" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή εκπ/κού: Κυρίες και Κύριοι της ΟΛΜΕ, δεκαετίες συμβάλλετε στην ΔΙΑΛΥΣΗ της εθνικής παιδείας με τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ σας ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ


Προβληματιστήκαμε αν έπρεπε να δημοσιευθεί η παρακάτω επιστολή, κυρίως λόγω κάποιων εκφράσεων που περιέχει.
Από την άλλη, σπάνια κάποιος ΤΟΛΜΑ να αποκαλύψει την αλήθεια. Τις ευθύνες των συνδικαλιστών στη σημερινή κατάσταση της παιδείας μας.
Έτσι τελικά την αναδημοσιεύουμε.



Γράφει η Πόπη Σουφλή


Στην αρχή, σκέφτηκα να μην αναρτήσω καθόλου το mail  που έλαβα από την ΟΛΜΕ της Περιφέρειας Ανατολ. Αττικής.
Μετά, σκέφθηκα να το αναρτήσω χωρίς σχόλια.

Ύστερα σκέφθηκα ότι σ' αυτό το κατάντημα της Παιδείας, τεράστια είναι η ηθική πρωτίστως και δευτερευόντως η πολιτική ευθύνη του Συνδικαλιστικού χώρου των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και όλων των Συνδικαλιστικών Φορέων των Εκπαιδευτικών, στην τραγωδία που ζούμε σήμερα. Και τους απαντώ με τα ίδια τους τα λόγια:


 
Κυρίες και Κύριοι της ΟΛΜΕ

Είναι αργά για δάκρυα και οδυρμούς για το χάλι της Παιδείας μας. Μόνο που στο ανοιχτό γράμμα σας, δεν είδα πουθενά τη λέξη: ΕΘΝΙΚΗ!

Ήδη έχετε ακυρώσει την πραγματική έννοια της Παιδείας, που είναι το ΕΘΝΟΣ! 

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Ναι, κυρίες και κύριοι της ΟΛΜΕ, θα μπορούσατε να σωπάσετε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, έτσι όπως κάνατε δεκαετίες τώρα... καθώς οι ...ισχυροί τους οποίους σήμερα επικαλείστε, είναι οι ίδιοι "ισχυροί" τους οποίους υπηρετήσατε ως κομματικά όργανα, άλλοι του ΠΑΣΟΚ, άλλοι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, άλλοι του ΚΚΕ, κι άλλοι της... Αριστεράς...

Τα κόμματά σας υπηρετούσατε χρόνια τώρα και όχι την ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ!


 
ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν ο πολιτικός συρφετός που λέγεται ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, έβγαλε από τα σχολεία την μαθητική ποδιά, και ανεχθήκατε μακιγιαρισμένα μικρομέγαλα στις σχολικές τάξεις, με τα μίνια μεταξύ κωλομερίου και μπουτιού, μετατρέποντας τις μαθήτριες σε νυμφίδια και υποψήφια θύματα βιασμού ή πρόωρης ... γυναικοποίησης..
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!


ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ
, όταν ο πολιτικός συρφετός που λέγεται ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψε τα σχολικά βιβλία σε ... τάχα μου βιβλία σκέψης, και επέβαλε το μονοτονικό σύστημα, αλλά το μόνο που πέτυχε, ήταν να αλλοιώσει το Ελληνικό φρόνιμα των μαθητών, γιατί αυτός ήταν ο στόχος του.
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!


ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ,
όταν ο
αείμνηστος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, θέλησε να επαναφέρει την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία...
Συγνώμη, λάθος! Δεν σιωπήσατε... ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ  με τόση οργή και πάθος, που μπουκάρατε μέχρι το γραφείο του στο υπουργείο, σπάσατε πόρτες και τον βρίσατε με ύβρεις λιμενεργατών...

Όταν αποκαλείς "ΜΑΛΑΚΑ" έναν ιδεολόγο και οραματιστή,του βελινεκούς του αείμνηστου ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ, που στοχεύει στην ανασύσταση στην ουσία της χώρας μας, μέσα από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, τότε μόνο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ μπορείς να χαρακτηριστείς.


ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ
, όταν τα σχολικά βιβλία μεταβλήθηκαν σε ...πολυπολιτισμικά εγχειρίδια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, όταν το μάθημα των Θρησκευτικών μειώθηκε σε ώρες διδασκαλίας, όταν οι Εθνικοί μας ΗΡΩΕΣ, έγιναν πέντε σειρές σε κάποιο παγκοσμιοποιημένο βιβλίο Ιστορίας και η ... Ευρωπαϊκή νομενκλατούρα έγινε ατέλειωτες σελίδες άχρηστης  μάθησης.
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!


ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ
, όταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ υποβιβάστηκαν.
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!


ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν αυτό το ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ, που λέγεται ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως Υπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, επέβαλε την πριμοδότηση των αλλοδαπών μαθητών, έναντι των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!


ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ
, όταν μαθητές ερωτώμενοι από δημοσιογράφους "τι εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου", απαντούσαν : "Που ήρθαν οι Τουρκαλάδες και μας υποδούλωσαν, αλλά εμείς, φωνάξαμε .. "ΑΕΡΑ" και τους νικήσαμε"!!!
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ
, ρε κομματόσκυλα! 
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ
, αντί να δέσετε μια πέτρα στο λαιμό σας και να πάτε να πνιγείτε στην πρώτη βαθιά θάλασσα που θα βρίσκατε μπροστά σας.

ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ,
όταν αυτή η πολιτική πατσαβούρα που λέγεται ΡΕΠΟΥΣΗ, έγραψε βιβλίο για τον..."συνωστισμό στη Σμύρνη το 22"... και σηκώθηκαν οι νεκροί και ούρλιαζαν από τον πόνο γι αυτή την προδοσία.
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!


ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ
, όταν το έτερο ανθελληνικό μόρφωμα που λέγεται Θάλεια Δραγώνα, αλοίωνε το βιλίο της Ιστορίας της  ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!
 
Γιατί μην μου πείτε, ότι κάποιες ανακοινώσεις έτσι για τα μάτια του κόσμου, μπορούν να αντικαταστήσουν έναν ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ που οφείλατε να κάνετε.. ως ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!


ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ, όταν το Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ονομάστηκε : Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου  Μάθησης, από τις υπηρέτριες της Λέσχης Μπόλντεμπεργκ, και του κώλου τα εννιάμερα... 

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!


ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ ΕΝΟΧΑ , όταν χάθηκε ο ουσιαστικός ρόλος του ΔΑΣΚΑΛΟΥ, που ήταν και είναι και πάντα θα είναι, Σμιλευτής ψυχών, μυαλών... ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ:

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!


Δηλώνετε, ότι η εξουσία, προσπαθεί να φιμώσει όσους σκέπτονται και να στρεβλώσει τις ιδέες σας για έναν καλύτερο κόσμο.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

Αυτή ήταν πάντα η εξουσία! Να φιμώνει και να διαστρεβλώνει ιδέες. Αυτό που μέχρι χθες το δεχόσασταν και σήμερα, που μειώνεται ο μισθός σας.... ξεσηκώνεστε!

Για ποιόν καλύτερο κόσμο, μιλάτε; Μα ο κόσμος έχει σαπίσει μετά την μεταπολίτευση και την ... Δημοκρατία κατ' εφημισμόν... αφού από την Δικτατορία των Συνταγματαρχών, πέσαμε στην Δικτατορία του Εθνάρχη που πούλησε την Κύπρο και στη συνέχεια την Ελλάδα στην ΕΟΚ και του άλλου του γκομενοπηδηχτούλη και των συνθημάτων "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ", "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ  ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ" και φυσικά ποτέ δεν βγήκε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ
και τους συνεχιστές τους πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός.
Αλλά εσείς... το Κόμμα πάνω απ' όλα... και οι έδρες σας στο συνδικαλιστικό σας όργανο...

Τώρα διαπιστώσατε τη μείωση των σχολείων... μα δεκαετίες μειώνονται τα σχολεία... κλείνουν τα σχολεία της υπαίθρου... ερημώνει η ζωή και η γνώση... το μέλλον του τόπου μας..

Δεκαετίες τώρα κλείνουν τα σχολεία και  αυξάνονται οι φυλακές... 

Μην μου πείτε πως δεν το βλέπατε;

Αλλά... ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΓΡΟΥΓΚΑ!


ΔΗΛΩΝΕΤΕ , πως δεν θα γίνετε Αγαμέμνονες για να θυσιάσετε την Ιφιγένεια, προκειμένου να φτάσετε στην Τροία των κερδών..., όταν δεκαετίες τώρα, θυσιάζετε την Ιφιγένεια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, στους κομματικούς διαδρόμους.

ΔΗΛΩΝΕΤΕ
, πως θα πολεμήσετε ως δάσκαλοι, την εξουσία του Κρέοντα, στεκόμενοι στο πλευρό της Αντιγόνης...
Μα τόσα χρόνια, την Ιφιγένεια την είχατε παραδώσει στα κομματικά αφεντικά σας και αγωνιζόσασταν γι αυτήν, μόνο όταν τα πολιτικά αφεντικά σας ήταν στην αντιπολίτευση....


Αίφνης, ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ, ότι "σ' αυτή τη ζωή είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ", ότι οι αγωνίες των γονιών και των μαθητών, είναι και δικές σας αγωνίες, ότι οι εκπαιδευτικοί είστε κομμάτι του λαού, σάρκα από τη σάρκα του, αίμα από το αίμα του, όταν δεκαετίες τώρα, ήσασταν οι πρωτεργάτες της παραπαιδείας και οι βρυκόλακες που πίνατε το αίμα των γονιών στα ιδιαίτερα μαθήματα μια και την ώρα των μαθημάτων, τα παιδιά δεν μάθαιναν. ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΑΝ!.


Σήμερα, δηλώνετε, ότι
"Η παιδεία είναι αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Τα σχολεία είναι τόπος κοινωνικοποίησης, γνώσης, αλληλεγγύης, κι όχι μπακάλικο". 
ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
, όταν εσείς οι ίδιοι με την ανοχή που σας επέβαλλαν τα κομματικά πολιτικά αφεντικά σας,  έχετε μετατρέψει την ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ σε εμπόρευμα, σε τόπο αγραμματοσύνης, όπου η κοινωνικοποίηση και η αλληλεγγύη περνούν μέσα από την μαθητική βία, τα ναρκωτικά που διακινούνται ελεύθερα και στα όργια μεταξύ των μαθητών (κάποιες φορές και μεταξύ των εκπαδευτικών).
Δεν εγκαταλείψατε τα σχολεία στα νύχια της αγοράς, αλλά στα νύχια των πολιτικών σας αφεντικών, οδηγώντας την στον κοινωνικό ΚΑΙΑΔΑ!

 Τώρα θυμηθήκατε ότι πρέπει να ενωθείτε με τον Εληνικό λαό, όταν δεκαετίες είστε απάναντί του στην ουσία;

Έστω και τώρα όμως, κάντε το βήμα της συστράτευσης...

Προηγουμένως όμως, καταθέστε δημόσια τις κομματικές σας ταυτότητες!

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΚΕ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!

ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ - ΦΑΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΝΔΟΞΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!


Σας αφιερώνω τα λόγια του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ως υπενθύμιση!





Υ.Γ. Και μην τολμήσει κανείς σας να με αμφισβητήσει.
Ως επί δεκαετίες υπηρετήσα στο Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, έχω άριστη προσωπική γνώση και γνώμη γι αυτά που γράφω. Και θα μπορούσα να γράφω κατεβατά για την απουσία σας και τη κομματική σας σιωπή στη διάλυση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει πια τον κόπο....Το κακό έγινε!!!!
Δεν τσουβαλιάζω όλους τους εκπαιδευτικούς... υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, πραγματικών φάρων της Ελληνικής Παιδείας!
Στέκομαι μόνο στο κομμάτι του Συνδικαλισμού.




ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΟΛΜΕ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ
σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς
Αγαπητοί και αγαπητές γονείς, μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, αλλά προτιμάμε να μιλήσουμε όπως αρμόζει σε δασκάλους/ες οι οποίοι σέβονται τη δουλειά τους, τη γνώση και τους μαθητές τους. Η παραίτηση και η σιωπή δεν ταιριάζει σε αγωνιζόμενους και σκεπτόμενους ανθρώπους. Η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει όσους σκέπτονται, να στρεβλώσει τις ιδέες μας για έναν καλύτερο κόσμο, να συκοφαντήσει τη νέα γενιά, για την οποία ετοιμάζει μια κοινωνική κόλαση. Εμείς  οφείλουμε να πάμε κόντρα στον καιρό, ακόμα κι αν το τίμημα είναι βαρύ. Λοιπόν, θα μιλήσουμε !
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς. Αντί κάθε οικογένεια και κάθε μαθητής/τρια-εκπαιδευτικός να καταστρώσει τον κατάλογο των υποχρεώσεων, των ονείρων και των προσδοκιών του, ασχολείται με τη “λίστα” των περικοπών, την οποία σκέφτηκε η Τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση.
Λιγότερα και χειρότερα, αυτό είναι το γενικό πλαίσιο. Λιγότερα σχολεία, κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών, περικοπές στο μισθό, σύνταξη, ασφάλιση, ιδιωτικοποίηση ακόμα και στο νερό της φύσης, αύξηση πετρελαίου, τιμές-φωτιά, στο απόσπασμα υγεία-παιδεία-πρόνοια.
Το μνημόνιο φαντάζει σαν θηλιά στο λαιμό όλων μας. Μας λένε ότι θάρθουν καλύτερες μέρες. Σαν τον ορίζοντα που όσο τον πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται. Η αυριανή μέρα, αν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα είναι μέρα πένθους για όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Από όπου κι αν πέρασε το ΔΝΤ άφησε πίσω του χαλάσματα, θρήνο και οδυρμό. Η κερδοφορία του κεφαλαίου αποδεικνύεται ισχυρότερη, για τις υποτελείς κυβερνήσεις, από τις ανάγκες των ανθρώπων και της νέας γενιάς.
Εμείς δε θα γίνουμε Αγαμέμνονες για να θυσιάσουμε την Ιφιγένεια ώστε να φτάσουμε στην Τροία (των κερδών). Ο δάσκαλος πρέπει να βρίσκεται στο πλάι της Αντιγόνης για να πολεμήσει την εξουσία του Κρέοντα. 
Σε αυτή τη ζωή είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Οι αγωνίες σας είναι και δικές μας, το μεροδούλι-μεροφάϊ αφορά όλους μας, η φτωχή παιδεία μας συντρίβει. Όταν οι μαθητές μας διπλώνονται από την πείνα στην τάξη ή στην αυλή, όταν η άνεργη μάνα μιλάει “για το άδειο ψυγείο”, καμία γραμματική δε μπορεί να αποδώσει τον ανθρώπινο πόνο. Είμαστε όλοι μαζί, γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι του λαού μας, σάρκα από τη σάρκα του, αίμα από το αίμα του.
Η πολυπλόκαμη εξουσία μιλάει για ρετιρέ, τεμπέληδες, πολυάριθμους και άλλα τέτοια παρόμοια για να μας διχάσει. Όπως ακριβώς αυτός που κλέβει το ψωμί από το τραπέζι φωνάζει “κλέφτης” και αυτός που τους παίρνει τα βιβλία φωνάζει τους μαθητές μας “αγράμματους”. Να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, να δείχνουμε τους ψεύτες και τους άρπαγες, να ένα σπουδαίο καθήκον.
Η παιδεία είναι αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Τα σχολεία είναι τόπος κοινωνικοποίησης, γνώσης, αλληλεγγύης, κι όχι μπακάλικο. Αν αφήσουμε τα σχολεία στα νύχια της αγοράς και των ιδιωτών δε θα φτωχύνει μόνο ο εκπαιδευτικός, θα φτωχύνει ο νους μας κι η χώρα. Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή, κι όταν παίρνεις το βιβλίο και την εργασία από τη νέα γενιά την οδηγείς στον κοινωνικό Καιάδα.
Δε θα το επιτρέψουμε! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, ακόμα κι αν θέλουν να το επιβάλουν  όλοι «οι διάβολοι των αγορών».
Μπορούμε να τους σταματήσουμε; Βεβαίως. Είναι ισχυροί αλλά όχι ανίκητοι όπως παρουσιάζονται. Να ενωθούμε σαν μία γροθιά, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να δώσουμε το χέρι στο διπλανό μας, να εμπνεύσουμε την κοινωνία. Έτσι τα φαντάσματα κι ο φόβος θα εξαφανιστούν.
·         Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον αποφασισμένο λαό
·         Κανείς δε θα μείνει ατιμώρητος όταν σφαγιάζεται η νεολαία μας
·         Άδραξε τη μέρα!
Οι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας σε καλούν σε συστράτευση. Για να υπερασπίσουμε, με λογισμό και όνειρο, το μέλλον των παιδιών μας. Απλώνουμε σε όλα τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, το μήνυμά μας. Ούτε σπιθαμή πίσω!
Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό. Δεν υπογράφουμε τον αργό θάνατο των παιδιών μας και της χώρας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική πριν να είναι πολύ αργά.

  • Το δίλημμα τέθηκε τρομακτικά: ή Εμείς ή Αυτοί.
  • Η παραίτηση και η δειλία δεν ταιριάζει σε εργαζόμενους, σε εκπαιδευτικούς και στη νέα γενιά.

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
Ζυγόν δουλείας ας έχωσιν
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Ανδρέας Κάλβος
Να έχετε υγεία, καθαρή σκέψη, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και αγωνιστική στάση
Σεπτέμβρης 2012
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διδαξανε ποτε οι δασκαλοι στα παιδια ποιος ειναι οΑνδρεας Καλβος. Η τωρινη παιδεια ειναι η καταστροφη των παιδιων μας. Πως να αντιδρασουμε? πως να σωσουμε τα παιδια μας?

Ανώνυμος είπε...

Ως γονέας, εδώ και 2 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με το Σύλλογο Γονέων.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι ο Σύλλογος να πιέσει.
Στην γειτονιά, στην ενορία σας θα υπάρχουν και άλλοι γονείς με τις ίδες ανησυχίες.
Επικοινωνήστε με τους γονείς των υπόλοιπων παιδιών που πάνε στο κατηχητικό σχολείο.
Δεν πρέπει να αφήνουμε τους λίγους αλλά δραστήριους ανθέλληνες και εκκλησιομάχουν καθηγητές να κάνουν πλύση εγκεςφάλου στα παιδιά μας και να καταργούν στην πράξη τον εκκλησιασμό, την πρωινή προσευχή (αφήνουν επίτηδες να γίνεται οχλοβολή), να αφαιρούν -τάχα για τυχαίους λόγους- τις εικόνες στις τάξεις, να αλλάζουν το νόημα των εθνικών εορτών.
Έχουμε ευθύνη μεγάλη. Και μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Ανώνυμος είπε...

οκτω χρονια στο Συλλογο Γονεων διαπιστωσα οτι οι περισσοτεροι γονεις ειναι τελειως αδιαφοροι για τα παιδια τους, για τους δασκαλους και για το τι μαθαινουν στο σχολειο. πολλες φορες με το θεμα της προσευχης - που δεν γινεται στο σχολειο γιατι εχει κρυο η για οποιοδηποτε αλλο λογο- προσπαθησα να ταρακουνησω τους γονεις να ξεσηκωθουμε για να γινεται η προσευχη μεσα στην ταξη αλλα κανενας γονιος δεν υπηρχε να διαμαρτυρηθει. ολοι αδιαφοροι. Τελικα για οτι γινονται τα παιδια μας φταιμε εμεις και μονο εμεις

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.