" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Το βίντεο του Δήμου Θεσσαλονίκης που προωθεί την ομοφυλοφιλία! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Κι όμως ορθόδοξοι πιστοί κατεβαίνουν υποψήφιοι με τον Ζέρβα!


Αυτό είναι το βίντεο με το οποίο επέλεξε -όλως τυχαίως προεκλογικά!- ο Δήμος Θεσσαλονίκης να διαφημίσει την πόλη του Αγίου Δημητρίου.
 
Όπως βλέπετε, στο 1:07 του βίντεο δείχνει δύο κοπέλες να κρατάνε την σημαία της ομοφυλοφιλίας!
 
Ωραίος τρόπος να προβάλεις την πόλη 
της αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, 
την πόλη της αρχαίας και βυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς, 
την πόλη με τις δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες -μνημεία τέχνης, αρκετές μάλιστα και μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco,
την πόλη του Μακεδονικού Αγώνα (στο ιερό της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης είναι η κρύπτη που οδηγεί στο παρακείμενο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, που λειτουργούσε στα χρόνια της οθωμανικής κατοχής ως Ελληνικό Προξενείο και από εκεί μπαινόβγαιναν στο Προξενείο μυστικά οι αγωνιστές!).
Χιλιάδες Ορθόδοξοι ξένοι επισκέπτες έρχονται να προσκυνήσουν κάθε χρόνο την Τίμια Κάρα του Μυροβλήτη Αγίου Δημητρίου και την «Κατακόμβη» στο κάτω μέρος της εκκλησίας.
 
Αλλά όλα αυτά δεν φαίνεται να έχουν καμμία αξία προς προβολή για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Ζέρβα που περήφανος φωτογραφίζεται στο Gay Pride της πόλης:


Στο ίδιο βίντεο, ο Ναός των Ασωμάτων (σε σχήμα Ροτόντα, συχνά αποκαλείται και ναός Αγίου Γεωργίου Ροτόντας λόγω της μικρής εκκλησίας που βρίσκεται κοντά), 
παρουσιάζεται με τον μιναρέ!!!
 
Η αρχαιολογική υπηρεσία που εδώ και δεκαετίες κατέβασε τον Σταυρό από τον Τρούλο της Εκκλησίας για να τον συντηρήσει, ουδέποτε τον αποκατέστησε στην θέση του! 
Κι έτσι σήμερα, ο πιο παλιός ιστορικά ορθόδοξος ναός της Θεσσαλονίκης δείχνει εξωτερικά ως Τζαμί! 
Ενώ ο μιναρές χτίστηκε πολύ νεότερα, όταν οι Τούρκοι κατακτητές μετέτρεψαν και αυτόν τον ορθόδοξο ναό  (όπως και όλους σχεδόν τους ορθόδοξους ναούς της Θεσσαλονίκης) σε τζαμί.
Έτσι, ως τζαμί,  όπως τον προβάλει και το βίντεο του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Δείτε το νέο βίντεο του Δήμου Θεσσαλονίκης :


 


Παρατηρήστε στην φώτο ότι (την ώρα που γράφεται το άρθρο αυτό, 23/9/2023, 4:20 μμ) έχει μόλις 381 προβολές παρά το ότι πέρασαν ήδη 2 εβδομάδες !!
Και μόλις 6 Like!!!  (Δυστυχώς αναπόφευκτα θα τους ανεβάσουμε την επισκεψιμότητα!)
Άραγε πόσο κόστισε το βίντεο;;;
Για να δείτε που πάνε τα έσοδα από τα Δημοτικά τέλη.

 

Και τώρα η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ μας:

 
Τουλάχιστον δύο πρόσωπα που σχετίζονται με γνωστή «ορθόδοξη» αδελφότητα της πόλης, κατεβαίνουν ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Ζέρβα!!!

Είναι το ίδιο «ορθόδοξο» σωματείο που ΔΕΝ υπέγραψε την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση Ορθοδόξων σωματείων ενάντια στην «νέα ταυτότητα» με το τσιπάκι.

Το ίδιο σωματείο που ο ρασοφόρος επικεφαλής του στην Αθήνα είναι στενό συγγενικό πρόσωπο με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο (γνωστό για την σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόρδα, το πρωτοπαλίκαρο της ΝΔ για την «επιβολή» και τον «εγκλεισμό» και τα «γενετικά τροποποιημένα σκευάσματα»). 

Αυτή είναι η κατάντια κάποιων «Ορθοδόξων». Μπορεί να μετράνε την φούστα και το μανίκι με τη μεζούρα για να επιβεβαιώσουν ότι είναι αρκετά μακρυά, αλλά στην προδοσία στα θέματα πίστεως, οικουμενισμού κλπ, σφυρίζουν αδιάφορα. Βλέπετε δεν φταίει μόνον η Διοικούσα εκκλησία. Παντού έχει εισχωρήσει η προδοσία.


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


Υ.Γ.  Στην «ορθόδοξη» αδελφότητα θα στείλουμε προσεχώς δώρο 2 φαναράκια!
Να τα κρατάνε «περήφανοι» οι υποψήφιοί της στο επερχόμενο EuroPride τον Ιούνιο του 2024, μαζί με τον νυν Δήμαρχο.


https://opaidagogos.blogspot.com/2023/09/blog-post.html

 

 

 

Νεότερη Ενημέρωση (24/9/2023, 00:35) 


Οκτώβριος 2020:
Την ώρα που όλος στον Ελληνικό λαό απαγορευόταν να βγει από το σπίτι του λόγω των μέτρων «εγκλεισμού», ο κύριος Μητσοτάκης απολάμβανε μουσικές συναυλίες ΜΕΣΑ στον Ορθόδοξο ναό (στον Άγιο Γεώργιο-Αγίων Ασωμάτων Ροτόντα)

Δείτε τις φωτογραφίες (ευχαριστούμε τον αναγνώστη που μας θύμησε πως έχει καταντήσει σήμερα ο πιο παλαιός ορθόδοξος ναός της πόλης).




Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι σενιαρισμένες επώνυμες κυρίες, όλοι-όλες σταυροπόδι μέσα στην εκκλησία για να παρακολουθήσουν την «παράσταση». 
Καμμία απολύτως αντίδραση φυσικά από την τοπική ορθόδοξη εκκλησία (αλίμονο, να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με την εξουσία;;;).

Η συνέχεια γνωστή.
41% των ραγιάδων, στις εκλογές του 2023, ψήφισαν και πάλι τον «Κούλη»...

Και διηγώντας τα να κλαίς ...

 
 
ΥΓ. 2.
Βρε «πως αλλάζουν οι καιροί» (και οι άνθρωποι ...)

03.06.2013. Με αφορμή την συζήτηση για το 2ο Thessaloniki Pride 2013,
ο δημοτικός σύμβουλος (και Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων) κ.Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεσπά:

 
 
Ιανουάριος 2022. Ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος ορίζεται ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ από τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα!!!
 
Δείτε το βίντεο.
Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς κ.Θεοτοκάτο.
 
«Να χρηματοδοτεί (το gay pride) ο Δήμος (Θεσσαλονίκης).»
«Αν είναι δυνατόν»!!! 
Τώρα ως αντιδήμαρχος;
Τι έγινε, Άλλαξες γνώμη;;;;

2 σχόλια:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα:

«α) τὰ περὶ UNESCO δὲν μᾶς ένδιαφέρουν. Ἑλληνορθόδοξος εἶναι ἡ κληρονομία μας, ὄχι παγκόσμιος.
β) Ἡ Ροτόντα δὲν ἔχει σχέσι μὲ τὸν παρακείμενο Ἱ. Ν. τοῦ Ἁγίου Γεωργίου, ποὺ εἶναι μετόχιον τῆς Ἱ. Μ. Γρηγορίου τοῦ Ἁγίου Ὄρους. Εἶναι Ναὸς τοῦ Ἁγίου Γεωργίου, καθαγιασμένος, λειτουργηθεὶς ἐπὶ αἰῶνες.
Ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Γεωργίου ἦταν ἡ Ροτόντα ὅταν κατέλαβαν τὴν Συμβασιλεύουσα οἱ Όθωμανοὶ Τοῦρκοι καὶ τὸν μετέτρεψαν σὲ τζαμί.
Σῴζονται μάλιστα καὶ εἶναι ἀποκεκαλυμμένες μερικὲς ἁγιογραφίες στὸν θόλο - εἰκονίζουν ἀγγέλους ἂν θυμᾶμαι καλά.

Ὁ μακαριστὸς μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων Β΄ εἶχε κάνει ἀγῶνα νὰ ἀποδοθῇ καὶ πάλι στὴν θεία λατρεία ὁ Ναός, ἀλλὰ ὁ Τούρκογλου (Εὐάγγελος Βενιζέλος), τότε ὑπουργὸς «Πολιτισμοῦ», τὸν μετέτρεψε, σἂν ἄλλος μπολσεβίκος, σὲ μουσεῖο.
Παρὰ ταῦτα, ἐπετρέπετο νὰ τελοῦνται ἕως 7 φορὲς τὸν χρόνο Θεία Λειτουργία ἢ ἄλλες ἀκολουθίες. Ὁ γράφων συμμετεῖχε καὶ σὲ ἀγρυπνία τὸ διάστημα 1994-1997.
Ἔκτοτε βεβηλώνεται συνεχῶς ὁ Ναός, ὡς «μουσεῖο».
Μάλιστα τινὲς εἶχαν καὶ τὴν ἀξίωσι ν᾿ ἀφαιρεθῇ ὁ Σταυρὸς ἀπὸ τὸν τροῦλλο!

Τελευταία βεβήλωσι ἦταν ἡ συναυλία πρὸς τιμὴν τοῦ ἑβραίου ἀσήμου ἑβραίου μουσικοσυνθέτου Μπάρενμποϊμ παρουσίᾳ τοῦ Κούλη καὶ ἄλλων σατανιστῶν, ἑνῷ ὑποτίθεται πὼς εἶχαμε πανδημία συναχιοῦ-19.
Βλ. https://www.typosthes.gr/thessaloniki/230244_thessaloniki-live-i-aponomi-toy-brabeioy-aytokrateira-theofano .

Σᾶς ἀσπάζομαι ἐν Χριστῷ, (όνομα)»

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

«Μετά την άλωση της Θεσσαλονίκης από τους Οθωμανούςτο 1430 και μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί το 1524/5, η Ροτόντα λειτούργησε για εξήντα έξι χρόνια, έως το 1590/1, ως μητροπολιτικός ναός της Θεσσαλονίκης αφιερωμένος στους Αγίους Αγγέλους. (...)

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας περιηγητές που επισκέπτονταν τη Θεσσαλονίκη αναφέρονται στο Χορτατζί τζαμί και ως Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου ή Άγιο Γεώργιο. Για την αφιέρωση αυτή η τοπική παράδοση εξηγεί ότι κατά τη μετατροπή της Ροτόντας των Αγίων Ασωμάτων σε τζαμί, τα εκκλησιαστικά σκεύη μεταφέρθηκαν στη μικρή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται λίγα μέτρα δυτικά του περιβόλου τς Ροτόντας και ως μετόχι της αγιορείτικης Μονής Γρηγορίου δεν είχε μετατραπεί σε τέμενος».

κι λίγο παρακάτω:
«Μετά την ανάκτηση της Θεσσαλονίκηςαπό τον ελληνικό στρατό στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο, το 1912, και τη συμπερίληψή της στην ελληνική επικράτεια, η Ροτόντα αποδόθηκε στη χριστιανική Εκκλησία και αφιερώθηκε στον Άγιο Γεώργιο. Εγκαινιάστηκε στις 5 Μαρτίου 1914 από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γεννάδιο Α΄ Αλεξιάδη.»


Από το βιβλίο «ΡΟΤΟΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ»

των Χαράλαμου Μπακιρτζή, Πέλλη Μάστορα

έκδοση ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
Αθήνα 2021
σελ 12-14

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.