" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Οι πολύτεκνοι "εν τάφω" ...

Αρκετοί συνάδελφοι είναι πολύτεκνοι. Η συντριπτική τους πλειοψηφία, παρά τις σημαντικές οικογενειακές υποχρεώσεις διακρίνεται για το άριστο εκπαιδευτικό τους έργο.

Αρκετοί από αυτούς, έγιναν Πολύτεκνοι στηριζόμενοι και στις παροχές που τους υποσχέθηκε η Πολιτεία.  Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις όμως , οι Πολύτεκνοι σήμερα βρίσκονται στο "εκτελεστικό απόσπασμα" για το "έγκλημά" τους, να κάνουν πολλά παιδιά.

Οι πολιτικοί τους ξεγέλασαν για μία ακόμη φορά, παίρνοντας αρχικά τις ψήφους τους και στη συνέχεια υπακούοντας στα "αφεντικά" τους. Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν πιστοί που συνεχίζουν να έχουν τη ψευδαίσθηση ότι μας κυβερνούν "χριστιανοί", επειδή προεκλογικά ή σε επίσημες τελετές, επισκέπτονται ναούς ή μητροπολίτες

 Κάποιοι ίσως προτιμούν την Ελλάδα χωρίς Έλληνες. Ως απλά ένα εργοστάσιο με φτηνό, ξένο εργατικό δυναμικό.  
 Την απάντηση δίνει η ανακοίνωση της Α.Σ.Π.Ε.:
 

Το σχέδιο νόμου «Έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 κ.λπ.» στέλνει τους πολυτέκνους στον τάφο και καταργεί κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής.

H συγκυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τις διατάξεις του άρθρου 21 του Συντάγματος περί προστασίας της οικογένειας, της ειδικής φροντίδας για τις πολύτεκνες οικογένειες και την εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής. Καταργεί το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, όπως και το επίδομα του τρίτου παιδιού, που είχαν θεσπισθεί ως κίνητρα για την απόκτηση 3ου και 4ου τέκνου με το Ν. 1892/1990 (βλ. εισηγητική έκθεση στο άρθρο 63 του εν λόγω νόμου), και αντικαθίστανται με το

«ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων», «που θα καταβάλλεται στοχευμένα στα παιδιά που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ανάγκη .. στο πλαίσιο της των ασθενέστερων οικονομικά δικαιούχων»!! Δηλαδή μια χώρα που το 20% του πληθυσμού της αποτελείται από ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και συγχρόνως αλλοιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς η πληθυσμιακή της σύνθεση, δεν την απασχολεί ο εφιάλτης της υπογεννητικότητας, αλλά αναζητεί ανθρώπους που κατοικούν στα νεκροταφεία για να τους χορηγεί το παραπάνω επίδομα! 

Αναφέρεται μάλιστα το σχέδιο νόμου σε «εξαρτώμενα τέκνα», χωρίς να διευκρινίζει εάν αυτά είναι τα εξαρτώμενα από τα ναρκωτικά ή από κάτι άλλο (!!), δεδομένου ότι στις πολύτεκνες οικογένειες σπανίως ανευρίσκεται τέκνο με εξάρτηση από τα ναρκωτικά!! 






Είναι νωπές ακόμη οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά  ότι θα επαναφέρει άμεσα τα πολυτεκνικά επιδόματα από τον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό στο ύψος που ήσαν το 2009, θεωρώντας ότι: «η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου». 

Τώρα αντί για επαναφορά η Κυβέρνηση, έχοντας στο στόχαστρο τους πολυτέκνους, τους οδηγεί στη σφαγή με την κατάργηση του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του τρίτου παιδιού!! Τέτοιου είδους αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική και συγχρόνως αναξιόπιστη πολιτική δεν έχει προηγούμενο.


Και πώς μπορεί να γίνει αξιόπιστη η (συγ)Κυβέρνηση όταν η ίδια αποδέχεται το διορισμό εκατοντάδων μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή, διορίζει έναν πρώην Γεν. Γραμματέα Υπουργείου στο Συμβούλιο – ακούσατε!! – νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας Ελλάδος με μηνιαίο μισθό 12.000 ευρώ (!!) και με θητεία 6 ετών (και δεν είναι η μόνη περίπτωση), χωρίς βεβαίως να εξηγεί ποια νομισματική πολιτική ασκείται από αυτό το Συμβούλιο, αφού η Ελλάς δεν έχει δικό της νόμισμα, αλλά έχει το ευρώ και περαιτέρω πολιτεύεται, όπως επολιτεύοντο όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, χωρίς να περιορίζει τις σπατάλες και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.


Και το χειρότερο είναι, ότι όλη αυτή η σφαγή γίνεται για εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ, όπως αναγράφεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, όταν αυτά άνετα μπορούσαν να εξοικονομηθούν  με πολλούς άλλους τρόπους!!! δυστυχώς όμως ουδέποτε μας κάλεσαν για να μας ακούσουν!  Μωραίνει Κύριος ούς βούλεται απωλέσαι. 


Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος καταγγέλλει αυτή την απαράδεκτη σφαγή των πολυτέκνων και καλεί την Κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, ν’  αποσύρει τις επαίσχυντες διατάξεις που καταργούν το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας και το επίδομα του τρίτου τέκνου και οδηγούν στον αφανισμό της ελληνικής οικογένειας.


Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

πηγή Αττικά Νέα 

ΣΧΟΛΙΟ (φιλικού Ιστολογίου)
Εντάξει το πολυνομοσχέδιο των εκατοντάδων σελίδων δεν προλάβατε να το διαβάσετε...
Τουλάχιστον πριν ψηφίσετε διαβάστε μόνο το κομμάτι που αφορά τους πολυτέκνους....  

"Το 100% των επιδομάτων τέκνων του ΟΓΑ θα το παίρνουν όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ ετησίως (μέχρι 500 ευρω το μήνα!!!) τα 2/3 όσοι έχουν από 6001 εως 12000 ευρώ ετησίως (από 500 μέχρι 1000 ευρώ το μήνα!!!!) και το 1/3 όσοι έχουν ετήσιο οικογειακό εισόδημα από 12001 μέχρι 18000 ευρώ (1000 με 1500 το μήνα!!!)
"

Ρε πάτε καλά;
Δηλαδή ένα αντρόγυνο με 5 παιδιά που μόνο πατέρας εργάζεται και παίρνει μηνιαίο μισθό 800 ευρώ (δηλαδή πεινάνε) θα τους δώσετε μόνο τα 2/3 του επιδόματος παιδιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.