" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Καλό παράδεισο αδερφέ μας θεολόγε κ.Νικόλαε Σωτηρόπουλε. Ανοιχτή Επιστολή συναδέλφων.

Αγαπητέ μας δάσκαλε και συνάδελφε,
Είχαμε την χαρά να ακούσουμε τις ομιλίες σου στη Θεσσαλονίκη,  στην αίθουσα της Απολύτρωσης, που πάντα γέμιζε ασφυκτικά.

Άριστος θεολόγος, μετά από πολυετή και εξαντλητική μελέτη, μπορούσες και κονιορτοποιούσες τα επιχειρήματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά και μας έδινες πνοή ζωντάνιας και ελπίδας.
Δεκάδες Ορθόδοξοι νέοι τότε, έβγαιναν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καλούσαν σε διάλογο τους μάρτυρες του Ιεχωβά (που στεκόταν ανά δύο σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο για προσηλυτισμό) και με τα επιχειρήματα που είχες διδάξει σεβαστέ μας θεολόγε, αποκάλυπταν δημοσίως την πλάνη τους.

Άριστος φοιτητής θεολογικής και φιλοσοφικής, συνάδελφός μας, αντί να κοιτάξεις να διοριστείς και να εξασφαλίσεις κι εσύ το επαγγελματικό μέλλον σου, επέλεξες να αφιερωθείς ως απλός άμισθος εργάτης, στην αδελφότητα του Σταυρού και στο έργο του π.Αυγουστίνου Καντιώτη.

Θυμόμαστε όλοι με νοσταλγία εκείνες τις εποχές αλλά και τις προσπάθειες των Ορθοδόξων πιστών -μέσα από τις Ορθόδοξες Χριστ/κές Αδελφότητες- για να ξαναζωντανέψουν την εκκλησία που ήταν κυριολεκτικά σε τέλμα.


Σήμερα...
σήμερα όμως τα πράγματα αντί να καλυτερέψουν, χειροτέρεψαν.
Σήμερα η "εκκλησία" δεν αντιδράει για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής όπως αντιδρούσε ο Άγιος Κοσμάς. Δεν αντιδράει και δεν τολμάει καν να καταδικάσει ευθέως την ομοφυλοφιλική διαστροφή και την εκχυδαιοποίηση της κοινωνίας μας.

  
Σήμερα η "εκκλησία", ευχαριστεί την Κυβέρνηση που
υιοθέτησε τις προτάσεις της στο αντιρατσιστικό! (δείτε σχετικά εδώ).
Σήμερα η "εκκλησία" υπάρχει μόνον "ως φολκλόρ" για τις τελετές ορκωμοσίας -όπως προέβλεπε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Σήμερα η "εκκλησία" δεν τολμάει να αντιδράσει στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και σε όσους το υλοποιούν.
Σήμερα η "εκκλησία", τάσσεται υπέρ της ίδρυσης τζαμιών και έδρας Ισλαμικών σπουδών, εύχεται καλό μπαϊράμι και κάνει δώρο το κοράνι. (δείτε εδώ, εδώ, εδώ)

Σήμερα η "εκκλησία" διοργανώνει "συλλείτουργα" ιεραρχών, σχεδόν σε κάθε ονομαστική εορτή μητροπολίτη  και μάλιστα συχνά με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη "εκκλησιαστικού" σταθμού.

Σήμερα, μητροπολίτες  ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά στον φωτογραφικό και τηλεοπτικό φακό, δίπλα σε πολιτικούς, δίπλα σε ροταριανούς και μασόνους.
Ακόμη και αγιορίτες, ποιος να το φανταστεί...

Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, οι μάρτυρες του Ιεχωβά -κυριολεκτικά- ξαναβγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα η "εκκλησία", αντί να απευθύνει εκ νέου το ανάθεμα, χαρακτηρίζει τους αιρετικούς "αδελφές εκκλησίες" και χωρίς καμία ντροπή συμπροσεύχεται δημοσίως μαζί τους!

Σήμερα η "εκκλησία" μας, γέμισε λύκους. Και οι λύκοι φοβούνται τον τσομπάνη, και επιδιώκουν δολίως να τον κατασπαράξουν. Και συ, ως καλός τσομπάνης, έκρουες πάντα έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου.
Έτσι, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς, για πρώτη φορά στη ζωή σου πριν από 21 χρόνια "ανταμείφθηκες".  Γεύτηκες με τον αφορισμό τις "ευχαριστίες τους" για τους πολυετείς αγώνες και τους κόπους σου.

Ως θεολόγος, γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν είσαι ο μόνος που είχες την τιμή να δεχθείς τέτοια "δώρα". Γνωρίζεις ότι ο Ιερός Χρυσόστομος, πέθανε στον δρόμο για την εξορία. Ο Χριστός φροντίζει να επιβραβεύει τους εργάτες του με τα σημάδια από τις πληγές των διωκτών Του. Τώρα που η ψυχή σου θα πηγαίνει να Τον συναντήσει, περήφανα θα μπορεί να επιδείξει τα επιτίμια με τα οποία τιμωρήθηκες.
Ζει όμως, Κύριος ο Θεός ημών. ΖΕΙ. Αργά ή γρήγορα όλοι αυτοί θα φύγουν από αυτή τη ζωή και θα δώσουν λόγο.

Φεύγεις από τον πρόσκαιρο αυτό κόσμο την ίδια ημέρα, 4 ακριβώς χρόνια μετά την κοίμηση του αγωνιστή Ιεράρχη και καθοδηγητή σου π.Αυγουστίνου. Όμως δεν μπορούμε να το κρύψουμε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη στιγμή, αισθανόμαστε τον ήδη δύσκολο αγώνα, δυσβάστακτο, ειδικά με το κενό που αφήνει η απουσία σου.

Όπως όμως έγραφε στο ημερολόγιό του ο μητροπολίτη Αττικής Νικόδημος (που έβλεπε κι αυτός με πόνο να του έχουν πάρει αντικανονικώς την επισκοπική του θέση και να την λυμαίνονται λύκοι, που το μόνο που άφησαν στην εκκλησία ήταν οι καταθέσεις τους στις τράπεζες και τα βίντεο με τις αισχρές και ανήθικες συνομιλίες τους):
"19-01-1975. (...) Ὁ καλός Θεός μᾶς παίρνει πάντοτε τά στηρίγματα. Δέν θέλει νἄχουμε ἄλλο στήριγμα στή γῆ παρά αὐτόν τόν ἴδιο"

Μέχρι πριν λίγες μέρες, δεν σταμάτησες να μιλάς, να νουθετείς, να ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ με παρρησία. Μας έδειξες τον δρόμο. Ως καλοί συνάδελφοι, σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τον ακολουθήσουμε.
Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός"

Βίντεο από την εξόδιο ακολουθία του Νικόλαου Σωτηρόπουλου

Διαβάστε και 

Ο "αφορισμένος" (αυτός που φώναζε για τον Χριστό)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.