" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Εκδικητικός αναβρασμός και πάλι στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Το σχόλιο μας. ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Όταν στο παρελθόν γράψαμε ότι η φαρέτρα μας είναι γεμάτη, πιστεύουμε οι πιο πολλοί νόμισαν ότι υπερβάλουμε.  


Ανάμεσα σε άλλα, "ένα πουλάκι" μας πληροφόρησε ότι η μητρόπολη Θεσσαλονίκης παραχώρησε  την αίθουσα ΔΙΑΚΟΝΙΑ του ομώνυμου ξενοδοχείου της, στο Ρόταρυ για εκδήλωση τους.



 




Στην εκδήλωση έλαβε μέρος και χαιρέτισε αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Θεσσαλονίκης:
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_11.html





Με λύπη μας διαβάζουμε (παραθέτουμε στη συνέχεια το δημοσίευμα της Κατάνυξις), ότι οι άθλιες μεθοδεύσεις δίωξης αγνών αγωνιστών της Ορθοδοξίας, συνεχίζονται






Η εκκλησία είναι γεμάτη σκάνδαλα. Σοβαρά και αληθινά σκάνδαλα. Οικονομικά, σεξουαλικά κλπ. (το "σεξουαλικά" δεν αφορά σχέσεις 
μόνον αρρένων- γυναικών). Τα γνωρίζουμε. Είναι σε απίστευτη κλίμακα. 
Αντί να ασχοληθούν με αυτά, ΔΙΩΚΟΥΝ όσους δεν βάζουν "φερμουάρ στο στόμα" σε θέματα οικουμενισμού (όπως απαίτησε ο γνωστός αυτός αγιορίτης από την Ν.Σκήτη).






Εκτός από ορθόδοξοι πιστοί, η συλλογικότητα μας τιμά και την ελληνική της καταγωγή. 

Οι αρχαίοι πρόγονοι ήξεραν και το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.
Ας προχωρήσουν στις διώξεις.
Θα ακολουθήσει μια αληθινά "καυτή" εβδομάδα. 
Για να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στην εκκλησία.


Πάρτε μια γεύση από μία μόνον περίπτωση:

Πως χειρίστηκε μητροπολίτης του Οικουμενικού θρόνου καταγγελία κοπέλας, ότι παρασύρθηκε από ιερέα του και είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί του; Τιμωρήθηκε ο ιερέας; Τι ρόλο είχε ο μητροπολίτης αυτός στην πρόσφατη Σύνοδο στην Κρήτη;;; Πως εμπλέκεται η μασονία; Με ονόματα και φυσικά ... ντοκουμέντα. Προσεχώς!
Οικουμενισμός, μασονία, σεξ, οικονομικά σκάνδαλα, διαπλοκή, διαφθορά. 
Αρκετά σιωπήσαμε. 
Ήρθε η ώρα να μάθει ο πιστός λαός τι συμβαίνει στην εκκλησία μας. Να μάθει την αλήθεια. Όσο μπορούμε τα θάβουμε για να μην σκανδαλίζονται οι ασθενείς στην πίστη, αλλά υπάρχουν στιγμές που οφείλεις να μιλήσεις.


σχόλια των LIONS PATRAS στο facebook
Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από το ιστολόγιο Κατανυξις, εκδόθηκε νεότερη ενημέρωση. Δείτε την στο τέλος της ανάρτησης.
Ακολουθεί το δημοσίευμα του Κατάνυξις:

Εκδικητικός αναβρασμός και πάλι στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες του Ιστολογίου Κατάνυξις, πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για κλήση σε απολογία, του π.Νικολάου Μανώλη.


Στην νέα αυτή απόπειρα δίωξης του π.Νικολάου Μανώλη, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως, εμπλέκεται ένας
λαϊκός δικηγόρος, ένας πολύ γνωστός Αγιορείτης γέροντας,(προσφάτως ελεγχθείς για τις φιλο-οικουμενιστικές του απόψεις) που τυγχάνει και πνευματικός πατήρ πρωτοκλασάτου και υψηλόβαθμου στελέχους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καθώς και οι γνωστοί κύκλοι της Βογατσικού, που απεργάζονται την φίμωση του μαχητικού και ανυποχώρητου πατρός Νικολάου Μανώλη.

Η αταλάντευτη στάση του πατρός Νικολάου σε δημόσιες θέσεις και απόψεις που είναι αντίθετες, προβληματικές ή ξένες προς την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της εκκλησίας μας, προκάλεσε, προκαλεί και θα προκαλεί, την έντονη δυσαρέσκεια και το μένος των ελεγχομένων. Αυτή τη φορά τα πνευματικά τέκνα του δυσαρεστηθέντος αγιορείτου, ανέλαβαν ενεργό ρόλο στην κατασκευή του κατηγορητηρίου.


Το Ιστολόγιό μας είναι σε θέση να γνωρίζει πως στις τάξεις των πνευματικών τέκνων και των ακροατών του πατρός Νικολάου Μανώλη ήδη αποφασίστηκε πως η υπομονή και η αμυντική στάση, παρερμηνεύεται και πέφτει στο κενό. Κάθε ενέργεια ή προσπάθεια φίμωσης και έγκλησης του π. Νικολάου από τους προαναφερόμενους κύκλους , θα βρει την δέουσα σθεναρή αντιμετώπιση και θα επανέλθουμε με ονόματα και λεπτομέρειες που κάνουν πρόδηλη την προέλευση των κατασκευασμένων κατηγοριών, που ο π. Νικόλαος γίνετε αποδέκτης για μια ακόμη φορά.

Ήδη μελετώνται τρόποι ώστε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε η υπόθεση να λάβει ακόμα και το δρόμο της δικαιοσύνης, σε περίπτωση άλλης μιας κατασκευασμένης και άδικης επίθεσης.

Όσοι εκτιμούν πως ο Ιούνιος υπήρξε καυτός και απεργάζονται άδικες και κατασκευασμένες διώξεις, ας προετοιμαστούν για ακόμη θερμότερο Ιούλιο.




Νεότερη Ενημέρωση

Σε επικοινωνία του με το Ιστολόγιο Κατάνυξις, ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης σχετικά με το δημοσίευμα μας "Εκδικητικός αναβρασμός και πάλι στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης" και πάλι στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας πως η καταγγελία του εν λόγω λαϊκού δικηγόρου για την οποία κάνουμε λόγω στο δημοσίευμα, προς την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, κατά του προσώπου του π. Νικολάου, κατατέθηκε πραγματικά.

Ο π. Νικόλαος μας μετέφερε την δική του ενημέρωση από έγκυρη πηγή, ότι το θέμα εξετάστηκε και αρχειοθετήθηκε και πως καμία κλήση προς απολογία ή άλλη ενέργεια εναντίον του πατρός, πρόκειται να γίνει από την ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο π. Νικόλαος στο τέλος του μηνύματός του, στέλνει τις ευχαριστίες του, στους φίλους και αναγνώστες μας, για τη συγκινητική συμπαράσταση και τις προσευχές, δίδοντας σε όλους μας την ευχή του.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την φωτογραφια με το παιδάκι που κρατάει την σημαία των Σκοπίων, κάτω από τον επίσκοπο, την είδατε;

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ στο ιστολόγιό σας για τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη για την ομιλία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στους "χριστιανούς" του LIONS!
Πρόκειται περί ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΥ σκανδάλου!
Ο μητροπολίτης οφείλει ΑΜΕΣΑ να ζητήσει συγγνώμη από τον πιστό λαό που κατασκανδάλισε!
Αλλέως, να παρέμβει σχετικώς η ΔΙΣ. Δεν πρόκειται για παρωνυχίδα!
Λ.Ν.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

O π. Νικόλαος πρέπει να βρει τη δυναμη να φυγει μονος του, να κανει αποτειχιση, οχι να του φορεσουνε καμια αργια, μετα αλλη, συν συκοφαντιες κ.τ.λ.
Δεν μπορει να μνημονευει τον ακοινωνητο Ανθιμο, που υποδεχθη με ροδοπεταλα τον Βαρθολομαιο κι ακόμα περισσότερο με εξεπληξε κι αηδιασα, μαθαινοντας για τη σταση του στις "ελεγχομενες" αντιδρασεις για τους gay, δηλαδη στην αψογη συνεργασια με Μπουταρη, στο αρθρο προ λιγων ημερων. Και τωρα εχουμε νεα νταραβερια με ροταρυ, λαϊονς, τιποτα δεν ειναι τυχαιο....
Κι ειδικα μετα και τη ψευτοσυνοδο
Καλή δυναμην του ευχομαι, πιστευω εβλεπε τα γεγονοτα, να εχει κανει μια οικονομικη προετοιμασια, κατι, αν κι ο Θεος δεν αφηνει κανεναν που αγωνιζεται για αυτον...
Τελευταια ακουσα ομιλιες του, μου ειναι συμπαθης,όπως κι η πρεσβυτερα, έχει και τη πλακα του
Καλη δυναμη και "προετοιμασία" σε ολους μας, γιατι μια παροιμια λεει "με το καιρο ξυριζουν τα γομαρια", αν την θυμαμαι καλα

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

όταν είχαν καλέσει σε απολογία τον π.Νικόλαο και είχε μαζευτεί κόσμος έξω απο τη Μητρόπολη για συμπαράσταση ανάμεσά τους ήταν και ο π.Πέτρος Χιρς και γυρίζει αστειευόμενος ο π.Νικόλαος και του λέει''άντε και στα δικά σου''...:).γίνεται φανερό πλέον πως όποιος παίρνει θέσεις κατά του Οικουμενισμού θα υποστεί απειλές και διώξεις...

GeorGRE είπε...

Ο καλός Θεός θα δώσει τη λύση. Ο μητρ Άνθιμος δεν ειναι καλά και συντόμως θα αποδημήσει εις Κύριον. Μάλιστα σύμφωνα με ηγουμένη μοναστηρίου της Β.Ελλάδος έχει εκφράσει βορειοελλαδίτης μητροπολίτης το ενδιαφέρον του για τη θέση στον οικ. Πατριάρχη σε πολύ πρόσφατη επίσκεψη του. Θα έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Ανώνυμος είπε...

Θυμίζω και αυτό:

"Την εκδήλωσή μας (Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΑ) τίμησαν με την παρουσία τους, ο πατέρας Γεώργιος Θεοδωρής, ο οποίος ευλόγησε την εκδήλωσή μας και μετέφερε και την ευλογία του Παναγιωτάτου, κ.κ Άνθιμου":

http://antiparakmi.blogspot.com/2013/01/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

Πατέρα Νικόλαε κάνε αποτείχιση. Δεν είναι σχίσμα η κίνηση αυτή.

Ανώνυμος είπε...

αυτό πάλι με τα ροδοπέταλα και τα βάγια και τα περιστέρια τί είναι; τί γελοιότητες είναι αυτές; ο κόσμος τα χασε με αυτά που βλέπει...καλό είναι να ασχοληθούν με το ότι οι Τούρκοι θέλουν τον Αγιο Δημήτριο τζαμί και να κάνουν δηλώσεις σχετικά

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.