" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 17 Αυγούστου 2025

«Δεσποτικό» πένθος ...

Σχόλιο : 

Ανακοίνωσε ότι έχει πένθος.

Υποδέχθηκε όμως τις αρχές και την υπουργό Ζαχαράκη η οποία υπερψήφισε τον νόμο για τον γάμο (και υιοθεσία παιδιών) από ομοφυλόφιλους. 

Και μετά για τις δημόσιες σχέσεις με πολιτικούς και στρατιωτικούς στην εκκλησία, για δημόσιες σχέσεις στην τελετή εγκαινίων της Εβραϊκής Συναγωγής!!!

 

«Εί τις Κληρικός, ή Λαϊκος εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω»



Από την κορυφή της πνευματικής ηγεσίας (όπως θα έπρεπε να είναι οι επίσκοποι),

στην καταπάτηση των Ιερών Κανόνων - προδοσία πίστεως

και στις δημόσιες σχέσεις ...


Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

 

Άρθρο από το ιστολόγιο ΑΓΩΝΑΣ Αγωνιζομένων Ορθοδόξων Πιστών εδώ:


Δεσποτική αντιφατικότητα!
Πώς συμβιβάζεται ο Μητροπολίτης Λαρίσης να έχει πένθος  

και συνάμα να εορτάζει τα ονομαστήριά του

ενώ μετά τη θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο πηγαίνει και σε τελετή της εβραϊκής Συναγωγής;;; (φωτογραφική τεκμηρίωση)

 

Μετά την θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο  "χοροστάτησε" στη τελετή εγκαινίων της Εβραϊκής Συναγωγής

 "Εἰς συναγωγήν ἐμβὰς… ἐξῆλθεν τῆς Ἀληθείας"


 
 



Ο δεσπότης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) ανακοινώνει ότι "λόγω πένθους δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του" στο ιστολόγιο της Μητροπόλεως (15-6-2025). (παρατίθεται παρακάτω)

Ωστόσο ξεχνάει, "πνίγει" το πένθος του και παρίσταται στην τελετή εγκαινίων της Εβραϊκής Συναγωγής Λάρισας χαριέστατος, χαριεντιζόμενος, κολακεύων τις αρετές του ραβίνου της
Ομιλεί από βήματος εν μέσω της Συναγωγής ευφυολογεί, αστειεύεται και χειροκροτείται από τους συναγώγους.

Το πρωϊ της 15ης Ιουνίου 2025 ο δεσπότης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) πανηγύρισε στον άγιο Αχίλλιο τον Άγιο Ιερώνυμο και τα ονομαστηριά του με όλες τις αρχές, με προεξάρχουσα την ασύδοτη σοδομονομίστρια υπουργό παιδείας Σοφ. Ζαχαράκη και τον περί αυτής εσμό. https://imlarisis.gr/kyriaki-agion-panton-2025/

Τους έδωσε μάλιστα και αντίδωρο επιβραβεύοντάς τους έτσι για τον σοδομονόμο που ψήφισαν, τον γάμο των όμοφυλοφύλων, προδίδοντας έτσι τους αγώνες, τις διαμαρτυρίες, και τα συλλαλητήρια των πιστών.

Την ίδια ημέρα, μετά από λίγες ώρες μετέβη στην τελετουργία των εγκαίνιων της Εβραϊκής Συναγωγής της Λαρίσης.

Το πένθος του και τα ονομαστήριά του θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια προσχηματική δικαιολογία έναντι των προτοκόλλων, ώστε να μην πάει στα εγκαίνια της Εβραϊκής Συναγωγής. Αν και έπρεπε ευθέως με παρρησία να δηλώσει ότι απαγορεύεται από την πίστη μας να παρίσταται σε εκδηλώσεις αιρετικών εν προκειμένω σε Συναγωγή και να δώσει την δέουσα ομολογία που αρμόζει στο επισκοπικό αξίωμα προς μίμηση και παραδειγματισμό.

Η φαιδρότητα της όψεώς του στη Συναγωγή είναι πρωτόγνωρη, ούτε κατά την ενθρόνισή του δεν τον είδαν οι Λαρισαίοι έτσι έμπλεο χαράς και ιλαρότητας.
Δεν αφήνει περιθώρια για έκφραση πένθους που επικαλείται.

Τινών των Λαρισαίων κληρικών δεν διέλαθε της προσοχής των το φαινόμενο και είπαν : "Τελικά, "πολυπρόσωπος, Ιανός είναι ούτως" ο Ιερώνυμος έχει πολλά πρόσωπα. 
Το καλό, το φαιδρόν το κρατάει για τους φίλους του στην Συναγωγή και τους συναγελαζόμενους πολιτικούς. 
Το ιταμό, το σκληρό και αποκρουστικό για να το επιδεικνύει βρυχώμενος στους πιστούς Χριστιανούς και κληρικούς."

Βέβαια, είναι δικαίωμά του να επιλέγει τον τρόπο που θα πενθήσει το αγαπημένο του πρόσωπο. Όμως, ας καταλάβει ότι δεν απευθύνεται σε ανοήτους ούτε σε "ευλαβείς βλαμένους" που υπολογίζει. Μπορεί κάποια ταλαντούμενα εκκρεμή να έκαμψαν γόνυ τω Βάαλ αλλά όχι όλοι, αυτοί πάντα προσκυνημένοι ήταν.

Η υποκρισία του και τα εναλλασσόμενα προσωπεία που μετέρχεται έχουν γίνει αντιληπτά και προβλέψιμα. Δεν έχουν αγανακτήσει μόνο οι Λαρισαίοι, αλλά το Πανελλήνιο με τις αποκλίνουσες ενέργειές του από τους Ιερούς Κανόνες.

Ο επιφαινόμενος προβατόσχημος δικολαβικός λόγος, δηλαδή το επικαλύπτον δέρας (προβιά) του προβάτου, για τον οποίο επαίρεται, δεν αποκρύπτει τον καλώς κρυπτόμενον Λύκο.

Πως συμβιβάζεται ο Μητροπολίτης Λαρίσης να έχει πένθος και συνάμα να εορτάζει τα ονομαστήριά του, ενώ μετά την θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο πηγαίνει και σε τελετή της εβραϊκής Συναγωγής;;;

Βέβαια, οι Ιεροί Κανόνες εν προκειμένω είναι καθαιρετικοί!

Ευχόμαστε καλή μετάνοια τόσο στον ίδιο, όσο και στους δια της σιωπής συναινούντας (Μ. Βασίλειος). ΚΑΝΩΝ ΞΔ' (64), ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

«Εί τις Κληρικός, ή Λαϊκος εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και αφοριζέσθω».

Ευστάθιος Παπαβασιλείου, Επιμέλεια Ελευθερία






Δεν θα εορτάσει, λόγω πένθους, τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος.


Από το γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος φέτος, λόγω πένθους ως εκ της απωλείας του κατά σάρκα πατρός του Χρήστου, δεν πρόκειται να εορτάσει τα ονομαστήρια του.

...........................

Ο Σεβασμιώτατος δεν θα δεχθεί φέτος ευχές στο Επισκοπείο, όπως άλλες χρονιές.


=============

Κυριακή των Αγίων Πάντων και ονομαστήρια Ποιμενάρχου μας – Τιμητική διάκριση στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.



Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης τελέστηκε την Κυριακή των Αγίων Πάντων, ημέρα που συμπίπτει φέτος που η Αγία μας Εκκλησία τιμάει και τη μνήμη του οσίου Ιερωνύμου του πενταγλώσσου, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συμπροσευχομένων των Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

..........................................................

             Στη Θεία Λειτουργία παρέστη η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες του τόπου μας.






 

 





Σχόλιο (opaidagogos): 
 
Η Υπουργός Ζαχαράκη εγκαινιάζει Συναγωγές 
και η Υπουργός Μενδώνη αναστηλώνει τζαμιά 
 (πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το τζαμί Διδυμότειχου, δείτε εδώ). 
 
Ποιο είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν;;;
Τι λες παπά μου; 

 
Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»
ΥΓ. Για τεχνικούς λόγους, τυχόν σχόλια θα δημοσιευθούν μετά τις 19/8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.