" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Έτσι ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ οι πραγματικοί Ορθόδοξοι πιστοί: Διωγμός στη Σκήτη Ορασένι Νομού Μποτοσάνι Ρουμανίας. Αλλά το πλήθος των πιστών της ενορίας έφραξε την είσοδο του Ναού!!! ΔΕΝ επέτρεψε να εισβάλουν οι Οικουμενιστές.



Το πλήθος των πιστών της ενορίας έφραξε την είσοδο του Ναού, την ώρα που έφτασε η επιτροπή που έστειλε ο Μητροπολίτης Μολδαβίας Θεοφάνης όπου αποτελείτο από τριάντα ιερείς περίπου. Σκοπός τους ήταν να επιβάλουν ένα ιερέα στην ενορία, ο οποίος θα μνημονεύει τον Μητροπολίτη παράλληλα με τον ιερέα της ενορίας (π. Ιωάννη) ο οποίος ἔχει διακόψει το μνημόσυνο του Μητροπολίτου, για λόγους πίστεως μετά την σύνοδο της Κρήτης (16 Ιουν. 2016).

Βίντεο:



Σχόλιο:
Ακριβώς έτσι έπρεπε να γίνει στον Άγιο Αντώνιο (π.Θεόδωρος Ζήσης) και στην Άγιο Σπυρίδωνα  (π.Νικόλαος Μανώλης) και στον Λαγκαδά (π.Φώτιος Βεζύνιας):
Να μαζευτούν οι πιστοί και να προασπίσουν τον ναό τους από τους αιρετικούς. Να ξεκαθαρίσουν ότι ιερέας που "μνημονεύει" αιρετικούς ΔΕΝ θα λειτουργήσει στον ναό τους. 
Οι ναοί δεν είναι περιουσία, ούτε τσιφλίκια των δεσποτάδων. Έγιναν από τους πιστούς και υπάρχουν για τους πιστούς. Αν θέλουν οι δεσποτάδες να φωτογραφίζονται, έχουν αρκετά δωμάτια στα μητροπολιτικά τους μέγαρα. Οι πιστοί και τα "Άγια των Αγίων", δεν είναι "ντεκόρ".

Αλλά οι σημερινοί αγωνιστές ιερείς -για τους άλλους τους "νεκρούς" δεν σχολιάζουμε- κάνουν "υπακοή" στην απόφαση του δεσπότη και δεν λειτουργούν, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τους πιστούς. Φανταστείτε τον Άγιο Θεόδωρο Στουδίτη ή τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ή τόσους άλλους ομολογητές να "έκαναν υπακοή" στις αποφάσεις κάθε είδους αιρετικών.

Κρίμα, εν έτη 2017, να μας βάζουν τα γυαλιά οι ορθόδοξοι Ρουμάνοι. 
Κάποτε οι Έλληνες μετέδιδαν την Ορθοδοξία στον κόσμο και τώρα οι αλλοεθνείς ορθόδοξοι αδερφοί μας, γράφουν ορθόδοξη ιστορία κι εμείς φοβόμαστε .. 

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για το έθνος το ελληνικό να εγκολπώνεται τις αιρέσεις.
Οι Έλληνες ως σύνολο αρνούνται την πατρίδα αφήνοντας τους απάτριδες να προδίδουν και να ροκανίζουν τις βάσεις του Ελληνικού κράτους και να καταστρέφουν το Ελληνικό Έθνος στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενότητας, με όρους αντεθνικούς και αντανθρώπινους.
Δέχονται το ψέμα και αρνούνται την αλήθεια της πίστης την οποία οι πατέρες μας υπερασπίστηκαν με κάθε μέσο, ακόμα και με το αίμα τους.

Αποιούνται την κληρονομιά πάσης φύσεως, υλικής και πνευματικής, την οποία οι πατέρες μας κληροδότησαν, θεωρώντας ότι "δεν είναι κάτι δικό μου" (αφού δεν είναι γραμμένο στο όνομά μου). Έτσι οι δημόσιες υπηρεσίες (οι οποίες μετατρέπονται σε αρχές) ορίζονται από "συστήματα" τα οποία ελέγχουν "κάποιοι" λίγοι με άγνωστη ηθική. Οι εκκλησίες έγιναν τσιφλίκια των δεσποτάδων οι οποίοι υπακούν και συντάσσονται με το ψέμα.

Μαθαίνουμε να λέμε πια και να εννοούμε το ...."....ελθέτω η βασιλεία Σου".

Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

"Οι ναοί δεν είναι περιουσία, ούτε τσιφλίκια των δεσποτάδων. Έγιναν από τους πιστούς και υπάρχουν για τους πιστούς."

Ετσι ακριβώς! Χιλιάδες συγχαρητήρια!
Δεν πρέπει να φύγουμε εμείς από τις ενορίες και τις εκκλησίες μας ΑΛΛΑ οι οσοι δεσποτάδες δεν συμβαδίζουν με την Χριστιανική ορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις των προηγούμενων γενεών που έχτισαν αυτές τις εκκλησίες.

Οι μοντέρνοι κοντοκουρεμένοι και λοιποί ...ας πάνε να λειτουργήσουν στους ...μοντέρνους ναούς που θα τους χτίσουν οι ...μοντέρνοι πιστοί.
Και εάν βρούν έστω και έναν μοντέρνο πιστό που να τους ακολουθεί και να διαθέτει τον όβολον του για να χτιστούν νέοι μοντέρνοι αντίχριστοι αντιπαραδοσιακοί ανθελληνικοί "ναοί" για να δίνουν συναυλίες και να "χορεύουν ροκ" , ας μας τον γράψουν να τον μάθουμε και εμείς.

Οι εκκλησίες είναι ιδιοκτησία του Ελληνοχριστιανικού ορθόδοξου έθνους, όποιος τις βεβηλώνει ειναι σαν να βεβηλώνει ολόκληρη την ιστορία του Εθνους των ΕΝΘΕΩΝ από καταβολής κόσμου Ελλήνων!

Οι αριστεροί δεσποτάδες να πάνε αλλού να λειτουργήσουν.
Και ας μην νομίζουν πως υπάρχει περίπτωση να εφαρμόστει ο αντίχριστος σταλινικός κομμουνισμός στην χώρα μας και παίρνουν τα μυαλά τους αέρα!
Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψει το Ελληνοχριστιανικό έθνος μας και με την βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου μας , ο κομμουνισμός που έχει ηδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην χώρα μας από το 1974 , πρέπει να και θα σταματήσει πάραυτα!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
ΟΥΤΕ
ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ!!!
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΤΟΠΙΕΣ!

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΣΙΜΟΥ!

Η ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

ΠΟΛΩΝΙΑ 1944-1989: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η έκταση και η μορφή των πολιτικών διώξεων στην Πολωνία ακολούθησαν την εξέλιξη του πολιτικού συστήματος.

«Πες μου ποιο είναι το παρόν σύστημα διώξεων και θα σου πω σε τι φάση κομμουνισμού αντιστοιχεί», θα μπορούσε να πει κανείς παραφράζοντας μια γνωστή λαϊκή ρήση.
...

Οι τοπικές αρχές, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τα 68 άρθρα του διατάγματος της 8ης Απριλίου 1929, υπερβαίνοντας την αρμοδιότητά τους σε σχέση με το κλείσιμο των εκκλησιών, εξακολουθούσαν το αντάρτικο με τα πιο διαφορετικά προσχήματα: παλαιότητα ή «ανθυγιεινή κατάσταση» των κτηρίων, «έλλειψη ασφάλειας», μη πληρωμή των φόρων και άλλων αναρίθμητων εισφορών που είχαν επιβληθεί στα μέλη των θρησκευτικών οργανώσεων. Στερημένοι από τα πολιτικά τους δικαιώματα, από το κύρος της Εκκλησίας, από τη δυνατότητα να κερδίσουν τα προς το ζην με κάποια μισθωτή εργασία, χαρακτηρισμένοι αυθαίρετα ως «παρασιτικά στοιχεία που ζουν με εισοδήματα που δεν προέρχονται από μισθούς», αρκετοί ιερείς δεν είχαν άλλη λύση από το να γίνουν «περιπλανώμενοι παπάδες», ζώντας παράνομα στο περιθώριο της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

2)

Έτσι αναπτύχθηκαν, σε αντίθεση με την πολιτική αναγνώρισης της σοβιετικής εξουσίας που εγκωμίαζε ο μητροπολίτης Σέργιος, αποσχιστικές κινήσεις, ιδιαιτέρως στις επαρχίες του Βορονέι και του Ταμπόβ.

Οι πιστοί του Αλεξέι Μπούι, επισκόπου του Βορονέι που είχε συλληφθεί το 1929 εξαιτίας της αδιαλλαξίας του σχετικά με κάθε συμβιβασμό μεταξύ της Εκκλησίας και του καθεστώτος, οργανώνονταν σε αυτόνομη εκκλησία, «την αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία», με τον δικό της, συχνά «περιπλανώμενο» κλήρο, που χειροτονείτο εκτός της πατριαρχικής εκκλησίας του Σέργιου. Οι πιστοί αυτής της «Εκκλησίας της ερήμου» η οποία δεν διέθετε λατρευτικά κτίσματα, συγκεντρώνονταν για να προσευχηθούν στα πιο διαφορετικά μέρη: σε σπίτια, σε ερημητήρια, σε σπηλιές237. Αυτοί οι «αληθινοί χριστιανοί ορθόδοξοι», όπως αυτοαποκαλούνταν, καταδιώκονταν με ιδιαίτερο ζήλο. Πολλές χιλιάδες συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν ως ειδικοί έποικοι ή μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσον αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία, ο αριθμός των λατρευτικών της τόπων και των ιερέων της, μπροστά στη συνεχή πίεση των αρχών, σημείωσε κάθετη πτώση, έστω κι αν, όπως θα το αποδείκνυε η ματαιωθείσα απογραφή του 1937, 70% των ενηλίκων εξακολουθούσαν να δηλώνουν πιστοί. Την 1η Απριλίου 1936, στην ΕΣΣΔ απέμεναν μονάχα 15.835 ορθόδοξες εκκλησίες εν λειτουργία (28% εκείνων που υπήρχαν πριν από την επανάσταση
...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=122&aid=483466

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.