" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Εκκλησία της Ελλάδος και Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η κατάπτωση της εκκλησίας μας σε φωτογραφίες και βίντεο

Παρακαλούμε διαβάστε την ανάρτηση αυτή μέχρι τέλους.
Όσα γράφουμε, τα γράφουμε με πολύ πόνο.Γιατί σε αρκετές περιπτώσεις γνωρίζουμε προσωπικά τα εικονιζόμενα πρόσωπα.

Και μπορεί στις φωτογραφίες οι ίδιοι να "πετάνε" από χαρά ...
αλλά ... δεν ξέρουμε πως τις βλέπει ο Θεός όλες αυτές τις "φιέστες".

Παρασημοφορήσεις από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων:

Στον μητροπολίτη Βεροίας:

επιδεικνύοντας τον τίτλο .. τέτοια τιμή..
(θυμίζουμε ότι ο μητροπολίτης Βέροιας έθεσε πριν λίγους μήνες προφορικά σε αργία Ρουμάνο αντιΟικουμενιστή ιερέα, για να τον αναγκάσει να φύγει από την μητρόπολη του, τελικά  ο ιερέας αναγκάστηκε να μετατεθεί στην μητρόπολη Πειραιώς, δείτε σχετικά εδώ, εδώ)

Παρασημοφόρηση και στον Μητροπολίτη Φλωρίνης :
(είναι γνωστό το "έργο" του : "σιγή ιχθύος" για όσα συμβαίνουν)
χαμόγελο και ο μητροπολίτης Φλωρίνης  για την τιμή
και φυσικά στον πρωτοσύγκελου του Φλωρίνης (για την ακρίβεια δεν αποκλείεται το μετάλλιο να προοριζόταν για τον πρωτοσύγκελο αλλά όπως λέει κι ο λαός, "κοντά στον βασιλικό..", βραβεύθηκε κι ο μητροπολίτης). Τελικά οι συχνές επισκέψεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Β.Ελλάδα πέτυχαν τον σκοπό τους. Όλοι -σχεδόν- οι Ιεράρχες, "κατάπιαν την γλώσσα" τους για τα Οικουμενιστικά ολισθήματα.

Ακολουθούν οι καθιερωμένοι λόγοι ...
(ο ένας να επαινεί τον άλλον  .. γνήσιες "ορθόδοξες" πρακτικές "ταπείνωσης")

Να θυμίσουμε ακόμη ότι η βράβευση έγινε λίγο μετά την συνάντηση στα Ιεροσόλυμα Πάπα, Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Θα πείτε, με τον Οικουμενισμό θα ασχολούμαστε τώρα;
εδώ μας βράβευσε ολόκληρος Πατριάρχης, μην είμαστε και αχάριστοι, μην τον στεναχωρήσουμε.
(η βράβευση, σχολιάστηκε αρνητικά μόνον εδώ). Με 1-2 μετάλλια, εξασφαλίζουμε την σιωπή. Πως να αντιδράσεις μετά.. για όσα έγιναν πριν μόλις λίγες μέρες;

Στην Ορθόδοξη εκκλησία λοιπόν, καθιερώθηκαν και τα "παράσημα"! (για να μην έχετε αμφιβολία, βίντεο και τις επίσημες φωτογραφίες από τις παρασημοφορήσεις εδώ και εδώ).

Δείτε τώρα και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τραγική εικόνα της εκκλησίας μας:

2 ιερείς και 2-3 μόλις πιστοί (η ηλικιωμένη κυρία, ο ψάλτης και ο φωτογράφος), αλλά με την  δημοσιογραφική κάλυψη κάλυψη του romfea.gr!!!

άδεια τα καθίσματα ..

με εξαίρεση την μαυροφορεμένη κυρία, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία και τον ψάλτη,  στον ναό δεν υπάρχει πιστός ούτε για δείγμα. Κι όμως, αρκεί που διαφημίζεται στο romfea.gr.



ΤΡΙΚΑΛΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Πυργετού στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πατήρ Ευθύμιος Τασούλας εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Αποστόλων Καλονερίου και δευτεροετής σπουδαστής του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ) Καρδίτσας, ενώ παρέστη από του ιερού βήματος συμπροσευχόμενος και ο εφημέριος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος – Θεολόγος π. Νικόλαος Χαντζιάρας.

Κατά τη διάρκεια της Α’ Ώρας έλαβε χώρα η προσκύνηση, κατά την τάξη, του Τιμίου Σταυρού στο μέσον του ναού, όπου ήδη βρισκόταν από την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Το αναλόγιο κόσμησε με την παρουσία του ο ιεροψάλτης Χρήστος Τσιόλας.



Οι σύγχρονοι ιερείς αντί να πενθούν, να θλίβονται και να προβληματίζονται που δεν υπάρχει ποίμνιο..
βγαίνουν φωτογραφίες και διαφημίζουν την ακολουθία και τα προσόντα τους ("δευτεροετής σπουδαστής του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ)") στο romfea.gr


Μία ακόμη "εκκλησιαστική" είδηση:
Δείτε και τον μητροπολίτη Σύρου να υποδέχεται τους μαθητές των κατηχητικών σχολείων της Άνδου με ροζ αντερί:

Τι να πούμε ..
ο Θεός να βάλει το χέρι του,
πολύ φοβόμαστε ότι ηθικά μοιάζουμε με τις μέρες πριν την Άλωση της Πόλης.
Και παρά τις προφητείες, δεν υπάρχει ίχνος μετάνοιας πουθενά και δεν βλέπουμε κανέναν λόγο για τον οποίο ο Θεός αξίζει να λυπηθεί το έθνος μας.


Όσο για το ίδιο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, διαβάστε την πρόσφατη επιστολή του μητροπολίτου Καλαβρύτων κ.Αμβροσίου:
και σχετικές παραπομπές (τις βρήκαμε στο διαδίκτυο) που αναφέρονται στον Έξαρχο του Παναγίου τάφου στην Αθήνα κ.Δαμιανό:


4-5 έτη έχουν παρέλθει και καμία διάψευση δεν βρήκαμε στο διαδίκτυο στα δημοσιεύματα για το ταξίδι του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Ταϊλάνδη και για την ξανθιά συνοδό του. Όταν οι λύκοι βρίσκονται μέσα στο μαντρί, τότε ... οι πιστοί καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Όσο για αυτά που καταγγέλλει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος στην επιστολή του, δείτε τα 2 αποκαλυπτικά βίντεο (προσέξτε ιδιαίτερα το 2ο βίντεο, ποιους επικαλούνται ως αιτία για όσα συνέβησαν, την μασονία και τον Οικουμενισμό). Φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε την αλήθεια. Το τι συνέβη σε κάθε περίπτωση και την τελική κρίση την έχει ο Θεός. Αλλά με πολλές "βερμούδες" γέμισε η εκκλησία μας και καλό είναι να αρχίσει η ώρα της κάθαρσης:


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι μεγαλόσχημοι κληρικοί στη χώρα μας ευλογούν συναυλίες εντός ιερών ναών με κοσμική μουσική και λαικούς τραγουδιστές και παρίστανται σ αυτές, συνεργάζονται με το ελεεινό και τρισάθλιο the voice, συνεργάζονται, επίσης, με τον πολέμιο της Παλαιάς Διαθήκης μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, παραχωρούν αίθουσες εκκλησιαστικές προκειμένου να τιμηθεί ο ποιητής Ελύτης που εκφράστηκε τόσο δυσμενώς για το χριστιανισμό κακοποιώντας βάναυσα την αλήθεια, τάσσονται με δηλώσεις τους υπέρ της ίδρυσης τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ αβαντάροντας τις επιδιώξεις και τους σκοτεινούς σχεδιασμούς των ποικίλων νεογενίτσαρων, ανέχονται να διευθύνουν επίσημα εκκλησιαστικά περιοδικά κάποιοι "θεολόγοι" τύπου Γιαγκάζογλου που θα έπρεπε λόγω των ολέθριων-μειοδοτικών απόψεών τους να έχουν πάρει "πασσαπόρτι" εδώ και πολύ καιρό, αποφεύγουν να καταδικάσουν συνοδικά την παναίρεση του οικουμενισμού, αφήνουν ασύδοτους το Δημητριάδος με την "ακαδημία" του στην καλλιέργεια και προώθηση μιας αγνώριστης και μεταλλαγμένης θεολογίας, ορίζουν τους Μεσσηνίας και Δημητριάδος εκπροσώπους της Ελλαδικής Εκκλησίας σε προπαρασκευαστικές της Πανορθοδόξου Συνόδου επιτροπές, δεν τολμάνε να καλέσουν σε απολογία τους νεονικολαίτες, παπα-Φάρους, Γιανναράδες και σία, για την πνευματική πανούκλα που μεταδίδουν στο πλήρωμα της Εκκλησίας με τη διδασκαλία τους, ανέχονται την κατάντια του επίσημου εκκλησιαστικού ραδιοσταθμού που εχει βραχυκυκλωθεί από εκκοσμικευμένους "θεολόγους", δήθεν προοδευτικούς, δεν ανακαλούν στην εκκλησιαστική τάξη τους καιρίτες και τους συναξιακούς που λυμαίνονται τις θεολογικές σχολές, στέλνουν εκπροσώπους τους σε συνεστιάσεις ροταριανών, ανέχονται καθηγητές Θεολογίας του ΑΠΘ να συμπροσεύχονται με αιρετικούς στην οδό Φράγκων, ανέχονται τους διάφορους Σταμούληδες μαζί με τον Αρκαλοχωρίου να τιμούν τον αντίχριστο Καζαντζάκη στο Βαφοπούλειο, μεθοδεύουν διώξεις παραδοσιακών ιερέων κ.ο.κ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κάποιοι μας συμβουλεύουν:
"Να καταδικάζετε τις πράξεις και όχι τα πρόσωπα".

Πράγματι, ο καθένας μας θα κριθεί από τον Θεό. Και κάθε άνθρωπος έχει την δυνατότητα μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του να μετανοήσει. Εξ άλλου εμείς ως πρόσωπα μπορεί να κάναμε μεγαλύτερα ατοπήματα από τους ιερωμένους.

Ο λόγος που επιλέξαμε να αποκαλύψουμε -μία ακόμη φορά- τα όσα συμβαίνουν μέσα στην εκκλησία μας, είναι επειδή πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι όσα γίνονται δεν είναι ανθρώπινα λάθη λόγω αδυναμίας αλλά συνειδητή επιλογή. Όσο κάποιοι Πατριάρχες ή Ιεράρχες ή ιερωμένοι ανέχονται ή επιλέγουν να προωθούν τον Οικουμενισμό και να μετατρέπουν την εκκλησία σε σε κοσμική εξουσία, όταν συνειδητά αγνούνται οι Πατέρες της εκκλησίας, όταν ξεδιάντροπα παραβιάζονται οι διατάξεις Οικουμενικών Συνόδων (πχ συμπροσευχή με αιρετικούς), όταν αμφισβητούνται ακόμη και τα κωλύματα ιεροσύνης, όταν ακόμη και οι πιο ιερές στιγμές της Θείας Λειτουργίας γίνονται ντεκόρ στις φωτογραφίσεις τους,
ως πνευματική ηγεσία αυτού του τόπου
δεν έχουμε άλλη επιλογή από το "ειπέ τη εκκλησία".

Πρέπει ο πιστός λαός να μάθει ποιοι τον διοικούν. Και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ανώνυμος είπε...

- Τι ωράριο έχετε στην δουλειά σας;
- 24 ώρες το 24ωρο!
- Πόσες ημέρες εργάζεστε την εβδομάδα;
- Εφτά ημέρες την εβδομάδα!
- Πρωτάκουστο! Αν είναι δυνατόν! Και τί δουλειά κάνετε;
- Φωτογράφος του Δεσπότη...

Ανώνυμος είπε...

Μπείτε στην Κατάνυξη και διαβάστε για ένα ακόμη "κατόρθωμα" του μητροπολίτη Δημητριάδος με συναυλία σε ναό της μητροπόλεώς του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχουμε ήδη αναφερθεί στο "φαινόμενο" αυτό σε ανάρτηση μας, τα περασμένα Χριστούγεννα (υπήρξαν κρούσματα σε διάφορες μητροπόλεις): http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_26.html .

Ίσως σε κάποιους δεν αρέσει η κατανυκτική ατμόσφαιρα της ορθόδοξης ακολουθίας (υπό το φως των κεριών, των καντηλιών και με τη σεμνή βυζαντινή ψαλτική που προκαλεί μετάνοια). Ίσως προτιμούν "όπερες" και αρμόνια που θυμίζουν περισσότερο καθολική εκκλησία παρά Ορθόδοξη.
Τώρα που άνοιξε η πόρτα του Οικουμενισμού, πρέπει να συνηθίσουμε σιγά σιγά .. Από την εκκλησία πρέπει να διωχθούν σιγά σιγά οι πιστοί για να πηγαίνει μόνον η ανώτερη τάξη, να παρακολουθεί τις συναυλίες με τις όπερες και τα κοσμικά τραγούδια, διοργανωμένες υπό τις ευλογίες των ιερέων και των μητροπολιτών.

Και το κακό είναι ότι κάθε παραστράτημα, αντί να σταματάει, πολλαπλασιάζεται σαν ιός και στις υπόλοιπες μητροπόλεις.

Ανώνυμος είπε...

Για πολύ γέλιο.Μην πω για πολύ κλάμα! Κλάμμααα!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εμείς πονούμε πολύ βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες.
Ακόμη και η πιο κατανυκτική περίοδος της εκκλησίας μας, αυτή λίγο πριν το Πάσχα, εξευτελίζεται με δυτικής προελεύσεως όπερες και κοσμικές μουσικές συναυλίες εντός των ναών. Δεν σέβονται απολύτως τίποτε. Τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων είναι γεμάτα δεκάδες φωτογραφίες δεσποτάδων για το πως "γιορτάζουν" κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δείτε μία ακόμη συναυλία (στην Κρήτη), εδώ:
http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2015/04/blog-post_12.html
Ναι, στην εκκλησία μας υπάρχουν τα μοιρολόγια. Τα τραγουδούσαν γεμάτες συναίσθηση οι γυναίκες στον Εσταυρωμένο κάθε Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ. Τι σχέση όμως έχει αυτή η αυθεντική λαϊκή μας παράδοση με τις συναυλίες εντός των ναών;

Όσο για το γέλιο σας,
μόνον ένας εχθρός της εκκλησίας, θα μπορούσε να βλέπει τις παραπάνω εικόνες και αντί να πονάει, αυτός να κλαίει από τα γέλια. Για την ακρίβεια, ένας εχθρός της εκκλησίας που έχει αξιοπρέπεια, ίσως κι αυτός θα θλιβόταν για το κατάντημα.Ίσως και ένας ανισόρροπος θα μπορούσε να γελάει. Εκτός αν ο ίδιος συμμετέχετε σε αντίστοιχα "χάπενινγκ". Αν η συνείδησή σας το επιτρέπει, μπορείτε να συνεχίσετε να γελάτε.

Εμείς θα συνεχίζουμε να πονάμε αλλά πλέον και να αγωνιζόμαστε: "ζητούμε ελευθέρα και ζώσα εκκλησία".

Ανώνυμος είπε...

Αν και το θέμα με την παρασημοφόρηση του σεβασμιωτάτου επίσκοπου μας Φλωρίνης είναι παλιό , παρόλα αυτά οφείλουμε να δώσουμε και από αυτό εδώ το βήμα τα συγχαρητήρια μας για αυτήν την παρασημοφόρηση ! Άξιος !

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΪΣΙΕ, ΚΡΙΜΑ, ΕΣΥ ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ,
ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕΙΣ.
ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΑ ΠΟΖΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΛΟ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ.
ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ..
ΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η παρασημοφόρηση έγινε σε Ορθόδοξο Επίσκοπο και δεν έχει καμία σχέση ο οικουμενισμός . Τώρα αν κάποιοι έχουν πρόβλημα με την σιωπή του , το πρόβλημα το έχουν εκείνοι που προβληματίζονται με αυτό και δεν ενημερώνονται σωστά και όχι ο επίσκοπος μας .

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Μην παιδεύεστε, δεν ιδρώνει το αυτί τους
Το παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου στον Μητροπολίτη Ταμασού (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
http://www.agioritikovima.gr/patiero/item/58193-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.