" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΛΗ η αλήθεια για τα πρόσωπα-ομιλητές. Το κάλεσμα για επιλεκτικό "Γιουχάρισμα" κατά συνείδηση!

Όπως γράψαμε εδώ,
το σύστημα ότι δεν μπορεί να αποτρέψει, προσπαθεί να το ελέγξει. 
Και προς το παρόν αυτό επαληθεύεται και μέσα από τα συλλαλητήρια ...Διαπίστωση 1η : 
500.000 "αδέσποτοι" πατριώτες 
αναζητούν απεγνωσμένα "μεσσία" να τους σώσει!

"500.000 «αδέσποτοι» του συλλαλητηρίου που εκπροσωπούν τουλάχιστον 2.000.000 ζητούν επί ματαίω ένα πατριώτη για να τους καθοδηγήσει . 

Ομως δεν έχουν καταλάβει ακόμη, πως όποιος ασχολήθηκε με την πολιτική τουλάχιστον τα τελευταία τριάντα χρόνια, είναι σάπιος μέχρι το μεδούλι. 
Και όσοι δεν ήταν σάπιοι, η εξαφανιστήκαν ρίχνοντας μεγάλη μαύρη κοτρώνα πίσω τους, η σάπισαν."


Σχόλιο (οπαιδαγωγός):
Ως λαός έχουμε πολλά κοινά με τους Εβραίους. Συνεχίζουμε κι εμείς μάταια να περιμένουμε απεγνωσμένα  έναν "Μεσσία" να μας σώσει .. 

Η διαφορά είναι ότι στο μεσοδιάστημα οι Εβραίοι έστυψαν το μυαλό τους να κυριαρχήσουν ως έθνος. Και τα κατάφεραν. 

Φραγκούλης Φράγκος (δείτε εδώ κι εδώ), 
Σάββας Καλεντερίδης (δείτε εδώ), 
Ζουράρις (στο παρελθόν) 
Καμμένος, 
(Λεβέντης, Σταύρος Θεοδωράκης καλά, αυτούς δεν τους λες "πατριώτες" αλλά υπάρχουν "πρόβατα" που τους πιστεύουν!) 
και ακόμη πιο παλιά Καρατζαφέρης!  και ακόμη παλαιότερα ο Σαμαράς!
Οι (νεο)Έλληνες συνεχίζουμε .. να περιμένουμε "μεσσία" να μας σώσει.

Ακόμη και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη βουλή αυτό το σκεπτικό είχε : να "καθαρίσει" ως μπράβος για εμάς. (η λογική : κάναμε το χρέος μας, την ψηφίσαμε, φτάνει, στις επόμενες εκλογές πάλι!)Διαπίστωση 2η: 

Η Νέα Τάξη διαθέτει "μεσσίες", 
για κάθε περίσταση !

Ένα σωρό καιροσκόποι απατεώνες μας έταξαν "ουρανούς με τ' άστρα", μας ξεγέλασαν τόσες φορές ότι "λεφτά υπάρχουν" (αφού είναι το μόνο που μας ενδιαφέρει)  αλλά εμείς εκεί..  ελπίζουμε!
ότι χωρίς "σταύρωση" θα έρθει η "ανάσταση".

Η Νέα Τάξη έχει πάντα έτοιμες εφεδρείες για κάθε "γούστο"
Θυμηθείτε πχ στην Αμερική: αρχικά πρόβαλαν τον σαξοφωνίστα Κλίντον
Όταν χρειάστηκε να "κατέβει", έβγαλαν τα σεξουαλικά σκάνδαλα του. 
Μετά ήρθε ο μαύρος Ομπάμα (τόσες δεκαετίες καλλιέργησαν ενοχές στους λευκούς, έφτασε η ώρα να καρπωθούν τις επενδύσεις τους). 
Στον "μαύρο" Ομπάμα, δυσκολευόταν να βγουν έξω να αντιδράσουν οι "πασιφιστές". 

Κάτι ανάλογο έγινε και στο Ελλαδιστάν : από την "δεξιά" (κατ΄όνομα) περάσαμε στον George Παπανδρέου, Σημίτιδες κλπ. 
Επειδή οι δεξιοαριστεροί συνδυασμοί δυσκολευόντουσαν πλέον να περνάνε μέτρα, έβαλαν τον Τσίπρα (στη θέση του Αλαβάνου) και μια χαρά! 
Οι είλωτες κάνουν ακόμη περισσότερη υπομονή όταν ο δήμιος είναι αριστερός!  Και κυρίωςδεν αντιδρούν τόσο!
Όπως φαίνεται έφτασε η ώρα να τον "κατεβάσουν" κι αυτόν, και γι αυτό προβάλουν τα συλλαλητήρια (πάντα όμως ως ελεγχόμενη "δημοκρατική" και "ειρηνική" αντίδραση) : 
Διαπίστωση 3η:

Μίκης Θεοδωράκης. Πράκτορας των Αμερικάνων 
ο ιδρυτής του ΚΕΕΦΡΑ;;;

1973: 
Ο "αριστερός" Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει από το Παρίσι όπου βρίσκεται πως είναι σύμφωνος με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα για την ανάληψη της εξουσίας.


Δείτε:


17/1/2011:  
το πιο συγκλονιστικό μυστικό της μεταπολίτευσης.
Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του στο REX για την ΣΠΙΘΑ ομολόγησε πως αυτός ο ίδιος εμπνεύστηκε και μεσολάβησε για την "Λύση Καραμανλή".

"Ναι ...σπουδαία προσωπικότητα ...με ειδίκευση στην ...διαμεσολάβηση... ως μακρύ χέρι του θείου Σαμ!Άλλωστε όπως γνωρίζουμε όλοι...το 1967 συνελήφθη ...ως αντιστασιακός...και κρατήθηκε στις φυλακές του Ωρωπού και αλλού μέχρι το 1970...αλλά μετά ...επειδή έπαθε η υγεία του...τον έστειλαν εξορία ...στο Παρίσι...απόπου επέστρεψε το 1974 ..μαζί με τον καραμανλή με φρύδια και τον γιωτόπουλο...βεβαίως...βεβαίως...
για να κάνουμε μια σύνδεση...του γεγονότου...Κι ενώ δήλωνε ΚΚΕ...το 1990... εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ως βουλευτής επικρατείας 

και διετέλεσε ...ο άδολος αριστερός ιδεαλιστής της τσέπης του... 
υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της ΝΔ..."Επικό ένα ακόμη σχετικό δημοσίευμα:


"Το σύστημα είναι αθάνατο και ο άνθρωπος θνητός. 

Το σύστημα έχει μόνον λογική, ενώ οι άνθρωποι έχουν και θυμικό. Το σύστημα έχει μόνον συμφέροντα, ενώ οι άνθρωποι έχουν και συναισθήματα. Το σύστημα είναι μόνιμα "φρέσκο", ενώ οι άνθρωποι ξεκουτιάνουν. Για όλους αυτούς του λόγους το πανίσχυρο σύστημα πάντα φροντίζει να προστατεύεται από την αδύναμη ανθρώπινη φύση. Μια φύση, η οποία, όσο περνούν τα χρόνια του ανθρώπου, τόσο πιο πολύ εξασθενεί, όχι μόνο στο φυσικό αλλά και στο διανοητικό επίπεδο.

Αυτά τα γνωρίζει το σύστημα και λαμβάνει προκαταβολικά τα μέτρα του. Το αθάνατο της δικής του φύσης, καθώς και η μονιμότητα των συμφερόντων του, το αναγκάζουν να αυτοπροστατεύεται ακόμα και από τους δικούς του ανθρώπους …Τους αποδεδειγμένα πιστούς του ανθρώπους. Γιατί; Γιατί αυτοί, όταν γερνάνε, όχι μόνον εξασθενούν, αλλά πολλές φορές "ξεμωραίνονται". (...)Ακριβώς, επειδή όλα αυτά αλλάζουν σ' έναν κόσμο που το σύστημα απαιτεί να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερός, φροντίζει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο "εκτεθειμένο" στην ανθρώπινη αδυναμία. 
Γι' αυτόν τον λόγο λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Ποια είναι αυτά; Οι μεγάλοι προδότες, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στα νιάτα τους υπέρ του συστήματος, σπάνια αφήνονται να γεράσουν ανεξέλεγκτοι. (...)

Ο Μίκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος για περισσότερο από μισό αιώνα υπηρέτησε πιστά το σύστημα εξουσίας. Υπηρέτησε πιστά όλα τα αφεντικά του. Ακόμα και αφεντικά κτήνη, όπως ήταν ο Στάλιν. 
Το πόσο πιστά τους υπηρέτησε όλους αυτούς, δεν το γνωρίζουμε. Το γνωρίζει όμως ο ίδιος. Άρα; 
Άρα, το σύστημα εξουσίας πρέπει να τον παρακολουθεί, όταν μας "διηγείται" τη ζωή του. 
Πρέπει να τον παρακολουθεί, γιατί μπορεί να πάθει ζημιά από τις αποκαλύψεις του και από τις γεροντοειλικρίνειές του. 
Υπάρχει πιθανότητα τέτοιας ζημιάς, γιατί ο Θεοδωράκης είναι μόνιμα "εκτεθειμένος" στη δημοσιότητα. 
Είναι από τους πιο προβεβλημένους Έλληνες. Προβεβλημένος από το ίδιο το σύστημα, το οποίο δήθεν τον "καταδίωκε" σε όλη του τη ζωή. Προβεβλημένος από τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων, τα οποία σήμερα δήθεν καταγγέλλει για τον ρόλο τους στην υπόθεση ΔΝΤ.""…Ο "παίζων χάνει και ο πίνων μεθά", λέει ο θυμόσοφος λαός. Αυτό έπαθε ο Θεοδωράκης στις 17.01.2011. Η πολύ μεγάλη "έκθεσή" του στη δημοσιότητα τον απειλεί τώρα με καταστροφή. Γιατί; (...)
Γιατί, όταν θα πρέπει να δώσεις την εκατοστή "ενδιαφέρουσα" συνέντευξή σου μέσα σ' έναν μήνα, κάπου θα ξεφύγεις από τα όρια, προκειμένου να μην επαναλαμβάνεσαι. Αυτό έγινε και με τον Μίκη. 
Για να παραμείνει "ενδιαφέρων" αφηγητής, μέσα στο καρτέλ της δημοσιότητας που απολαμβάνει, ξεπέρασε τα όρια. Μόνος του αποκάλυψε αυτά, τα οποία έπρεπε να μείνουν κρυφά. 
Γιατί είμαστε τόσο σίγουροι ότι έπρεπε να μείνουν κρυφά; …Γιατί τέτοια ήταν μέχρι τώρα.

Αυτός ο Θεοδωράκης και για όσο διάστημα τα είχε "τετρακόσια", μας έκρυβε το γεγονός ότι τον Ιούνιο του 1974 —έναν μήνα πριν από τον Αττίλα— κλήθηκε με έξοδα των Αμερικανών στην Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν το "μέλλον" της Ελλάδας. 
Γιατί είναι σημαντική αυτή η αποκάλυψη; Γιατί η κλήση αυτή δεν αποκαλύπτει μόνον τον βρομερό του ρόλο στο "χτίσιμο" της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης, αλλά αποκαλύπτει την ιδιότητά του …Τη μυστική του ιδιότητα. 
Για ποιον λόγο και με ποια ιδιότητα κλήθηκε αυτός, ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ; Για ποιον λόγο και με ποια ιδιότητα θα μπορούσε να "δεσμεύσει" το κόμμα σε ό,τι θα συμφωνούσαν σ' εκείνη την επαφή; Άρα ο Μίκης ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας "διωκόμενος" κλαριντζής της εποχής της Χούντας."

"Είναι λάθος μεγάλο για το σύστημα, που άφησε τον υπέργηρο Θεοδωράκη ελεύθερο ν' αγωνίζεται να χτίσει το νέο "προφίλ" για την νέα αποστολή του. Ήταν θέμα χρόνου να ξεπεράσει τα όρια. Γνώριζε πως, ως σταλινικός —και χαφιές της Μόσχας—, δεν θα είχε την "απήχηση" που θεωρεί ότι δικαιούται. Γι' αυτόν τον λόγο άλλαξε "στρατόπεδο" και προσπαθεί να μπει επικεφαλής της κοινωνικής αντίδρασης, εκμεταλλευόμενος μια έννοια ξένη προς την ιδεολογία του και την πορεία της ζωής του, όπως είναι ο "πατριωτισμός". "


Μια φωτογραφία = 1000 λέξεις!


(στη φωτογραφία ο Μίκης ως μέλος της "φασιστικής" ΕΟΝ και υμνητής της 4ης Αυγούστου!). 

Δείτε σχετικά:
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ MAPPET SHOW ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΛΙΧΘΟΥΝ

Και μια ακόμη αποκάλυψη για ον κ.Μίκη Θεοδωράκη:
Τι κοινό έχουν οι Μίκης Θεοδωράκης και Πέτρος Κωνσταντίνου του ανταρCIA;

Αμφότεροι μαζί με άλλους είναι ιδρυτικά μέλη του ΚΕΕΡΦΑ
http://www.antiracismfascism.org/index.php/keerfa/founders/item/52-o-mikis-theodorakis-kalei-stin-sygkrotisi-tis-kinisis-enomenoi-enantia-sto-ratsismo-kai-ti-fasistiki-apeili

Τι είναι ΚΕΕΡΦΑ;
Είναι αυτοί που μεταξύ άλλων έκαψαν και έσκισαν την Ελληνική Σημαία:Το γνωρίζουν αυτό τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής;
Αυτό το άτομο θα μιλήση για την Μακεδονία;
Από σχόλιο στο :
Διαπίστωση 4η:

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ 
Γιώργος Πατούλης 
στα Ρόταρυ!!!
όπως και ο Φράγκος Φραγκούλης !!!

Δείτε τι γράφει ο ίδιος στο ιστολόγιο του, εδώ:


Στην επίσημη σελίδα του Ρόταρυ Αμαρουσίου διαβάζουμε:

Δείτε και το Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 (είτε στο 2:23):Και για να μην έχετε επιφυλάξεις, μήπως δεν ήξερε,
μήπως ήταν μία μόνον φορά και έκτοτε μετάνιωσε,
δείτε και το 2017 που ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης 
ΜΑΖΙ με τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη
Ναι, πάλι στα Ρόταρυ!!!

Η περιγραφή από το επίσημο κανάλι του Amaroussion Rotary Club.


Ο "στρατηγός" Φραγκούλης Φράγκος μίλησε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,
ο Πατούλης θα μιλήσει στο συλλαλητήριο της Αθήνας!
Διαπίστωση 5η:

Ομιλητής στο συλλαλητήριο και ο Οικουμενιστής 
Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, 
(διεκδικητής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου)

Συγκαταλέγεται στους 4 πιο οικουμενιστές μητροπολίτες της Ελλάδος (Δημητριάδος Ιγνάτιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος). Όπου πηγαίνει, σε κάθε σχεδόν ακολουθία έχει μαζί του και συχνά συμπροσεύχεται με τον παπικό (ψευδο)επίσκοπο .. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, όποιος συμπροσεύχεται με αιρετικούς πρέπει να καθαιρείται. 

 


6ον: Επίλογος- Πρόταση:

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: 
Επιλεκτικό Γιουχάρισμα κατά συνείδηση

"(...)Πόσο ἀναγκαία εἶναι τὰ γιουχαρίσματα στὶς μέρες μας;

Τὴν Κυριακὴ στὸ συλλαλητήριο στὴν Ἀθήνα γιὰ τὸ θέμα τῆς Μακεδονίας μας, ἔβαλε ὁ διάβολος τὴν οὐρά του καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς Ὁμιλιτὲς θὰ εἶναι ὁ μητροπολίτης Σύρου.
Λέτε νὰ βρῆκε ἡ Διαρκὴς Ἱερὰ Σύνοδος ἕναν τρόπο νὰ μαγαρίσει τὸ συλλαλητήριο ποὺ δὲν τὸ ἤθελε καθόλου;

Λέτε νὰ κάνουν ὅπως στὴ Θεσσαλονίκη ποὺ τελευταία ὥρα ἐκμεταλλευόμενοι τὸν ὄγκο τοῦ πλήθους, ὀκτὼ μητροπολίτες μὲ μπροστάρη τὸν κ.Ἄνθιμο, ποὺ ὡς τὴν προηγούμενη μέρα ἀπέτρεπε τὸ λαὸ νὰ διαδηλώσει, ἀνέβηκαν στὴν ἐξέδρα γιὰ νὰ δείξουν καὶ καλὰ τὴν συμπαράσταση καὶ νὰ εἰσπράξουν τὰ χειροκροτήματα;
Μαζὶ μὲ αὐτὰ βέβαια ἀρκετὰ γιουχαρίσματα καὶ συνθήματα κατὰ τῆς προδοσίας τῆς Πίστης ἀκούστηκαν στὴ Θεσσαλονίκη τὴν ὥρα ποὺ ὁμιλοῦσε ὁ κ. Ἄνθιμος.(...)


Ἡ Μακεδονία θὰ γίνει τὸ πλυντήριο γιὰ ὅλους αὐτοὺς ποὺ προδίδουν τὴν Πίστη τῶν ἁγίων Πατέρων μας, τῶν ἀμετανόητων οἰκουμενιστῶν ποὺ καταπατοῦν κάθε ἱερὸ καὶ ὅσιο τῆς Ὀρθοδοξίας, ποὺ ταλαιπωροῦν τὸ πατροπαράδοτο σέβας καὶ τὸ δίνουν βορὰ στὸν παπισμό;

Πράξτε κατὰ συνείδηση…

π.Νικόλαος Μανώλης"
Πηγή
Έχοντας αποκαλύψει (εδώ) ότι 4 από τα στελέχη των συλλαλητηρίων ανήκουν ιδεολογικά στον χώρο: "ΣΠΙΘΑ"- "ΑΡΔΗΝ-ΡΗΞΗ"

ΠΑΤΣΙΑΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, 
ΠΟΡΓΙΑΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, 
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΤΣΙΚΑΣ: https://www.facebook.com/asana70είναι προφανές ότι το σύστημα επεδίωξε να ΕΛΕΓΞΕΙ τα συλλαλητήρια ώστε :


1) να προκαλέσουν φθορά στην κυβέρνηση Τσίπρα, 
(είναι τόσο μισητός στο λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ο μόνος τρόπος να βρεθεί πρώτο κόμμα η ΝΔ, είναι να πέσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ) 

2) να μην επηρεαστεί ο κόσμος πατριωτικά - εθνικιστικά 
(αλλά να φανεί ότι διαδηλώνει όπως θα διαδήλωνε για ένα τυχαίο θέμα, πχ για τις συντάξεις) 

3) να μην μιλήσει κανείς εθνικιστής ή "ακροδεξιός", 
γι αυτό "εξαφάνισαν" τον δικηγόρο Μιχάκη που πρώτος είχε δεσμεύσει για την ίδια ημέρα και ώρα τον χώρο και πρώτος είχε εξαγγείλει το συλλαλητήριο για την Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ.Μιχάκης ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ έξω από το θέατρο χυτήριο (στο βλάσφημο έργο που παρουσίαζε τον Κύριο Ιησού Χριστό και τους μαθητές του ως ομοφυλόφιλους) και στηρίζει την Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου. Σημαντικοί λόγοι για να παραμεριστεί! 

4) να αναδείξουν τους νέους "μεσσίες" στο λαό (Φράγκος, Λυγερός κλπ)

5) να δώσουν "άφεση αμαρτιών" σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες 
που θα παραστούν (αυτό προς το παρόν δεν τους βγήκε με τον Ζουράρη, αλλά τους βγήκε με τον Άνθιμο: γι' τον οποίο τα "πρόβατα" έδειξαν υποδειγματική ανοχή ..), θα προσπαθήσουν να "φέρουν" και να φωτογραφίσουν πολιτικούς (της ΝΔ κλπ, φωτογραφίζοντας τους χωρίς να τους δείχνουν να αποδοκιμάζονται από το λαό).

6) όσο για τους "σοβαρούς" διοργανωτές του συλλαλητηρίου, 
είναι δυνατόν να πηγαίνουν να προσκαλέσουν δια ζώσης τον αρχιεπίσκοπο;!
Και γιατί δεν πήγαν να προσκαλέσουν και τον Τσίπρα; Μα κοροϊδευόμαστε;

Τα ίδια που έκαναν και στην Θεσσαλονίκη;
Θυμάστε τι δήλωνε ο Άνθιμος για τα συλλαλητήρια; Δείτε :
http://opaidagogos.blogspot.gr/2018/01/2_11.htmlΑφού έκανε το παν για να το υποθάλψουν, 3-4 ώρες πριν την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, ανακοίνωσε ότι θα πάει ! (για να χαιρετίσει και να δοξαστεί μαζί με τους δεσποτάδες κ να παραστήσει τον πατριώτη).

7) Φυσικά ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τους αναρχικούς
για να εκφοβίσει τον κόσμο και να περιορίσει όσο μπορεί την συμμετοχή. Το Σάββατο βράδυ έχει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή (για τα Ίμια). Η ΕΛΑΣ θα αφήσει να "πέσει" καμιά μολότωφ για να φοβηθεί ο κόσμος να πάει στο συλλαλητήριο την άλλη μέρα!


Το σύστημα ότι δεν μπορεί να αποτρέψει, προσπαθεί να το ελέγξει. 
Και προς το παρόν τα καταφέρνει μια χαρά...


Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει ότι ΔΕΝ ανέχεται στημένες φιέστες. 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ με κάθε τρόπο το συλλαλητήριο της Αθήνας.
Είναι πολύ σημαντικό επί τέλους ο Έλληνας να βγαίνει στο δρόμο για τα εθνικά του θέματα, για την πατρίδα του (και όχι για οικονομικά - ιδιοτελή αιτήματα).
Η προηγούμενη έκφραση λαϊκής οργής ήταν επί Χριστόδουλου, για τις ταυτότητες και η αμέσως προηγούμενη το 1992, στο προηγούμενο συλλαλητήριο.
Είναι λοιπόν μοναδική ευκαιρία το συλλαλητήριο αυτό, να μάθουν οι νέοι μας να αγωνίζονται για την Ελλάδα,
ταυτόχρονα 
ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ειρηνικά όσους
πολιτικάντηδες ή προδότες της ορθόδοξης πίστης μας, νομίζουν ότι μπορούν να μας ταΐζουν κουτόχορτο!

Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Και για να μην νομίζετε ότι οι Ορθόδοξοι πιστοί είναι "πρόβατα" που βελάζουν μόνον όταν τους το επιτρέπει ο τσομπάνης:


Νεότερη Ενημέρωση 1η:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 
“Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Το όνομά μας είναι το έδαφός μας” 
Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου!Ὡς Ὀρθόδοξοι βιώνουμε τὶς συνέπειες τῆς πνευματικῆς μας ραθυμίας. 
Ἀφήσαμε τοὺς ἐκκλησιασικοὺς μας ἡγέτες στὴ Σύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου τῆς Κρήτης τὸ 2016, νὰ ὀνομάσουν τοὺς αἱρετικούς, Παπικοὺς, Προτεστάντες καὶ Μονοφυσίτες, ὡς Ἐκκλησία. 
Σήμερα ἀποροῦμε γιὰ τὸ κατάντημα τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν, καὶ τόσα ἄλλα. 
Αὔριο μᾶς περιμένει ἡ ὑποταγὴ στὸν Πάπα, στὴν Νέα Ἐποχὴ, στὴν Πανθρησκεία. 
Ἀμελήσαμε τὸν ἀγώνα καὶ κινδυνεύουμε νὰ χάσουμε τὴν οὐράνια πατρίδα μας.

Ὡς Ἕλληνες ἂς μὴν ἐπαναλάβουμε τὰ λάθη μας. Αὐτὴ τὴ φορὰ πρέπει νὰ φανοῦμε συνεπεῖς καὶ νὰ μὴν ἀμελήσουμε τὴν ὑπεράσπιση τῆς ἐπίγειας πατρίδας μας, τῆς Ἑλλάδας. Νὰ ἀντισταθοῦμε στὴν παραχάραξη τῆς μακραίωνης ἱστορίας μας, καὶ νὰ ἀπαιτήσουμε νὰ μὴν ὀνομαστεῖ τὸ σλαβοαλβανικῆς ἐθνοτικῆς σύνθεσης κράτος τῶν Σκοπίων μὲ τὸ ὄνομα τῆς ἰδιαίτερης πατρίδας μας τῆς Μακεδονίας ἢ μὲ συνθετικὸ ποὺ νὰ φέρει τὴ λέξη Μακεδονία καθ’ οἱοδήποτε τρόπο καὶ σὲ ὁποιαδήποτε γλώσσα. Ἡ ἐμπειρία ἔδειξε ὅτι μικρὴ ὑποχώρηση σήμερα ἐγκυμονεῖ μεγάλες καταστροφὲς αὔριο.

Ἂς γίνει ἡ Μακεδονία μας ἀφορμὴ γιὰ τὴν ἐθνικὴ καὶ πνευματική μας ἀφύπνιση, γιὰ τὴν ὑπεράσπιση τιμαλφῶν τοῦ γένους μας. Μὲ ὅλη τὴ δύναμη τῆς ψυχῆς μας θὰ φωνάζουμε πάντοτε:

Ὅπως ἡ Ἐκκλησία εἶναι μία καὶ εἶναι Ὀρθόδοξη,
ἔτσι καὶ ἡ Μακεδονία εἶναι μία καὶ εἶναι Ἑλληνική.
"Ὀρθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Ἅγιος Ἰωσὴφ ὁ Ἡσυχαστὴς"
Νεότερη Ενημέρωση 2η:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Γνωρίζουμε ότι τα μέλη του Συλλόγου μας θα συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο που θα γίνει την 4-2-2018 στην Αθήνα,  για να εκφράσουμε κι’ εμείς την εντονότατη διαφωνία και αγανάκτησή μας στην απόφαση-επιλογή της Κυβερνήσεως να προχωρήσει σε αναγνώριση του «υβριδικού κρατιδίου» των Σκοπίων με ονομασία η οποία θα εμπεριέχει το Ελληνικό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγο του ονόματος αυτού! 
Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη την αρχική στάση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου ο οποίος σαφώς τάχθηκε κατά των Συλλαλητηρίων! Δεν νιώσαμε έκπληξη!

       Μετά την προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως στο Κολυμπάρι, να αποδεχθεί την Ιστορική ονομασία των διαφόρων αιρέσεων ως «άλλων ετεροδόξων χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών», και την προδοσία της μετατροπής του μαθήματος των θρησκευτικών για τα Ορθόδοξα Ελληνόπουλα, από μάθημα Ορθοδόξου Πίστεως σε μάθημα θρησκειολογίας, ο κ. Ιερώνυμος με την στάση του αυτή, έβαλε «πλάτες» και στο Εθνικό θέμα της ονομασίας του ψευδεπίγραφου κρατιδίου της «Μακεδονίας» στην Κυβέρνηση των αθέων, αντιχρίστων και ιδεολογικά εθνομηδενιστών του Σύριζα. Τα ελάχιστα πρόσωπα της Κυβερνήσεως του Σύριζα που δεν έχουν αυτές τις πεποιθήσεις, είναι ελάχιστα, και αποτελούν την εξαίρεση!   

       Η αρχική ανακοίνωση της ΔΙΣ της 10-1-2018, ότι «δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας», ουδόλως ενόχλησε την Κυβέρνηση του Σύριζα!  Επίσης αποδοκιμάζουμε ως απαράδεκτη την αρχική στάση της ΔΙΣ να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι των Συλλαλητηρίων. Ενήργησε ως ‘‘Πόντιος Πιλάτος’’!       

       Οι ποιμένες θα πρέπει να έχουν πάντοτε υπόψη το Γραφικό «Εγώ ειμι ο ποιμήν ο καλός. Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων». Να θυσιάσουν, εάν χρειαστεί, ακόμη και την ζωή τους, πρώτα για την υπεράσπιση της Ορθοδόξου Πίστεως και μετά για την επίγεια πατρίδα. O κλήρος θα πρέπει να συμμετέχει σε Συλλαλητήρια για σοβαρά Εθνικά ζητήματα. Ακόμη και καλοπροαίρετοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σχολίασαν την ανωτέρω ουδέτερη θέση της ΔΙΣ ως εξής: «Για την εκκλησιαστική περιουσία οι δεσποτάδες κατέβασαν τον κόσμο στο Σύνταγμα, για το όνομα της Μακεδονίας μας δεν έπρεπε να κάνουν το ίδιο;»(!).

       Τα Συλλαλητήρια, και μάλιστα τα μεγάλα, είναι εκείνα που σείουν εκ θεμελείων κάθε Κυβέρνηση!
       Συγχαίρουμε από καρδιάς όλους εκείνους που έλαβαν μέρος στο μεγάλο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Με την αυθόρμητη προσέλευσή τους και  τον αγνό πατριωτισμό τους, υπακούοντας μόνο στην Αγιογραφική και Ιστορική αλήθεια, έγιναν οδηγοί σε όλους τους Έλληνες πατριώτες!
     
       Επίσης συγχαιρουμε τον Ι. Σ. Κ. Ε, για το από  22-01-2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ, στο οποίο μεταξύ άλλων «δηλώνει πως θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού».

      Οι 500.000 χιλιάδες Έλληνες πατριώτες που έλαβαν μέρος στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ανάγκασαν ακόμη και τα μέλη της ΔΙΣ της Διοικούσας Εκκλησίας, να  εκδώσει την από 26 Ια­νου­α­ρίου 2018 ορθή απόφασή της, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «θε­ω­ρεί ότι κάθε έκ­φραση υπε­ρα­σπί­σεως των δι­καίων της Μα­κε­δο­νίας μας εί­ναι επαι­νετή, αρ­κεί αυτή να εί­ναι γνή­σια, ανι­δι­ο­τε­λής και πη­γαία, και πάντα στο πνεύμα μιας νό­μι­μης και δη­μο­κρα­τι­κής εκ­δή­λω­σης. Ως εκ τού­του, στο πλαί­σιο της ελευ­θε­ρίας εκ­φρά­σεως των Κλη­ρι­κών και Λα­ϊ­κών με­λών Της, σέ­βε­ται το δι­καί­ωμα αυ­τών να πράτ­τουν κατά συ­νεί­δηση, με σύ­νεση και υπευ­θυ­νό­τητα».

      Τα Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και αποτελούν μία άτυπη μορφή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ κατά της προθέσεως-επιλογής της Κυβερνήσεως του Σύριζα, ν’ αναγνωρίσει το κρατίδιο των Σκοπίων με ονομασία η οποία θα εμπεριέχει το Ελληνικό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγο του ονόματος αυτού! Δεν μιλάμε για διενέργεια δημοψηφίσματος, γιατί και μόνον η λέξη ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, προκαλεί στους «προοδευτικούς δημοκράτες» της Κυβερνήσεως του Σύριζα, ανατριχίλα!

       Εάν, ο Πρωθυπουργός Κ. Τσίπρας δεν εισακούσει την φωνή των εκατομμυρίων Ελλήνων και προχωρήσει σε αναγνώριση των Σκοπίων με την ανωτέρω ονομασία, θα διαπράξει για δεύτερη φορά Συνταγματικό πραξικόπημα, μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2015, που έκανε σε 24 ώρες το ΟΧΙ του λαού, σε ΝΑΙ! Υπενθυμίζουμε ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός (ου Πρωθυπουργού) σοφού…! 

 Μακεδονία: 3000 χρόνια ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ιστορίας
       Η Μακεδονία από τον 7ο π. Χ. αιώνα κατοικείται από ΕΛΛΗΝΕΣ και είναι ΕΛΛΑΔΑ! Στους ψευδαδέλφους Ορθοδόξους σχισματικούς Χριστιανούς των Σκοπίων και σε όσους μιλούν για "Μακεδονική εθνότητα'' και αρνούνται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, ε ν δ ε ι κ τ ι κ ά  τους παραπέμπουμε 1) στο θεόπνευστο Βιβλίο του Προφήτου Δανιήλ ο οποίος στο Δαν. Κεφ. 8. στίχ. 21, χαρακτηρίζει τον Αλέξανδρο βασιλέα της Ελλάδος κατά το Εβραϊκό κείμενο, και βασιλέα των Ελλήνων κατά την Μετάφραση των Ο’!

        Όποιος δέχεται την θεοπνευστία του βιβλίου του προφήτη Δανιήλ, οφείλει χωρίς αντιλογία να δεχθεί την μαρτυρία του! Η άρνηση της ανωτέρω μαρτυρίας είναι ευθεία βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος που φώτισε το νου του Προφήτου Δανιήλ και έγραψε τα παραπάνω για τον Αλέξανδρο (Ματθ. 12. 32, 2 Πέτρ. 1. 21)! Παραθέτουμε τους στίχ. 20 και 21 α) Από το Εβραϊκό κείμενο (Μετάφραση Ν. Βάμβα) Στίχ. 20 «ο κριός τον οποίον είδες, ο έχων τα δύο κέρατα, είναι οι βασιλείς της Μηδίας και της Περσίας. Στίχ. 21 Και ο τριχωτός τράγος είναι ο βασιλεύς της Ελλάδος· και το κέρας το μέγα, το μεταξύ των οφθαλμών αυτού, αυτός είναι ο πρώτος βασιλεύς».

        β) Από την Μετάφραση των Ο’ Στίχ. 20 «Τον κριόν ον είδες τον έχοντα τα κέρατα, βασιλεύς Μήδων και Περσών εστι·. Στίχ. 21 και ο τράγος των αιγών βασιλεύς των Ελλήνων εστί· και το κέρας το μέγα το ανά μέσον των οφθαλμών αυτού, αυτός εστιν ο βασιλεύς ο πρώτος». Και γ) Από την Μετάφραση του Θεοδοτίωνος (2ος μ. Χ. αιώνας). Στίχ. 20 «ο κριός, ον είδες, ο έχων τα κέρατα βασιλεύς Μήδων και Περσών. Στίχ. 21 ο τράγος των αιγών βασιλεύς Ελλήνων· και το κέρας το μέγα, ο ην αναμέσον των οφθαλμών αυτού, αυτός εστιν ο βασιλεύς ο πρώτος». 

        2) Παραθέσαμε και από την Μετάφραση των Ο’. Γιατί; Η Μετάφραση άρχισε στην Αλεξάνδρεια στην αρχή της βασιλείας του Πτολεμαίου του Φιλαδέλφου το 285 π. Χ., και μάλιστα κατά την διάρκεια της βασιλείας του ολοκληρώθηκε η μετάφραση της Πεντατεύχου του Μωυσέως το 247 π. Χ. Οι 72 σοφοί Ελληνομαθείς Εβραίοι μετέφρασαν από τα πρωτότυπα ή πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων Εβραϊκών Γραφών-της Παλαιάς Διαθήκης, στην κοινή των Ελληνιστικών χρόνων.

       ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ που μιλούσε και έγραφε ο Αλέξανδρος! Είναι η γλώσσα που μετέδωσε στον κόσμο που κατέκτησε. Εάν, οι ψευδάδελφοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Σκοπίων οι οποίοι ανήκουν στην σχισματική αυτοαποκαλούμενη Εκκλησία της «Μακεδονίας» μπορούν να την διαβάζουν, να την κατανοούν και να την ομιλούν, τότε είναι ΕΛΛΗΝΕΣ! Εάν δεν μπορούν, τότε είναι σλαβοβούλγαροι, και να πάψουν να αυτοπροσδιορίζονται ως ανήκοντες στο λεγόμενο από αυτούς ‘‘Μακεδονικό έθνος’’!

       3) Η Καινή Διαθήκη πρωτότυπα γράφτηκε στην κοινή των Ελληνιστικών χρόνων. ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ που μιλούσαν και οι κάτοικοι της Μακεδονίας την εποχή της συγγραφής της Καινής Διαθήκης. Η 1η και η 2η προς Θεσσαλονικείς και η προς Φιλιππησίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, γράφτηκαν πρωτότυπα στην Ελληνική γλώσσα, γιατί αυτήν την γλώσσα μιλούσαν, έγραφαν και κατανοούσαν οι κάτοικοι της Μακεδονίας.

        Και 4) Την παράκληση που απηύθυνε στον Απόστολο Παύλο στην Τρωάδα σε όραμα άνδρας Μακεδόνας «Και όραμα δια της νυκτός ώφθη τω Παύλω· Ανηρ τις Μακεδών εστώς, παρακαλών αυτόν και λέγων· Διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν». Πράξ. 16. 9. Ο άνδρας αυτός, αντιπροσωπευτικός τύπος των Ελλήνων Μακεδόνων, την παράκληση την έκανε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ! Αυτήν την γλώσσα μιλούσαν και κατανοούσαν οι Μακεδόνες.

       Εάν ο άνδρας Μακεδόνας μιλούσε κάποια άλλη γλώσσα ως μητρική, αυτήν θα χρησιμοποιούσε. Ο Λουκάς θα σημείωνε την λεπτομέρεια αυτή, όπως στο Πράξ. 26. 14 έγραψε ότι ο διάλογος του Ιησού με τον Παύλο στο δρόμο προς την Δαμασκό, έγινε στην Εβραϊκή γλώσσα, ο δε Λουκάς παρέθεσε τον διάλογο στην Ελληνική. Επίσης ο Λουκάς, την ομιλία που ο Παύλος έκανε στην Εβραϊκή γλώσσα, προς τους Ιουδαίους στο Πράξ. 21. 40, 22. 1-21, σημείωσε την λεπτομέρεια αυτή, και στη συνέχεια παρέθεσε την ομιλία του Παύλου στην Ελληνική γλώσσα. Ο Παύλος, όπως και οι άλλοι οι Απόστολοι, γνώριζε όλες τις γλώσσες των ανθρώπων, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα γλωσσικής επικοινωνίας! Πράξ. 2. 4-11, 1 Κορ. 13. 18.

      Η  αναγνώριση του κρατιδίου των Σκοπίων με όνομα που θα εμπεριέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγο του ονόματος, συνιστά πράξη ενδοτισμού και εθνικής μειοδοσίας! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέψει και να πλαστογραφήσει ένα σημαντικό και πολύτιμο μέρος της ιστορία μας, της γλώσσας μας, του πολιτισμού μας, και στη συνέχεια να διεκδικήσει την Μακεδονίας μας για την οποία χύθηκαν ποταμοί ελληνικού αίματος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διαμελίσει την Ελλάδα μας!
                            Τα σκοτεινά σχέδια ανθελλήνων δεν θα περάσουν!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως τα συλλαλητήρια όπως γίνονται δεν βολεύουν... Ή Θεσσαλονίκη ή Αθήνα δηλαδή. Οι υπόλοιποι στο πηγάδι κατουρήσαμε; Να γίνει κι ένα ενδιάμεσα...

GeorGRE είπε...

Αφού δεν αφήσατε τίποτα όρθιο, βγάλατε σκάρτους όσους παλεύουν για την οργάνωση και συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στο συλλαλητήριο, εκτελέσατε μία, μία όσες προσωπικότητες εμπλέκονται, στο τέλος λέτε "συμμετέχουμε και στηρίζουμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ το συλλαλητήριο".
Δύο εκφράσεις ταιριάζουν:
"Σφάζουμε με το βαμβάκι" και
" εκ δεξιών επίθεση"
Άστοχη ανάρτηση ως προς τον χρόνο της.
Με την ίδια λογική στα συλλαλητήρια του μακαριστού Χριστόδουλου ΠΡΙΝ γίνουν, θα βγάζατε "αφιέρωμα" παρουσιάζοντας όλες τις αμαρτίες του.
Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Δεν μας αρέσει ο Λυγερος, δεν μας αρέσει ο Θεοδωράκης, ο Σύρου ο ένας και ο αλλος.
Δεν αναγνωρίζουμε τίποτα θετικό σε όποιον μας στεναχώρησε;
Βγάλτε μια ανάρτηση να "ντοπάρετε" τον κόσμο για την Μακεδονία μας και κατεβάστε αυτήν την ανάρτηση.
Συγκρατηθείτε μέχρι τη Δευτέρα 5/2 .
Θέλουμε συμμετοχή του κόσμου, να τρομοκρατηθούν εγχώριοι και ξένοι εχθροί μας. Να ακουστεί στη γη και στον Ουρανό "δεν θα προδώσουμε τα ιερά της πατρίδας μας". Και όχι το δηλητήριο "ποιόν πας να ακούσεις, ξέρεις τι κρύβεται από πίσω;"

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχετε δίκιο, ίσως υπερτονίστηκε η αρνητική πλευρά (στο θέμα των σκοπιμοτήτων).

Και μόνο το γεγονός ότι η θεσμική εκκλησία δεν το στήριξε (παρά μόνον αφού ήδη την τεράστια απήχηση του και εκτέθηκε στον κόσμο), είναι αρκετό για να καταλάβουμε ότι η Νέα Τάξη ΔΕΝ ήθελε την επιτυχία του.

Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις.

Πρόθεση της παρούσας ανάρτησης (όπως φαίνεται και στον τίτλο της) είναι να δώσουμε μια διαφορετική προοπτική: της αντίδρασης κόσμου στους "κουβαλητούς" τους συστήματος.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Στον 1ο σχολιαστή:
Όποιος δεν μπορεί να διαθέσει 10-12 ώρες και 25 ευρώ για να πάει στην Αθήνα, και έξω από το σπίτι του να οργανωθεί συλλαλητήριο, θα βρει μια δικαιολογία για να μην πάει.

Ανώνυμος είπε...

8.50
Τι ψαχνεις να βρεις,πως το λεει το ασμα ο λαος ''το συστημα ειναι ενοχο''
Διατρανωνουν το Συλλαλητηριο πως ειναι α-κομματιστο.
Καποιος που ειναι παπικος κ ειναι Ελληνας υπηκοος δεν πρεπει να παει στη συγκεντρωση;
Ας πραξει ο καθενας κατα συνειδηση!
Η Μακεδονια ειναι Ελληνικη ,αλλα οι μεγαλοι ολων των εποχων εχουν στα χερια τους τις τυχες ολων των εθνων. Βαζουν λοιπον στην σκακιερα τους στρατιωτες τους καταλληλους,οπως μας λεει η αστρονομια ,οι αστερες που γυριζουν γυρω απο τον Δια λεγονται ''συνακολουθοι''.
οπως λοιπον διατρανωνουμε ολοι μη υποτασσωμενοι στο συστημα πως η Μακεδονια ειναι Ελληνικη,ειναι αδυνατον να μη διαμαρτυρομαστε πως ειμαστε ορθοδοξοι με ολη τη σημασια της λεξεως ,μη και γινει αιτια η κακοδοξια να γινει σκονταμμα ειτε εκτροχιασμος απο τους υποτασσομενους,αφου κατακρημνιζοντας μας στην αθεια κ στην πλανη μας στερει το δικαιωμα λατρειας του αληθινου Θεου,το ει-δωλον αυτο της ψευδοχριατιανοσυνης.Διοτι και ο Λαος εις το αρχετυπον μιμειται,τροπους βλεπει,,,,,,, και προς εκεινους εξομοιουν τους εαυτους.
Η φραση ''σφαζουμε με το βαμβακι'' μπορει να φαινεται σωστη,ομως το ζητουμενο ειναι πως θα σταθουμε στον Δεσποτη Χριστο κεινη την ημερα,οταν μας ελεγξει για τους λογους μας κ τις πραξεις μας,τις προθεσεις μας κ τα θεληματα μας,τις αμαρτιες μας κ τις κινησεις μας κ εκει θα ανοιχτουν βιβλια της Γραφης.
Αλλα μεν διδασκοντες με τον λογο και αλλα ποιουντες τω εργω,ολοι θα χαθουμε μεσα στην απιστια μας!
Ας πραξει ο καθενας κατα συνειδηση....

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.ΔΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΣΙΕΣ.ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μα άμα γίνει συλλαλητήριο έξω από το σπίτι μου, δεν θα χρειαστεί να πάω. Θα το παρακολουθήσω από το μπαλκόνι!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς τον ανώνυμο 5:32 πμ
Είναι βλακεία να ξαγρυπνάς μέχρι τις 5:32 το πρωί για να σχολιάζεις ανοησίες.
Αν αισθάνεσαι άνθρωπος, σήκω και πολέμα.

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν λύση με σύνθετο όνομα για τα Σκόπια; Η μοναδική σύνθετη ονομασία που δεν αδικεί ούτε την ιστορία ούτε και την Γεωγραφία είναι το όνομα ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και το έθνος τους ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν είναι λογικό να συνυπάρχει ο όρος "Μακεδονίας" με τους Σλάβους.
Αν αύριο έρθουν ξανά Τούρκοι (Μογγόλοι) στην Μακεδονία και την καταλάβουν θα την αποκαλούμε : "Μογγολομακεδονία; ή "Τουρκομακεδονία";

Η Μακεδονία έχει χιλιάδες χρόνια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία.
Αν άλλοι λαοί δεν έχουν, ας ψάξουν να τη βρουν.

Ανώνυμος είπε...

Όσο αμαρτάνουμε και αποστασιοποιούμεθα από τον Κύριο τόσο θα μας βρίσκουν συμφορές, μετάνοια για να σωθεί η Ελλάς.

Οι Ηρωες του '21 έκαναν μετάνοιες για τις αμαρτίες τους, ο Μακρυγιάννης έκανε 3000 μετάνοιες την ημέρα, και ο Γέρος του Μοριά έκοψε το κάπνισμα γιατί σιχάθηκε τον εαυτό του που δεν μπορούσε να κόψει μία συνήθεια και ήθελε να απελευθερώσει την Πατρίδα.

Να γίνουμε σωστοί χριστιανοί και τότε να ελπίζουμε βοήθεια από τον Κύριο. Είμαστε μακριά από τον Θεό, δεν ρίχνουμε ούτε ένα δάκρυ για όσα κάναμε σαν χριστιανοί τόσες δεκαετίες, γιατί παραπονιόμαστε για όσα μας βρίσκουν; Τα ίδια πάθαινε και ο Ισραήλ όταν απομακρυνόταν από τον Θεό, στην Παλαιά Διαθήκη.

Ανώνυμος είπε...

Καιρος ειναι λοιπον να γινει μια ερευνα εις βαθος για τους ηρωες της Επαναστασης που πολλοι απο αυτους ηταν μελη στοων κ ποτε,ποια εποχη,ποιους ειχαν ''φιλους''...
Ποσες μετανοιες ειπες εκανε;
Τα'χασε ολα;;;[ερωτημα!]
Γι αυτο πρεπει να παρουμε στα σοβαρα την πιστη μας.Γιατι ακομα κ οι φιλιες μπορει να σε οδηγησουν μακραν Του Θεου!
Τωρα ,οσον αφορα την τελειοτητα,αυτη εξαρταται .ουτε ολοι μπορουν να τρεφονται με ψωμι ουτε ολοι μπορουν να κανουν 1000 μετανοιες,δεδομενου πως περνουν τις μερες τους ειτε σε διακονηματα ειτε εναλλαξ νοσοκομειο-σπιτι,σπιτι-νοσοκομειο ειτε να διακονουν συγγενεις,παππουδες κ γιαγιαδες,θειες κλπ κ ερχεται η νυχτα κ εχουν γινει χωμα απο την κουραση.

Το λοιπον ο αγαθοεργων,οδοιπορων ας αγαθοεργει.
Το να κανω χιλιες μετανοιες κ γνωριζοντας εναν φιλο να γινω μελος στοας,χωρις να ελεγξω που παω να μπω εκει χα-μου κ αφου εισελθω ,να εξακολουθω να θεωρω τον εαυτον μου ορθοδοξο,,,,,ε,αυτο ανηκει στο ακρον αωτον οχι μονον της αγνοιας,αλλα της επιπολαιοτητας,η οποια ευθυνεται σε πολλους απο μας,για την καταντια μας μεσα στις αμαρτιες.
Χαιρετω εν Κυριω!π

Ανώνυμος είπε...

Σε ουδεμία στοά ανήκε κάποιος εκ των Ηρώων του '21. Αποδείξεις φέρατε.

Το ότι η Φιλική Εταιρεία είχε μυστικό κώδικα επικοινωνίας με χειρονονίες και συνθήματα δεν λέει ιστορικώς τίποτε, αφού οι κατάσκοποι καραδοκούσαν παντού. Όλα τα μέλη της ορκίζονταν στο Ευαγγέλιο παρουσία ιερέως του δόγματος τους. Οι ορθόδοξοι σε ορθόδοξο, οι παπικοί σε παπικό. Αυτό δεν γίνεται σε στοές. Δεν υπήρχε ουδεμία άλλη τελετή μυήσεως στην Φιλική Εταιρεία, ούτε βαθμοί, διαβάσατε στην Εγκυκλοπαίδεια Ήλιος το θέμα, στην ανάλογη παραπομπή στον τελευταίο τόμο.

Οι ψευδο-ιστορικές αναφορές περί δήθεν Ηρώων ως μελών σε στοές δεν έχουν παραπέμψει ποτέ σε έγκυρες πηγές της εποχής. Αν βρείτε κάτι παρουσιάστε το. Όπως έγγραφα στοών που να τα υπογράφουν κάποιοι ή κάποιος εκ των Ηρώων, ή κάποια ομολογία Ήρωα που να παραδέχεται ότι έγινε μέλος μυστικής στοάς, με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα βέβαια και όχι άλλου που να αναφέρεται στον Ήρωα.

Οι μετάνοιες που έκανε ο Μακρυγιάννης δεν ήταν φαρισαικές, τυπικές, ήταν καρδιακές με δάκρυα για τις αμαρτίες του. Οι μετάνοιες και οι θρησκευτικές πράξεις εν γένει δεν βοηθούν αν δεν συνοδεύονται από συναίσθηση της αμαρτωλότητος του ποιούντος.

Διαβάσατε το βιβλίο του Μακρυγιάννη, ''Οράματα και θάματα''. Αυτοβιογραφικό πόνημα που περιγράφει πώς η Παναγία μας τον έσωζε όταν του έβαζαν δηλητήριο σε δείπνα που τον καλούσαν.

Χωρίς Χριστό ελευθερία δεν υπάρχει.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.