" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» στη Θεσσαλονίκη

Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη για τα σχολεία μας :



Περισσότεροι από 3000 πολίτες έχουν επισκεφθεί από τις 26 Οκτωβρίου 2012 μέχρι σήμερα την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», που φιλοξενείται στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή τη συμπλήρωση... 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό. Πρόκειται για την πλουσιότερη έκθεση που οργανώθηκε με θέμα την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, καθώς τα εκθέματα έχουν επιλεγεί και συγκεντρωθεί από 10 μουσεία και 15 συλλέκτες. Τα περισσότερα, μάλιστα, από αυτά εκτίθενται για πρώτη φορά πανελλαδικά στο ευρύ κοινό, γεγονός που προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κόσμου.

Μεταξύ αυτών εκτίθενται το Πρωτόκολλο Παράδοσης της Θεσσαλονίκης, το γραφείο πάνω στο οποίο υπογράφηκε το Πρωτόκολλο, προσωπικά αντικείμενα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Βασιλιά Γεωργίου Α΄, του Αρχιστρατήγου Κωνσταντίνου, του Υποπλοιάρχου Βότση, του Στρατηγού Καλλάρη, του Χασάν Ταχσίν Πασά, καθώς και κειμήλια αγωνιστών των Βαλκανικών Πολέμων, αλλά και απλών ανθρώπων της εποχής.

Η έκθεση θα παραμείνει στο ΥΜΑΘ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 και είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Κυριακή, τις ώρες 09.00-14.00 και 17.00-20.00.

Όσον αφορά στα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης: Ηλία Ιωσηφίδη (2310 379168), Νίκο Λιαδάκη (2310 379530) και Δήμο Παναγιωτίδη (2310 379332) προκειμένου να προγραμματίζουν τις ώρες επισκέψεων και την ξενάγησή τους.
Σχόλιο
Η επίσκεψη -ειδικά για τα σχολεία που βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης, μπορεί να συνδυαστεί είτε  με επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, είτε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (δείτε σχετική παρουσίαση του Μουσείου σε πρόσφατη ανάρτησή μας εδώ) :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.