ αμφιβολία.


Ίσως τελικά δεν ήταν τυχαίο που όταν η μητέρα ενός εκ των 2 στρατιωτικών ρώτησε τον αριστερό υφυπουργό Κουβέλη, τι θα έκανε αν ήταν το δικό του παιδί (φυλακισμένο στις Τουρκικές φυλακές),
την διέκοψε άμεσα ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ο Αρχηγός ΓΕΣ  κ. Στεφανής, για να μην συνεχιστεί η συζήτηση ... : (σχετική μας προηγούμενη αναφορά εδώ)Σε άλλο βίντεο (εδώ), προσέξτε την οικειότητα που έχει με πολιτικά πρόσωπα ... :
Καμαρώστε τους
1) Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) Τσούνης Νικόλαος :


2) Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κ.Αλκιβιάδης Στεφανής :

Όπως διαβάζετε στην επίσημη ανακοίνωση του Ρόταρυ Αμαρουσίου, τους παραχωρήθηκε και η Λέσχη Αξιωματικών για την εκδήλωση του Ρόταρυ. ΑΙΣΧΟΣ :

Και για να μην παριστάνουν ότι δεν ξέρουν, μερικά διαφωτιστικά για τον ρόλο των Ρόταρυ:


Η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας :

Το 1969 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Κοτσώνης προχώρησε στη σύσταση επιτροπής για δογματικά θέματα που ασχολήθηκε και με τον Τεκτονισμό και τη δράση του στην Ελλάδα. Η επιτροπή συνεδρίασε περισσότερες από 10 φορές για το θέμα του Τεκτονισμού και 2 φορές για το Ρόταρυ .
Ακολούθησε η υπ' αριθμό 2060 της 1ης Δεκεμβρίου 1969 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που χαρακτήρισε τον Τεκτονισμό «θρησκεία μυστική, μη γνωστή». 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ανακοίνωση της, που δημοσιεύθηκε στη «Φωνή του Κυρίου», τον Τεκτονισμό ως θρησκεία ασυμβίβαστη με την Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη, ενώ στις 28 Νοεμβρίου 1972, με πρόταση 12 μητροπολιτών, συγκλήθηκε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ανανέωσε την καταδικαστική απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, που προϋπήρχε από τις 12 Οκτωβρίου 1933, την οποία αναγνώρισε ως «αυθεντικό κείμενο αυτής».Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Θεόκλητος σε εγκύκλιο που εξέδωσε στις 4 Απριλίου 1973 τόνιζε: 
«....Ἡ Ὀργάνωσις τοῦ Ρόταρυ ἔχει στενήν σχέσιν καί συγγένειαν πρός τόν Τεκτονισμόν (Μασωνίαν), χαρακτηρισθεῖσα ὑπό τῶν εἰδότων [=ἀπʼ αὐτούς πού γνωρίζουν] ὡς “ἐξάδελφος” καί “πρῶτος σταθμός” καί“προθάλαμος” τῆς Μασωνίας. ...{...}... 
Μέγα ποσοστόν τῶν Ροταριανῶν συμβαίνει νά εἶναι καί τέκτονες. 
Ὁ δέ πρῶτος “Κυβερνήτης” τοῦ ἐν Ἑλλάδι Ρόταρυ ὑπῆρξε “διακεκριμένον μέλος” τῆς Ἑλληνικῆς Μασωνίας. 
Ἀποτελεῖ ἕν εἶδος συγκρητισμοῦ –δηλαδή μῖγμα θρησκευτικῶν δοξασιῶν, τό ὁποῖον “εὑρίσκεται ἐν ἁρμονίᾳ μέ ὅλας τάς θρησκείας”, ὅπως ὁμολογοῦν οἱ ἴδιοι οἱ Ροταριανοί προσπαθοῦντες νά συμβιβάσουν τά ἀσυμβίβαστα–, πρᾶγμα τό ὁποῖον ἀκριβῶς ἀποτελεῖ ὑποτίμησιν τῆς θρησκείας τοῦ Χριστοῦ. Ἀντιθέτως, ὁ Χριστιανισμός μή εὑρισκόμενος ἐν ἁρμονίᾳ πρός τά λοιπά θρησκεύματα, ἵσταται ὑπεράνω αὐτῶν, ὡς ἡ μοναδική θρησκεία, ἡ κατέχουσα τήν ἐξ ἀποκαλύψεως ἀλήθειαν. ...{...}.... 
Διά τούς ὡς ἄνω λόγους ἐφιστῶμεν τήν προσοχήν τῶν ἀγαπητῶν μας τέκνων τῆς Ἐκκλησίας καί συνιστῶμεν, ὅπως ἀπέχουν οἱασδήποτε ἀναμίξεως εἰς τήν Ροταριανήν κίνησιν (συζητήσεις, συνεστιάσεις κλπ.). “Οὐδείς δύναται δυσί κυρίοις δου λεύειν” [Ματθ. 6:24]. Ὅστις θέλει νά εἶναι πράγματι Χριστιανός δέν δύναται νά εἶναι συγχρόνως καί Ροταριανός....» [1].

2 σχόλια:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Συγνώμη για την διαγραφή του σχολίου σας.
ΘΑ μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητικό (υβριστικό) και δεν θέλουμε να μπλέκουμε χωρίς λόγο. Αν θέλετε διατυπώστε το εκ νέου με μεγαλύτερη προσοχή στις λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε.
Ευχαριστούμε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.