" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Νέες φωτογραφίες+ψήφισμα+2 video από την ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κλήση σε απολογία του π.Νικολάου Μανώλη

Αρχική ενημέρωση  : 6/2/2015, λίγες ώρες μετά την ειρηνική διαμαρτυρία


Νεότερη ενημέρωση: 7/2/2015:
 Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το ψήφισμα  στο τέλος της ανάρτησης.

Νεότερη ενημέρωση: 8/2/2015:
Δείτε  στο τέλος της ανάρτησης αυτής το βίντεο με την δήλωση του π.Νικολάου, μόλις βγήκε από το επισκοπικό μέγαρο

Σήμερα Παρασκευή 6/2/2015, στις 13:00, Ορθόδοξοι πιστοί διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά έξω από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (οδός Βογατσικού) για την δίωξη (κλήση σε απολογία) του γνωστού αγωνιστή, αντι-Οικουμενιστή ιερέα π.Νικολάου Μανώλη, της ενορίας του Προφήτη Ηλία Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, ενορία την οποία διακονεί επί 25 έτη.

Οι πρώτοι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 12:00. Παρέμειναν έξω από τον αυλόγυρο της Μητρόπολης για δύο περίπου ώρες, παρά το ότι κάποια στιγμή άρχισε να βρέχει.

Στους περαστικούς μοιράστηκε το παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο από νέους-ες της ενορίας:



Μέσα στον αυλόγυρο, στα σκαλιά, υπήρχαν μόνον αστυνομικοί ενώ κάποια στιγμή έκαναν την εμφάνισή τους και κάποιοι άγνωστοι κύριοι που στεκόταν μπροστά στην πόρτα.

 

Τελικά γύρω στις 13:45 εξήλθε ο π.Νικόλαος. Συγκινητικές στιγμές, ειδικά όταν οι πιστοί αυθόρμητα άρχισαν να φωνάζουν "Άξιος". Όπως πληροφορηθήκαμε, ζήτησε να πάρει αντίγραφο από τις κατηγορίες και γι αυτό ζήτησε παράταση μέχρι την επόμενη Παρασκευή (13/2/2015).


Με χαρά βλέπουμε ότι ο πιστός λαός αποκτά συνείδηση της αποστολής του μέσα στην εκκλησία,  κόντρα στα σχέδια της Νέας Τάξης και του Οικουμενισμού.


Ραντεβού λοιπόν 
την επόμενη Παρασκευή, 13/2/2015, 
την ίδια ώρα. 
ΑΠΑΝΤΕΣ παρόντες. 

μερικές ακόμη φωτογραφίες και σχόλια:



Ακόμη και τα παιδιά, παρέμειναν στην βροχή (προσπαθώντας να καλυφθούν κάτω από ένα δέντρο). Τα μόνα στα οποία επιτράπηκε η είσοδος εντός του αύλειου χώρου!



 




Ακολουθεί βίντεο από το thestival.gr


https://www.youtube.com/watch?v=K3whsZjkyQg 


Νεότερη ενημέρωση (φωτογραφίες ψήφισμα, που είδαμε εδώ και εδώ)


Οι πρώτοι πιστοί μαζεύονται, μία ώρα πριν την προγραμματισμένη ειρηνική διαμαρτυρία. Νέοι-ες, γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι. Όλοι οι ενορίτες δίνουν την μαρτυρία για τον ιερέα τους.

οι μικροί ενορίτες του Προφήτη Ηλία 


Τραγικό: ο πιστός λαός έξω από την αυλή, κάτω από ομπρέλες, υπό βροχή και  μέσα στην μητρόπολη και περιμετρικά της, περιπολικά και κλούβες..




πιστοί με αγωνία προσεγγίζουν τον π.Νικόλαο μόλις βγήκε από την Μητρόπολη για να πληροφορηθούν τι έγινε


 
διανομή του ενημερωτικού εντύπου και ενημέρωση των περαστικών


Ψήφισμα παράπονον (ν. 590/77) 

στην Ειρηνική συμπαράσταση του π. Νικολάου Μανώλη, 

προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο


ΕΙΜΑΣΤΕ χριστιανοί ορθόδοξοι, συνειδητά μέλη της Εκκλησίας, ενορίτες του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Άνω Πόλης, πνευματικά τέκνα και ακροατές των ομιλιών του πατρός Νικολάου.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τον άδικη δίωξη του πατρός Νικολάου, εφημερίου του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, από τον Μητροπολίτης μας κκ. Άνθιμο Θεσσαλονίκης.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί η αιτία της δίωξης του πατρός Νικολάου είναι η προσήλωσίς του στον πατριαρχικό και συνοδικό τόμο ὅπως ἥ τε ἁγία ἡμῶν Πίστις διατηρηθῇ ἐσαεὶ ἀλώβητος, καὶ οἱ κανόνες τῶν θείων Πατέρων ἀπαραβίαστοι καὶ ἀπαρασάλευτοι, ὥστε εἶναι πάντας ἡμᾶς, ὡς ἐν τῇ αὐτῇ πίστει και την Ιερά Παράδοση και ότι αντιτίθεται σ’ αυτήν δηλ.  ο αντιαιρετικός του αγώνας και ο δημόσιος λόγος του κατά της αίρεσης του Παπισμού και της παναίρεσης του Οικουμενισμού, που ενοχλεί Πατριάρχες και Επισκόπους και τους ηγέτες του κινήματος του οικουμενισμού.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι ο οικουμενισμός είναι η παγκοσμιοποίηση των θρησκειών, η ιδεολογία ότι κάθε θρησκεία μπορεί να σώσει τον άνθρωπο. Αυτό συνιστά ακύρωση της Θείας Οικονομίας. Αν κάθε πίστη και αίρεση σώζει τότε γιατί ο Χριστός ενανθρώπισε, στραυρώθηκε και ανέστη, γιατί οι Πατέρες δογμάτισαν και γιατί η μάρτυρες μαρτύρησαν;
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους ορθοδόξους  Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς να πάρουν θέση απέναντι στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Είναι καιρός να ελεγχθούν θεολογικά με βάση τη διδασκαλία των πατέρων Πατριάρχες, Αρχιερείς, κλήρος και Καθηγητές των Θεολογικών σχολών, για τα δογματικά τους σφάλματα και τις αιρετικές τους απόψεις. Δεν φερόμαστε με εμπάθεια ούτε εχθρότητα και δεν τους θεωρούμε εχθρούς, αλλά διαφορετικής θρησκευτικής τοποθέτησης που δεν συνάδει με την ορθοδοξία.
ΚΑΙ εμείς σαν ενορίτες που συμβάλαμε ακόμα και με την προσωπική μας εργασία, με την προτροπή και καθοδήγηση του Πατρός Νικολάου, στην αναβάθμιση του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλια Άνω Πόλης και όλων των εγκαταστάσεων του και μαζί με τον μέχρι τούδε εφημέριο έχουμε εξωσθεί απ’ όλα όσα έχουμε προσφέρει.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου του παπά της γειτονιάς μας που μιλάει στην καρδιά μας, αναβάθμισε πνευματικά και υλικά την ενορία και εμπλούτισε στα είκοσι πέντε χρόνια που υπηρετεί.  Η άδικη και κατασκευασμένη δίωξη του π. Νικολάου πρέπει ν’ ανακληθεί άμεσα.
Θ΄ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ  ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΕΡΑΣΕΙ.


2015-02-06 Δηλώσεις π. Νικολάου Μανώλη αμέσως μετά την έξοδό του από το Επισκοπείο 


https://www.youtube.com/watch?v=qNL0bZQ_418

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "παιδαγωγέ": μεταξύ άλλων φαιδρών και ανεπέρειστων ο π.Νικόλαος Μανώλης κατηγορείται για "φατρία". Μάλλον, εν προκειμένω, ισχύει η διαχρονικής ισχύος παροιμία " είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"! Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως: μήπως "θυμάται" ο μητροπολίτης Άνθιμος, η κατηγορούσα αρχή στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάποια φατρία εντός της κανονικής Ιεραρχίας το θέρος του 1974 που "έθυσε και απώλεσε" τω καιρώ εκείνω καρατομώντας ΑΝΑΙΤΙΩΣ, ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΩΣ, δωδεκάδα τιμίων και ανεπιλήπτων μητροπολιτών εν οις και ο κανονικός μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, μακαριστός ιεραπόστολος και εθναπόστολος, Αλεξανδρουπόλεως Κωνστάντιος; Μήπως "ενθυμείται" ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος το μητροπολίτη που ενώ καιγόταν η Κύπρος έσπευσε στην ακριτική Αλεξανδρούπολη να καταλάβει τον μηδέποτε κενωθέντα κανονικώς επισκοπικό θρόνο; "Λησμόνησε" ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος ότι χάρη στην απαισίας μνήμη σεραφειμική φατρία έγινε αντικανονικότατα μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και μετά ταύτα ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΩΣ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΩΣ μετετέθη και περιεπτύχθη την "πάγκαλον νύμφην του Θερμαικού", για να θυμηθούμε και το μακαριστό "λέοντα του Βορρά", Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο, αναφερόμενο στον επίσης μακαριστό προκάτοχο του κ.Ανθίμου στην ταλαιπωρημένη, ένεκα των μοιχεπιβατών, μητρόπολη Θεσσαλονίκης! Ας αφήσει, λοιπόν, κατά μέρος τα περί "φατρίας" φληναφήματα ο κ.Άνθιμος! Γιατί δεν τον συμφέρει! Δεν είναι όλοι λωτοφάγοι σ αυτόν τον τόπο! Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Άνθιμος Ρούσσας: δις μοιχεπιβάτης!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παρακαλούμε πείτε την γνώμη και καταθέστε τις ιστορικές μνήμες, αποφεύγοντας όσο είναι εφικτό επίμαχους χαρακτηρισμούς, ακόμη και αν αυτοί αποτελούν εκκλησιαστική ορολογία.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.