" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Οι σημερινές διώξεις των Αγιορειτών για την Ορθόδοξη Πιστη


Αυθεντικά λόγια αλήθειας, για όσα συμβαίνουν στις μέρες μας ..
(εκτενή αναφορά και στις πρόσφατες διώξεις πατέρων μέσα στο Άγιο Όρος)

Ειλικρινά αξίζει να την ακούσετε (δεν λείπουν αναφορές σε αθώωση για σκάνδαλο Βατοπεδίου, καταδίκη της Εσφιγμένου, δικαιοσύνη,  απελάσεις μοναχών από Άγιο Όρος κλπ). 


6 σχόλια:

GeorGRE είπε...

Σέβομαι τους αγώνες των αδελφών μου εναντίον του οικουμενισμού. Όμως δίπλα στο τέρας υπάρχει και κάποιος άλλος εχθρός, ο ζηλωτισμός. Εσείς λοιπον που επιλέξατε την αποτείχιση μήπως δέχεστε και τα του ζηλωτισμού:

Ζηλωτισμός1
Ναι, είμαι ο σωστός, είμαστε μετρημένοι λίγες δεκάδες αλλά από μας θα βγουν οι αυριανοί άγιοι. Εμείς οι αληθινά αποτειχισμένοι κατέχουμε την μόνη αλήθεια.
Ζηλωτισμός2
Όλοι οι άλλοι που συμφωνούν μαζί μας στο θέμα του οικουμενισμού και σε όλα τα άλλα θέματα,  αλλά ΔΕΝ αποτειχίστηκαν, συνεχίζουν να συγκοινωνούν με την αίρεση οπότε οδηγούνται στην απώλεια.
Ζηλωτισμός3
Μπορεί να έχει κάνει 20 μοναστήρια στην αμερική, 8 στην Ελλάδα, μπορεί να έχει πολλά χαρίσματα του Αγιού Πνεύματος. Έχει αποτειχιστεί; Όχι. Λάθος λοιπον, στην πυρά και αυτός και τόσοι άλλοι που προσεύχονται αλλά δεν αποτειχίστηκαν.
Τί να κάνουμε, εμείς είμαστε το "σκεύος εκλογής" εμείς το αντιληφθήκαμε νωρίτερα από όλους. Η πνευματικότητα μας είναι υπεράνω αυτών. Αυτοί δεν...καταλαβαίνουν, μέχρι εκεί τους κόβει.
Ζηλωτισμός4
Εμείς δεχόμαστε τους πειρασμούς που δέχτηκαν οι άγιοι που εκδιώχτηκαν άδικα. Εμείς πορευόμαστε το δρόμο της αγιότητας. Εσείς οι άλλοι που "το παίζετε" αντιοικουμενιστές αλλά δεν δέχεστε να αποτειχιστείτε είστε οι δειλοί, οι χλιαροί που θα σας ξεράσει ο Κύριος όταν εμείς θα λαμβάνουμε το στέφανο του αγίου.
Ζηλωτισμός5
Ναι δεν δεχόμαστε κανέναν από πάνω μας. Δεν κάνουμε υπακοή, δεν έχουμε ιεραρχία, άλλωστε γιαυτό γινόμαστε κομμάτια όπως οι του παλαιού ημερολογίου. Δεν πειράζει θα είμαστε σε ομάδες και εάν καταφέρει κάποιος να συμφωνήσει ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί μας θα τον δεχόμαστε αλλιώς ας ψάξει άλλη ομάδα. Μην μολυνθούμε και ....νοθεύσουμε την αλήθεια μας.
Ζηλωτισμός6
Εμείς δεν δεχόμαστε τους αγίους που μας πλασάρουν οι αιρετικοί. Μπορεί όλες οι εκκλησίες, τα μοναστήρια, το Άγιον Όρος να γιορτάζουν τον άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης που σφαγιάστηκε από τους Τσέτες αλλά εμάς δεν μας τούμπαραν. Ξέρουμε. Θα μας πείτε "και του παλαιού δεν δέχονται τον άγιο Παΐσιο" εμείς σας απαντάμε "ουκ οίδαμεν, συ όψει".
Για εσάς που συνεχίζετε εντός... και όχι εκτός, σας αφιερώνουμε εμείς οι ένδοξοι αποτειχισμένοι το αγιογραφικό "και βαλούσιν αυτούς είς τήν κάμινον τού πυρός καί έσται ο κλαυθμός καί ό βρυγμός τών οδόντων."

Πόσο ζηλωτές είστε; Μήπως σας φαίνονται σώστα και τα 6 σημεία που σας γράφω;
Παρακαλώ να προσέχετε τον πάνουργο κλέφτη τον ζηλωτισμό για να μην πέσετε στο φαρισαϊσμό. Αυτοί δεν περίμεναν τον Ηλία να έρθει πριν τον Κύριο; Όχι Ιωάννη αλλά Ηλία.  Δεν διάβαζαν; Δεν ήταν έξυπνοι; Η μήπως τελικά δεν είχαν ταπεινό φρόνημα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν ήξερες πόσο άριστα δικτυωμένοι είναι οι εχθροί (μασονία, οικουμενισμός, πολιτικοί, δικαστές, τραπεζίτες, Νέα Τάξη) τότε θα καταλάβαινες ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο. Πότε και γιατί μιλάει όποιος μιλάει, και κυρίως, πότε σωπαίνει. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όταν ακούς έναν δεσπότη να γράφει άρθρο ή να μιλάει για κάτι επίκαιρο, θα σκέφτεσαι τι επιδιώκει. Από την πολύ ανοχή στην ομοφυλοφιλία, αρκετοί απέκτησαν γυναικεία πονηριά. Όλα σχεδόν όσα λένε, είναι σε συνεννόηση. Βρίσκονται σε υπηρεσία.

Πέρα από τις περιπτώσεις δειλίας, αρκετοί άλλοι είναι ενταγμένοι στο σύστημα. Δεν πρόκειται λοιπόν ΠΟΤΕ να υπάρξει κάθαρση από πάνω. Κανείς αιρετικός ποτέ δεν αυτοκαθαιρέθηκε. Κανείς ομοφυλόφιλος δεσπότης δεν βγήκε να ενημερώσει τα "πρόβατα" για τα κωλύματα ιεροσύνης του.
Η κατάσταση είναι πολύ πιο σάπια από ότι φαντάζεσαι.

Τις κρίσιμες στιγμές καταφεύγουμε στην παράδοση των πατέρων μας, πως αυτοί πολεμούσαν την αίρεση και τους αιρετικούς. Γέμιζαν τις εκκλησίες τους; Έκαναν ότι δεν έβλεπαν; Σιωπούσαν στις διώξεις αδερφών;

Έχουμε καλομάθει. Έχουμε κάνει την "εκκλησία" κοσμική εξουσία. Έχουμε μάθε να είμαστε "νικητές". Όπως λέει και στο βίντεο, έχουμε ξεχάσει ότι πρέπει να εισέλθουμε από την στενή και τεθλιμμένη οδό.
Η επιλογή είναι δική σου αδερφέ.

Ανώνυμος είπε...

Ο αδελφος σας ειπε μεγαλες αληθειες, αλλα εσεις ''ξερετε καλυτερα''. Οπως ειπε και ο μεγαλος συγχρονος αγιος [Πορφυριος] λιγο πριν κοιμηθει, ''Σημερα κανεις δεν ακουει κανεναν...'' Σε οποιον εδοθη η χαρις να βλεπει [και να βδελυσσεται'' τον οικουμενισμο, ο εχθρος τον πολεμαει προσπαθωντας να τον ριξει απο την αλλη μερια του γκρεμου, στον ζηλωτισμο. Και πολλες φορες τα καταφερνει γιατι παταει πανω στο λεπτο και δυσδιακριτο σε πολλους παθος της περηφανειας. Εγω γλιτωσα [προς το παρον] επειδη ειχα την ''τυχη'' να συμβουλευτω εναν αγιο γεροντα. Γιωργος Παπαδοπουλος τηλ 6972326056

Ανώνυμος είπε...

Η πατερικη αποτειχιση ουδεμια σχεση εχει με λαθη γοχ.Αυτην ακολουθουμε.Αγαπητε παιδαγωγε,ενα θερμο ευχαριστω για το βιντεο,γιατι ειναι πολλοι αυτοι που θα θελαν να ειναι παροντες το Σαββατο και δεν τα καταφεραν.

Ανώνυμος είπε...

Η ασφάλεια της πίστεως δεν ονομάζεται ζηλωτησμός, αλλά ορθοδοξία.
Το δε ανακάτεμα... ονομάζεται οικουμενισμός.
Για το Ν5 σου απαντώ ότι τα κομμάτια των ΓΟΧ έγιναν για την προσωπική τους εωσφορική δόξα, και όχι για την πίστι.
Ο Πατροκοσμάς είχε πεί οτι για να βρείτε Ιερέα του Χριστού θα κανετε 3 μέρες δρόμο, αλλά δεν φαίνετε να το λαμβάνετε και πολύ στα σοβαρά.


Χρύσα Πολίτη είπε...

Το αυτονόητο, το πατερικά κατοχυρωμένο και διαχρονικά εφαρμοσμένο εν καιρώ αιρέσεως πλέον μετονομάζεται ''ζηλωτισμός''. Οι σημερινοί ορθόδοξοι καθώς φαίνεται αποστρεφόμαστε το πνεύμα ομολογίας και την σταυρική οδό όπως απολύτως εύστοχα διαπιστώνει ο π. Ευθύμιος και αναζητούμε συμβιβαστικές λύσεις στους προβληματισμούς μας.Κανένας αποτειχισμένος ιερωμένος δεν ισχυρίστηκε ότι είναι υπεράνω των μη αποτειχισμένων ούτε ότι όλοι οι μη αποτειχισμένοι θα οδηγηθούν στην απώλεια.
Ο καθένας ερμηνεύει τα λεγόμενα του άλλου ανάλογα με την προαίρεσή του επομένως γιατί κάποιος που ακούει τα λόγια του συγκεκριμένου πατρός δεν παρακινείται περισσότερο στο να ακολουθήσει την ακρίβεια και αντ'αυτού ''ψάχνεται'' για να αιτιάσει αυτούς που φιλότιμα και με κόστος αγωνίζονται εμπράκτως για την πίστη;;;Προσωπικά δεν νομίζω ότι είπε κάτι ακραίο ο πατέρας ή κάτι που δεν ευσταθεί....

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.