" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

“Modern Educayshun” : Μία καυστική σατιρική ταινία μικρού μήκους για την άλωση της σύγχρονης εκπαίδευσης από την πολιτική ορθότητα και τον "προοδευτισμό"

Απολαυστικό σατιρικό - αλλά τόσο φρικτά αληθινό - βίντεο για το τι συμβαίνει σήμερα στα δυτικά πανεπιστήμια, όπου βασιλεύει η παράνοια της πολιτικής ορθότητας και η οργουελική λογοκρισία.


Όπως λέει ο εμπνευστής - δημιουργός και πρωταγωνιστής της, κωμικός ινδικής καταγωγής Neel Kolhatkar από την Αυστραλία, η μικρή αυτή ταινία είναι η συνέχεια του "Equality" ("Ισότητα"), και ερευνά τους ενδεχόμενους κινδύνους του ολοένα και περισσότερο αντιδραστικού πολιτισμού μας (δήθεν ανεκτικού) όπως αναπτύσσεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πολιτική ορθότητα.


Σε μια αίθουσα που υποτίθεται διδάσκονται μαθηματικά, τα πάντα έχουν καταληφθεί από την πολιτικώς ορθή αφήγηση των ‘SJW’ (ας πούμε ‘αντιρατσιστών’). Όταν ρωτάται ο φοιτητής πόσο κάνει 1 + 1 απαντάει «δύο»*.
Η σωστή απάντηση, όμως είναι «πολυπολιτισμικότητα».


Οι φοιτητές βαθμολογούνται, όχι με βάση την ικανότητά τους, αλλά με βάση την «ισότητα» και τους βαθμούς «προνομίων» (π.χ. ομοφυλόφιλοι, μη λευκοί έχουν πολλούς βαθμούς...).


Η συνέχει επί της οθόνης…
Το τέλος πάντως, είναι η κατάληξη της πολιτικής ορθότητας και της «ανεκτικότητας»..


* “Η Ελευθερία είναι η ελευθερία να πω ότι δύο συν δύο κάνουν τέσσερα. Αν αυτό είναι δεδομένο, όλα τα άλλα ακολουθούν”» - Γουίνστον Σμιθ, από το "1984"! (βλ. εδώ).

Πηγή

3 σχόλια:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΝ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω πολυ να δοθει υποτιτλισμος ,ελληνικα η αγγλικα,γιατι δεν ειναι γνωστοι ολοι οι οροι,και ειναι πολυ σημαντικο να γινει γνωστο και κατανοητο αυτο το σημαντικο βιντεακι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σωστή η πρόταση σας. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι η διαδικασία του υποτιτλισμού είναι εξαιρετικά χρονοβόρα (και ως μετάφραση και ως προσθήκη της μετάφρασης στο βίντεο).
Θα εικοινωνήσουμε με πρόσωπα και ιστολόγια που έχουν κάνει στο παρελθόν μεταφράσεις αν μπορούν να αναλάβουν το φορτίο αυτό.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.