" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΝΤΡΟΠΗ: Δείτε τι έγραψε για την Μακεδονία, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.


Αρχική Ανάρτηση:
ΚΑΙ απόψε δίνουμε το ΠΑΡΟΝ για την Μακεδονία ΜΑΣ!

8μμ, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη



7:30 μμ  απόψε συγκέντρωση στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης 



Όλες οι Δράσεις για τη Μακεδονία πανελλαδικά: για το πλήρες & συνεχώς ενημερωμένο ημερολόγιο δράσεων:






 ΝΤΡΟΠΗ: Δείτε  τι  έγραψε για την Μακεδονία, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης ΔΕΝ στηρίζει το συλλαλητήριο!
ΟΥΤΕ και η τοπική μητρόπολη!!!


Μην φανταστείτε ότι η μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, ο "παλικαράς" Άνθιμος τάχα συμμετέχει.
MΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ιερέας της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης βλέπουμε να κατεβαίνει στα συλλαλητήρια, με δική του πρωτοβουλία. Οι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παπάδες της πόλης προκλητικά ΑΠΕΧΟΥΝ.

Μήπως ήρθε η ώρα να κόψουμε κι εμείς τα "τυχερά" στους πλουσιοπάροχα μισθοδοτούμενους παπάδες- δημοσίους υπαλλήλους; Αφού προτιμούν να "κάνουν υπακοή" στον δεσπότη, κι αυτός στις επιταγές της Νέας Τάξης, γιατί να "πληρώνουμε" έξτρα την ΠΡΟΔΟΣΙΑ τους;;;
Οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος υπάλληλος που παίρνει έξτρα χρήματα, που "λαδώνεται" για να κάνει τη δουλειά του, θα αντιμετώπιζε την κοινωνική κατακραυγή. Γιατί να πληρώνουμε ΕΞΤΡΑ και με ΜΑΥΡΑ χρήματα για τα μνημόσυνα και τις βαπτίσεις και τους γάμους; 

Και για του λόγου το αληθές,ψάξαμε να δούμε αν υπάρχει κάποιο κάλεσμα για το αποψινό συλλαλητήριο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως.


Όχι μόνον ΔΕΝ προβάλουν την συγκέντρωση, αλλά ...
πάρτε ηρεμιστικά προηγουμένως
και ΔΙΑΒΑΣΤΕ το μήνυμα του τοπικού δεσπότη Ανθίμου :


Η απαξίωση των πρώτων συλλαλητηρίων ήταν λάθος, όπως λάθος είναι και η συνέχιση των συλλαλητηρίων. (...)
Ακούτε;!!! ΛΑΘΟΣ η συνέχιση των διαμαρτυριών-συλλαλητηρίων!
ΜΗΝ διαμαρτύρεστε για να μην διχαστούμε!
Ακούστε τι λέει!!!



Και συνεχίζει:
Επειδή τα θέματα όσο χρονίζουν καθίστανται σε βάρος μας (...). Κανέναν δεν συμφέρει η υποβόσκουσα αναταραχή στα Βαλκάνια που πάντοτε ξεσήκωνε πολέμους.
Ο δεσπότης λέει ότι ακριβώς λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ!
Δεσπότη, σε τι ζημιωθήκαμε που τόσα χρόνια ΔΕΝ αναγνωρίσαμε τα Σκόπια με το συνθετικό "Μακεδονία";  Γιατί είναι "σε βάρος μας";


και αμέσως μετά συνεχίζει να προκαλεί:

Κάποιοι γονείς, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι και ακαδημαϊκοί, συβαριτικά σιαμαίοι με τον καναπέ και "ξύνοντας αβάσταγες φαγούρες στο μπατζάκι", ρώτησαν μεγαλόπρεπα: "η Εκκλησία, τί θέση πήρε για το θέμα;" Και φυσικά, η ορθή απάντηση που τους έπρεπε ήταν: "το θέμα δεν είναι εκκλησιαστικό για να αποφανθεί η Εκκλησία".

Ακούτε τι λέει ο Άνθιμος; 
Δεν τους απασχολεί τους δεσποτάδες μας αν ΕΠΙΣΗΜΑ θα προδώσουμε την πατρίδα. Καρφί δεν τους καίγεται. Αντιθέτως, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Για το καλό μας είναι, για να μη "χρονίζει σε βάρος μας"


και μετά διαβάζουμε:

Φαίνεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία -η ελληνόφωνη φυσικά- καλείται να παίξει το νέο ρόλο της, απόλυτα συμβατό με το χαρακτήρα της, που είναι η αποστασιοποίηση από οτιδήποτε συνδαυλίζει εθνικισμούς. Το οικουμενικό κήρυγμα της ελληνόφωνης Ορθοδοξίας είναι πρώτης τάξεως εφαλτήριο για την ομοσπονδιοποίηση των Βαλκανίων και της Ευρώπης που ραγδαία μετά το Brexit προωθείται.

Άκου "ελληνόφωνε" δέσποτα. 
Αν εσύ δεν αισθάνεσαι Έλληνας, και προτιμάς ομοσπονδιοποιημένα Βαλκάνια, να σε στείλουμε δεσπότη στα Σκόπια ή στην Βουλγαρία. 


Σε δεύτερο άρθρο για το Σκοπιανό στην επίσημη ιστοσελίδα της Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως, υπάρχει συνέντευξη του μητροπολίτη στον ΣΚΑΪ (που αλλού;) που επαναλαμβάνει τα ίδια (να μην συνεχιστούν τα συλλαλητήρια, ότι έπρεπε να βρεθεί λύση!!! καλώντας γενικά και αόριστα τους πολιτικούς να συζητήσουν ..., έτσι! να μην ασχολείται ο λαός, να αφήνει τους πολιτικούς να προδίδουν ανενόχλητοι) :


Είναι φανερό ότι μετά την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ προδοσία της Ορθόδοξης πίστης ΣΥΝΟΔΙΚΑ πριν 2 χρόνια, στο Κολυμπάρι της Κρήτης, και την επιβολή της αίρεσης του οικουμενισμού, 
οι δεσποτάδες μας, τώρα προδίδουν (μαζί με τους πολιτικούς)  ΚΑΙ την πατρίδα μας.
Θα τους αφήσουμε;;;

Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΥΓ. Για τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, μπορείτε να
διαβάσετε παλαιότερες αναρτήσεις μας εδώ.

5 σχόλια:

Δανάη Πολυχρονίου είπε...

Θεός του η καριέρα του...
Και για χάρη της πρέπει να συμβαδίζει με τις επιταγές, αυτών που την καθορίζουν...
ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΑΖΕΣΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Απίστευτη υποκρισία:
Ενώ αυτά τα κατάπτυστα ΓΡΑΦΕΙ ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στην επίσημη ιστοσελίδα της μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως,

και ενώ ΔΕΝ στήριξε την αποψινή συγκέντρωση
έστειλε εκπρόσωπο του στη συγκέντρωση για να δικαιολογηθεί ότι "ο μητροπολίτης απουσιάζει εκτός Αλεξανδρούπολης!" και για να διαβάσει την ανακοίνωση της ΔΙΣ που έγινε ΠΡΙΝ από 6 μήνες!!!

Τα ίδια και ο άλλος μητροπολίτης, ο Διδυμότειχου, που έστειλε εκπρόσωπο του για να τον χειροκροτήσουν (μεγάλη χάρη μας έκανε) και διάβασε μια προσευχή άλλου μητροπολίτη, του Εδέσσης Ιωήλ, για να φωτίσει ο Θεός τους πολιτικούς λέει ...

Δουλευόμαστε,
είναι απλά θέμα "προσευχής" η προδοσία!
απλά λόγω έλλειψης φώτισης δεν ανταποκρίθηκαν καλά οι πολιτικοί ...

Σα δεν ντρέπεστε.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Μετα το προτελευταιο φυλλαδιο της ΔΙΣ"προς τον λαο"που εκθειαζει την ευρωπαικη ενωση,νομιζω οτι οι μασκες τους επεσαν,και θα γινουν πολλα,ως αναφορα την αντισταση των αληθινων χριστιανων εναντι των κρατικων ιερουπαλληλων

mnk είπε...

Όποιος προδίδει τον ίδιον τον Χριστό, μετά τα προδίδει όλα, δεν έχει φρένο. Άτη το έλεγαν οι αρχαίοι κι ερχόταν μετά την ύβριν και πριν απ' την Νέμεσι.

GeorGRE είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.