" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας χρησιμοποιούνται στα σχέδια των Οικουμενιστών

Μέσα στις προσπάθειες να συνηθίσει ο λαός τις συμπροσευχές με τους Καθολικούς και να εμπεδώσει τις αγνές διαθέσεις που οι Παπικοί έχουν, 
εντάσσεται κι η υποδοχή του σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου εκ...Βενετίας.

Όπου προφανώς θα γίνουν συμπροσευχές, τόσο κατά την τελετή παράδοσης του σκηνώματος στην ελληνική αντιπροσωπεία, που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όσο και στην υποδοχή στην Αθήνα θα παρίστανται – συμπροσεύχονται Καρδινάλιοι. 

Ενώ προφανώς θα ευχαριστήσουμε και πολλάκις του μεγαλόκαρδους Παπικούς, οι οποίοι μας παραχωρούν για λίγο το σκήνωμα, το οποίο μας είχανε αρπάξει...
(αλλά η διοργανώτρια - Αποστολική Διακονία ομιλεί για αφαίρεση και μετακομιδή...κάτι σαν τον συνωστισμό στη Σμύρνη δηλαδή...περισσότερα για αυτούς στο τέλος)Κατά καιρούς έρχονται πολύ σημαντικά Ιερά Λείψανα, τα οποία καθώς δεν είναι εκ...Βενετίας, τυγχάνουν μικρής προβολής και πηγαίνοντας να προσκυνήσεις βρίσκεις καμιά δεκαριά Πιστούς.

Όπως π.χ.
  • Ο ερχομός σε σχετικά μικρό Ι.Ναό των Αθηνών, τον Αγ. Ελευθέριο Αμαρουσίου, των Αχράντων Παθών του Κυρίου (αποτελούνται από τεμάχιο Τίμιου Ξύλου, τεμάχιο από τον Ακάνθινο Στέφανο, τεμάχιο από την Ιερά Χλαμύδα, τεμάχιο από τον Ιερό Σπόγγο, λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο),
  • Η υποδοχή σε Ι. Ναό του Γαλατσίου της σεπτής Λειψανοθήκης με τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο, τον Άρραφο Χιτώνα του Κυρίου καθώς και Ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους (φωτό παρακάτω)


Αντιθέτως, για το σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το τεμάχιο Τιμίου Ξύλου διαβάζουμε εδώ :
Η Τελετή υποδοχής του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Eλένης από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄και την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο θα μεταδοθούν δορυφορικά (Pull Free to air) προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της επικράτειας.

Ταυτόχρονα θα γίνει διδιακτυακή αναμετάδοση live streaming μέσω YouTube για τους ενδιαφερόμενους διαδικτυακούς κόμβους.
 (Σχόλιο : εννοείται ότι δεν θα χάσουν την ευκαιρία να παραστούν κι άλλοι Θεομπαίχτες, Πατριδοκάπηλοι πολιτικοί)Ας δούμε όμως και τι εστί Αποστολική Διακονία, η οποία προφανώς είναι η καταλληλότερη να φέρει εις πέρας τέτοια αποστολή

1) «Ένα δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό παρέδωσε σήμερα στον Πάπα Φραγκίσκο ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος. 
Πρόκειται για μια εικόνα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης του ιδρυτή του τάγματος των Φραγκισκανών μοναχών και προστάτη του σημερινού Πάπα Φραγκίσκου.


Η εικόνα, η οποία έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση στον Πάπα Φραγκίσκο, συνοδεύεται από την επιγραφή
«Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Α(υτού) Αγιότητι τω Πάπα και Επισκόπω Ρώμης κ.κ. Φραγκίσκο, δια χειρός του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου».
πηγή: dogma.gr


2) Θέση της Αποστολικής Διακονίας είναι ότι :
"αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή βίας και φονταμενταλισμού"

Και βλέπουμε σε άρθρο της (εδώ) την διατύπωση Οικουμενιστικών θέσεων :

"Δυστυχῶς, οἱ σχέσεις τῶν Χριστιανικῶν Ἐκκλησιῶν, παρά τίς προσπάθειές τους γιά μία εἰλικρινῆ σχέση
ἀλληλογνωριμίας καί ἀλληλοσεβασμοῦ, φαίνεται νά διέρχωνται κρίση. Ὑπάρχει μιά ἔνταση στίς οἰκουμενικές σχέσεις καί αὐτό ὀφείλεται ὄχι μόνο στίς αὐξημένες ἀπαιτήσεις, ἀλλά καί σέ ἐμφανιζόμενα ἴχνη τοῦ Φονταμενταλισμοῦ. Αὐτό ἀπαιτεῖ συνεχή προσπάθεια καί ὡρίμανση τοῦ θεολογικοῦ διαλόγου. Οἱ Ἐκκλησίες καλοῦνται νά ἐργασθοῦν μέ ἐντιμότητα καί εἰλικρίνεια γιά τήν ὑπέρβαση πολιτικῶν ἤ παραπολιτικῶν καταστάσεων, τῶν προσηλυτιστικῶν διαθέσεων τοῦ ἐθνοφυλετισμοῦ. Ἡ οἰκουμενικότητα δέν καταλύει, ἀλλά διατηρεῖ τήν ταυτότητα τῶν λαῶν· ἡ ἀμοιβαία γνωριμία δέν ὁδηγεῖ σέ θρησκευτικό συγκρητισμό, ἀλλά σέ σεβασμό καί ἕνα πλουραλισμό, γιά τόν ὁποῖο θά πρέπει νά ὑπάρχει κάποιο μέτρο κρίσης καί ἀξιολόγησης."


3) Δραστηριότητα της Αποστολικής Διακονίας είναι και :
Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας σε 180 φοιτητές ετησίως, στο Ανατολικ Ποντιφικό Ινστιτούτο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησας στη Ρώμη. Το πρόγραμμα έχει ενταχθεί στον Οδηγό Σπουδών του Ανατολικού Ποντιφικού Ινστιτοτου.


4) Δεν θα μπορούσε να λείπει κι απ τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, καθώς διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια Συγχρηματοδοτούμενων Έργων ΕΣΠΑ τύπου Β και Γ.
Σημείωση :Η επιβεβαίωση τύπου Γ αποτελεί εξαίρεση εφαρμοζόμενη σε ειδικές κατηγορίες πράξεων (π.χ. εξειδικευμένες δράσεις ΕΚΤ, δράσεις επιχειρήσεων ΜΚΟ κ.α.)


Σταύρος Τ.Σχόλιο:

Ευχαριστούμε τον τακτικό μας αναγνώστη για την επιμέλεια και την αποστολή του άρθρου.

Δυστυχώς τα Άγια λείψανα και οι Άγιες εικόνες μας, στην εποχή μας, στην αίρεση του οικουμενισμού -πέρα από το μήνυμα που περνάνε στους πιστούς ότι λίγο πολύ γίναμε "μία εκκλησία" με τις υπόλοιπες "εκκλησίες" (=αιρέσεις), εξυπηρετούν μόνον για να μαζεύουν χρήματα από τα "πρόβατα" και ως ντεκόρ για τις μητροπολιτικές φωτογραφίσεις. 

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.