" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ: Η ωραιοποίησης της "βαρβαρότητας", στο 55ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Μ. Βασιλείου

Με έκπληξη και με μεγάλη θλίψη διαπιστώσαμε ότι στο 55ο Παιδαγωγικό Συνέδριο  του Μ. Βασιλείου, στην Αθήνα,
η μία εκ των 4 εισηγητών ήταν η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Παπαγεωργίου Νίκη,
η οποία στην πρόσφατη κρίσιμη συνεδρίαση ψήφισε ΝΑΙ στην Ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών (δείτε τα ονόματα των 23 καθηγητών που ψήφισαν ΝΑΙ, εδώ).


Μόλις το διαπιστώσαμε, επικοινωνήσαμε άμεσα μέσω email με τους υπεύθυνες του συνεδρίου, ζητώντας την τροποποίηση του προγράμματος. Δεν είναι δυνατόν πρόσωπα που την κρίσιμη στιγμή συμπορεύονται με τις επιταγές της Νέας Τάξης, να παρουσιάζονται ως πρότυπα-εισηγητές σε παιδαγωγικό συνέδριο, πολύ περισσότερο μιας αδελφότητας γνωστής για την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα της. Εξ άλλου με εκατοντάδες εκλεκτούς συναδέλφους, δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να βρεθεί κάποιος να αντικαταστήσει την ομιλήτρια.


Δεν λάβαμε ΚΑΜΙΑ απάντηση -ενώ στείλαμε την επισήμανσή μας και την επόμενη ημέρα, κατά την έναρξη του συνεδρίου (παραθέτουμε τα 2 email στο τέλος της ανάρτησης)".


Παρακολουθώντας ζωντανά μέσω διαδικτύου την αναμετάδοση του συνεδρίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε "συγχαρητήρια" στην κυρία Παπαγεωργίου Νίκη.
Με εξαιρετική παρρησία πρόβαλε όλες τις νεοταξικές απόψεις χωρίς να διαπιστώσει τίποτε αρνητικό στην προσπάθεια κατασκευής μειονοτήτων με βάση τον φυλετικό και σεξουαλικό προσανατολισμό.
"Τι έχουμε να φοβηθούμε ;" (από την προβολή των "ιδιαιτεροτήρων" και των κάθε είδους "σεξουαλικών προσανατολισμών"), επαναλάμβανε συχνά κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων.

Τα παρουσίασε όλα ως "μια αλλαγή της κοινωνίας"! Δεν έβρισκε η ίδια τίποτε το αρνητικό!
Ακόμη και στις ερωτήσεις που δέχθηκε,
αρνήθηκε να καταδικάσει την προβολή=επιβολή όλων αυτών των κατασκευασμένων "μειονοτήτων".

Έφτασε σε σημείο (όταν ρωτήθηκε για το ότι υπάρχουν καθηγητές παιδεραστές) να προκαλέσει :"χρειάζεται να δηλώσεις τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό για να διοριστείς;"! Τόσο "ανοιχτό πνεύμα" ...

"Συγχαίρουμε"...  λοιπόν τους υπευθύνους της διοργάνωσης για την επιλογή τους.

η προβολή της περίληψης της εισήγησης της κ.Παπαγεωργίου (σελ 1)
η προβολή της περίληψης της εισήγησης της κ.Παπαγεωργίου (σελ 2)
Στους υπεύθυνους της διοργάνωσης, υπενθυμίζουμε ακόμη ότι όταν δημοσιοποιούν email επικοινωνίας για να υποβάλλονται ερωτήσεις μέσω του διαδικτύου, οφείλουν να το τηρούν.

Τέλος "συγχαίρουμε" ... τον προεδρεύοντα του Συνεδρίου κ.Νικολαϊδη, που μόλις πήγε να παρέμβει και να αναφερθεί ο Πρόεδρος της ΠΕΘ στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, παρενέβη άμεσα για να τον σταματήσει. Εύγε ...!!


ΥΓ. Προφανώς θα μπορούσατε να τροποποιήσετε τον τίτλο του Συνεδρίου σας από:
«Αναζήτηση της ωραιώτητας σε καιρούς βαρβαρότητας»
σε "Αναζήτηση της βαρβαρότητας" ή  σε "Η ωραιοποίηση της βαρβαρότητας".
Θα απέδιδε ενδεχομένως καλύτερα την συγκεκριμένη εισήγηση.


 

Κλείνοντας, μία πρόταση:
την επόμενη χρονιά, να καλέσετε τους θεολόγους του "Καιρού" να παρουσιάσουν τα νέα προγράμματα σπουδών στα Θρησκευτικά και κάποιον Ιμάμη από το νεοϊδρυθέν Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών.

Παραθέτουμε τα εμαιλ που στείλαμε στουςδιοργανωτές του Συνεδρίου:

από:Istologio O Paidagogos <opaidagogos@gmail.com>
προς:"press@tideon.org" <press@tideon.org>
κοιν.:paidsynedriomv@gmail.com
ημερομηνία:28 Δεκεμβρίου 2014 - 9:12 μ.μ.
θέμα:Re: Παρακολουθήστε ζωντανά & επικοινωνήστε με το 55ο Παιδαγ Συνέδριο Μ. Βασιλείου Αθηνών - Δευτέρα 29.12.2014

Επισκεφθήκαμε το πρόγραμμα του συνεδρίου σας για να ενημερωθούμε για τα θέματα και τους ομιλητές.

Διαπιστώσαμε ότι στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνεται μία καθηγήτρια του θεολογικού τμήματος της θεολογικής σχολής της Θεσσαλονίκης, τμήμα στο οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε η ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών. Κάνοντας μία πρόχειρη αναζήτηση διαπιστώσαμε ότι η κυρία Παπαγεωργίου Νίκη ψήφισε ΝΑΙ (στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών).
Με βάση τα παραπάνω, ακόμη και αν σκοπός της καθηγήτριας αυτής ήταν να ζητήσει δημοσίως συγνώμη, νομίζουμε ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει και συνεπώς να δίνει κατευθυντήριες γραμμές σε άλλους καθηγητές αυτό το πρόσωπο . Το ποιος είναι ο καθένας, το δείχνει την κρίσιμη στιγμή, και η συγκεκριμένη καθηγήτρια, όχι μόνον δεν αντέδρασε, αλλά και ψήφισε ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΑ.

Θεωρούμε  ήταν σοβαρή παράλειψη εκ μέρους της διοργάνωσης σας.
Παρόλα αυτά, έστω και τελευταία στιγμή που σας ενημερώνουμε, παρακαλούμε για την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης ομιλήτριας.
Ιστολόγιο ο Παιδαγωγός



από:Istologio O Paidagogos <opaidagogos@gmail.com>
προς:blog tideon <press@tideon.org>,
paidsynedriomv@gmail.com
ημερομηνία:29 Δεκεμβρίου 2014 - 10:27 π.μ.
θέμα:ΕΠΕΙΓΟΝ - Υπενθύμιση

Υπενθυμίζουμε ότι από χθες βράδυ σας ενημερώσαμε για το ότι η μία εκ των τεσσάρων ομιλητών του Συνεδρίου σας,
ψήφισε ΝΑΙ -μαζί με άλλους 23 καθηγητές- στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών.
Σας ζητήσαμε έστω και τελευταία στιγμή να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ομιλήτρια.
Δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Αν δεν είναι εφικτό -έστω και τελευταία στιγμή- να βρεθεί κάποιος άλλος ικανός συνάδελφος για να αντικατασταθεί η συγκεκριμένη ομιλήτρια, θα μπορούσε στο χρόνο αυτό  να γίνει δημόσια συζήτηση ανάμεσα σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς.
Η επιλογή τέτοιων προσώπων, είναι προκλητική και απαράδεκτη.
Ιστολόγιο ο Παιδαγωγός.


Νεότερη Ενημέρωση 1 (30/12/2014)
Λάβαμε μέσω email - απάντηση από την ιστοσελίδα "Τράπεζα Ιδεών" και ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις που δίνονται. Διαβάστε την απάντηση στα σχόλια της παρούσας ανάρτησης.

Τα σχόλια της ανάρτησης παραμένουν ελεύθερα -όπως συμβαίνει σε όλες τις αναρτήσεις μας- για οποιονδήποτε από τους διοργανωτές θέλει να διευκρινίσει κάτι.


Νεότερη Ενημέρωση 2
Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης
Η εισήγηση της κυρίας Παπαγεωργίου ξεκινάει από το 2:23
και η συζήτηση από το 2:48


 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://cemes-en.weebly.com/uploads/2/7/8/8/27884917/1_papageorgiou_n.__________.pdf
Η κα Παπαγεωργίου έχει υποστηρίξει κατά καιρούς απαράδεκτες απόψεις. Επίσης είναι μέλος της διαβόητης σέκτας του ΚΑΙΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά, είναι δυνατό να συμμετέχει σαν ομιλήτρια στο συνέδριο ενός κατά τεκμήριο παραδοσιακού και συντηρητικού, με την καλή έννοια, συλλόγου η συγκεκριμένη κυρία η οποία πρεσβεύει επιεικώς απαράδεκτες από ορθοδόξου χριστιανικής πλευράς θέσεις; Επί τη βάσει ποίων κριτηρίων επελέγη να "διαφωτίσει" τους συμμετέχοντες συνέδρους; Κάτι τέτοιο πάντως συμβαίνει για πρώτη φορά! ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Και είναι να μελαγχολεί κανείς αναλογιζόμενος ότι τέτοιου είδους εκφυλιστικά φαινόμενα άρχισαν να εμφανίζονται και στους κόλπους ιεραποστολικών σωματείων! Ελπίζουμε ότι ο σεβαστός π.Αστέριος που δε "νερώνει το κρασί του" θα επιληφθεί του όλου ζητήματος το οποίο αφεύκτως έχει προσλάβει πλέον χαρακτήρα σκανδάλου!

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Από τόσους μάχιμους εκπαιδευτικούς (Νατσιός, Αυγουστίνου Ευδοξία κλπ), και από τόσους αφιερωμένους εκπαιδευτικούς και από τόσους καθηγητές Παν/μίου, πως αυτήν επέλεξαν και μάλιστα να τη φέρουν και από τη Θεσσαλονίκη;;;

Λέτε να έχει σχέση ο γνωστός καθηγητής Θεολογικής, που ανήκει στο Σωτήρα και ο οποίος λύπησε ιδιαίτερα υπερψηφίζοντας την Ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη (το όνομά του φαίνεται στη λίστα που δημοσιεύσατε);

Ο ένας καθηγητής έχει το γιο του να προωθήσει μέσα στη Θεολογική σχολή, ο άλλος έχει την κόρη του, αντί να κοιτάνε την πατρίδα μας, πουλάνε τα πάντα για προσωπικά οφέλη. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε!Θα αντιδάσουν οι υγιώς φρονούντες ή θα κάνουν την πάπια για να μη χαλάσει η εικόνα του "έργου"!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Από την Ιστοσελίδα ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ, λάβαμε πριν λίγο το παρακάτω email:

"Αγαπητοί αδελφοί

Η ιστοσελίδα "Τράπεζα Ιδεών" αναμεταδίδει το Παιδαγωγικό Συνέδριο, δεν έχει όμως αρμοδιότητα στην οργάνωσή του.

Θα διαβιβάσει τις παρατηρήσεις σας, που πιστεύει ότι προέρχονται από υγειή Ορθόδοξα αντανακλαστικά, προς την Οργανωτική Επιτροπή, ώστε να αποφευχθούν τέτοια θέματα στο μέλλον και το Συνέδριο να συνεχίσει την μακροχρόνια παράδοσή του να ωφελεί πνευματικά και να ομολογεί την αλήθεια.

Η εισηγήτρια του ΑΠΘ που αναφερθήκατε δεν θα συμμετάσχει στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης και στη θέση της θα είναι ο αγωνιστής Θεολόγος κος Παύλος Σαββίδης, που θα εκφράσει απερίφραστα κάθε αλήθεια, ασχέτως αν πονά ή όχι .

Η Τράπεζα Ιδεών αγωνίζεται μεταξύ άλλων με σταθερότητα ενάντια στην διαστροφή των φύλων, διότι είναι αντίθετη με το θέλημα του Θεού, την ισοπέδωση των αξιών και την άλωση της Πατρίδας μας.

Ενώνει τη φωνή της μαζί με κάθε άλλη φωνή που ομολογεί τις αλήθειες της πίστης μας , ώστε όλοι να ενεργούμε προς δόξαν του Θεού και για την προστασία και ανάδειξη του Έθνους μας.

Ανανεώνουμε το πνευματικό μας ραντεβού για το Συνέδριο της Θεσσαλονίκης 3.1.2015 που έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα αναπαυθούμε πνευματικά.

Ευχαριστούμε και πάλι για την αδελφική επικοινωνία και συνεργασία.

Σας ευχόμαστε ευλογημένη παρά Κυρίου την νέα χρονιά 2015.

Τράπεζα Ιδεών "

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ! ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΣΘΗΚΑΝ! ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΦΟΡΕΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ! ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΑΠ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΧΥΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Άντε! Την επόμενη φορά να φέρουν το...Σταμούλη!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι πρόθεσή μας δεν είναι να απαξιώσουμε συλλήβδην το συνέδριο, το οποίο αρκετοί από εμάς παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια και σίγουρα είναι μια αξιόλογη και σοβαρή προσπάθεια και έχει πολλά να προσφέρει.
Και μόνον το γεγονός ότι συμμετέχουν εκπαιδευτικοί με ελληνορθόδοξα ιδανικά και μπορούν να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να συμπορευθούν είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Προκαλεί όμως εύλογα ερωτηματικά αφενός η επιλογή της συγκεκριμένης καθηγήτριας ως εισηγήτριας και αφετέρου το ότι το προεδρείο δεν πήρε θέση στις προκλητικές και απαράδεκτες απόψεις που ακούστηκαν.
Όπως και το ότι ακόμη δεν μας κοινοποιήθηκε καμία επίσημη απάντηση.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε ώστε η επιλογή των εισηγητών να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον.
Όταν αυτές οι απόψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα αξιόλογα συνέδρια, όχι μόνον κατ' όνομα αλλά πραγματικά ΕλληνΟρθοδόξων εκπαιδευτικών, τότε σίγουρα πρέπει να ανησυχούμε και να επαγρυπνούμε.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=ggBDCbJelfo
Καιρίτες εν δράσει!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παραθέτουμε τα πορίσματα του Συνεδρίου, τα οποία φυσικά μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους:

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ
-Ὁ πρῶτος λόγος γιά τήν ὀμορφιά ἀκούγεται στήν ὁλοκλήρωση τῆς δημιουργίας: «καί εἶδεν ὁ Θεός ὅτι καλόν», καί μετά τήν πλάση τοῦ ἀνθρώπου: «πάντα καλά λίαν». Ἡ ὡραιότης τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου ἔγκειται στή θεοείδειά του.
-Ὁ σύγχρονος πολιτισμός προβάλλει ἕνα μοντέλο ἀνθρώπου ἐντελῶς ἐπίπεδο καί μονοδιάστατο, δίχως Θεό, δίχως αἰώνια προοπτική, δίχως ψυχή, δίχως ἠθική. Ἕνα ὄν ζωῶδες, ὑλικό, μηχανικό, ἐφήμερο, πού γιά λίγο ὑπάρχει ἀλλά δέν ζεῖ. Ἡ ἀπαξίωση τοῦ φυσικοῦ κάλλους τῆς δημιουργίας καθώς καί τῆς ὀμορφιᾶς τῆς Ἐκκλησίας ἐκ μέρους τοῦ σύγχρονου ἀνθρώπου εἶναι ὑπεύθυνη γιά τήν ποικιλόμορφη ἀσχήμια πού κατακλύζει σήμερα τήν ἴδια τήν ψυχή τοῦ ἀνθρώπου καθώς καί ὅλες τίς δομές τῆς κοινωνίας.

-Στήν ἐπιλογή τῆς ἀσχήμιας στήν ἐμφάνιση καί τή συμπεριφορά τῶν νέων σήμερα πρέπει νά ἀναζητηθεῖ ἡ ἐκδίκηση πού παίρνουν τά παιδιά ἀπό τούς γονεῖς τους καί γενικότερα ἀπό τούς μεγαλυτέρους, οἱ ὁποῖοι τά πιέζουν νά μείνουν μέσα στά παραδοσιακά πλαίσια, τή στιγμή πού οἱ ἴδιοι τά ὑπονομεύουν μέ τά ποικιλόμορφα πάθη τους. Ἡ ὑποκρισία αὐτή τῶν μεγαλυτέρων τά ὁδηγεῖ σέ ἀντίδραση πού ἐκφράζεται μέ τούς συγκεκριμένους τρόπους καί μέσα.
-Ἡ ἀνάδυση τῆς διαφορετικότητας στίς ἡμέρες μας εὐνοεῖται ἀπό τή διαδικασία τῆς παγκοσμιοποίησης. Ἡ ἐκπληκτική ἀνάπτυξη καί κυριαρχία τῶν μέσων μαζικῆς ἐνημέρωσης καί ἐπικοινωνίας, μέ τήν προβολή νέων προτύπων ζωῆς ἀντίθετων μέ τίς παραδοσιακές σταθερές τοῦ ἔθνους καί τῆς θρησκείας, ὑποβοηθοῦν τήν ἐξάπλωση ἰδεῶν πού καθίστανται ἀπειλητικές, καθώς διακρίνονται ἀπό τάσεις ἀνατροπῆς στήν ἱεράρχηση τῶν ἀξιῶν. Ὁ κίνδυνος τῆς τελικῆς ἀπαξίωσης τοῦ φυσιολογικοῦ, τοῦ κανονικοῦ, τοῦ λογικοῦ, τοῦ ἀληθινοῦ, τοῦ ἠθικοῦ, τοῦ ὡραίου καθίσταται προφανής.
-Σέ ὅλα τά πεδία τῆς προσωπικῆς, διαπροσωπικῆς, συζυγικῆς, ἐκκλησιαστικῆς καί κοινωνικῆς ζωῆς παρατηρεῖται ἡ διαφορετικότητα σέ ἄμεση σχέση μέ τή συμπληρωματικό-τητα, πού ὁδηγεῖ τελικά στήν πληρότητα. Στήν ἔννοια τοῦ ἀνθρώπου ἐνυπάρχουν καί λειτουργοῦν φυσικά καί συμπληρωματικά δύο διαφορετικότητες, ὁ ἄνδρας καί ἡ γυναίκα. Ἡ σαρκική τους ἕνωση ἔχει ὀντολογικό χαρακτήρα καί ὁδηγεῖ στήν ἑνότητα καί πληρότητα. Αὐτή εἶναι καί ἡ οὐσία τοῦ μυστηρίου τοῦ γάμου: οἱ δύο μέ τή χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος γίνονται ἕνα, γιατί μόνον ἔτσι μπορεῖ νά προέλθει ἡ νέα ζωή. Ὡς ἐκ τούτου καθίσταται προφανές ὅτι ἡ ὁμόφυλη ἐρωτική σχέση ἀποτελεῖ ἔκπτωση στό πάρα φύσιν, χάνει τήν ἑνοποιητική της λειτουργία καί ἀχρηστεύει τό ρόλο της. Ἐκπίπτει ἀπό τήν ἀποστολή της καί καταντᾶ ἕνα ἐργαλεῖο ἄγονης, ἄσκοπης καί μή γνήσιας ἡδονῆς. Ἀπό ἕναν ὁμόφυλο «γάμο» ἀπουσιάζει ἡ οὐσιαστική ἕνωση καί ἑνότητα τῶν δύο.
-Ἡ ἀναστήλωση τῆς ὡραιότητος τοῦ προσώπου, ἔργο κυρίως τῆς Ἐκκλησίας, ἐπιτυγχάνεται μέ τό ζωντάνεμα τῆς πίστεως στή θεότητα τοῦ Χριστοῦ, μέ τόν πόθο τῆς καλλιέργειας τῶν ἀρετῶν καί κυρίως τῆς ἀγάπης, μέ τήν κατανόηση τῆς ἁμαρτωλότητας τοῦ ἀνθρώπου καί τῆς αἰώνιας προοπτικῆς του, μέ τήν παραδοχή τῆς ματαιότητας τοῦ κόσμου καί τόν σεβασμό τῆς θεϊκῆς δημιουργίας. Ἡ θεοποιός χάρις τοῦ Θεοῦ ἐπισφραγίζει τήν ἀποκατάσταση τοῦ ἀρχεγόνου κάλλους στόν ἄνθρωπο.
(Τράπεζα ιδεών)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πέρα από τις επισημάνσεις που έγιναν ήδη,
αισθανόμαστε την ανάγκη συγχαίρουμε τους διοργανωτές του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί -κατά τη διάρκεια του διαλείμματος- συνάντηση εν ενεργεία εκπαιδευτικών, στους οποίους δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές και αξιόλογο υλικό.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.