" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Για γέλια και για κλάματα: Οι Ποντιακές οργανώσεις αντιτίθενται στον Ν. Φίλη, μαζεύοντας τρόφιμα για τους "πρόσφυγες"!!

Όπως λέει ο λαός, "για γέλια και για κλάματα"..

Διαβάζουμε:
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ),
η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ)
και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων

"...Ως απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Φίλη προχωρήσαμε στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Είμαστε πρόσφυγες τρίτης γενιάς κ. Φίλη".
Προσέξτε το πανό: "ΝΑΙ στην συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των δοκιμαζόμενων προσφύγων"

Οι σημερινοί οικονομικοί (λαθρο)μετανάστες λοιπόν, στην πλειοψηφία τους από Αφρικανικά και Ασιατικά κράτη, οι οποίοι οι ίδιοι επέλεξαν να έρθουν (παράνομα) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και μάλιστα απαιτούν να επιλέξουν και το κράτος της Ε.Ε. στο οποίο θα πάνε για να ζήσουν μόνιμα), 
ταυτίζονται με τους Έλληνες του Πόντου. 
Οι ομοσπονδίες Ποντιακών συλλόγων ξεχνούν ότι οι πρόγονοι τους ήρθαν αναγκαστικά στην ελεύθερη Ελλάδα, έχοντας υποστεί προηγουμένως ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
Τα στοιβαγμένα τρόφιμα, μπροστά στο μνημείο της Ποντιακής γενοκτονίας, στην πλ.Αγ.Σοφίας. Ποιος λέτε να είναι ο κύριος που κάθεται καμαρωτός;; "Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;"! Τι κάνει ο άνθρωπος για 2 λεπτά δημοσιότητας!

Μάλιστα, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου, τολμά να κάνει τον παραλληλισμό λέγοντας:

"Δηλώνουμε τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα να συμβαίνουν αυτά που οι πρόγονοί μας είχαν υποστεί στον αλησμόνητο Πόντο"!
Δηλαδή όσα βιώνουν οι "πρόσφυγες" (=(λαθρο)μετανάστες) σήμερα, είναι "αυτά" που υπέστησαν οι πρόγονοί τους στον Πόντο!
Τι θέλουν να πούνε δηλαδή; Υφίστανται οι "πρόσφυγες" σήμερα γενοκτονία; Προφανώς όχι.
Πως λοιπόν τολμούν να τους εξισώσουν με τους προγόνους τους; 
Κατά τα άλλα τους φταίνε οι δηλώσεις του Φίλη!

Ας προσέχουν οι εκπρόσωποι των Ποντιακών οργανώσεων τους παραλληλισμούς και τις πρωτοβουλίες τους. 
Ας μετριάσουν λίγο την "αγωνιστικότητα τους" με τη συλλογή τροφίμων "για τους πρόσφυγες"! 
Θα φοβηθεί ο Υπουργός κ. Φίλης με τέτοια πρωτότυπη ιδέα! 

Ξέρετε, δεν θέλει πολύ αντί για το ευχαριστώ για τα ρούχα και τα τρόφιμα, να δούμε πολύ σύντομα να υψώνονται "μιναρέδες" και "τζαμιά" και να εμφανίζονται "μπούργκες" και αιματοβαμένα "χατζάρια". 
Παραθέσαμε φωτογραφίες από σχετικά δημοσιεύματα από εδώ και εδώ.

Θυμίζουμε σχετικές αναρτήσεις μας για τους "πρόσφυγες" εδώ και  εδώ.
Όσοι χρειάζεστε "εποπτικό υλικό", δείτε τι δηλώνουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες (στην μεγάλη τους πλειοψηφία νέοι άντρες), καθώς πηγαίνουν από την Ουγγαρία στην Γερμανία σε 2 βίντεο, εδώ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έλλειμμα σοβαρότητας κάποιων ποντιακών οργανώσεων είναι ορατό και σε τυφλό!

Ιερός Λόχος 2012 είπε...

Δυστυχώς η αριστερή πνευματική "σκουληκαντέρα" έχει καταφάει ότι ίχνος νοημοσύνης υπήρχε στο κεφάλι σας.
Είσαστε τόσο άρρωστοι που θεωρείται πρόσφυγες αυτούς που διέσχισαν δύο και τρεις διαφορετικές χώρες για να φτάσουν σε μια αλλοδαπή χώρα και ήπειρο για αυτούς (άρα είναι έποικοι και όχι προσφυγες) ίδια και όμοια με τους παππούδες μας που ήρθαν κατατρεγμένοι για να γλυτώσουν από την γενοκτονία και τις ορδές του κεμάλ.
ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ίσως επιδιώκουν να αλλάξουν την "θεματολογία". Όπως κάνουν και τα κανάλια στην τηλεόραση. Να αποδεχθούμε ότι είναι δικό μας πρόβλημα και υποχρέωση η μετακίνηση και ενσωμάτωση όλων αυτών των ανθρώπων. Συγχαρητήρια γιατί επιμένετε να τα βάζετε με τους πάντες και τα πάντα.

Unknown είπε...

Ποντιος ειμαι,αλλα οπως ειπε και ενας φιλος μου(μη Ποντιος):Οι Ποντιοι ειναι μονο για να παιζουν κεμεντζε(καταχρηστικα το λενε λυρα,μονον λυρα δεν ειναι).Ας αποβληθει ο ραγιαδισμος,και ισως αλλαξει κατι,αλλα δεν...

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Ειναι της μοδας η συλλογη τροφιμων για τους «προσφυγες». Το κανουν ηδη πολλοι συλλογοι, ιδιωτες, «φιλανθρωποι» με το αζημιωτο, ισως και Ιεροι Ναοι και Μητροπολεις! Το ερωτημα ειναι, θα τολμησει ο αλαλος Αρχιεπισκοπος να βγαλει εγκυκλιο στην οποια θα ζηταει να ταισουμε τις ορδες αφροασιατων; Γιατι κατι μου λεει πως αν γινει κατι τετοιο, την ωρα που απο τους κατατρεγμενους Ελληνες ο ιδιος μας ζητα ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ...ευγενικα («δεν μπορουμε να επαναστατουμε συνεχως» ειπε), τοτε προβλεπω δυσαρεστες καταστασεις για ολους, ακομα και μεσα στις Εκκλησιες...

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ είπε...

Πώς είναι δυνατόν να ταυτίζουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ Ποντίους που ήρθαν κυνηγημένοι στην ΜΗΤΕΡΑ Ελλάδα για να γλυτώσουν από την σφαγή με τους αλλοφύλους - αλλοθρήσκους Ισλαμιστές που έρχονται να αλλοιώσουν δημογραφικά την Ελλάδα μας ;;;

Γιατί ταυτίζουν ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα ;;;

Δυστυχώς τα Ποντιακά σωματεία στερούνται σοβαρότητος...

Ανώνυμος είπε...

Ποντιακό ανέκδοτο!

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΣΥ- ΦΙΛΗΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ! ΡΕ ΠΟΝΤΙΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωποι και εκείνοι,αλλά εντελώς διαφορετική περίπτωση αυτή που ζούμε σήμερα σε σχέση με τον ξεριζωμό και την γενοκτονία των Ποντίων.Αλλά δεν μου λέει κάποιος,πόσες τέτοιες κινήσεις(προβολή από ΜΜΕ) γίνονται για τους άστεγους της Αθήνας,αυτοί δεν είναι άνθρωποι που αξίζει να γίνει γνωστό το πρόβλημά τους;Και πρίν κάμποσα χρόνια μας ενοχλούσαν οι ναρκομανείς που κοιμόντουσαν εξω από τα μαγαζιά ή στα παγκάκια και ήταν η εικόνα ''αντιαισθητική''.....Όλοι να έχουν την ίδια βοήθεια.Όχι να κάνουν διακρίσεις κάποιοι που ήταν κατά των διακρίσεων.............

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!
ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΞΕΝΑ ΜΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ !
ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
ΘΕΛΗΜΕΝΑ Ἤ ΑΘΕΛΗΤΑ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ;;
Καλλιόπη

Ανώνυμος είπε...

Να είστε σίγουροι πως αυτοί οι "αθώοι και άκακοι πρόσφυγες με τα ακριβά κινητά"όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και αφού συνεννοηθούν με την "Ελληνική κυβέρνηση"που είναι Ελληνική όσο αυτοί είναι πρόσφυγες , και μαζέψουν όλα τα κυνηγετικά όπλα με κάποια στημένη πρόφαση απο όλη την επικράτεια , τότε με μεγάλη τους χαρά θα σφάξουν πολλούς απο μας .

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.