" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις στην Αθήνα με θέμα: "Η Πόλις εάλω..." και με θέμα: "Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα άλωση;"


Παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου 
«Η Πόλις εάλω...»
«Η Πόλις εάλω...» του Κώστα Μπαρμπή από τις εκδόσεις «Πελασγός».
Οι εκδόσεις «Πελασγός» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η Πόλις εάλω... Οι βυζαντινές Θερμοπύλες» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Γρίβας-Διγενής» (Καλλιρρόης 48, στάση μετρό Φιξ). 
Ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας του έργου Κώστας Ν. Μπαρμπής, ιστορικός συγγραφέας, επίτιμος γεν. διευθυντής ΙΚΥ. Χαιρετισμό εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» θα απευθύνει το μέλος του Δ.Σ. δρ. Σπύρος Δημητρίου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης και πρόεδρος της «Χ» Ιωάννης Γιαννάκενας.


Eκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής - Μουσικό λαογραφικό και φιλολογικό αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά και το Ωδείο ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ σας προσκαλούν την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” σε εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Θα ψαλούν ύμνοι από την Ακολουθία των Μαρτύρων της Αλώσεως από την χορωδία του Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Αρβανίτη, πρωτοψάλτη και διδάκτορα Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Θα μιλήσει ο κ. Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας και εκδότης, με θέμα:
"Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα άλωση;"

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:
  • η χορωδία και η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Ωδείου, η οποία θα ψάλει παραδοσιακούς θρήνους για την Άλωση από διάφορα μέρη του ελληνισμού, υπό τη διδασκαλία του κ. Παναγιώτη Λάλεζα, καθηγητή παραδοσιακού τραγουδιού.
  • και η παιδική η χορωδία του Ωδείου, με την επιμέλεια των δασκάλων μας, Σωτήρη Γάλλου και Σοφίας Μπούμπα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη συμμετοχή του το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού Ιλίου «Το Πανηγύρι» υπό τη διδασκαλία του κ. Γιάννη Κατσή, το οποίο θα παρουσιάσει τραγούδια της Άλωσης από την περιοχή των Νοτίων Αγράφων, όπως τα χορεύουν και τα τραγουδούν μέχρι σήμερα στα Λαμπρόγιορτα, στα χωριά Θραψίνι και Αηδονοχώρι του νομού Καρδίτσας.
Επιμέλεια εκδήλωσης: Μιχαήλ Μαντζούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.