" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

θύμα παιδόφιλων έπεσε 12χρονη, που έδωσε ψεύτικη ηλικία στο facebook. Την έβαζαν να τους στέλνει γυμνές της φωτογραφίες.. Το σχόλιο μας. Βίντεο.

Στα «νύχια» της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έπεσαν τρεις παιδόφιλοι, που ανάγκαζαν 12 χρονη να τους στέλνει γυμνές φωτογραφίες μέσω facebook. (...)
Το σοκαριστικό γεγονός συναίβει με εμπλεκόμενους δύο άνδρες ηλικίας 27 και 34 ετών , για τους οποίους έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία στην Αθήνα και έναν τρίτο ηλικίας 21 ετών στην Θεσσαλονίκη. 

Να σημειωθεί ότι ο 34χρόνος σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε ζητήσει από το ανήλικο θύμα του ηλικίας μόλις 12 ετών να συναντηθούν και από κοντά. Ωστόσο ευτυχώς η 12χρονη δεν πήγε στο ραντεβού.
(...)

Η ανήλικη της οποίας η μητέρα αγνοούσε ότι η κόρη της διατηρούσε προφίλ στο Facebook είχε δώσει ψευδή ηλικιακά στοιχεία για την δημιουργία του λογαριασμού της. 
Τυχαία η μητέρα το ανακάλυψε και ήρθε αντιμέτωπη με τους σοκαριστικούς διαδικτυακούς διαλόγους της ανήλικης κόρης της και τις σοκαριστικές φωτογραφίες που
οι τρεις ενήλικοι την εξανάγκαζαν να τους στέλνει.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μητέρας, ότι η ανήλικη κόρη της, μετά από προτροπή άλλων χρηστών του διαδικτύου, τους απέστειλε γυμνές φωτογραφίες της.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή των γονιών για την προστασία των ανήλικων παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπενθυμίζουν ότι ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την υπηρεσία προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου.



Το σχόλιο μας:
Ας δούμε λίγο και την πραγματική αιτία του προβλήματος:
Οι γυναίκες κοιτάνε να κάνουν καριέρα
(εδώ που τα λέμε αν εργάζεσαι σε ιδιωτικό τομέα αναγκαστικά "πετάς" και αφιερώνεσαι στην δουλειά σου). 
Οπότε αναγκαστικά παρατάς τα παιδιά σου είτε στους παππούδες είτε μόνα τους. 



Αν είσαι χωρισμένη -τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα δυστυχώς είναι- τότε ακόμη χειρότερα για το παιδί σου.
Γυρνάς κουρασμένη από τη δουλειά, έχεις τόσα προβλήματα, που χρόνος και υπομονή για το παιδί. 
Ε, αν έχεις και κανέναν πιτσιρικά γκόμενο, ακόμη χειρότερα για το παιδί σου.
Τέτοιες εικόνες μοιάζουν μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι. Ότι σπέρνεις, αυτό και θερίζεις λένε.. 

Αυτή είναι η Ελλαδική (δεν τολμάμε να την ονομάσουμε Ελληνική) κοινωνία.
Χωρίς αξίες, χωρίς ιδανικά .. παραπαίει..

Οπότε χωρίς γονείς, χωρίς αξίες, χωρίς κανόνες, χωρίς ηθική, η τηλεόραση μορφώνει τα παιδιά σου και "φίλος" και γονέας" τους γίνεται το facebook.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που δεν έχουν κ σχολείο και βαριούνται όλη μέρα, οι κίνδυνοι αυξάνουν.


Πάρτε και 1  παράδειγμα (ευχαριστούμε τον σχολιαστή που μας το απέστειλε):



https://www.youtube.com/watch?v=j4tL_Lm5oIg
Οι Δημοκρατικές απόψεις της μητέρας του Νίκου Ρωμανού: 
«ΚΑΨΤΕ, ΣΠΑΣΤΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ»!!!



Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.