" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Άγια λείψανα ή χριστεμπόριο ; Σχόλιο για τα περιοδεύοντα άγια λείψανα, εικόνες ανά την Ελλάδα (μετά αγιοριτών και δεσποτάδων). Που καταλήγουν αυτά τα χρήματα;;;

 "...  καὶ εἰσελθὼν ὁ ᾿Ιησοῦς εἰς τὸ ἱερὸν 
ἤρξατο ἐκβάλλειν τοὺς πωλοῦντας καὶ τοὺς ἀγοράζοντας ἐν τῷ ἱερῷ, 
καὶ τὰς τραπέζας τῶν κολλυβιστῶν καὶ τὰς καθέδρας τῶν πωλούντων τὰς περιστερὰς κατέστρεψε, ... 
καὶ ἐδίδασκε λέγων αὐτοῖς· 
οὐ γέγραπται ὅτι ὁ οἶκός μου οἶκος προσευχῆς κληθήσεται πᾶσι τοῖς ἔθνεσιν; 
ὑμεῖς δὲ αὐτὸν ἐποιήσατε σπήλαιον λῃστῶν" (κατά Μάρκον, κεφ 11)






Οι  φωτογραφίες είναι από την είσοδο του Ναού της Αγ.Παρασκευής Ξηροκρήνης και λήφθηκαν στην οδό Λαγκαδά από μέλη μας, αρκετές εβδομάδες ΠΡΙΝ την άφιξη του "αποτμήματος από το άγιο λείψανο"  της Αγίας Παρασκευής.






Διαβάζουμε για τον "Αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό" στην επίσημη ιστοσελίδα της μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (Θεσσαλονίκη):
"Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας υποδέχθηκε απότμημα από το άγιο λείψανο της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Ναό στην Ξηροκρήνη και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό."



Οι παρακάτω φωτογραφίες επίσης από την επίσημη ιστοσελίδα της τοπικής Μητροπόλης :
"Χρόνια Πολλά" γράφει το πόστερ. Να ζήσουμε δηλαδή κι άλλα πολλά χρόνια. 
Ακριβώς το αντίθετο με το "Καλό Παράδεισο".. 
Πάνω από το "Χρόνια Πολλά"  έβαλαν και την εικόνα της Αγίας (εδώ η κατάλληλη λέξη είναι "αθεόφοβοι")

εδώ έβαλαν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής μέσα στην ελληνική σημαία! Δίπλα διαφημίζεται το "ενοριακό ζαχαροπλαστείο", όλο και κάποιος θα λιγουρευτεί και θα αγοράσει κάτι. Μην ξεχνιόμαστε..

ο μητροπολίτης κηρύττει και κρατάει και λουλούδια. Ωραίο ντεκόρ!



Όπως γνωρίζουμε, είναι ιεροσυλία να πετάμε εικόνες Αγίων.
Άραγε που θα καταλήξουν τα δίμετρα-τρίμετρα αυτά πόστερ; 
Αφού φέρουν επάνω τους ημερομηνία και ημέρα άφιξης, αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν άλλη χρονιά. Που θα καταλήξει λοιπόν η εικόνα της Αγίας ;
Σε κάποιο κάδο απορριμάτων ή σε κάδο ανακύκλωσης;  
Νομίζεται θα καθίσουν οι επίτροποι να κάψουν τα συνθετικό  πόστερ και θα αποθέσουν μετά τα υπολείμματα της καύσης (=λειωμένο πλαστικό;) μέσα σε χώμα; Ψιλά γράμματα ..

Αν σας περισσεύουν 3-4 λεπτά, διαβάστε εδώ τον βίο της Αγ,Παρασκευής, θα  καταλάβετε γιατί εκνευριζόμαστε με όλο αυτό το εμπόριο.


Θλιβερές διαπιστώσεις:
Τα άγια λείψανα φέρνουν προσκυνητές και οι προσκυνητές φέρνουν χρήμα. Το χρήμα εκτός από τον ναό, καταλήγει και στην
μητρόπολη. Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν να οργανώνουμε αφίξεις αγίων λειψάνων, εικόνων κλπ και να τις διαφημίζουμε για να έρθει πολύς κόσμος. Στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε τώρα;

Δυστυχώς αντίστοιχες αθλιότητες διαφήμισης για "υποδοχές λειψάνων και εικόνων", συχνά και με τις φωτογραφίες των Αγίων, έχουν καθιερωθεί είτε ως αεροπανό, είτε ως αφίσες σε κολώνες της ΔΕΗ.

Δεν αμφιβάλουμε καθόλου για την αγιαστική δύναμη των ιερών λειψάνων. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι το κύριο, το μέγιστο, είναι η Θεία μετάληψη, ο ίδιος ο Χριστός και όχι το χριστεμπόριο με τους περιοδεύοντες μοναχούς (συχνά αγιορίτες) και δεσποτάδες που μεταφέρουν εικόνες και άγια λείψανα ανά την Ελλάδα, με την κάλυψη των εκκλησιαστικών πρακτορείων ειδήσεων και τις δεκάδες φωτογραφίες τους, σε ατελείωτες πόζες, που θα ζήλευαν ακόμη και διάσημα μοντέλα.




Κι άλλες εκτροπές:

Πριν μόλις λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε η αφίσα πρόσκληση με το προσκύνημα των γυαλιών του π.Παϊσίου:

Και για να μην νομίζεται ότι η συγκεκριμένη αφίσα είναι προϊόν διαδικυακής συκοφαντίας, δείτε την επίσημη απάντηση του μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου που κατ' ουσίαν παραδέχεται ότι πράγματι εκδόθηκε η αφίσα από τον συγκεκριμένο  ναό:

Δείτε και φωτογραφίες από το ρεπορτάζ του Star που πήγε στο χωριό και είδε τις αφίσες αναρτημένες (δείτε εδώ αναλυτικά)









Προηγήθηκε "ιερό προσκύνημα" στην Κύπρο στις σαγιονάρες του π.Παϊσίου.  

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι "θεός" κάποιων είναι το "παγκάρι". Είναι πραγματικά ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ:




Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, δείτε ενδεικτικά εδώ, εδώ και  εδώ





Που πηγαίνουν όμως όλα αυτά τα χρήματα;;;
Και φυσικά υπάρχουν οι προεκτάσεις :  Αυτό είναι το πιο σοβαρό.
Στο παρελθόν, τα άφθονα έσοδα (μαύρων χρημάτων) στις μητροπόλεις,αρκετά συχνά κατέληγαν σε ανίψια δεσποτάδων. Τα έγραφε και τα ξανάγραψε ο μακαριστός π.Αυγουστίνος Καντιώτης και φωτογράφιζε στα έντυπα του, ρετιρέ δεσποτάδων.


Σήμερα
παρά το ότι εντοπίζονται μητροπολίτες με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι δικαιολογούνται ότι "τα έχουν για να γεράματα τους", κανείς δεν φαίνεται να τολμάει να θίξει το θέμα. 



Πληροφορηθήκαμε εμπιστευτικά πως
-ένα μέρος από τα μαύρα αυτά χρήματα χρησιμοποιούνται για να εκμαιεύσουν ψήφους στις εκλογές νέων μητροπολιτών

-Με αυτά αγοράζονται τα πολύτιμα "δώρα" (μήτρες, πατερίτσες, άμφια, πληροφορούμαστε ότι τελευταία έγιναν "μόδα" τα επιγονάτια με την μορφή του εορτάζοντα αγίου κλπ,) με τα οποία ανταλλάσσουν αβρότητες οι δεσποτάδες στις ονομαστικές τους εορτές (γεμίσαμε "λαμπρές πανηγύρεις" και αρχιερατικά συλλείτουργα, μια τυχαία επίσκεψη σε κάποιο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων το αποδεικνύει).

-Με αυτά "λαδώνονται" τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων για να προβάλουν τις δραστηριότητες και τις φωτογραφίες των δεσποτάδων ή των μοναστηριών αλλά και για να "θάψουν" επιλεκτικά ειδήσεις. Νομίζεται τυχαία φιγουράρουν δεσποτάδες σε αυτά; Ή νομίζετε τυχαία προβάλλονται ή κόβονται ειδήσεις;

Θυμηθείτε μερικές πολύ σημαντικές ειδήσεις πριν λίγες ημέρες: 
1) πχ τη Δίωξη Χιλανδαρινών αγιοριτών μοναχών που διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη και την εκδίωξη από το μοναστήρι τους (δείτε εδώ), 
2) ή πχ την ανακοίνωση-τελεσίγραφο 40-50 αγιοριτών αμέσως μετά την λήξη της ψευδοσυνόδου στη Κρήτη, που ζητούσαν την σύγκληση της Διπλής Σύναξης της Επιστασίας του Αγίου Όρους για να πάρουν απόφαση για διακοπή μνημοσύνου του Πατριάρχη (δείτε εδώ). 

Σιγή ιχθύος ... από τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων για τις σημαντικές αυτές εξελίξεις (ευτυχώς που υπάρχουν ορθόδοξα ιστολόγια που αναδεικνύουν τα θέματα, σε κάποιες περιπτώσεις με την προϋπόθεση να μην θίγονται συγκεκριμένοι θεωρούμενοι ως "παραδοσιακοί" δεσποτάδες ή γέροντες)

-Με αυτά μπορούν να πληρώνονται ψευδομάρτυρες (πχ ευάλωτες γυναίκες) για να κατηγορήσουν αξίους αγωνιστές και δυναμικούς ιερείς που μαζεύουν κόσμο, τάχα για ηθικά παραπτώματα. 

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τις βάζουν να πάνε να εξομολογηθούν σε  ευλαβείς ιερείς, ότι τάχα είχαν σχέσεις με τους συγκεκριμένους αγωνιστές ιερείς, για να τους διαβάλουν. Πως να φανταστούν οι ευλαβείς ιερείς ότι όλα αυτά να είναι ένα άριστα οργανωμένο και σκηνοθετημένο σχέδιο πλεκτάνης; Παρόμοιες -απίστευτες- μεθοδεύσεις εναντίον κληρικών διαδίδονται στους μητροπολίτες, αιφνιδιάζοντας τους απονήρευτους αγνούς αγωνιστές κληρικούς. 



-Με αυτά μπορούν να πληρώνονται αδρά συγκεκριμένοι δικηγόροι που αναλαμβάνουν να φορτώσουν με μηνύσεις αγωνιστές χριστιανούς και με πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ (για να τους κλείσουν το στόμα και να κάνουν και τους υπόλοιπους να αποτραβηχτούν). Οι ίδιοι δικηγόροι σε πολλές διαφορετικές μητροπόλεις. Συμπτώσεις;



Με όλα τα παραπάνω, ποιος ιερέας να τολμήσει να μιλήσει για τον Οικουμενισμό; 
επιλέγουν έτσι οι παπάδες μας να μιλάνε μόνον για "αγάπη" (πλέον δεν ακούμε καθόλου την λέξη αμαρτία, δευτέρα παρουσία, κόλαση, αιρέσεις, αιρετικοί, γιατί η αλήθεια κοστίζει). 
Περιορίζονται λοιπόν να παροτρύνουν διαρκώς τους πιστούς να δίνουν χρήματα στους δίσκους για να δείξουν οι ίδιοι ως ιερείς καλή εικόνα στον δεσπότη τους... 









Προσοχή λοιπόν. Τα χρήματα από τους δίσκους
μπορεί τελικά να μην καταλήξουν εκεί που νομίζεται. 
Υπάρχουν μητροπόλεις που ορίζουν ταρίφες για κάθε ναό, κάθε μήνα, ασχέτως από τις εισπράξεις (και αναφερόμαστε φυσικά στα χρήματα που λαμβάνουν χωρίς παραστατικά, "μαύρα" -φυσικά τηρούνται και επίσημα βιβλία στα οποία φαίνεται να δίνονται μικρότερα ποσά στην μητρόπολη)

Όσο ο πιστός λαός δεν αντιδράει και συνεχίζει να συμμετέχει στο "εμπόριο", τόσο τέτοια φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται.  
Όσοι οι "διορισμένοι" από τους ιερείς επίτροποι των ναών σιωπούν για το τι συμβαίνει στις περισσότερες μητροπόλεις, τόσο το φαινόμενο θα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.



Ας κάνουμε λοιπόν το αυτονόητο: 
Ας ΜΗΝ συμμετέχουμε στις φιέστες ηγουμένων και δεσποτάδων. Ας φωτογραφίζονται μόνοι τους, χωρίς πιστούς. 
Ας ΜΗΝ δίνουμε στους δίσκους που -αντικανονικά- περιφέρονται τις πιο ιερές στιγμές της θείας λειτουργίας για να μαζέψουν χρήματα. Αρκετά χρήματα παίρνουν και οι δεσποτάδες και οι -ευπαρουσίαστοι - αρχιμανδρίτες τους. 
Στηρίζουμε απευθείας τους φτωχούς της ενορίας μας κ όσους έχουν ανάγκη.
Κάθε φορά που δίνουμε χρήματα σε εκκλησία (τέλεση μυστηρίων, μνημοσύνων κλπ) απαιτούμε να μας δοθεί η νόμιμη απόδειξη. Το ίδιο όταν αγοράζουμε από μοναστήρια ή από αλλού. Γιατί να καταγράφονται τα έσοδα τους; επίσημα και να μην μπαίνουν στην τσέπη κανενός.




Μην απογοητεύεστε αδέρφια 
με όσα αποκαλύπτουμε. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που "μισθωτοί" μπήκαν στο μαντρί, εκφοβίζουν τα πρόβατα και "αρμέγουν". Ας στηρίξουμε τους αληθινούς ποιμένες, τους ιερείς και ιερομονάχους που είναι ηθικοί, που γνωρίζουμε καλά προσωπικά, που απόλυτα εμπιστευόμαστε.



Η φωνή του πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη 
γίνεται όλο και πιο επιτακτική στις μέρες μας, στον καθένα μας, τη στιγμή που οι ποιμένες δειλιάζουν και οπισθοχωρούν στην λαίλαπα του Οικουμενισμού, οφείλουμε ως πιστοί να παλέψουμε:
ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Δεν πρέπει να θυσιάσουμε την παρακαταθήκη που μας άφησε.






"καὶ ποιήσας φραγέλλιον ἐκ σχοινίων πάντας ἐξέβαλεν ἐκ τοῦ ἱεροῦ, 

τά τε πρόβατα καὶ τοὺς βόας, καὶ τῶν κολλυβιστῶν ἐξέχεε τὸ κέρμα 

καὶ τὰς τραπέζας ἀνέστρεψε, 

καὶ τοῖς τὰς περιστερὰς πωλοῦσιν εἶπεν· 
ἄρατε ταῦτα ἐντεῦθεν· 
μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου." (Κατά Ιωάννην, κεφ 2)




Θυμίζουμε ενδεικτικά την ανάρτηση μας:

"Ορθόδοξες" εφημερίδες και (επιπλέον) ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΙΟ από ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...
Ομάδα Εκπαιδευτικών ο Παιδαγωγός

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενοριακο ζαχαροπλαστειο..:)..τι βλεπουν και οι αγιοι απο οπου βρισκονται..που χαθηκατε Παιδαγωγοι;;μη χανεστε και εσεις τετοιες μερες που διανυουμε..(που ειναι ηθικοι,που γνωριζουμε προσωπικα&εμπιστευομαστε)μεγαααλη κουβεντα,οι περισσοτεροι ακομη ψαχνουμε καποιοι φτανοντας και στην ηλικια των πενηντα και...!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για λίγες ημέρες διακόψαμε τη ροή νέων αναρτήσεων για να προβάλουμε την πορεία Ελευθερίας -μνήμης Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Εννοείται ότι δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε τον αγώνα, πολύ περισσότερο τώρα, που ο κόσμος απομυθοποιεί τους "γκουρού" σε εκκλησία και πατρίδα και αναλαμβάνει ο ίδιος σιγά σιγά δράση.

Ανώνυμος είπε...

2015 στην εν. Αγία Σοφία στο Λός Άντζελες.....https://youtu.be/mbbYi79pd8o σε λίγα χρόνια ανάλογα σκηνικά και εδώ...

Ανώνυμος είπε...

Σαγιονάρες, γυαλιά κλπ. , θα τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων μας.

Μήπως όμως αυτα τα "προσκυνήματα" προβάλλονται προωθούνται και μάλιστα διαφημίζονται απο τα ΜΜΕ οχι μόνο για να μαζέψουν χρήματα ΑΛΛΑ για να λοιδωρήσουν τους πιστούς και να προσβάλλουν και τους Αγίους μας;
Μήπως ακόμα ακόμα θελήσουν - εν ευθέτω χρόνο - να παρουσιάσουν εμάς τους Ελληνορθόδοξους ως ειδωλολάτρες "ως οι προγονοί μας" και αρα να μας απορίψουν ως παγανιστές απο τους λοιπούς Χριστιανούς οικουμενιστές;
Οι πρόγονοι μας ηδαν ιδεολάτρες αλλά βλέπετε αυτην την άποψη ηθελαν να περάσουν και την έχιυν περάσει.
Εύχομαι να μην είμαστε εμείς οι ίδιοι οι πιστοί Ελληνοχριστιανοί η αφορμή να μας...ξαναχρεώσουν!
Άριστο το άρθρο σας, χρειαζόταν για να αφυπνιστούμε!
Συνεχίστεμε την βοήθεια της Παναγίας μας τον αγώνα σας, σας έχουμε ανάγκη.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά όσο εμείς ως πιστοί ανεχόμαστε αυτά τα φαινόμενα, και υπάρχουν (και εξαπλώνονται), θα λοιδορούνται από εκκλησιομάχους. Είναι ο ευκολότερος τρόπος να "χτυπήσουν" την εκκλησία, τους "παπάδες", και να ησυχάσουν έτσι με την συνείδηση τους.
Όταν ο Χριστός πήρε το φραγγέλιο, φανταστείτε το σαν εικόνα, δεν οφείλουμε κι εμείς να προστατεύσουμε τον οίκο του Θεού από το εμπόριο;

Ανώνυμος είπε...

Μου θυμίσατε την εποχή των εκκλησιαστικών κοσμική που έκλεισε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.