" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ἐκδήλωση στό Ἀνατολικό Θεσσαλονίκης γιὰ τὰ σχολικὰ βιβλία μὲ ὁμιλητὲς τὸν Νατσιὸ καὶ τὸν Ζουράρι

Τὴν προσεχῆ Κυριακὴ 30 Μαρτίου καὶ ὥρα 17:45 θὰ πραγματοποιηθεῖ στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου Ἀνατολικο  Θεσσαλονικης, ἐκδήλωση για τὸ γνωστὸ καὶ φλέγον θεμά το περιεχομένου τῶν σχολικῶν ἐγχειριδίων. 

Οἰ ομιλητὲς δὲν χρειάζονται συστάσεις: 
ὁ μὲν κ. Κώστας Ζουράρις μὲ τὸν καυστικὸ καὶ συνάμα συγκινητικὰ ὀρθόδοξο λόγο, 
ὁ δὲ κ. Δημήτρης Νατσιός, ὡς νέος Δάσκαλος τοῦ Γένους,  
χρόνια τώρα "ὀργώνει" τὴν Ἑλλάδα αφυπνιζοντας τὴν κοινὴ γνώμη απεναντι στὴν προσπάθεια ἀφελληνισμοῦ καὶ ἀπορθοδοξοποίησης τῶν Ἑλληνοπαίδων.

2 σχόλια:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για την ίδια ημέρα (Κυριακή 30 Μαρτίου), ώρα 16:30, λάβαμε το παρακάτω κάλεσμα:


Η Νέα Τάξη δείχνει τα δόντια της και κάθε εμπόδιο της πρέπει να εξαφανιστεί με κάθε τρόπο. Χρέος μας είναι να συσπειρωθούμε και να αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ.
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση μας :


την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014
+Δ ΝΗΣΤΕΙΩΝ Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος,
στο Ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALLAS THESSALONIKI,
(Δ/νση: Μοναστηρίου 305-307, Θεσσαλονίκη),
ώρα έναρξης της εκδήλωσης (εσπερίδας) στις 16:30.
Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα : Η σχέση μεταξύ σύγχρονου βιοηθικής και Ορθοδόξων αξιών.


Η Εκδήλωση έχει σαν στόχο :
1) Την αντίσταση στον απολυταρχικό έλεγχο της Νέας Τάξης Πραγμάτων μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη.

2) Τον κοινό αγώνα επιβίωσης έξω από το πλέγμα έλεγχου της Νέας Τάξης και της κατευθυνόμενης χρηματιστηριακής Οικονομίας δια μιας πραγματικής οικονομίας παραγωγής και ανταλλαγής αγαθών.

3) Την αντίσταση στην επικράτηση της μουσουλμανικής λαίλαπας στην Ελλάδα με έμπρακτη αντίσταση στην κατασκευή τεμενών.
Σήμερα , την εποχή που τα σύνορα πίπτουν και οι λαοί συναλέθονται πολιτισμικά στο βωμό της συγκεντρωτικής εξουσίας των παγκοσμιοποιητών , ΕΜΕΙΣ επιθυμούμε να παραμείνουμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και Έλληνες …
Σκοπός μας λοιπόν θα είναι η πυροδότηση ενός νέου κύματος ποιοτικής και ώριμης εθνοτικής αγάπης και ενός υγειούς πατριωτικού ζήλου χωρίς μισανθρωπία , αλλά με καθαρή θέαση των εθνοτικών μας χαρακτηριστικών : της αγάπης για αλήθεια και κάλλος και του αγώνα για να παραμείνουν ανόθευτα στην πατρίδα μας…

4) Τη μελέτη και κατά το δυνατόν τήρηση της Πατερικής και ησυχαστικής σοφίας , καθώς επίσης και της Ιεράς Παραδόσεως των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και των Θεοφόρων διδασκάλων με τη βοήθεια του Αγίου Πνευματικού μας Πατρός +Αρχιμ. Μεθοδίου Ιερομονάχου και σύγχρονων έμπειρων αγιορειτών πατέρων και Ιεραρχών.

Σχετικό κείμενο -κάλεσμα συστράτευσης- εδώ:
http://antiparakmi.blogspot.com/2014/03/30-2014-1630.html#more

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μία ακόμη πρόσκληση που λάβαμε για την Κυριακή 30 Μαρτίου, στην Θεσσαλονίκη:

Τὴν Κυριακὴ 30 Μαρτίου καὶ ὥρα 18:00 θὰ πραγματοποιηθεῖ ἀπὸ τὴν "Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη" στὸ Ἀμφιθέατρο τοῦ Ἱδρύματος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης "Διακονία" (ὁδὸς Ν. ΠΛαστήρα 65, Χαριλάου, τήλ: 2310397700) ἐκδήλωση μὲ θέμα τοὺς Κρυπτοχριστιανοὺς τοῦ Πόντου μὲ ὁμιλητὴ τὸν κ. Φωτιάδη Κωνσταντῖνο, καθηγητὴ Ἱστορίας τοῦ Νέου Ἑλληνισμοῦ στὸ Πανεπιστήμιο Δυτικῆς Μακεδονίας. Θὰ ἀκολουθήσει πρώτη πανελλήνια προβολὴ τῆς σχετικῆς τούρκικης ταινίας "Ρώτα τὴν καρδιά σου".

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.