" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Τελικά επιτρέπεται να κρίνουμε τους ιερωμένους; ΒΙΝΤΕΟ με ομιλία π. Μωυσής (εκ Πρεβέζης) : "Κρίση, Κατάκριση, Καταλαλιά"

"Εσύ κοίτα την ψυχή σου. Μην ασχολείσαι με αυτά", 
είπε πρόσφατα πνευματικός σε γνωστό μας, 
όταν ρώτησε τον πνευματικό του αν επιτρέπεται να παρακολουθεί -μέσω διαδικτύου- τα ολισθήματα του Πατριάρχη και των υπόλοιπων οικουμενιστών... 


Ένας λόγος που ελάχιστοι πιστοί έχουν διακόψει την μνημόνευση και την εκκλησιαστική κοινωνία με τους αιρετικούς οικουμενιστές, είναι ότι -με εντολή των δεσποτάδων- οι πνευματικοί αποτρέπουν τους πιστούς να προχωρήσουν. 
Ο δεσπότης εκβιάζει τους ιερείς, οι ιερείς υπακούν και πιέζουν τους πιστούς.
Μάλλον περιμένουμε να στείλει ο Θεός αγγέλους για να μην προδοθεί η Ορθοδοξία (σημειωτέον: φύλακας της ορθόδοξης αλήθειας σε όλη την εκκλησιαστική μας ιστορία ήταν ο πιστός λαός).


Τολμήστε να ρωτήσετε έναν ιερέα, αν γνωρίζει ότι επανειλημμένα αποκαλούν τον Πάπα "Αγιότατο Επίσκοπο" στο Φανάρι, του ψάλλουν το πολυχρόνιο, συμπροσεύχονται μαζί του όπως και με καρδινάλλιους. 
- "Δεν ξέρω τίποτε" θα σας πει. 
Αν συνεχίσετε τη συζήτηση θα διαπιστώσετε ότι γνωρίζει πολύ καλά και το "Δεν ξέρω" αποτελεί πρόφαση. 
Δυστυχώς γι αυτούς,  ΟΛΟΙ τους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.


Τόσο ελεεινοί καταντήσαμε, που εκβιαστικά απαιτούμε "σημείο", για να αναλάβουμε την ευθύνη μας, όπως κάποτε οι άνθρωποι της Δαλμανουθά.
"10 Καὶ ἐμβὰς εὐθὺς εἰς τὸ πλοῖον μετὰ τῶν μαθητῶν αὐτοῦ ἦλθεν εἰς τὰ μέρη Δαλμανουθά. 11 Καὶ ἐξῆλθον οἱ Φαρισαῖοι καὶ ἤρξαντο συζητεῖν αὐτῷ, ζητοῦντες παρ' αὐτοῦ σημεῖον ἀπὸ τοῦ οὐρανοῦ, πειράζοντες αὐτόν. 12 καὶ ἀναστενάξας τῷ πνεύματι αὐτοῦ λέγει· Τί ἡ γενεὰ αὕτη σημεῖον ἐπιζητεῖ; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, εἰ δοθήσεται τῇ γενεᾷ ταύτῃ σημεῖον. 13 καὶ ἀφεὶς αὐτοὺς εἰς τὸ πλοῖον ἀπῆλθε πάλιν." (Κατά Μάρκον, κεφ 8)
Ο Χριστός λοιπόν ΔΕΝ τους έδωσε σημείο..
Την αλήθεια την γνωρίζουμε όλοι. 
Όπως και τους Ιερούς Κανόνες για τις συμπροσευχές με αιρετικούς. 
Ο Χριστός δεν χρειάζεται να εκβιάσει ΚΑΝΕΝΑΝ.Επιτρέπεται λοιπόν να κρίνουμε τους μητροπολίτες; 
Τους ιερείς;;
Τους λαϊκούς;
τους μοναχούς; 


Ποια η διαφορά μεταξύ "κρίσης", "κατάκρισης" και "καταλαλιάς";
Πότε η κρίση ξεπερνάει τα όρια και γίνεται αμαρτία;


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα -όπως πάντα και- η πρόσφατη (Απρίλιος 2018) ομιλία του 
"πλανεμένου", "αιρετικού", "σχισματικού
ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ  μοναχού π.Μωυσή  (εκ Πρεβέζης) ...Βίντεο με ομιλία π.Μωυσή (εκ Πρεβέζης) : "Κρίση, Κατάκριση, καταλαλιά."Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.