" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ: Θέατρικό έργο που διασκεύασε για παιδιά Δημοτικού ο Λαζόπουλος, προσβάλει το σχήμα του ιερέα. Βίντεο ΣΟΚ.

Στο Ιστολόγιο Αντιπαρακμή διαβάσαμε την παρακάτω ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ είδηση
Επισυνάπτουμε και το βίντεο-ντοκουμέντο :

Δάσκαλοι που συνόδευαν στην θεατρική παράσταση τις τάξεις τους- μας έδωσαν βίντεο με  αποσπάσματα από το έργο "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" (διασκευή του βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη).


 (η Ιστοσελίδα του Κρατικού Θεάτρου Β.Ελλάδος)

Η θεατρική διασκευή έγινε από τον γνωστό "αντιρατσιστή" κ.Λάκη Λαζόπουλο  και πολύ θα θέλαμε να μας εξηγήσει που οφείλεται η τόση εμπάθεια που προβάλει μέσα από το έργο του στο πρόσωπο του ΙΕΡΕΑ.

Δείτε λοιπόν τι είδους παράσταση ετοίμασαν  για τα παιδιά μας (την παράσταση επισκέπτονται καθημερινά Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια, δείτε ενδεικτικά εδώ)

Το βίντεο ειλικρινά θα σας ΣΟΚΑΡΕΙ με την πλύση εγκεφάλου που κάνει στα παιδιά για τους ιερείς.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι χορηγός επικοινωνίας είναι η κρατική ΕΡΤ! (δείτε την επίσημη Ιστοσελίδα της:)

Το θέατρο παίζεται από την 1/11/2011, στη Μονή Λαζαριστών, από την νεανική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.



Δείτε το βίντεο


Μήπως έφτασε η στιγμή να διαμαρτυρηθούμε γι αυτά που "ταϊζουν" τα παιδιά μας;;; 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To έχω πει και σε παλαιότερη ανάρτησή σας. Ποιος είναι ο λόγος ανάδειξης ενός τέτοιου θέματος; Μόνο ταραχή προκαλεί και δεν μας ωφελεί σε τίποτα ως εκπαιδευτικούς. Ίσα-ίσα κάνετε μια πολύ καλή διαφήμιση στη θεατρική παράσταση γιατί η αρνητική διαφήμιση είναι πάντα η καλύτερη. Πολλές φορές άλλωστε η πρόκληση και η βλασφημία από τους καλλιτέχνες είναι σκοπούμενη μόνο και μόνο για να προκαλέσουν αντιδράσεις των πιστών που θα διαφημίσουν το έργο τους. Ας μη τους κάνουμε τη χάρη.
Νομίζω ότι είναι εποχή που πρέπει να στεκόμαστε μόνο σε ό,τι μας δυναμώνει πνευματικά και αυτό να παρέχουμε και στα παιδιά μας.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ με τη σειρά μου συμφωνώ στην ανάρτηση τέτοιων θεμάτων γιατί γνωρίζουμε τους Γενίτσαρους. Τους γνωρίζουμε προσωπικά,που εργάζονται και τι ψηφίζουν. Ο κος Λαζόπουλος εκτός από ηθοποιός πολύ κατώτερος του Αριστοφάνη, θέλει να νομιμοποιήσει ολόκληρο το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και την Ινδία και δεν κρύβει ότι στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ.
Συγχαρητήρια στο ιστολόγιο!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σχετικά με τον 1ο σχολιαστή:
Δηλαδή αν εσείς είχατε έναν δάσκαλο που μιλούσε στα παιδιά σας ενάντια στην εκκλησία και τους ιερείς, δεν θα αντιδρούσατε γιατί δεν "μας δυναμώνει πνευματικά";
Θα είχατε την ίδια στάση-της αδράνειας- αν ο δάσκαλος γελοιοποιούσε αντί για τους ιερείς πχ το παιδί σας;
Ο καθένας φυσικά είναι ελεύθερος να κάνει την επιλογή του και είναι σεβαστή.


Εμείς εκτιμούμε ότι η επισήμανση των προκλήσεων μιας θεατρικής παράστασης -και μάλιστα για παιδιά και δημοτικού σχολείου- θα αναδείξει το θέμα και θα περιορίσει την συμμετοχή σε αυτήν.
Πιστεύουμε ότι θα αποτρέψει κάποια σχολεία από το να πάνε.
Δε μπορεί, κάποιοι εκπαιδευτικοί -που θα πληροφορηθούν το γεγονός- μπορούν τώρα, έγκαιρα, να αντιδράσουν.
Πληροφορούμαστε ότι έγιναν ήδη μεμονωμένες αντιδράσεις αλλά εκ τω υστέρων: αφού το σχολείο τους έχει παρακολουθήσει την παράσταση.
Στόχος μας είναι-μέσω της ενημέρωσης των συναδέλφων- να μην γίνουν άλλες επισκέψεις.
Βλέπουμε το βίντεο και νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι περί τίνος πρόκειται.


Πάντως δεν ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας μόνον για να δυναμώνουμε πνευματικά.
Όταν κινδυνεύουν τα παιδιά μας τότε καλούμαστε να πάρουμε όλοι θέση. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν λέω να μην υπάρξει αντίδραση. Αλλά το να αναρτάτε ένα βίντεο με την θεατρική παράσταση το θεωρώ κιτρινισμό. Θα μπορούσατε απλά με ένα κείμενο να ενημερώσετε εμάς τους εκπαιδευτικούς και μεις με τη σειρά μας να πάρουμε τα μέτρα μας. Τι νόημα έχει η ανάρτηση σκηνών από το θέατρο; Χορτάσαμε την προστυχιά της τηλεόρασης. Δε θέλουμε άλλο.
Υ.Γ Συγγνώμη που δεν διευκρίνισα με την πρώτη μου παρέμβαση ότι αναφερόμουν στο βίντεο

Ανώνυμος είπε...

1) συνάδελφε, το κείμενο και το βίντεο είναι αναδημοσίευση από αλλού. Το βλέπεις και στο βίντεο που φαίνεται ο δημιουργός του.
2) δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ για να κριτικάρω κάτι χρειάζομαι αποδείξεις. Δεν μου αρκεί ένα κείμενο του Παιδαγωγού ή οποιοδήποτε ιστολογίου. Τι να πω δηλαδή στο σχολείο μου, ότι η παράσταση είναι "τέτοια" και να μην πάμε επειδή έτσι διάβασα στον Παιδαγωγό; Καλά έκαναν και έβαλαν κ το βίντεο για να πειστούμε όλοι.
3) Ψάξτε το θέμα και νομικά. Δεν είναι δυνατόν σε παιδική θεατρική παράσταση να βγαίνει τέτοια προπαγάνδα ενάντια στους ιερείς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το είχα προσέξει ότι είναι αναδημοσίευση αλλά και αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Δεν έχει νόημα να παραθέτουμε ένα βίντεο αναίσχυντο και πρόστυχο. Μόνο ζημιά μας προκαλεί. Και κάτι άλλο: για να πείσουμε τους άλλους ότι μια ταινία είναι ανήθικη πρέπει να τους τη δείχνουμε για να πεισθούν; Ο λόγος νομίζω ότι αρκεί.

Ανώνυμος είπε...

συνάδεφλε-φισσα,
σε υποχρέωσε κανένας να δεις το βίντεο.
Στην ανάρτηση λένε για το θέμα. Αν δεν γουστάρεις να μην πατήσεις το Play και να μην το δεις.Μόνο του δεν ανοίγει.

άντε να πούμε κάθε καθυστερημένος και κομπλεξικός.
Γράψε εσύ ένα δικό σου θέμα και ν αρχίσουμε εμείς την κριτική μας,
γιατί το παρουσίασες έτσι κι όχι αλλιώς κλπ κλπ
2 μήνες παρακολουθώ καθημερινά τη σελίδα του Παιδαγωγού και αξίζει. Γιατί θες να περάσεις τώρα εσύ ο ανώνυμος τόση βλακεία;


Που είσαι;
σε Κατώτερο κατηχητικό για να αρκεί ο λόγος σου; Μέχρι και τα πιτσιρίκια θέλουν ντοκουμέντα για να πιστέψουν.
Ξεκόλλα. (λογικά θα είσαι ο ίδιος που έγραφες και τις υπόλοιπες ανοησίες για την σατανική Ροκ και άλλαλα κ μπάλαλα, τη θυμάμαι χαρακτηριστικά την ίδια επιμονή και την ίδια ανοησία, δε μπορεί να είναι σύμπτωση).
Προσγειώσουν ή πάρε το κουβαδάκι κάπου που δεν θα χρειάζεται να σκεφθείς κ πολύ.Κάπου που θα πιστεύες ότι διαβάζεις χωρίς τεκμήρια.

Ρε παιδιά δείτε το μήπως το κάνει επίτηδες ο τύπος-ισα, για να γελοιοποιεί τη σελίδα σας.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.