" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΑΘΩΟΣ ο ΑρχιΛοχίας που ΑΡΝΗΘΗΚΕ να υπηρετήσει τους λαθρομετανάστες στο HotSpot! Το επίμαχο σχόλιο μας.


Αθώος παμψηφεί κρίθηκε σήμερα από το διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο Αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης , ο οποίος δικαζόταν για την άρνησή του να γίνει υπηρέτης των παράνομων μεταναστών.


Η ιστορική αυτή απόφαση των γενναίων δικαστών αποτελεί νέο καίριο πλήγμα στο πολιτικό καθεστώς, γιατί ανοίγει τον δρόμο σε όλους τους Στρατιωτικούς να αρνούνται να υπηρετήσουν στα λεγόμενα hot spot. Είναι η τρίτη μετά την αθώωση ενός άλλου Αρχιλοχία και ενός Υπολοχαγού.


Έξω από το στρατοδικείο καθ' όλη την διάρκεια της κρίσιμης δίκης ήταν συγκεντρωμένο μεγάλο πλήθος Πατριωτών για να συμπαρασταθεί με Ελληνικές σημαίες και συνθήματα στον δικαζόμενο Στρατιωτικό. Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε στον Αρχιλοχία κατά την έξοδό του από το στρατοδικείο με ζητωκραυγές και τον Εθνικό μας Ύμνο.


Θερμά συγχαρητήρια στους λεβέντες Στρατιωτικούς, στους ψυχωμένους Έλληνες που ήταν έξω από το στρατοδικείο, αλλά και στους έντιμους στρατοδίκες για την ορθή απόφαση που έλαβαν.



Σχόλιο:
Το θέμα είχαμε αναδείξει εδώ

Την ώρα που κάποιοι Έλληνες Ορθόδοξοι στην Θεσσαλονίκη αγωνιζόταν με νύχια και με δόντια ενάντια στην ισλαμοποίηση της πατρίδος μας
  • με ανοιχτές συγκεντρώσεις ενάντια στην ισλαμοποίηση της πατρίδος μας (δείτε εδώ, εδώ) (αλλά αυτές δεν είχαν στημένους ομιλητές και συντονιστικό οπότε δεν τις διαφήμιζε ο ΣΚΑΪ πρωί μεσημέρι βράδυ, πριν καν γίνουν)


  • έξω από σχολεία στα οποία ήθελαν να εντάξουν -κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας που προβλέπει τα παιδιά που εγγράφονται να έχουν βιβλιάριο υγείας και να είναι αποδεδειγμένα εμβολιασμένα-  (πχ Ωραιόκαστρο, δείτε εδώ, εδώ, εδώ,  εδώ, εδώ, εδώ, εδώεδώ, εδώ, εδώ, εδώ




  • και καλούνταν από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, με πανομοιότυπες κλήσεις ΔΕΚΑΔΕΣ άτομα σε απολογία  (δείτε εδώ)


κάποιοι "χριστιανοί" της πόλης μας, μάζευαν τρόφιμα και ρούχα για τους λαθρομετανάστες :





και το διαφήμιζαν κιόλας 
("εφαρμόζοντας" την εντολή του Κυρίου που ξεκαθαρίζει: "῞Οταν οὖν ποιῇς ἐλεημοσύνην, μὴ σαλπίσῃς ἔμπροσθέν σου, ὥσπερ οἱ ὑποκριταὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ ἐν ταῖς ρύμαις, ὅπως δοξασθῶσιν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀπέχουσι τὸν μισθὸν αὐτῶν. 3 σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου, 4 ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ. " (Ματθαίου 6, 2-4).)


Σε λίγα χρόνια
όταν η κόρη τους θα τους επιδεικνύει τον μαύρο της μνηστήρα=επιβήτορα (για να αποδείξει ότι δεν είναι "ρατσίστρια", γιατί αυτό το κόμπλεξ της καλλιέργησαν στο σχολείο),
τότε θα παριστάνουν και πάλι τους χαζούς ("τουλάχιστον να τον κάνουμε "χριστιανό"" θα λένε!)
 ή θα κλαίνε πάλι με κροκοδείλια δάκρυα ... μπροστά στα βεβηλωμένα θυσιαστήρια μας.


Το βλέμμα της Μυρτώς, που από ανήλικη γεύθηκε την "αγάπη" των "προσφύγων" και τα "καλά" της "πολυπολιτισμικότητας",
η οποία μετά από πολυετή ταλαιπωρία σε κέντρο αποκατάστασης, ακόμη δεν επανήλθε και ποτέ δεν θα επανέλθει,
να σας στοιχειώνει για πάντα ραγιάδες:





ΥΓ. Αλλά ξεχάσαμε, εσείς βολευτήκατε! Στέλνετε τα παιδιά σας σε

ιδιωτικό σχολείο, "χριστιανικό". 
Με αυτά τα μυαλά να  κοιμάστε. Γιατί και οι υπόλοιποι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο ίδιο σχολείο, είναι ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΕΣΑΣ.

Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να βάζετε σε εισαγωγικά την λέξη χριστιανοί για όσους έδωσαν τρόφιμα ή ρούχα σε μετανάστες, είναι έξω από τα όρια. Ξέρετε την καρδιά του κάθενος και δικαζετε ότι δεν είναι χριστιανοί αλλά ''χριστιανοί'';;;;;

Μήπως μπορείτε να απαντήσετε στα εδάφια της ΚΔ Ματθαίος 5, 38-48; Εκεί λέει ο Θεός που λετε ότι πιστεύετε πως πρέπει να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο σε όποιον μας χτυπήσει, να μην αντιστεκόμαστε στον κακό άνθρωπο, να αγαπάμε τους εχθρούς μας, να δίνουμε ευχές σε όσους μας δίνουν κατάρες, να ΕΥΕΡΓΕΤΟΎΜΕ αυτούς που μας μισούν, να προσευχόμαστε για όσους μας καταδιώκουν και μας κακομεταχειρίζονται. Γιατί ΕΤΣΙ θα γίνουμε παιδιά του ουρανιου Πατέρα μας ο οποίος στέλνει την βροχή του και στους δίκαιους και στους άδικους, ανατέλει τον ήλιο του και στους καλούς και στους κακούς. Ρωτά ο θεός μας Χριστός, ''αν αγαπάτε μόνο όσους σας αγαπούν ποιά αμοιβή περιμένετε από τον Θεό'';;;;;

Μπορείτε να δώσετε απάντηση στο εδάφιο Ματθαίος 7, 12, που ο Θεός λέει, ''όλα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι άνθρωποι αυτά να τους κάνετε και εσείς, Σ' ΑΥΤΟ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ.'';;;;;

Μπορείτε να δώσετε απάντηση γιατί ο Κύριος ΤΑΥΤΙΖΕΙ τον εαυτό του με τον Σαμαρείτη που σώζει τον εμπεσόντα στους ληστές όταν ξέρουμε ότι οι ισραηλίτες θεωρούσαν τους σαμαρείτες αλλόφυλλους, αιρετικούς και δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση μαζί τους; Δες Λουκά 10, 25-37. Ο Θεός μας λέει ότι ο σαμαρείτης αποδείχτηκε πλησίον εκείνου που έπεσε στους ληστές και προτρέπει τον νομοδιδάσκαλο που τον ρώτησε τί να κάνει για να κερδίσει την αιώνια ζωή να ΚΆΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Ερμηνεύει την παραβολή ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και λέει ότι ο σαμαρείτης είναι ο Χριστός, το πανδοχείο η Εκκλησία του, τα δύο δηνάρια η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη. Άλλο θέμα η πίστη άλλο η άσκηση της αγάπης, το ξεχωρίζει και ο άγιος Νεκτάριος στο έργο του περί ανεξιθρησκείας.

Απάντηση στο εδάφιο Ματθαίος 25, 35 ''ξένος ήμουν και με περιμαζέψατε'';;;;

Απάντηση στο εδάφιο Ρωμαίους, 12, 17, ''φροντίζετε να κάνετε το καλό σε ΌΛΟΥΣ τους ανθρώπους'';;;; Απάντηση στο εδαφιο, Ρωμαίους 12, 19-21, που λέει ο Παύλος αν πεινάει ο εχθρός σου δως του να φάει, αν διψάει δως του να πιεί, με αυτή την τακτική θα τον κάνεις να αισθανθεί τύψεις και ντροπή. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΆ ΝΑ ΝΙΚΆΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΘΌ'';;;;;

Εννοείται ότι δεν είμαι υπέρ της άνεξέταστης εισροής μεταναστών, χωρίς να κρατούνται αρχεία, στοιχεία κλπ. Αλλά δεν μισώ τον άνθρωπο ότι χρώμα κι αν έχει όποια θρησκεία κι αν έχει. Στο χέρι μας είναι τους ξένους να τους κηρύξουμε τον Χριστό και να γνωρίσουν την αλήθεια, ας γίνουμε ΦΩΣ όπως μας διατάσει ο Χριστός στο Ματθαίος 5, 16, ώστε να δουν τα καλά μας έργα και να δοξάσουν τον επουράνιο Πατέρα.

Σημειώστε την επιστολή του αυτοκράτορα Ιουλιανού του παραβάτη που έστειλε σε όλους τους ιερείς των ειδώλων της αυτοκρατορίας και τους έλεγε να μιμηθούν τους χριστιανούς που φροντίζουν όχι μόνο τους δικούς τους αλλά και τους ειδωλολάτρες κάθε φυλής!!!

Παράκληση θερμή, απαντήστε αν θέλετε, με ψυχραιμία, σοβαρότητα, πάνω στα εδάφια χωρίς να αλλάξετε θέμα και χωρίς να μου κολλήσετε ταμπέλες, αριστερός, αιρετικός, προτεστάντης, μασωνος, εβραίος, εσκιμώος, εγκάθετος, βολεμένος, ή ό, τι άλλο φέρει η φαντασία σας. Είμαι Ελληνας, Ορθόδοξος Χριστιανός. Ακολουθώ όσα μου λέει ο Θεός τον οποίον λέτε ότι πιστεύετε. Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας, με αγάπη Κυρίου!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώωυμο 1:40
Φαίνεται οτι έχεις επηρεασθεί απο την νεοταξίτικη προπαγάνδα η οποία αποσκοπεί στην παραπλάνηση και την παρανόηση χωρίων της Καινής Διαθήκης και συγκάλυψη άλλων.
Γνωρίζεις την Β επιστολή Ιωάννη;
"... πᾶς ὁ παραβαίνων καὶ μὴ μένων ἐν τῇ διδαχῇ τοῦ Χριστοῦ Θεὸν οὐκ ἔχει· ὁ μένων ἐν τῇ διδαχῇ τοῦ Χριστοῦ, οὗτος καὶ τὸν πατέρα καὶ τὸν υἱὸν ἔχει.

Β Ιω. 1,9 Καθένας που παραβαίνει το θέλημα του Θεού και δεν μένει μέσα εις την διδασκαλίαν του Χριστού, δεν έχει τον Θεόν μαζή του. Εξ αντιθέτου, εκείνος που μένει πιστός εις την διδασκαλίαν του Χριστού, αυτός έχει μέσα του κατοικούντας τον Πατέρα και τον Υιόν.

Β Ιω. 1,10 εἴ τις ἔρχεται πρὸς ὑμᾶς καὶ ταύτην τὴν διδαχὴν οὐ φέρει, μὴ λαμβάνετε αὐτὸν εἰς οἰκίαν, καὶ χαίρειν αὐτῷ μὴ λέγετε·

Β Ιω. 1,10 Εάν κανείς έρχεται προς σας και δεν έχη μαζή του ως ακλόνητον πίστιν του αυτήν την διδασκαλίαν, μη τον παίρνετε στο σπίτι σας και ούτε χαιρετισμόν να του απυθύνετε.

Β Ιω. 1,11 ὁ γὰρ λέγων αὐτῷ χαίρειν κοινωνεῖ τοῖς ἔργοις αὐτοῦ τοῖς πονηροῖς.

Β Ιω. 1,11 Διότι εκείνος που τον χαιρετά και τον συναναστρέφεται με οικειότητα, είναι σαν να τον αμνηστεύη και να τον εθαρρύνη εις τα πονηρά έργα και να γίνεται συμμέτοχος εις αυτά..."

Οι πραγματικοί Χριστιανοί είναι εναντίον της λαθρομεταναστεύσεως. Δεν σημαίνει αυτό οτι μισούν τους Λαθρομετανάστες.. Η Λαθρομετανάστευση είναι πηγή δυστυχίας και για τους Λαθρο αλλά και τους γηγενείς. Η πραγματική (και όχι η νεοταξίτικη) αγάπη προσπαθεί να σταματήση την Λαθρομετανάστευση και να επανενώση τις οικογένειες των Λαθρομεταναστών στις πατρίδες τους.

Ο Ιησούς Χριστός δεν είπε ποτέ να αγαπάμε τον πλησίον μας περισσότερο απο τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους συμπατριώτες μας που αυταπόδεικτα βλάπτονται απο την Λαθρομετανάστευση. Ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός των εγκλημάτων εναντίον της Μυρτώς αλλά και τόσων άλλων θυμάτων;

Αν είχα εισβάλει παράνομα σε ξένη χώρα για οικονομικούς λόγους, γνωρίζοντας οτι την βλάπτω, απαιτούσα να γίνω μόνιμος κάτοικος εκεί και να γίνουν δεκτές οι οποιεσδήποτε πεποιθήσεις μου, δεν θα ήθελα να με βοηθήσουν οι γηγενείς. Αυτό σχετικά με το Ματθ 7, 12
Αν διαφωνούσα με το καθεστώς της χώρας μου, θα προσπαθούσα να το αλλάξω και όχι να λιποτακτήσω.
Αν εν πάση περιπτώσεε, λόγω δειλίας κατεφευγα σε κάποια ξένη χώρα και μου προσέφερε άσυλο, αυτό θα απαιτούσα να είναι προσωρινό και σε καμμιά περίπτωση δεν θα επεδίωκα "ιθαγένεια" και πλουσιοπάροχες υλικές απολαβές.

Ναι, περιμαζεύουμε τους ξένους αλλά τους στέλνουμε πίσω στις πατρίδες τους οπότε παύουν να είναι ξένοι. Δεν κάνουμε "ενσωμάτωση". Αυτό σχετικά με το Ματθ. 25,35

Το προς Ρωμαίους 12 19-21 είναι άσχετο με την περίπτωση επειδή οι Λαθρομετανάστες δεν θεωρούνται εχθροί απο τους πραγματικούς Χριστιανούς. Είναι το σύμπτωμα βαριά νόσου, που έχει εσκεμμένως μεταδοθεί στις δυτικές κοινωνίες και δυστυχώς βρίσκει υποστήριξη απο αφελείς ή ημιμαθείς ή και χειρότερους.
Πολλές φορές όμως το σύμπτωμα σκοτώνει τον ασθενη.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ 11:35, αν θεωρείς την παράθεση του λόγου του Θεού νεοταξική επιρροή αδυνατώ να διαλεχθώ μαζί σου. Δεν είμαι νεοταξίτης, είμαι χριστιανός. Τα εδάφια τα οποία μιλούν περί πίστεως και τα οποία παραθέτεις ουδεμία σχέση έχουν με την εκδήλωση αγάπης προς τον ξένο, τον αλλόπιστο, τον αλλόφυλλο.

Μην συγχέεις δύο ξεχωριστά κεφάλαια τα οποία οι άγιοι τα έχουν διαχωρίσει. Ο άγιος Νεκτάριος στο έργο του περί ανεξιθρησκείας λέει ότι το κεφάλαιο της αγάπης δεν αγγίζει το δόγμα του άλλου.

Αν οι χριστιανοί της βυζαντινής αυτοκρατορίας σκέπτονταν με τον τρόπο σου θα έπρεπε να απαιτήσουν από τον αυτοκράτορα να χωρίσει κατά φυλή και πίστη τους υπηκόους ώστε το κάθε κομμάτι αυτοκρατορίας να παλεύει για τον εαυτό του με τον ιθαγενή πληθυσμό του. Δεν θ' άφηναν οι άγιοι πατέρες τους χριστιανούς στο σκοτάδι να δέχονται να μπαινοβγαίνει ο καθένας στα πατρογονικά τους εδάφη λόγω μή υπαρξης συνόρων επειδή έτσι το παρέλαβαν από την πρώην ειδωλολατρική ρωμαική αυτοκρατορία. Θα δίδασκαν οι άγιοι πατέρες ότι για να είμαστε καλοί χριστιανοί στη νέα χριστιανική αυοκρατορία πρέπει να φυλάξουμε τα σύνορά μας τα οποία μας τα έχει διαλύσει η πρώην ειδωλολατρική αυτοκρατορία και έρχονται ξένοι εδώ που έζησαν οι παπούδες μας και αγοράζουν γη και παίρνους τους γιους και τις κόρες μας σε γάμο. Αυτά τα διδάγματα κανείς άγιος δεν τα σκέφτηκε ΠΟΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

Όταν ΕΜΕΙΣ δίνουμε το δικαίωμα να έρχονται στην πατρίδα μας μετανάστες από κάθε μέρος του πλανήτη, έχουμε το δικαίωμα να τους μισούμε κι απο πάνω;

Αν οι νεοέλληνες έκαναν 5 παιδιά -η κάθε οικογένεια- έχεις την εντύπωση ότι θα σου έφερναν εδώ τα εκατομύρια των μεταναστών; Αυτό το δικαίωμα δίνουμε τα τελευταία 50 χρόνια. Όρος υπογεννητικότητας κάτω του 1,4 ανά οικογένεια!!!!! Δεν υπάρχει οικονομικό μοντέλο που να μπορεί ν' αλλάξει την κατάσταση αυτή και σε αυτό φταίμε εμείς που αφήσαμε την αγροτική οικονομία και εισήλθαμε στην παγκόσμια, με πολιτικούς που φηφιζαν και φηφίζουν -μαντεψε- ποιος; Οι παπούδες μας, οι γονείς μας και εμείς. Μας βάζω όλους μέσα διότι το 85% ψήφιζε μέχρι και το 2009. Μετά αυξήθηκε ραγδαία η αποχή.

Οι παγκόσμιες ελίτ ΘΑ κάνουν την δουλειά τους ούτως ή άλλως. Έχουν ιθαγενή πληθυσμό να χρησιμοποιήσουν ως εργατικό δυναμικό; ΟΧΙ, γιατί οι πιο πολλοί νεοέλληνες καλόμαθαν και αντικατέστησαν την πολύτεκνη οικογένεια με την υληστική άνεση. ΟΠΌΤΕ, τα παγκόσμια οικονομικά τράστ θα κάνουν την δουλειά τους με άλλους πλυθησμούς. Τόσο απλό. Κάνουν την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων ώστε να παίρνουν οι άλλες χώρες όσο εργατικό δυναμικό χρειάζονται, όταν το χρειάζονται. Και μη ξεχνάμε ότι πολλοί έπαιρναν ξένους στην δούλεψη τους γιατί τους έδιναν ψίχουλα και τους είχαν ανασφάλιστους. Άλλη υποκρισία αυτή.

Σε αυτό το παγκόσμιο και διόλου τυχαίο τραγικό παιχνίδι, εμείς οι χριστιανοί πρέπει να ξεχάσουμε την Ευαγγελική πίστη μας και να την αντικαταστήσουμε από ιδεολογήματα αναμίξης μίσους, ψευδορθοδοξίας και φυλετισμού; Ειδικά όταν ερημώσαμε εμείς οι ίδιοι τα χωριά και εγκαταλείψαμε τα χωράφια μας ήδη από την δεκαετία του 1920;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Έχεις διαβάσει σε κάποιον άγιο να γράφει μην ελεείτε τους ξένους και τους αλλόπιστους αλλά μόνο τους ομόφυλλους σας και χριστιανούς; Εγώ ποτέ.

Όταν ο Παύλος κήρυξε στην Γαλατία της Μικράς Ασίας ρώτησε τους εισβολείς Γαλάτες γιατί άφησαν την Γαλατία της Ευρώπης και εισέβαλαν στην κεντρική Μικρά Ασία; Τους επέκρινε γιατί αναμείχθηκαν με τον ντόπιο ελληνικό πληθυσμό; ΟΧΙ, απλώς τους κήρυξε Ιησού αναστημένο χωρίς να κατηγορήσει ούτε τους ντόπιους γιατί ανέχονται να συνυπάρχουν με Γαλάτες ευρωπαίους ή γιατί έκαναν μεικτούς φυλετικά γάμους.

Το Ευαγγέλιο δεν είναι κοινωνικό σύστημα αλλαγής της κοινωνίας, υπερβαίνει την κοινωνία με την εφαρμογή της αγάπης άνευ όρων. Παράδειγμα Η Εκκλησία δεν αντιστάθηκε στην ύπαρξη του δουλοκτητικού συστήματος ΠΟΤΕ στην πράξη, διότι δεν προσπαθεί με τα κοσμικά όπλα να αλλάξει τον κόσμο αλλά με το Ευαγγέλιο. Απόδειξη ότι ο Παύλος στην επιστολή του προς Φιλήμονα δεν απαιτεί την απελευθέρωση του δούλου Ονήσιμου αλλά παρακαλά τον ιδιοκτήτη του τον Φιλήμονα να το κάνει από μόνος του, και λέει ότι χωρίς την συγκατάθεση του δεν θέλησε να κάνει τίποτα.

Τα εδάφια τα οποία παρέθεσες λοιπόν είναι πολύ επίκαιρα για τον αιρετικό οικουμενισμό ή τον αιρετικό παλαιοημερολογιτισμό. Δηλ. τα:

Β Ιω. 1,10 εἴ τις ἔρχεται πρὸς ὑμᾶς καὶ ταύτην τὴν διδαχὴν οὐ φέρει, μὴ λαμβάνετε αὐτὸν εἰς οἰκίαν, καὶ χαίρειν αὐτῷ μὴ λέγετε·

Β Ιω. 1,10 Εάν κανείς έρχεται προς σας και δεν έχη μαζή του ως ακλόνητον πίστιν του αυτήν την διδασκαλίαν, μη τον παίρνετε στο σπίτι σας και ούτε χαιρετισμόν να του απυθύνετε.

Β Ιω. 1,11 ὁ γὰρ λέγων αὐτῷ χαίρειν κοινωνεῖ τοῖς ἔργοις αὐτοῦ τοῖς πονηροῖς.

Β Ιω. 1,11 Διότι εκείνος που τον χαιρετά και τον συναναστρέφεται με οικειότητα, είναι σαν να τον αμνηστεύη και να τον εθαρρύνη εις τα πονηρά έργα και να γίνεται συμμέτοχος εις αυτά..." Διότι μιλούν για τους κήρυκες αιρετικών διδαχών.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλούν για το αν θα δώσω ένα ευρώ στον μαύρο που είναι στους 6 βαθμούς στην πλατεία αττικής στο πάτωμα πάνω σε μία κούτα χάρτινη. Δηλ. επειδή η μετανάστευση είναι κακό πράγμα για όλους προτείνεις ότι ένας καλός χριστιανός πρέπει να περνά δίπλα από έναν τέτοιο άνθρωπο και να αδιαφορεί;;;

Οπότε τα δύο πρώτα εδάφια που παραθέτεις, δηλ. τα:

πᾶς ὁ παραβαίνων καὶ μὴ μένων ἐν τῇ διδαχῇ τοῦ Χριστοῦ Θεὸν οὐκ ἔχει· ὁ μένων ἐν τῇ διδαχῇ τοῦ Χριστοῦ, οὗτος καὶ τὸν πατέρα καὶ τὸν υἱὸν ἔχει.

Β Ιω. 1,9 Καθένας που παραβαίνει το θέλημα του Θεού και δεν μένει μέσα εις την διδασκαλίαν του Χριστού, δεν έχει τον Θεόν μαζή του. Εξ αντιθέτου, εκείνος που μένει πιστός εις την διδασκαλίαν του Χριστού, αυτός έχει μέσα του κατοικούντας τον Πατέρα και τον Υιόν.

τα ακυρώνεις και μάλιστα τα στρέφεις και εναντίον σου διότι επειδή δεν εφαρμόζεις την διδαχή του Χριστού που μιλά για έλεος προς ΌΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Αν θες να είσαι καλός χριστιανός υπάρχει και άλλη λύση κλείσε ένα πάμθηνο εισητήριο με εταιρεία αεροπορική -έξι μήνες πριν ακόμη και με 29 ευρώ βρίσκεις προσφορες- και πες σε έναν μετανάστη, φίλε εγώ σου κάνω το εισητηριο για πίσω στην πατρίδα σου να μην ταλαιπωρείσαι εδώ στο κρύο και την εκμετάλευση. Έτσι συνδυάζεις και την άποψη σου και την πράξη ελέους. Δεν είναι προτιμότερο αυτό από το να βλέπουμε σε όλους τους μετανάστες τον βιαστή της δύστυχης Μυρτούς; Για να μην πούμε και για τους βιαστές συμπατριώτες μας που είχαμε από πολύ παλιά από τότε που οι τσιφλικάδες και οι επιστάτες τους, βίαζαν το ταλαίπωρο κοριτσάκι στο χωράφι και από την ντροπή του αυτό έπαιρνε το μυστικό στο τάφο του για να μην στιγματιστεί. Η βαλίτσα αν θελουμε μπορεί να πάει πολύ πολύ μακρια.

Η ουσία είναι μία, μπορούμε να γίνουμε άγιοι όπως οι αρχαίοι χριστιανοί που σε μία πολυφυλετική παγανιστική αυτοκρατορία έδωσαν 2.000.000 γνωστούς μάρτυρες και γύρισαν όλο τον κόσμο με τον Χριστό; Ή θα προτιμήσουμε τον δρόμο της ιδεοληψίας και θα χάσουμε γιατί θα παλέψουμε με κοσμικά όπλα και όχι πνευματικά που μας έδωσε ο Θεός μας;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κάποιοι μπερδεύουν εποχές.
Την εποχή του Χριστού, υπήρχε ΕΝΑ κράτος, η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
(η γνωστή ανοησία που αποκαλεί τον Χριστό "πρόσφυγα", ενώ απλά άλλαζε πόλεις και μέρη ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΡΑΤΟΣ).

Ομοίως αργότερα είχαμε την Βυζαντινή αυτοκρατορία.

Καθήκον του πιστού ορθοδόξου είναι να υπερασπίζεται και να πονάει την πατρίδα του. Αυτό το έχουν πει ένα σωρό Άγιοι μας.
Διαφορετικά, αν κάποιοι ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ ήταν "εθνικιστές" και "φυλετιστές" τότε θα είμασταν ακόμη υπόδουλοι στους Τούρκους, θα έπαιρναν τις γυναίκες στα χαρέμια και τα αγόρια μας ως γιουσουφάκια και γενίτσαρους, οι εκκλησίες μας θα γινόταν τζαμιά (δες πχ πόσες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης είχαν γίνει τζαμιά, σχεδόν όλες)

για να ελευθερωθούμε από τον τουρκικό ζυγό είτε το 1821, είτε αργότερα (1904-1908 και 1912-13) κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους.

Δεν φανταζόμασταν ότι θα υπήρχαν τόσο αχάριστοι νεοΈλληνες που θα παρίσταναν τον καλό χριστιανό και έμμεσα θα κατέκριναν την θυσία τους.

Ανώνυμος είπε...

Το εδάφιο Ρωμαίους 12, 19-21 είναι συμβουλές προς χριστιανούς που ζουν σε ένα πολυφυλετικό και διαθρησκειακό περιβάλλον, η Ρώμη υπολογίζουν κάποιοι ιστορικοί, ότι τότε είχε κάπου 1.000.000 πληθυσμό, άλλοι λένε πιο πολύ άλλοι πιο λίγο κατά 200.000.

Επειδή η Γραφή είναι διαχρονική και όχι με ημερομηνία λήξης, έχει σχέση διότι έχουμε αυτή την στιγμή ένα πολυφυλετικό και διαθρησκειακό περιβάλλον που λέγεται Ελλάς 2017 μ.Χ. όπως κάποτε Ρώμη 60 μ.Χ. Οι συμβουλές του Παύλου δεν ορίζονται κάτω από κοινωνικά, πολιτικά, εθνικά και φυλετικά λογικά κατηγορήματα. Γιατί αν ήταν έτσι, να προσαρμόζουμε δηλ. στα δικά μας λογικά πλαίσια την διδαχή του Παύλου θα έπρεπε ο Παύλος να πει στους εβραίους χριστιανούς της Ρώμης να μην έχουν σχέσεις με τους ανθρώπους άλλων εθνοτήτων ακόμη και χριστιανούς αλλά να επιστρέψουν στην παλαιστίνη, αυτό αν μιλούσε ως εβραίος που ήταν. Αν μιλούσε ως ρωμαίος πολίτης που ήταν από τον πατέρα του, θα έπρεπε να πει στους χριστιανούς της Ρώμης που είχαν ρωμαική υπηκοότητα να μην ανέχονται τους χριστιανούς ή τους ειδωλολάτρες που δεν είναι ρωμαίοι πολίτες διότι δεν πλήρωσαν όπως ο πατέρας του Παύλου για να είναι ρωμαίος πολίτης και αυτό είναι άδικο. Θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρός ακόμα και να τους έλεγε ότι οι μετανάστες που ήρθαν από την άλλη άκρη της αυτοκρατορίας πρέπει να πάνε από κει που ήρθαν. Διαβάζουμε τέτοια πράγματα κάπου στην Αγία Γραφή; ΌΧΙ. ΑΝΤΙΘΈΤΩΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΌ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΌ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝΑΣΤΆΝΤΑ. Κάντε και εσείς το ίδιο, δεν θα κριθείτε ενώπιον του Χριστού ως φυλή, ιθαγένεια, χρώμα, υπηκοότητα αλλά αν τηρήσατε τον λόγο του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Και ο λόγος του Θεού λέει ξεκάθαρα, Ματθαίος 25, 35, ''ξένος ήμουν και με περιμαζέψατε''. Δεν βάζει όρια, όρους και φυλετικά, εθνικά, πολιτικά, θρησκευτικά ή άλλα πλαίσια.

Δεν σημαίνει αυτό πως φροντίζοντας τους ξένους αφήνουμε τους δικούς μας σε κίνδυνο. Το να δώσεις ένα ρούχο ή ένα ευρώ ή ένα πιάτο στον άστεγο είτε Έλληνα είτε αλλοδαπό που βρίσκεις στο δρόμο δεν βάζεις αυτόματα σε κίνδυνο την οικογένεια σου. Αν χρειαστεί να προστατέψεις την οικογένεια σου, εννοείται πως θα το κάνεις. Μην τα μπερδεύουμε.

Μακάρι να είχαμε αγροτική οικονομία, εγχώρια βιομηχανία και αστικές οικοτεχνίες, συν την πολυτεκνία και να είμαστε αυτάρκεις και να βοηθούσαμε και άλλα φτωχά κράτη, αλλά ο ψηφοφόρος συνήθως ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι καταστροφής.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και συγγνώμη αν σας κούρασα. Ο Κύριος να μας ΦΩΤΊΖΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΕΊ ΌΛΟΥΣ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Και ο λόγος του Θεού λέει ξεκάθαρα, Ματθαίος 25, 35, ''ξένος ήμουν και με περιμαζέψατε''. Δεν βάζει όρια, όρους και φυλετικά, εθνικά, πολιτικά, θρησκευτικά ή άλλα πλαίσια. "

Ο Κύριος δεν μας ζήτησε να παριστάνουμε τον κουτό.

Αυτοί που έρχονται κατά μιλιούνια εδώ ΔΕΝ είναι πρόσφυγες. Αλλιώς θα παρέμειναν στην Τουρκία που είναι ήδη 100.000.000 κόσμος και ένα παραπάνω δεν αλλάζει κάτι.

Οι άνθρωποι είναι λαθρομετανάστες. Θέλουν να επιλέξουν δυτική χώρα να κάνουν την τύχη τους. Αν δεν τους αρέσει η Ελλάδα, να πάνε πίσω στην πατρίδα τους.

Τώρα αν θέλεις να παριστάνεις τον κουτό και ότι τάχα δεν αντιλαμβάνεσαι τι κινδύνους εμπεριέχει η ανεξέλεγκτη προσθήκη μουσοουλμάνων στην Ευρώπη, μάλλον πρέπει να βρεθεί κανένας μουσουλμάνος να σου το εξηγήσει "βιωματικά".

Μας θυμίζεις κάτι ΣΥΡΙΖΑίους που από την μεζονέτα τους μια χαρά τους φαίνονται οι λαθρομετανάστες στην τηλεόραση με τις "δακρύβρεχτες ιστορίες.. "

Ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω ὑμᾶς ὡς πρόβατα ἐν μέσῳ λύκων·
γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις
καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί. [Ματθ. ι' 16];

Ανώνυμος είπε...

Παιδαγωγέ, γράφεις οτι μερικοί δεν έχουν αντιληφθεί οτι δεν ζούμε στην Βυζαντινή ααυτοκρατορία ή την Ρωμαΐκή. Επιπλέον οτι
Ο Κύριος δεν μας ζήτησε να παριστάνουμε τον κουτό.
Νομίζω οτι είσαι πολύ ευγενής. Εγώ αδυνατώ να χαρακτηρίσω τόσο επιεικώς αυτούς οι οποίοι ισχυρίζονται οτι:
-Πρέπει να αποκλείεται η επικοινωνία με χριστιανούς με τους οποίους διαφωνουν, αλλά όχι με αλλόπιστους!!!(@9:48)
-Γνωρίζουν τι σκέφθηκε ο κάθε άγιος ανα τους αιώνες (@9:48)
-Εμείς δώσαμε το δικαίωμα στους Λαθρο να εισβάλουν! (@10:05)
-Μισούμε τους Λαθρομετανάστες ενώ κανείς δεν το είπε. (@10:05)
-Τα οικονομικά μοντέλα και οι "ελίτ" ΘΑ κάνουν αυτό που θέλουν (αυτό το λέει υποτιθέμενος χριστιανός)(@10:05)
-Λόγω μειωμένων γεννήσεων η Ελλάς πρέπει να εισαγάγη Λαθρο. Είναι οι ίδιοι που ισχυρίζονται οτι ο πλανήτης κινδυνεύει απο υπερπληθυσμό! (@10:05) Ούτε λέξη για το 1,5 εκατομμύριο Ελληνες ανέργους.
-Κατηγορούν ως ψευδορθόδοξους και έχοντες μίσος τους διαφωνούντες με αυτούς, χωρίς τεκμηρίωση. (@10:05)
-Χαρακτηρίζουν ως αιρετικούς παλαιοημερολογίτες 200 εκατομμύρια ορθοδόξους! (@10:17)
-Πιστεύουν οτι οι αλλόπιστοι δεν είναι κήρυκες αιρετικών διδαχών! (@10:17)
-Παρερμηνεύουν και διαστρέφουν το σχόλιο του 11:35 είτε λόγω νεοταξίτιδος είτε λόγω κουταμάρας κατά τον Παιδαγωγό. (@10:22)
-Εκδίδουν καταδικαστική απόφαση για τον 11:35 οτι δεν έχει τον θεό μαζί του! (@10:22)
-Αγνοούν το βασικό, οτι οποιοσδήποτε Λαθρο μπορεί να επιστρέψη στην χώρα του με όλα τα έξοδα πληρωμένα (υπάρχει ειδική υπηρεσία γι αυτό) και με ενα σεβαστο ποσόν σε ευρώ για τα πρώτα έξοδα. Η συντριπτική πλειονότης τους ΔΕΝ κάνει χρήση της υπηρεσίας αυτής όντας τυχοδιώκτες. (@10:22)
-Παραλληλίζουν την τοπική εγκληματικότητα με την αλματώδη αύξηση της Λαθροεγκληματικότητας, και αγνοούν οτι η δεύτερη έχει ως ηθικούς αυτουργούς τους υπέρ των Λαθρο. (@10:22)
-Εχουν τον ευσεβή πόθο οτι η Ελλάς (2017;;;) είναι πολυφυλετική. Τι πιό νεοταξίτικο;(@10:43)
-Αγνοούν οτι η λύση για να μην χρειάζεται να περιμαζεύουμε ξένους είναι να μην υπάρχουν ξένοι.(10:56) Η μήπως τους βολεύει η ύπαρξη ξένων για να δείχνουν την φιλανθρωπία τους;
«Αν δημιουργείς πολλούς φτωχούς με την εκμετάλλευση και κατόπιν ανακουφίζεις έναν με την ελεημοσύνη τι νόημα έχει; Αν δεν υπήρχε το πλήθος των εκμεταλλευτών, δεν θα υπήρχε ούτε το πλήθος των εξαθλιωμένων». Αγιος Γρηγόριος
-Δεν μας λένε με ποιό τρόπο, έχοντας συμβάλει στο πρόβλημα, θα προστατεύσουν την οικογένειά τους (10:56). Υπενθυμίζω οτι στην προ Λαθρο εποχή δεν κλειδώναμε τις πόρτες.
Οι παραπάνω ανώνυμοι, ή μάλλον ο ένας ανώνυμος που έγραψε όλα τα σχόλια, ως άλλη μωρή παρθένα κοιμάται, ενώ η Ορθοδοξία και η Ελλάς βάλλονται πανταχόθεν.
Δεν αντιλαμβάνεται οτι οι απόψεις του συμπίπτουν με αυτές του αιρεσιάρχη πάπα, της νεοταξίτικης ΕΕ, των νεοταξιτών διεθνών τοκογλύφων και της άθεης κυβερνήσεως;
Αγνοεί οτι κατα τον Φ. Κόντογλου:
"Ο διάβολος, άμα θελήσει να κάνει το πιο πονηρό παιγνίδι του, μιλά, ο αλιτήριος γιά αγάπη. Ο,τι είπε ο Χριστός, το λέγει κι αυτός κάλπικα, για να ξεγελάσει"
Αυτή η νεοταξίτικη "αγάπη" είναι η αιτία της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλιώσεως, του εξισλαμισμού, της τρομοκρατίας, των βιασμών ακόμη και παιδιών, των ληστειών και κάθε είδους εγκλημάτων. Είθε Θεός να λυπηθή τους πρεσβεύοντες αυτή.

http://www.news.com.au/finance/economy/world-economy/cologne-is-every-day-europes-rape-epidemic/news-story/e2e618e17ad4400b5ed65045e65e141d

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αυτός που έγραψε τις θεωρίες ότι οι χριστιανοί (ορθόδοξοι ελπίζουμε να εννοεί) είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν όλους τους αλλογενείς και αλλόθρησκους που εισέρχονται μαζικά στην πατρίδα μας -και μέσω αυτής ισλαμοποιούν και την Ευρώπη- συνεχίζει να προσθέτει σχόλια.
Ενδεχομένως δεν έχει δουλειά να κάνει ή νομίζει ότι κι εμείς δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε, ή ίσως αυτή τη δουλειά του ανέθεσαν να κάνει.

Νομίζουμε του δώσαμε αρκετές ευκαιρίες να διατυπώσει την άποψη του.
Έγραψε 5-6 μακροσκελή σχόλια στην ανάρτηση μας.
Ας μας δείξει ένα οικουμενιστικό ιστολόγιο που φιλοξένησε δικά μας σχόλια -έστω 2 ή 3- σε μία ανάρτηση του και πολύ ευχαρίστως μετά να του διαθέσουμε άλλα 5 σχόλια στην παρούσα ανάρτηση.

ΥΓ. Κάποιοι -είτε λόγω κολλήματος είτε εσκεμμένα- επιμένουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια κ τα ίδια. Η δυνατότητα σχολιασμού είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει στα ιστολόγια. Δεν θα τους δώσουμε τη χαρά να την εξευτελίσουν επαναλαμβάνοντας τα ίδια.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.