" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ: Σοβαρές εξελίξεις.

Με μεγάλη μας λύπη, όσα έφθαναν τελευταίες μέρες στα αυτιά μας και δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να φανταστούμε ότι μπορεί να ισχύουν, διαπιστώνουμε ότι γίνονται πράξη -και μάλιστα με την μορφή "προφορικής εντολής".

Ως εκπαιδευτικοί -αλλά και ως θεολόγοι που είμαστε αρκετοί από εμάς- έχουμε ηθικό χρέος προς το λειτούργημά μας, να ομολογούμε την αλήθεια. Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση με τις συμπροσευχές με τους κάθε είδους αιρετικούς έφτασε στο απροχώρητο. Εκτός από τους Παπικούς, εσχάτως εμφανίστηκαν και οι μονοφυσίτες. Μέχρι πρότινος βλέπαμε αιρετικούς να παρίστανται σε κάθε σχεδόν χειροτονία επισκόπου που γίνεται στην Σερβία. Δυστυχώς, η νέα "μόδα", έφθασε και στην Ελλάδα και μάλιστα και σε μητροπόλεις που δεν μας είχαν συνηθίσει σε τέτοιες κραυγαλέες προκλήσεις (δείτε εδώ).

Είναι αυτονόητο ότι ως πιστοί θα σταθούμε δίπλα σε κάθε αγωνιστή ιερέα που αρνείται να αποδεχθεί την επιβαλλόμενη νέα πανθρησκεία. Η "υπακοή" με την οποία μας έχουν αποκοιμίσει τόσα χρόνια προϋποθέτει ότι ο επίσκοπος αγρυπνά και πονάει για το ποίμνιό του. Προϋποθέτει ότι ο επίσκοπος δεν διαπραγματεύεται τις αλήθειες της Ορθόδοξης πίστης μας. Όταν όμως ο ίδιος ο επίσκοπος πέφτει, έχουμε χρέος ως πνευματική ηγεσία να του υποδεικνύουμε το παράπτωμά του να διατυπώσουμε ευθαρσώς και δημοσίως την πτώση του και να υποστηρίξουμε κάθε αδικημένο αδερφό μας. Ως πιστοί με συνείδηση δεν έχουμε καμία διαφορετική επιλογή.

Τις επόμενες ημέρες θα ανανεώνουμε διαρκώς το ιστολόγιό μας πληροφορώντας σας για κάθε εξέλιξη. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουμε ότι πέρα από την ψυχική μας στήριξη, η φυσική μας παρουσία θα είναι δεδομένη σε κάθε ειρηνική και νόμιμη διαμαρτυρία.


Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.