" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δασκάλα στην Αγγλία αρνηθηκε να δώσει νερό σε διψασμένο παιδί επειδή είναι Ραμαζάνι

Σάλος στην Αγγλία ! Εκνευρισμένη μητέρα, καταγγέλλει το δημοτικό σχολείο που πηγαίνει ο γιός της, επειδή δάσκαλοί του αρνήθηκαν να του δώσουν νερό παρόλο που ήταν η πιο ζεστή μέρα των τελευταίων χρόνων στη Βρετανία. Αν και το παιδάκι είχε το δικό του μπουκαλι νερό συνεχίζει να αφηγείται η μητέρα, όταν ζήτησε διψασμένο απο τους επιτηρούντες δάσκαλους την άδεια να ξεδιψάσει αυτοί του το αρνήθηκαν από φόβο μην ενοχληθούν τα άλλα παιδιά μουσουλμανικής πίστης που εξαιτίας του Ραμαζανιού υποχρεώνονται να απέχουν εκτός από το φαϊ ακόμα και από αυτό το ίδιο το νερό.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στο δημοτικό σχολείο του Πόρτσμουθ, όπου "εξελίσσεται" η νηστεία του Ραμαζανιού, που σημαίνει ότι οι μουσουλμάνοι απέχουν από λήψη τροφής ή νερού μεταξύ ανατολής και δύσης για περίπου 30 ημέρες. 
Η 32χρονη Κόρα Μπλάγκντεν ισχυρίζεται ότι η δασκάλα στο σχολείο του γιου της Λουκ αρνήθηκε να του δώσει να πιει νερό, γιατί όπως είπε στο παιδί, ήταν άδικο για τους άλλους συμμαθητές του, που λόγω θρησκείας δεν επιτρέπεται να πίνουν νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν αυτό δεν ειναι καταναγκασμός τότε τι ειναι ο καταναγκασμός;

Η Κόρα έκανε παράπονα στο σχολείο καθώς ο γιος της, της είπε πως του απαγόρευσαν να πιει νερό, παρόλο που είναι αλλόθρησκος. Εκείνο που φαίνεται να εξόργισε παραπάνω τη μητέρα ήταν το γεγονός ότι οι δάσκαλοι, λόγω Ραμαζανιού, είχαν πάρει από τα παιδιά τα μπουκάλια με το νερό που έχουν πάντα μαζί τους, υποχρεώνοντας τον μικρό Λουκ να διψάει συνεχώςΟ μικρός Λουκ έφτασε το απόγευμα στο σπίτι σχεδόν αφυδατωμένος.
Αγγλικό κείμενο εδώ... DailyMail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.