" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ : Φουντώνει» το Ισλαμικό Κράτος στην Αλβανία με λεφτά από Τουρκία και Σ. Αραβία. Ιμάμης του τζιχάντ στην Κορυτσά (Β.Ηπείρου)!

Παραθέτουμε 2 άρθρα του βορειοηπειρωτικού ιστολογίου ΠΕΛΑΣΓΟΣ (της Κορυτσάς Β.Ηπείρου). 
Συγκλονιστικά όσα μαθαίνουμε για την δράση των τζιχατιστών (από την Σαουδική Αραβία) στην Αλβανία. Εκεί που ζούνε οι Έλληνες της Β.Ηπείρου.
Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακρυά μας. Ας αφυπνιστούμε. ΣΗΜΕΡΑ.

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Σε αποκαλυπτικό άρθρο της η Washington Post αναδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει στη γειτονική μας Αλβανία με το εξτρεμιστικό Ισλάμ και την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας υπάρχουν σφηκοφωλιές τζιχαντιστών.
Αυτή η διαπίστωση για όσους θεωρούν ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι «μακριά» και δεν μας αφορά.
το δημοσίευμα της Washington Post, εδώ

Η Washington Post ξεκινά το ρεπορτάζ της αναφερόμενη στον ιμάμη Μπουγιάρ Χίσα (Bujar Hysa), ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη τον προηγούμενο μήνα κρινόμενος ένοχος από την αλβανική Δικαιοσύνη ότι στρατολογούσε νεαρούς Αλβανούς για το Ισλαμικό Κράτος.

Αν και ο ίδιος με οργή δηλώνει ότι «ουδέποτε ενθάρρυνα την τρομοκρατία», 
παραδέχεται ότι υποστηρίζει ενός είδους ισλαμικό κράτος, όχι στη Συρία, αλλά μέσα στην Αλβανία και προβλέπει, μέσα από το κελί του, ότι οι Αλβανοί στο τέλος θα αποκηρύξουν τη δυτικότροπη ζωή και διακυβέρνηση και θα υιοθετήσουν τη θεοκρατία και τη Σαρία, δηλαδή τον ισλαμικό νόμο.
Ιδιαίτερα οι νεαροί μεταξύ των οπαδών του είναι ένθερμοι υποστηρικτές μιας θεοκρατικής Αλβανίας, σημειώνει.
«Το Ισλάμ μπορεί να συνυπάρξει με άλλες θρησκείες, αλλά με δημοκρατία; Όχι!», δηλώνει ο γενειοφόρος ιμάμης στον δημοσιογράφο και συνεχίζει: «Όποιος ισχυρίζεται ότι η Σαρία μπορεί να συνυπάρξει με τη δημοκρατία είναι υποκριτής».



Περισσότεροι από 100 Αλβανοί έχουν ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και ορισμένοι από αυτούς έχουν γίνει ευρέως γνωστοί, μέσω του διαδικτύου, από το οποίο καλούν τους συμπατριώτες τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Το πρόβλημα στην Αλβανία, μια χώρα με μακρά παράδοση στη θρησκευτική μετριοπάθεια, έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των άκρως συντηρητικών τζαμιών που ξεφυτρώνουν σε όλη τη χώρα χρηματοδοτούμενα από την Τουρκία και τις αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου.
Ισλαμικές φιλανθρωπίες και ιεραποστολές ιμάμηδων από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία ενισχύουν το ορθόδοξο σουνιτικό Ισλάμ.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας προσπαθεί να «συγκρατήσει» τον ολοένα αυξανόμενο εξτρεμισμό. Η συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος απαγορεύτηκε και οι υπηρεσίες ασφαλείας εξάρθρωσαν δίκτυα στρατολόγησης τζιχαντιστών που ήθελαν να στείλουν εθελοντές στη Συρία και το Ιράκ.

Ο Μπουγιάρ Χίσα είναι ένας από τους τρεις ιμάμηδες και ακόμα έξι ομοϊδεάτες τους που καταδικάστηκαν μέχρι και σε 18 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία ότι ενθάρρυναν νεαρούς Αλβανούς να κάνουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ).
(...)
Στις αρχές του 1990, ισλαμικές φιλανθρωπικές αποστολές με την υποστήριξη των πλούσιων αραβικών κρατών του Περσικού Κόλπου έφτασαν στα Τίρανα και άρχισαν να χτίζουν τζαμιά και θρησκευτικά σχολεία.
Στους καλούς μαθητές προσφέρθηκαν υποτροφίες για να σπουδάσουν θεολογία υπό την επίβλεψη φονταμενταλιστών ιμάμηδων στη Σαουδική Αραβία και στην Τουρκία.

(...)
απόσπασμα




Ο Μουφτής της Κορυτσάς μαζί με πολλούς πιστούς υποδέχτηκε τον ιμάμη που έκανε την προσευχή για το Μπαϊράμι στα Τίρανα από την Ιερή Μέκα τον Σεΐχη Σαλίχ Μπιν Ταλίμπ


Κατά την επίσκεψη του επισκέφτηκε το παλαιό τζαμί του Ηλιάζ Μπέι Μιραχώρη στην Κορυτσά το οποίο επισκευάστηκε με τα λεφτά από αραβικές χώρες και ύστερα
μίλησε με τους πιστούς τους οποίους και τους συμβούλεψε.
Αν και το άτομο αυτό έχει κατηγορηθεί για την ενθάρρυνση της βίας αλλά και του τζιχάντ, κυκλοφορεί ελεύθερος παντού στην Αλβανία για να συμβουλέψει τα αδέρφια του τουρκαλβανούς για τα βίαια του μαθήματα, ενώ κανείς δεν αντιδρά αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι ταυτισμένοι πλήρως με ό, τι εκπροσωπεί αυτός ο ιμάμης.


Η επίσκεψη του στην Κορυτσά να είστε σίγουροι πως έχει άμεση σχέση με το σκληρό πόλεμο που ετοιμάζεται εναντίων των ορθοδόξων και της παράδοσης τους στην πόλη μας.



ΠΕΛΑΣΓΟΣ Κορυτσάς Β.Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.