" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ο "αντι-οικουμενιστής" μητροπολίτης Γλυφάδος Παύλος, ΜΑΖΙ με οικουμενιστές;

Ο π. Ελευθέριος Χρυσοχόου είναι υπάλληλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου (γραμματέας του Πατριαρχικού γραφείου στην Αθήνα).


Όπως βλέπει κανείς (διαβάστε το ρεπορτάζ εκκλησιαστικού πρακτορείου ειδήσεων, εδώ),
στην χειροτονία του,
παρέστησαν τόσο δεδηλωμένοι Οικουμενιστές (όπως ο Περγάμου Ιωάννης),





όσο και ο Γλυφάδας Παύλος, από τους συνδιοργανωτές της ημερίδας του Πειραιά "Αγία και Μ. Σύνοδος: Μεγάλη προετοιμασία χωρίς προσδοκίες"!!!! .



Πάντως με μια απλή αναζήτηση στο Wikipedia (εδώ),
ανακαλύψαμε ότι ο "αντι-οικουμενιστής" Μητροπολίτης Παύλος
έκανε μεταπτυχιακό στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών !!






(Στις 20 Μαΐου 2017 - 11:42 μ.μ., στείλαμε εμαιλ στην μητρόπολη Γλυφάδας, δίνοντας τους την ευκαιρία να μας απαντήσουν αν ισχύει η δημοσίευση στο wikipedia (μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΣΕ). Δεν πήραμε καμία απάντηση).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΑ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;;

Unknown είπε...

Δεν νομιζω οτι εχει μεγαλη σημασια, για το σημερα, το που και πως εκανε το μεταπτυχιακο πριν απο πενηντα χρονια.

ROMIOS XO είπε...

Είναι λογικό αν σε νοιάζουν το γαλόνια και οι καρέκλες.
100 χρόνια οικουμενισμού στα ανώτερα κλιμάκια αυτοί είναι οι καρποί. Οι δάφνες για να γίνεις καθηγητής θεολογίας και επίσκοπος είναι πόσα γαλόνια έχεις κρεμασμένα στον τοίχο.

Orthodox True είπε...

Στού διαβόλου τά μαντριά, για νά τελειώσει μεταπτυχιακό, πόσες φορές άραγε έχει προδώσει τήν Μία Αγία Πίστη;
Διότι όταν υπό την αιγίδα και ευθύνη των σπουδών τού αιρετικού ΠΣΕ παραδίδονται εργασίες "θεολογικής υφής" στούς σπουδαστές για την αξιολόγησή τους, τότε τα πορίσματα τών εργασιών δεν δύναται να είναι διάφορο, ή διφορούμενο του καταστατικού τού διαβόλου, πού δέν είναι άλλο από την συγκριτιστική πλάνη, αυτή την πολύβουη θεωρία τών κλάδων.
Άρα δεν θά είναι ποτέ επιτυχών ο Ορθόδοξος που στις εργασίες του θα ομολογεί την Μία Αγία Ορθοδοξία, εξ ολοκλήρου ταμειούχα της Θείας Χάριτος, και όλα τα άλλα μέλη του ΠΣΕ, αιρέσεις του διαβόλου...
Γιαυτό έχει μεγάλη σημασία στην ομολογία των χριστιανών τέτοιες σπουδές. Και βέβαια ο διάβολος δέν ξεχνά, τα έχει όλα καταγεγραμμένα, και ας έχουν περάσει αιώνες....

ROMIOS XO είπε...

Πολύ σπουδαία παρατήρηση,
Τι γράφουν οι ορθόδοξοι σπουδαστές στα πανεπιστήμια των προτεσταντών ώστε οι ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΟΙ καθηγητές να αξιολογήσουν θετικά τα γραφόμενα;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.