" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Mέρος 5ο (τελευταίο) - H σημερινή Ελλάδα.

Παραθέτουμε το τελευταίο μέρος της παράθεση της  "Ιστορίας της Ελλάδος από τον Μέγα Αλέξανδρο έως την Μικρασιατική Καταστροφή", γραμμένη σε 5 (πέντε) σύντομες ενότητες που που έγραψε και μας έστειλε προς δημοσίευση ο εκπαιδευτικός του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Ευσταθίου.



Mέρος 5ο - H σημερινή Ελλάδα.
 

Η Ελλάδα μετά τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής ακολούθησε μια πορεία χωρίς πολλές προοπτικές, μη υποσχόμενη πολλά. Μετά την πρωθυπουργία μερικών χρόνων του πολιτικού που είχε ξεκινήσει την αποτυχημένη Μικρασιατική εκστρατεία, του Ελευθέριου Βενιζέλου, ανέλαβε αργότερα την ηγεσία ένας μεγάλος αντίπαλός του κατά τα γεγονότα του Εθνικού Διχασμού, ο Ιωάννης Μεταξάς, καταργώντας τον κοινοβουλευτισμό και επιβάλλοντας δικτατορία. Η δικτατορία του, ωστόσο, χωρίς να παύει να μεταχειρίζεται τη βία, δεν είχε φασιστικό, ιμπεριαλιστικό και ολοκληρωτικό χαρακτήρα, αλλά αποτελούσε απροσδιόριστο καθεστώς, το οποίο στράφηκε και κατά της μεγάλης τότε απειλής του κομμουνισμού. Τελικά ο Μεταξάς, ο οποίος είχε προβλέψει και την δυσμενή έκβαση μιας εκστρατείας στην Μικρά Ασία, πριν ακόμα ξεκινήσει αυτή, γι αυτό και όταν του προτάθηκε να πάρει μέρος σε αυτή δεν δέχτηκε αλλά αρνήθηκε, έτυχε να είναι εκείνος που έδωσε και το ένδοξο ΌΧΙ της Ελλάδας στην απαίτηση για την κατάληψή της από την φασιστική Ιταλία και Γερμανία στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι ακολούθησε ηρωική αντίστασή της απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα, επιβάλλοντας τους σημαντική χρονική καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα του πολέμου, που  απέβηκε καθοριστική για τη εξέλιξη όλου του πολέμου, οδηγώντας τελικά στην ταπεινωτική ήττα τους. Ήταν άλλη μια ένδοξη στιγμή της Ελλάδας στο παγκόσμιο ιστορικό γίγνεσθαι, που δεν  την χάρηκε όμως τελικά, καθώς την ήττα των κατακτητών και την απελευθέρωση της πατρίδας από τις δυνάμεις κατοχής, ακολούθησε ο φρικτός εμφύλιος σπαραγμός του διχασμένου ελληνικού λαού πάνω από τριάντα χρόνια, με τον κομμουνισμό απειλητικό για τον τόπο. Από εκεί και πέρα ακολούθησε η γνωστή πορεία της χώρας.

Το ελληνικό κράτος, αν και  βρέθηκε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους να έχει διαδραματίσει ένδοξο ρόλο και να είναι με το μέρος των νικητών,  δεν έπαψε ποτέ να είναι υποτελής στις ξένες δυνάμεις, κατευθυνόμενο από αυτές κατά τα συμφέροντά τους, συνεχώς χρεωμένο σε αυτές,  χωρίς να αλλάξει αυτό μέχρι σήμερα, ώσπου έφτασε, εξαθλιωμένο οικονομικά, να βρεθεί το τελευταίο καιρό στα πρόθυρα της πτώχευσης, έχοντας περάσει δύο δεκαετίες περίπου μετά την ένταξη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1992, που πολλοί ήθελαν να πιστεύουν, παραμένοντας τυφλωμένοι από τις ξένες υποσχέσεις, ότι αυτή μας υποσχόταν πολλά και μεγάλα για την Ελλάδα. Τελικά οι ηγέτες της αποφάσισαν, συνεχίζοντας την ξενόδουλη πολιτική που την έφτασε ως εδώ, να καταφύγουν στα μνημόνια, την επιπόλαια λύση που οδηγεί σε αδιέξοδο, πουλώντας το μέλλον των παιδιών της στους ξένους καταχραστές. Αυτούς που, με τα οικονομικά προϊόντα τους της εξαπάτησης, που πλασάρουν μέσω ενός παγκοσμίου καθεστώτος συνωμοτικών σχηματισμών μυστικισμού που έχουν ιδρύσει, εργαζόμενοι γι αυτό αόκνως και ακαταπαύστως τους τελευταίους αιώνες, προσπαθούν να κατακυριεύσουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλη την οικουμένη, πράγμα που ήδη το έχουν πετύχει κατά μέρη. Το άλλοθι που επικαλούνται
οδηγώντας στη καταστροφή μια χώρα, είναι ότι αφού δεν είναι ικανός ο λαός της να προστατεύσει τον εαυτό του από την πανούργα αδηφαγία τους, αφού δεν είναι τόσο έξυπνος σαν εκείνους τους κολοσσούς της απάτης με νόμιμα και άνομα μέσα, γιατί να τον λυπηθούν και να μην τον κατακυριεύσουν πλουτίζοντας εις βάρος του, αφού, όπως ισχυρίζονται …κανένας νόμος δεν τους το απαγορεύει αυτό και δεν παρανομούν έτσι! Ακόμα και το νόμο τον υπέταξαν στην υπηρεσία τους και είναι η κάλυψη τους.  Όμως στην περίοδο αυτή την μνημονιακής κατοχής της Ελλάδας, που πριν δύο χρόνια, το 2012, συμπλήρωσε τα εκατό ακριβώς χρόνια  μετά την απελευθέρωση των βόρειων περιοχών της, οι Έλληνες δεν έχουν πάψει να μπορούν  να προβάλλουν αντίσταση και πάλι στους επίβουλους τους κατακτητές τους, που επιδιώκουν να τους καταχραστούν με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο. Και αυτό που μπορεί να τους προστατεύσει σήμερα είναι, το ίδιο όπως πάντα, να διαφυλάξουν δηλαδή την πίστη τους και την ιστορία τους, όπως τη διαφύλαξαν οι πρόγονοί τους ως τώρα. Αυτό πολλοί το κάνουν και τώρα ήδη, το οποίο κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει να το πετύχουν, είτε χρησιμοποιεί για τους υποχθόνιους σκοπούς του την προπαγάνδα των ΜΜΕ, είτε υποβαθμίζοντας την παιδεία, είτε με οποιοδήποτε τρόπο. Αρκεί βέβαια να το θελήσουν οι Έλληνες και να το επιδιώξουν, ξεκινώντας μέσα στην ίδια τους την οικογένεια!   

                                 
Η τιμημένη ελληνική σημαία, βαμμένη στα αίματα των Ελλήνων εθνικών ηρώων, που θυσιάστηκαν για να μπορεί σήμερα ελεύθερη να κυματίζει κάτω από την ηλικίας 2500 ετών Ακρόπολη, σε μια Ελλάδα, στην οποία είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε ανάγκη, τα παιδιά της να αναλογιστούν και να εκτιμήσουν πόσα αξιώθηκαν να έχουν χάρη στη χώρα αυτή που γεννήθηκαν. Γιατί τα φώτα της τα χρειάστηκαν οι λαοί όλης της οικουμένης, για να μπορέσουν να οικοδομήσουν το σημερινό πολιτισμό με τα τόσα αξιοθαύμαστα επιτεύγματα, αλλά χωρίς να έχουν διδαχθεί τις αξίες, που μπορεί  αυτή να τους διδάξει, παρόλο τον τόσο μεγαλειώδη τεχνολογικό πολιτισμό που κατάφεραν να έχουν σήμερα, τελικά, μοιραία και αναπόφευκτα καταλήγουν στην παρούσα παγκοσμίου κλίμακας δραματική κρίση.     
                      
                   
Πηγές
Oι παρακάτω ιστοχώροι με σχετικό υλικό χρησιμοποιήθηκαν για την συγγραφή αυτού του άρθρου:
1. www.enromiosini.gr/arthrografia/
2. www.orthodox.net.gr
3. www.antibaro.gr
4. opaidagogos.blogspot.gr/
5. anavaseis.blogspot.gr/
6. www.diakonima.gr/
7. www.agiotatos.gr/greekhistory/
8. www.orthodoxia-ellhnismos.gr
9. olympia.gr/
10. www.oodegr.com/
11. history-pages.blogspot.gr/
13. akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/
15. www.emprosnet.gr/emprosnet-archive/
16. www.snhell.gr/testimonies/
17. infognomonpolitics.blogspot.gr/



Διαβάστε το 1ο Μέρος - Aπό τον Μέγα Αλέξανδρο έως την Μικρασιατική Καταστροφή
 εδώ: http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/05/m-1.html

Διαβάστε το 2ο Μέρος - Από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι την Μικρασιατική Eκστρατεία (μάχη του Σαγγάριου)  
εδώ: http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/05/m-2-1821-e.html

Διαβάστε το 3ο Μέρος - Από την Μικρασιατική Eκστρατεία (μετά την μάχη του Σαγγάριου) μέχρι το τραγικό τέλος της. Η Μικρασιατική Καταστροφή
 εδώ: http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/05/m-3-e.html

Διαβάστε το 4ο Μέρος - Συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής  εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.